Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12474836 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от 17.03.2012 г.
2 3  >  >>
Луна направила новата песен в колата автор: Красимир Илиев на 10 април 2010 в 13:28  
  Луна /© Личен Архив  
    n = document.getElementById("audio_player"); Луна изпя припева на "Простих на думи"
 

Луна сподели в ефира на радио "Сигнал плюс", че музиката и текстът на най-новата ъ песен "Простих на думи" се родили в колата. Певицата пътувала, когато изведнъж се родили идеи и тя веднага отбила.

"Музиката и текстът се получиха след престой от 4-5 часа в колата. Песента се казва "Простих на думи" и е по моя музика и текст както стана ясно. Аранжиментът е на Бойко Петков. Аз пак се втурнах в необятни аранжименти със симфоничен оркестър, с куп музиканти, които поканих да участват в тази песен. Много ми се иска хората да я приемат" - заяви Луна.

"Простих на думи" все още не е готова, но скоро и това ще се случи. Певицата изпя припева в токшоуто "Открит микрофон" специално за всички слушатели на "Сигнал плюс". Вие може да го чуете в прикачения файл.

"Простих на думи, сърцето и душата ми не са простили.
Живей така и сам носи си греховете, които може само Бог да ти прости.

Простих на думи, сърцето и душата ми не са простили.
Живей така и сам носи си греховете, които може само Бог да ти прости, да ти прости"

"Бях на среща с една моя приятелка и тя разказа една нейна история. Тази нейна история се преповтори с много други подобни истории. Може би и аз съм имала подобно изживяване, за да ме вдъхнови чак толкова много това "Простих на думи". Хем си простил на думи, хем обаче нещо вътре остава. Тя много искрено ми разказа за нейна любовна история" - споделя Луна за своето вдъхновение да напише песента.

"Аз съм позитивен човек и винаги съм отворен към хората. С отворено сърце, добра душа, добронамерена и прощавам. Трябва да уважаваш хората, които срещаш по пътя си, защото на връщане пак може да ги срещнеш. Това е мисъл на Румяна, лека ъ пръст" - казва Луна.

Категория: Забавление
Прочетен: 1500 Коментари: 0 Гласове: 0
НОЙ И НОЕВИЯТ КОВЧЕГ НЕ СА САМО ЛЕГЕНДА  

Много хора четат Библията, Корана и се опитват да тълкуват много от нещата, написани в тях. Но не винаги се получава. Защо е така? Според мен човекът като единица има своята духовна възраст и духовни познания. Ако едно дете днес се учи да чете буквите, то не може да прочита текстовете нормално, защото все още не се е научило да чете. След като се научи да чете, трябва да се научи да вникне в текста, за да го разбере. Но въпреки че детето вече е пораснало и чете книги с по-сложно съдържание, то има неща от книгата, които не разбира. Това означава, че не познава материята, която изучава в момента. Естествено ще дойде ден, когато то вече е израснало като голям човек, запознат с това, което не е разбирал в миналото. Тогава тези неща ще получат необходимите разяснения. Четейки Библията, ние сме на различна духовна възраст и не на всеки ще е възможно да разкрива тайните на Божественото писание. Истината ще бъде разкрита на онези ученици на Бога, които Той е подготвил за това. Всъщност четейки за Ной, за себе си аз открих такива неща, които ме завладяха и ме накараха да се почувствам като частица от голямото Божествено училище, на която Бог разкрива една от съкровените си тайни за Ноевия ковчег.

Някога Бог ни остави надпис в Библията: “Това, което е в момента, е било, а това, което е било – ще бъде”. Това означава, че тази Божествена програма, която се изпълнява в момента на тази земя, има начало и край. В началото ние започваме нашето обучение и в края всеки един от нас, положил зрелостния си изпит пред Бога, ще получи своята оценка или ще свърши края на едно начало и ще има начало на нов край. Както е казал Исус, така и аз ще ви кажа, че края го знае само Бог. Но това не означава края на света, защото ако има край на света, то трябва да изчезне Бог, за да настъпи краят. Тъй като Бог е начало без край, то това никога няма да настъпи. Естествено в изпълнението на Божествената програма на тази земя като начало и край на земята се раждат много хора с по-специално предназначение. Такива като Мойсей, Исус, Мохамед, Мерза, Айнщайн, Кирил и Методий, Прометей, Орфей и много други малки и големи носители на науки и технологии, които се раждат и живеят като нас. В зависимост от епохата ни на развитие чрез тях Бог изпраща всички науки и технологии, без което е невъзможно нашето човешко Божествено развитие на земята. Все едно започваме от раждането си до осми клас и това означава край на една част от учебната ни програма. Но вие знаете, че има и други училища с по- висша наука и желаещите от нас могат да се образоват в тях. Това представлява и животът на тази планета. Но сега искам да ви разкажа за Ной и за тъй наречения Ноев ковчег. Знаем много добре, че краят на учебната програма знае само Бог, Ной не е знаел нищо за края или по-точно часа на края. Следователно Бог никога не е говорил на Ной да строи ковчег и Бог никога не е нареждал на Ной да прибира хора и животни в ковчега (кораба), за да може чрез Ной да продължи светът. Тогава някой от вас би задал въпроса: “Защо тогава Бог го е написал, че наистина това е станало?”.

Приятели, Бог е казвал на Ной, че ще го спаси и него, и семейството му, като ще го качи на кораб, който е сътворен от Бога и в който ще има от всичко по двойки. Но това е кораб (ковчег), сътворен от Господаря на света, защото Той знае края и Той знае какво е необходимо да се направи за продължението на живота на Ной и на другите след него. Искам да ви кажа, приятели, че Ной не е едно лице. Ной е като Йов, събирателен образ. Вие виждате, че на земята има хора с различни цветове на кожата и различни по външен вид. Какво означава Ной, кой е Ной? Ной са онези Божествени творения на земята, които Бог избира, за да ги спаси. Затова Бог е казал: “Ще сътворя ковчег, в който ще опазя моя Ной, защото той вярваше в мене, разчиташе на Мене и на Мене служеше”. Времето, когато Ной е в ковчега, за него това е един миг, защото и той самият не може да разкаже нищо повече от това, което Бог му е разкрил. Другото остава Божествена тайна. Ной, приятели, са новите хора, които ще започнат едно ново начало, едно ново развитие на човешките творения на земята, и Ной е киселото мляко, което се слага в прясното сварено мляко като подкваса, за да може всичкото да стане кисело мляко. Чрез тях ще бъде разпространено семето на бъдещите поколения и новото им развитие и така, докато един ден отново дойде Ной и отново едно начало с нов край и край на едно ново начало.

   
Категория: Забавление
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове: 1
Брюнетка е новото гадже на Фахрадин От гадже с тъмно минало, актьорът премина на гадже с тъмна коса

Въпреки че Фахрадин Фахрадинов подаде молба за развод с палавата си съпруга Владимира, те все още са самейство. Този факт обаче явно не пречи на актьора от „Забранена любов” да търси следващата „вечна любов”. Дори във Фейсбук лъсна негова снимка със симпатична брюнетка на име Зоя.

image

Фахрадин с новото си гадже

Припомняме, че двамата с Владимира положиха доста усилия да описват красотата на своята любов, да изказват публично бъдещите си планове за заминаване в Америка, но дали това не бе просто PR машинация? Все пак във форумите се изписаха много приказки за техните болни амбиции за известност, което се вписва в поговорката, че „гърнето си намери похлупак”.

Но от друга страна, не може да не се отчете и фактът, че Фери показваше любовта си както към съпругата си, така и към детето й. Дори се кълнеше, че обича малкия Марк-Антоний като свое момче. Искаха и второ, но тогава се намеси бабата на детето по бащина линия Емилия Иванова, която в ефир отправи своите нападки, или пък каза истината, към бившата си снаха. Според приказките й Владимира е свикнала да си почива, да я гледат, а не да работи, както и че зад раждането на хилавото й дете, се крият „тайни причини”. Така започна низ от разочорования, които сполетяха Фахрадин, заради неговата не чак толкова „чиста” изгора, които също могат да са причина за разрухата на розовата им приказка.

По последните коментари във форумите обаче става ясно, че и Фери не е съвсем без тайни – Владимира го е заварила на калъп с мъж. Гей връзката му всъщност е и причината за тяхната раздяла.

Независимо какви са причините за раздялата им, фактът е, че тя вече е налице. Сега за Фери остава надеждата новото гадже с тъмна коса поне да е с по-светло минало!

   
Категория: Забавление
Прочетен: 685 Коментари: 0 Гласове: 1
Реакторът за АЕЦ „Белене“ е готов! image Реакторът за първи енергоблок на АЕЦ “Белене” е сглобен, информира руската компания Атомстройекспорт. За контролното “събиране” на корпуса в Ижорските заводи специално е пристигнала група от НЕК.

Любопитно е защо информацията пристига отвън и май нищо не се чу за това, че Националната електрическа компания праща своя делегация за технологичната операция. При готов реактор политиците продължават да се дърлят за това дали да се строи в Белене или не! По информация на руската страна контролното сглобяване вчера е един от заключителните етапи преди транспортирането на „продукта“ към онзи, който го е поръчал. Атомстройекспорт е основен подизпълнител на договора с Росатом за АЕЦ “Белене”, припомня dnes.bg. Според този договор реакторът ще бъда изпратен за България в средата на април, заедно с два парогенератора.

Къде ще “кацне” въпросният реактор, е пълна мъгла. Премиерът последно е на мнение, че е по-добре той да пътува за Козлодуй. Още преди месец той пратил по Симеон Дянков и Трайчо Трайков послание до руската страна, че в Белене няма да се строи – но реакторът ще бъде използван на старата площадка. Основните му задръжки на тема “Белене” се свеждат до това, че за проекта още няма финансово-икономическа обосновка. На правителството му трябвало около месец да дочака анализа на HSBC и да реши къде аджеба да прати въпросния реактор, в Козлодуй или все пак в Белене?

Казват – още месец. Само преди два дни лидерът на сините Мартин Димитров публично смъмри правителството, че крие въпросния анализ – т.е. той вече бил получен? Димитров в прав текст призова Бойко Борисов да се яви в парламента и да обясни какво точно се случва. Както знаем обаче, Бойко Борисов по същото време имаше други грижи в Катар.

   
Категория: Забавление
Прочетен: 633 Коментари: 0 Гласове: 1
Ревност разяжда сърцето на Диана Любенова

   

  Диана Любенова откровено заяви, че ревността не й е никак чужда

  Водещата се определя като ревнива жена, заради което е страдала неведнъж.

  image

  Диана Любенова

  „Винаги съм била мнителна и от ревност съм правила дори глупости, но не съм наемала детективи като героинята ми във филма“, разказва Диана пред „Блясък“.

  Тя говори за филма „Корпус за бързо реагиране“, чиято премиера наближава. В него участва и скандалната плеймейтка Златка Димитрова, чийто природен талант на актриса бил открит именно по време на снимките.

  Във филма Диана влиза в ролята на жена, която подозира мъжа си в изневяра. Съмненията й я карат да се впусне в какви ли не приключения, за да го хване на местопрестъплението. Бившата водеща на „Секс игри,ах!“ споделя, че в живота си и тя е имала случай, в който се съмнява във верността на свой близък човек, което я е подтиквало да върши глупости.

  От няколко години тя няма поводи за притеснение, защото е щастливо влюбена в американския продуцент Лес Уелдън. Двамата се сдобиха с дъщеричка през миналата година. Бързо след това Диана се върна на екрана като водеща на „Милионер търси съпруга“. Участието й в „Корпус за бързо реагиране“ също било приятно разнообразие за актрисата.

  Тя същевременно се грижи за бебето София. Категорична е, че е много добре подготвена, защото е посещавала училище за бъдещи майки.

     
  Категория: Забавление
  Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове: 1
  ВИХРА- На стола на Споделено с… Вихра

  Вихра Петрова- Това е името на една жена, от която е трудно да разбереш дали трябва да вземеш пример или да се отвратиш… Тя е бившата съпруга на продуцента Иван Христов. Той обаче предпочете друга жена. Все пак всеки има право да се влюби отново… Никоой никого не вини. ОК! След дълго разтакаване на раздялата им Вихра се съгласява на развод.
  След това вече не желае да работи на стола на “Отчаяните съпруги”- Все пак вече не е съпруга. И решава да се забавлява и да прави това от кеото е била наранена- Да разваля семейства. Става любовница на мъж, който има много годишно семейство (Милан Кузов). И го разваля. В навечерието на 60- годишния юбилей на съпругата на Милан!
  И не е само това!
  Решава да отмъкне и още нещо- предаване. Всички знаем че е лесно с връзки- И тя с помощта на такива успя да открадне едно предаване с рейтинг. Предаване, което е обичано и гледано, не заради самото предаване а и заради водещата- Бившата- Камелия!
  Но както всички знаем живота е едно колело- каквото направиш- това ще ти се върне- На последък собствената и публика започва да я освирква.
  Дали наглостта на изоставената и отчаяна съпруга ще я доведе буквално до дъното- предстои да разберем.

  function fload(arg) { var url = window.location.toString(); url = url.replace(/#.*$/, "") if (navigator.appName == "Microsoft Internet Explorer") { window.location=(url+arg); } else { window.location.replace(url+arg); // location.reload(); } } imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage imageimage
  « 1   2   » ВИХРА
  Категория: Забавление
  Прочетен: 1133 Коментари: 0 Гласове: 0
  Слави и бенда с 40 000 на участие!

    

   image

   Дългия и „Ку-ку бенд“ с астрономически хонорари за участие

   Ако тарифите на родните фолк певици ви се виждат високи, то Слави Трифонов и компания определено държат истински рекорди. Шоуменът и музикантите от „Ку-ку бенд“ често са сред най-желаните изпълнители в нощните заведения, но единици са тези, които могат да си позволят астрономическите им хонорари. Доскоро тарифата срещу, която Дългия и компания сядаха зад микрофоните извън студиото на „Шоуто на Слави Трифонов“ се пазеше в мълчание. Добре осведомени източници обаче издадоха една от най-пазените в родния шоубизнес тайни.

   40 000! Това е цената, която всеки собственик на дискотека трябва да заплати ако иска гостите му да слушат Слави и „Ку-ку бенд“ на живо. Сумата обаче изглежда твърде висока за повечето клубни босове, затова и водещия и музикантите обикновено се изявяват вкупом само на малкия екран, пишат от bliasak.bg.

   Що се отнася до разпределянето на хонорара между тв водещия и тринайсетимата музиканти, то май не е съвсем по братски. Запознати коментират, че лъвския пай се взима от Слави, като и останалите не взимат еднакви суми. Най-високи са хонорарите на Евгени Димитров – Маестрото и Годжи, които са с Трифонов още от старта на шоуто. След тях на йерархичен принцип се подреждат останалите музиканти, като всеки от тях получава според годините си в служба на Слави.

   Категория: Забавление
   Прочетен: 768 Коментари: 0 Гласове: 1
   Последна промяна: 17.03.2012 16:26
   Ало-измамник завлече мъж с 4 бона  

   image

   Пореден случай на измама по телефона регистрират криминалистите в Шумен. 65-годишен мъж олекна с 4 000 лева, след като ало-измамник го убеди, че парите са необходими за лечение на дъщеря му.

   Още по темата

   65-годишен мъж от Шумен даде 4000 лева на телефонен измамник,

   съобщиха от ОД МВР Шумен. Измаменият е получил обаждане на стационарния телефон в дома си. Мъжът от другата страна на слушалката се представил за д-р Димитров. Лъжецът обяснил на жертвата, че дъщеря му е паднала по стълбище и си е счупила крака на четири места.

   В разговора се намесила плачеща жена, 

   а мнимият лекар заявил, че за закупуване на златни пирони е необходимо да бъде заплатена сумата от 3800 евро. 65-годишният мъж заявил, че може да осигури около 4000 лева, а измамникът казал, че ще изпрати санитар, за да прибере парите.

   65-годишният мъж излязъл пред дома си на ул. “Вит” в град Шумен. Там го чакал мъж, среден на ръст, с нормално телосложение, късо подстриган, облечен със зелен болничен вълнен халат, който обяснил, че го изпраща д-р Димитров. Потърпевшият му дал сумата от 4000 лева, увити във вестник.

   Веднага се върнал в дома си и след като се преоблякъл, отишъл в болницата в Шумен, за да потърси информация за случилото се с дъщерята. Заявили му, че няма подобен случай, впоследствие разговарял и с дъщеря си и установил, че е измамен.

   От полицията призовават при подобни обаждания, гражданите да не се доверяват на непознати, колкото и убедително да им звучат.

   Да се уверят за местонахождението на своя близък, за когото са получили информация, че има нужда от помощ.

   В никакъв случай да не приемат да правят разплащания чрез трети лица или в други градове – подобно настояване е почти сигурен белег, че ще бъдат измамени, съветват от ОД МВР.


   Категория: Забавление
   Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове: 2
   Андреа обеща голяма изненада   image Няколко дни след наградите на телевизия "Планета", когато Андреа и Борис Дали спечелиха приза за "Дует за 2011 година", фолк-дивата сподели пред феновете си: "Искам да благодаря на Борис Дали, че направи този дует с мен, защото не спирам да го слушам всеки ден".

   Половинката на Кубрат Пулев обясни защо на наградите не е заложила на най-хитовото си парче за 2011-а: "Докрай" не беше изпълнена, защото искам на всеки концерт да ви давам нещо различно. Няма да забравя как избухнахме на рождения ден на "Планета" именно с тази песен" - подчерта тя.

   Феновете са свикнали Андреа да ги радва често с нови сингли и вече очакват да чуят следващия хит на любимата си изпълнителка. За новата си песен Андреа загатва: "Тя вече е готова! Ще бъде голяма изненада. Надявам се да бъде факт през април".
   Категория: Забавление
   Прочетен: 555 Коментари: 0 Гласове: 1
   Златките аут от ТВ7
     image

   Дебютът на двете Златки като коментаторки по наболели обществено-социални теми в рубриката на TV7 "Факторът Кошлуков" се оказа и последната им ТВ изява. Днес стана ясно, че еротичните моделки няма вече да забавляват зрителите през уикенда или поне не всяка седмица.

   Въпреки че в началото беше обявено, че двете Златки ще имат редовна рубрика в съботното предаване, от TV7 обясниха, че това не е така. "Рубриката не е постоянна и регулярна. Бяха поканени да бъдат водещи веднъж, но не за постоянно. В бъдеще може пак да бъдат гост-коментатори при Кошлуков" - обясниха от TV7.

   Пред hotnews.bg обаче плеймейтките разказаха, че те са взели решението да спрат с телевизионните изяви. "Продуцентите на ТВ7 ни предложиха да водим рубрика като ко-водещи на Емил Кошлуков, но условията, които зададоха след първия ефир, категорично не ни удовлетворяваха. Затова преценихме да се откажем от този проект. Не е професионално да коментираме подробности" - споделиха Златките.

   Миналата седмица те не спестиха саркастичните си коментари относно родните политици, по време на изявата си. Моделките споделиха мнението си кои народни представители им изглеждат с хомосексуални наклонности и кои трябва да помислят за смяна на визията и поддържането на добра физическа форма.


   Категория: Забавление
   Прочетен: 652 Коментари: 0 Гласове: 1
   Бойко развел и Трайчо Трайков
   •  
   •  
   image Любов Георгиева вини премиера за проваления си брак

   Малко след като стана част от правителството на Бойко Борисов през 2009 г. министър Трайков зае поста си в МС. След прекомерно краткия семеен живот Любов Георгиева намеква за вината на премиера за разрива. Трайчо не могъл да се отърве от служебните си задължения, което е поставило пред избора – раздяла или самота. Дори битува мнение, че Бойко прехвърля нещастието в личния си живот и на подчинените си. Още по-упрекващо звучат подмятания от рода: „Бойко Борисов обсебва изцяло личния живот на подчинените си, тъй като самият той няма”. Неоспорим факт е обаче, че голямото министерство което Трайчо Трайков оглавил, го отдалечило неимоверно много от жена му. А пък министър Трайков не бил по-различен от останалите подчинени на Борисов, които не дръзвали да му се опънат, за да прекарат повече време с половинките си.

   Иначе връзката на министъра и Любов не е случайна и не е от вчера. Двамата се познават още от ученическите си години, а преди да се венчаят, живели пет години заедно. Раздялата де факто се е състояла още през есента. Заради изборите обаче двамата криха истината за брака си, за да не създават излишни скандали около ГЕРБ в решителния момент. Двойката обаче престана да се появява на публични места заедно, което предвещаваше началото на края.

   Не само Любов, но и Трайчо Трайков е съсипан след развода. Министърът е видимо невесел, свалил е няколко килограма, а косата му е започнала да побелява.

    

    

   Категория: Забавление
   Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове: 2
     Фъч с любов от нас за вас     image  

   Прекрасен десерт, с който можете да изненадате семейство и приятели още днес.

   Необходими продукти:

   1 ч. ч. прясно мляко
   1 пакетче масло (125гр.)
   1ч. ч. захар
   5 с. л. какао
   1 ванилиева захар
   3 яйца
   1 1/2 ч. ч. брашно
   1 бакпулвер
   орехови ядки или кокосово брашно за поръсване

   Начин на приготвяне:

   Прясното мляко, маслото, захарта, ванилията и какаото се разбъркват и варят на слаб огън, докато се получи еднородна смес.

   Разделете какаовата смес на две равни части.

   Когато едната част поистине се прибавят добре разбитите яйца, задължително пресятото брашно и бакпулвера. Всичко се разбърква добре.

   Изсипете в по-дълбока тавичка и печета на умерена фурна до готовност.

   Без да вадите кекса от тавичката го нарежете на ромбчета и го залейте с останалата част какаова смес.

   Нека престои поне час, за да може сиропа хубаво да попие в кекса.

   image

   Категория: Забавление
   Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове: 2
   Последна промяна: 17.03.2012 11:25
   Филип Киркоров показа дъщеря си на дует „Ритон“ и Драго Чая
   •  
   •  
   •  
   •  
   •  
   Филип Киркоров събра българските си приятели в Москва, за да ги запознае с дъщеря си Алла-Виктория

   Филип Киркоров покани в Русия дует „Ритон“, Точно Русев и Драго Чая. Той даде специален прием за тях и прие поздравленията им за рождения си ден.

   image

   Филип Киркоров в компанията на дует "Ритон"

   Роденият във Варна български арменец с руска кръв стана на 45 години. Киркоров почерпил най-близките си хора от България на вечеря в ресторант „Пушкин“.

   Те са и едни от първите, които видяха дъщеря му Алла-Виктория, която засега живее в Русия с баща си. Плановете на Киркоров са детето му да отрасне в Америка, далеч от руските папараци. Той е купил огромно имение в Маями, където за детето ще се грижи негова роднина.

   Филип имал и друга причина да покани най-популярния композитор на българска естрада Тончо Русев, Катето и Здравко от „Ритон“ и Драгомир Драганов. Те се появили като своеобразна агитка в защита на певеца. В момент, когато редица български композитори са решили да съдят звездата на руската естрада, Филип имал нужда от подкрепа.

   Арт-делегацията участвала в предаване на руската телевизия, посветено на скандала за авторските права на песните на Киркоров.
   Те яростно защитили Филип, след което се отдали на заслужена почерпка.

   Катя и Здравко са най-близките му хора в България след роднините му. Двамата били в огромно затруднение да изберат подарък на своя прочут приятел, защото Киркоров е човек, който може да си позволи всичко. Историята на приятелството между Филип и Драгомир Драганов също се корени в познанството на Киркоров с популярния български дует.
   Двамата се запознават по време на телемост в предаването „Чай“ преди 10 години, пишат от „Уикенд“. Филип вижда Драго на гости в дома на Катето и Здравко. Моментално спира да му говори на „Вие“ и го приема в своя тесен приятелски кръг.

    
   Категория: Забавление
   Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове: 2
   Момиче на 16 г. се самоуби: Първо изнасилено, после я омъжили за нейния изнасилвач
   •  

   Потресаващо! Момиче на 16 г. се самоуби, защото първо било изнасилено, а после насила я омъжили за нейния изнасилвач

   За свободните нрави в България това може би звучи нелогично, че едно момиче на 16 г. се самоуби, защото първо било изнасилено, а най-странното е, че то е било насила омъжено не за кого да е, а за нейния изнасилвач.

   image

   Какви трагедии се крият зад черните фереджета?

   Логиката е нормална само в самоубийството. Но да не забравяме, че двойната трагедия се е разиграла в Мароко, в гр. Лараш. Арабска държава с остарели норми на поведение, в които ролята на жената е последна дупка на кавала в обществото.

   Момичето погълнало отрова за плъхове и така сложило край на земните си мъки. И правилно е направило, след всичко което е преживяло и липсата на адекватна защита от държавните институции, писа 24 часа.

   Че е посегнал неправомерно на младото девствено момиче, изнасилвачът е извършил огромно престъпление, за което би трябвало да плати с живота си.

   Но това не се случило, защото в Мароко жената е равна на някой „парцал” или само утроба за износване на децата.

   Затова и законите на страната са толкова „либерални”. В Наказателният кодекс кодекс на Мароко имало заложен член, според който, ако изнасилвачът се ожени за неговата жертва, той не попада под ударите на закона. Защото пък, след като вече момичето не е девствено, тя няма никакви шансове да сключи удобен брак в арабския свят.

   Да не говорим, че по време на брака мъжете могат да правят каквото си поискат със своите жени и да издевателстват над тях психически, сексуално и физически, а те или не могат или прекалено трудно могат да се борят с домашното насилие, което при тях е прекалено скрито зад фереджетата.

   И така нашият престъпник с готовност приел да вземе за своя съпруга обезчестеното вече младо момиче от страх за жалкия си живот.

   Така, че нейните родители предпочели да скрият срама от обществото, като хвърлят своята дъщеря в ръцете на най-големия враг в нейния живот.

   Какво ли са очаквали тя да направи? Да бъде предана и любяща съпруга ли?

   16-годишното момиче е постъпило изключително правилно! За нея животът е свършил точно в момента, в който е преживяла страха, болката, срама и ужаса от едно изнасилване!

   Благодарение на социалните мрежи трагедията с момичето вече е популярна из цяло мароко, а чрез медиите и по целия свят.

   В момента в Мароко действа нова конституция, която уж дава повече права на жените, но явно не може да промени изцяло остарелите порядки.

   Организацията на Асули днес е насрочила седяща стачка пред Първоинстанционния съд в гр. Лараш, който узаконил брака между 16-годишното изнасилено момиче и нейния изнасилвач.

   Момиче на 16 г. се самоуби: Първо изнасилено, после я омъжили за нейния изнасилвач.

   Момичето е постъпило правилно като е сложило край на своя живот, но тук остава въпросът отворен. До кога жените ще бъдат слабият пол, а поради безпределната сексуална потентност на мъжете и тяхното физическо превъзходство, ще си позволяват да извършват подобни жестоки извращения и деяния? Защото изнасилвания не се случват само в арабския свят. Тях ги има по целия свят, а едва ли някой изнасилвач е бил кастриран или убит за това.

   Калинка Петрова

    
   Категория: Забавление
   Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове: 2
   София Лорен ще гостува в България през май
   •  
   •  
   •  
   •  
   •  
   Легендарната актриса ще присъства на изложба, посветена на 50-годишнината от връчването на първия й „Оскар“

   София Лорен получава отличието през 1962 година за ролята си във филма „Чочарка“. Тя има още една награда на Американската филмова академия от 1991 за цялата й кариера.

   image

   София Лорен

   София Лорен е най-награждаванат актриса в света. Има над 80 роли на големия eкран. Играла е в култовия „Брак по италиански“ на Виторио Де Сика, „Един специален ден“ на Еторе Скола, „Прет-а-порте“ на Робърт Олтман и куп други заглавия.

   Тя е популярна със своя неугасващ чар и красота – безспорно една от най-достолепните фигури в съвременното кино. 77-годишната София смайва с фигура и жизненост.

   Актрисата ще пристигне в България, за да представи личен архив от сценични костюми, шапки, оригинални афиши, снимки и списания, както и книгите, на които самата актриса е автор.
   Огромната колекция вече е опакована в десетки кашони, пишат от „Стандарт“.

   image

   София Лорен

   Експозицията ще поеме от София към Москва, Санкт Петербург и ще отпътува към Неапол, Токио, Шанхай, Ел Ей, Буенос Айрес, Мадрид, Берлин и Женева.
   Българската публика наистина ще има великолепния шанс да види всичките статуетки и призове на легендарната актриса.

   В София ще я придружат двамата й сина – Едуардо Понти, който вчера я дари с четвърто внуче, както и Карло Понти-младши, който е кръстен на баща си – големия режисьор Карло Понти.

   София Лорен ще остане в столицата два дни, за да открие изложбата, която организаторите от „Евенти“ са озаглавили „София Лорен в София“.

   Категория: Забавление
   Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове: 1
   2 3  >  >>
   Търсене

   За този блог
   Автор: patriciq1111
   Категория: Забавление
   Прочетен: 12474836
   Постинги: 8853
   Коментари: 148
   Гласове: 2529
   Архив
   Календар
   «  Март, 2012  >>
   ПВСЧПСН
   1234
   567891011
   12131415161718
   19202122232425
   262728293031