Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12476216 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от Май, 2019 г.
 image Конопен екстракт за лечение на деца с аутизъм

Д-р Ади Аран и екипът му работят от болницата Шааре Зедек в Йерусалим. За период от седем месеца екипът е лекувал 60 деца (средна възраст -12 години) с нарушения на аутистичния спектър. Пациентите приемали дневни дози от конопеното олио в съотношение 20:1 канабидиол (КБД) – тетрахидроканабинол (ТХК).

След седем месеца на дозиране с маслото от канабис, учените събрали данните от изследването и установили, че при 80% от децата се наблюдава подобрение. 62% от тях имат значителен прогрес в комуникативните си умения и поведенчески модели. Тревожността и безпокойството при пациентите също са намалели.

Предимства на конопеното олио

Маслото от канабис има безброй ползи, включително намаляване на възпалението и ефикасността като невропротектор.

То работи заедно с нервите и мозъчните клетки, за да ги предпази от увреждане.

Обикновено се използва за намаляване на припадъците при състояния като синдром на Dravet, който е тежка форма на епилепсия. Децата, приемащи канабидиол, показват значителни подобрения по време на лечението.

Доскоро повечето от изследванията за ползите от канабидиола и канабиса бяха насочени предимно към животните. Поради легализирането на медицинския канабис в много страни, учените започват да търсят резултати от ползата предимно върху хората. Въпреки това изследванията за ефекта върху децата са ограничени.

Канабидиолът може да се използва за широк спектър от заболявания, които засягат деца, включително синдром ПАНДАС (автоимунно невро-психиатрично разстройство, свързано със стрептококови инфекции), посттравматично стресово разстройство, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, тревожност, епилепсия, безсъние и други.

Източник: //www.rxleaf.com/israeli-study-shows-cbd-oil-has-80-success-rate-in-treating-kids-with-autism

 
Категория: Забавление
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 22.05.2019 00:37
 image Химиотерапията убива пациенти с ракови заболявания по-бързо, отколкото ако не се прилага никакво лечение 

Самозалъгването просто няма да попречи на факта, че индустрията на рак е точно това: една индустрия

 Лекари, фармацевтични компании, болници и други ключови заинтересовани страни печелят много всеки път, когато болен от рак пациент приеме модела на конвенционалното лечение, което обикновено включва инжектиране на химиотерапевтични отрови в тялото, облъчване с йонизиращо лъчение или отрязване на части от тялото – или някаква варварска комбинация от трите.

Казването на това може да раздразни някои хора, особено тези, които е трябвало да гледат как любимият човек умира от традиционното лечение на рак, но всяко едно от тези предполагаеми лечения всъщност не работи, в много случаи. Малко известната наука, която лечебно-индустриалният комплекс е направил практика да игнорира или прикрива, показва, че въпреки това, което често твърди медицинската индустрия, специално химиотерапията не е ефективно лечение на рак.

Д-р Хардин Б. Джоунс, бивш професор по медицинска физика и физиология в Университета на Калифорния, Бъркли, изучавал продължителността на живота на болни от рак пациенти в продължение на повече от 25 години, като стига до извода, че въпреки общоприетото схващане, химиотерапията не работи. Той е бил свидетел на множество ракови пациенти, лекувани с отровата, да умират по ужасяващ начин, като много от тях са срещнали съдбата си много по-рано от други пациенти, които са избрали изобщо да не се лекуват.

След допълнително разследване на това, д-р Джоунс установява, че пациентите с рак, подложени на химиотерапия, в действителност умират по-бързо, в повечето случаи, отколкото тези, които не следват лекарските препоръки за получаване на лечението. След няколко усилия на изчисление, д-р Джоунс излага факта, че конвенционалната индустрия на рак не иска светът да знае за нейната златна мина за няколко милиарда долара.

„Хората, които са отказали лечение, живеят средно 12 и половина години“, заяви д-р Джоунс за откритията от изследването, което е било публикувано в списание Transactions of the New York Academy of Sciences. „Тези, които са приели други видове лечение, са живели средно само 3 години.“

Пациенти с рак на гърдата, които отхвърлят всички конвенционални терапии живеят четири пъти по-дълго, отколкото тези, които следват системата

Схванахте ли това? Отказването на конвенционалните лечения на рака и неправенето на нищо води раково болните пациенти да живеят повече от четири пъти по-дълго, отколкото техните съответстващи колеги. Това е нещо, което никога няма да чуете от масовите медии, които продължават да разгласяват мита, че пациентите с ракови заболявания някак си имат нуждаот отрова, инжектирана в телата си, за да оцелеят и да стигнат до състояние на „излекуване“.

Проучването на д-р Джоунс също констатира, че същото важи и по отношение на конвенционалните лечения за рак на гърдата. Жени с рак на гърдата, които са отказали химиотерапия, лъчетерапия и хирургия – и са останали нелекувани – също са живеели четири пъти по-дълго, отколкото жените, които отиват под ножа или се съгласявали да бъдат тровени с химикали.

Както се признава в по-ново изследване, публикувано в списание Clinical Oncology през 2004 г., химиотерапията е наистина ефективна само в около 2 процента от времето за всички видове рак. И това е на базата на стандартните проценти критерии за петгодишна преживяемост, които технически не са показател за лек – въпреки че здравните власти често обичат да твърдят, че това е така.

Повече за това можете да намерите тук на английски:
EndAllDisease.com.[PDF]

Отделно проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация през 1979 г., установило, че много от най-разпространените процедури за диагностициране и лечение на рак на гърдата, почти всички, от които все още се използват и днес, не са направили нищо за понижаване на процентите или да повишат преживяемостта на пациентите с рак на гърдата.

Две други проучвания, едно от Израел, което е публикувано през 1978 г. и друго от Великобритания, което е било публикувано в The Lancet през 1980 г., достигат до подобни заключения.

„Общата преживяемост на пациентите с първичен рак на гърдата не се е подобрила през последните 10 години, въпреки нарастващото използване на множествена лекарствена химиотерапия за лечение на метастази“, обяснява изследването в Lancet, озаглавено „Неуспехът на химиотерапията да удължи преживяемостта на група пациенти с метастатичен рак на гърдата.“

„Освен това, не е имало подобрение в преживяемостта от първите метастази, и може би преживяемостта е дори намалена при някои пациенти, на които е давана химиотерапия.“

Естествените лечения на рак са най-добрият ви залог, ако развиете тази ужасна болест

Има решения за естествено лечение на рак, макар, че не включват само правенето на нищо – което все пак е очевидно по-добре от следването на конвенционалния начин. Изобилие от естествени възможности за лечение на рак са подчертани в EndAllDisease.com, свободен ресурс, съдържащ изобилие от информация за здравето, болестите, околната среда и още:
EndAllDisease.com.

 

Секцията на сайта с природни лекове за рак може да се намери тук:
EndAllDisease.com.

Може да научите повече за това как да лекувате рак, естествено, като посетите:
C

Индустрията признава, че химиотерапията и лъчелечението генерират огромни печалби за бизнеса им

“Вторият” рак се увеличава в Съединените щати, според ново проучване, което установява, че един на всеки пет нови случая включва хора, които са имали заболяването преди това. Проучването установи също, че “вторите” видове рак, не включват наново поява на същия вид рак, а представляват съвсем нов тип рак и тези случаи са се увеличили с 300% от 70-те години на миналия век.

Ранните ракови заболявания също се увеличили, като нараснали със 70% в същия период от време.

Медицината има обичайното си обяснение или по-скоро с липсата на такова, твърдейки, че те не осъзнават причината за нарастването, но посочват факта, че хората живеят по-дълго и следователно са по-изложени на риск от болестта.

Но живеенето до 80 и 90 години не трябва да гарантира, че ще се разболеете от рак.

Докато генетиката е фактор, други влияния като вашата среда, храната, която ядете, водата, която пиете, въздухът, който дишате, ваксините, които си инжектирате и дори вида на медицинското лечение, което получавате, могат да допринесат много повече от вашата възраст, когато става въпрос за определяне на риска от рак.

Нововъзникващите проучвания продължават да показват, че пестицидите, тежките метали и BPA и BPS, както и други замърсители на околната среда, оказват силно влияние върху риска от развитие на рак.

За тези, които не са имали късмета и са получили втора ракова диагноза, то лечението, което сте получили за първия си рак, може да бъде виновника.
Има ли лечение за рак, което причинява повече рак?

Документ [PDF] от Американското дружество за рака, озаглавен “Вторият рак при възрастни”, признава, че вторият вид рак може да бъде причинен от самото лечение на рака.

“Радиационната терапия е призната като потенциална причина за рак преди много години”, според Американското дружество за рака, което също признава, че повечето видове левкемия, включително остра миелогенна левкемия (ОМЛ), хронична миелогенна левкемия (ХМЛ) и остра лимфобластна левкемия (ОЛЛ), могат да бъдат причинени от радиация.

Повечето ракови заболявания, причинени от радиационната терапия, се развиват само няколко години след облъчването, като заболяването се появява от пет до девет години след експозицията.

По същия начин, химиотерапевтичните лекарства също са били свързани с различни видове “втори” тумори, като най-честите са миелодиспластичният синдром (МДС) и АМЛ. Всичко това отново е свързано с тези “лекарства” за рак.

Раковите “лекарства” причиняват най-малко 40 000 случая на нов рак всяка година в САЩ.

Около 13 000 души се диагностицират всяка година с МДС.

Освен радиацията и химиотерапията, други причини включват токсини, присъстващи в тютюневия дим, както и високи нива на химикали от промишлен тип като бензен, канцерогенна нефтохимическа промишленост, широко използвана в пластмасите, синтетични влакна, каучукови смазващи вещества, смоли, оцветители и пестициди.

Близо още 20 000 души се диагностицират ежегодно с ОМЛ, като повече от половината от тези случаи завършват със смърт, а приблизително 6 000 души се диагностицират с ОЛЛ всяка година.

Най-малко 40 000 случая на рак могат да бъдат пряко приписани на “лекарствата” против рак.

Определянето на броя на хората, които загиват от “лекарствата” срещу рак, е изключително трудно, тъй като повечето от смъртните случаи се отчитат като резултат от рак, а не от лечението.

Не забравяйте, че раковата индустрия е един от най-доходоносните в света, генерирайки 100 милиарда долара миналата година. Тези печалби се очаква да нарасват с около 8% всяка година през следващите три години, тъй като все повече и повече американци ще бъдат диагностицирани и “лекувани” за рак.

Категория: Забавление
Прочетен: 837 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.05.2019 00:30
Домашна рецепта за олио от канабис 

Използва се като заместител на химиотерапиятаimage

Много хора твърдят, че олиото от канабис е лек – чудо за заболявания, като епилепсия, рак, диабет и множествена склероза, особено след като конвенционалната медицина се оказа неуспешна. Според Рик, конопеното масло подмладява жизненоважни органи на тялото, което помага на хората, които го използват, да се чувстват 20-30 години по-млади по време на началните етапи на лечението. Имайте предвид, че използването на коноп трябва да е в правилните пропорции и дози.

Олиото от коноп ще понижи кръвното налягане и ако сте на лекарства за кръвно налягане, може да откриете, че това лекарство вече не е необходимо. Същото важи и за диабетици. Виждал съм как конопеното масло, контролира кръвната захар до степен, че инсулинът вече не е необходим.

Рик Симпсън е човек от Канада, който разказва, че излекувал своя рак на кожата с помощта на един много специфичен метод за получаване на масло, концентрат от конопеното растение. Той препоръчва приема на маслото през устата в продължение на период от 90 дни, в зависимост от състоянието, което лекувате.

Рецепта на Рик Симпсън за олио от канабис

Поставете напълно сухия материал в пластмасова кофа.

Навлажнете материала с разтворителя, който използвате. Могат да се използват много разтворители. Ще ви трябва около 9 литра разтворител, за да се извлече THC от 450 грама сух изходен материал. 500 милилитра от разтворителя трябва да е повече от достатъчно, за да се извлече ТНС от 28 грама от изходния материал.

Намачкайте растителния материал с помощта на чисто, необработено химически, чукче или нещо такова. Въпреки че изходният материал е напоен с разтворителя, ще откриете, че може да бъде лесно смачкан.

Продължете да мачкате материала с пръчката, докато добавяте разтворител и растителния материал не е изцяло покрит и напоен, след което разбърквайте в продължение на още около три минути.
Докато правите това, ТНС се разтваря от материала в разтворителя.

Изсипете разтворителя в друга кофа. По този начин сте извлекли около 80% от THC на растителния материал.

Второ измиване: отново добавете разтворител към сместа и бъркайте за още три минути, за да се извлече останалата част THC.

Прецедете разтворителя през филтър за кафе в чист съд.

Изхвърлете, два пъти промития, растителен материал.

Варете  течността до изпаряване на разтворителя.

Когато нивото на течността започне много да намаля, сложете малко вода (около 10 капки за 4 литра). Това ще помогне да се освободят остатъците от разтворителя и да се защити маслото от твърде многото топлина.

 

Когато сместа от разтворител и вода остане около 2 см на дъното на съда, дръпнете от котлона, докато разтворителя не се изпари напълно.

Внимателно сипете маслото в съд от неръждаема стомана.

Сега сложете контейнера от неръждаема стомана върху отоплителен уред. Може да отнеме няколко часа, но водата и летливите терпени ще се изпарят от маслото. Когато вече няма никакви други примеси в маслото, то е готово за употреба.

Поставянето на маслото в пластмасова спринцовка го прави много лесно да се използва.

ВНИМАНИЕ: Уверете се, че сте в много добре проветриво място и пуснете аспиратор, който да поглъща парите, тъй като те са много лесно запалими. Бъдете сигурни, че в момента няма искри, цигари и т.н., които могат да запалят изпаренията.

Категория: Забавление
Прочетен: 522 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.05.2019 00:25
 image САЩ признаха, че канабисът убива ракови клетки 

Според правителството на САЩ, канабисът убива ракови клетки. Доказателство за това може да бъде видяно в техния официален сайт за ракови заболявания → cancer.gov ←

Националният Инсититут по Ракови Заболявания, част от министерството на здравеопазването на САЩ, сега съветва, че канабиноидите могат да бъдат полезни в лечението на ракови заболявания чрез пушене, ядене, пиене или под формата на спрей.

В сайта също се споменават други ползи от растението, включително: анти-възпалителни свойства, блокиране на растежа на ракови клетки, антивирусно действие, успокояване на мускулни спазми причинени от множествена склероза и др.

На страницата на правителството има публикувано научно изследване, показващо как ракови клетки в животни са били унищожени, след като са били изложени на свойствата на канабиса.

Множество научни изследвания са доказали тези резултати в миналото, а през април тази година Националния Институт по Злоупотреба с Наркотиците редактира свой публикации, коментиращи как канабисът смалява мозъчни тумори, като убива ракови клетки.

Щом в САЩ официално признаха свойствата на растението, какво остава за служителите на министерство на здравеопазването в България? /  konop.bg

Изследователи: Марихуаната лекува рак и премахва страничните ефекти

Кристина Санчес (Cristina Sanchez), млад биолог от Университета Комплутенсе в Мадрид, изследвайки  клетъчния метаболизъм,  забелязала нещо необичайно. Изучавайки мозъчни ракови клетки, които са важни за изследователски цели, тъй като   растат по-бързо от нормалните клетъчни линии, тя  установила, че раковите клетки умират, когато са изложени на тетрахидроканабинол (THC) – основното психоактивно вещество, съдържащо се в марихуаната.

Така, вместо   нова информация за функционирането на клетката, Санчес се натъкнала на противораковите свойства на THC. През 1998 г. тя публикува в европейски списания по биохимията статия, че THC „предизвиква апоптоза [клетъчна смърт в клетките на глиома C6» – агресивна форма на рак на мозъка.

Провеждане на допълнителни проучвания в няколко страни, резултатите от които са публикувани в различни рецензирани списания  показват,  че ТНС и други съединения изолирани от марихуаната – т. нар. канабиноиди – не само   отстраняват симптомите на рак (гадене, болка, загуба на апетит, умора), но и имат пряк  антитуморен ефект.

Група от испански учени, водени от Мануел Гузман  (Manuel Guzman)  провеждат първото клинично изследване на противотуморните ефекти на THC върху хората. Гусман въвеждал чист  THC чрез катетър в туморите на  девет хоспитализирани пациенти с глиобластоми,  нереагиращи на стандартните средства за лечение на рак на мозъка. Резултатите от проучването бяха публикувани през 2006 г. в British Journal of Pharmacology: : във всеки един от тези случаи използването на THC е  придружено от значително намаляване на разпространението на туморните клетки.

Почти по същото време, учените от Харвардския университет, заявиха, че THC потиска растежа на туморите в белодробния рак и значително намалява способността на рака да се разпространява. “ Освен това, THC действа като   ракета с топлинно насочване- селективно  убива раковите клетки, оставяйки здравите клетки непокътнати. Междувременно, конвенционалната химиотерапия е изключително токсична и вредна  за мозъка и организма.

 

Според статия в Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, се появяват все повече  доказателства, че канабиноидите „са  нов клас   противоракови лекарства, които забавят  растежа на туморите, инхибират ангиогенезата [образуването на нови кръвни клетки, захранващи тумори], и метастатичното разпространение  на раковите клетки.“

Д-р Шон Макалистър  , изследовател в намиращия се в Сан Франциско, Калифорния Pacific Medical Center , в продължение на 10 години   изучава канабиноидите в търсене на нови продукти за лечение на различни видове рак. Работейки с подкрепата на Националния институт на грантове за здравето (и с разрешението на Службата по наркотиците), Макалистър открива, че канабидол (КБД)- непсихоактивно вещество в канабиса – сериозно пречи на разпространението на клетки на   рак на гърдата, метастази и растежа на тумора.

През 2007 г. Макалистър публикува подробно описание на това, как   канабидолът убива ракови клетки в  гърдата и унищожава  раковите тумори чрез намаляване на експресията на гена ID-1 – протеин, който играе важна роля в развитието на раковите клетки.

Генът ID-1  е активен по време на етапа на развитие на ембриона, а  след това се изключва. Въпреки това, при рак на гърдата и няколко други видове метастатичен рак, се активира отново, което води до разпространението на раковите клетки. „С експресиата на този  ген  са свързани десетки агресивни видове рак,“ – обяснява Макалистър. Той твърди, че заради способността му да спре експресията на ID-1, КБД може да осигури пробив в борбата срещу рака.

“ Канабидолът дава надежда за появата на нетоксични средства за лечение на агресивни форми на рак, които ще бъдат лишени на болезнените странични  ефекти  на химиотерапията“, – пише Макалистър, като търси подкрепа за клинични изпитвания на ефектите на канабиноиди при пациенти с рак на гърдата.

Изследователи от Университета на Лондон „Св. Георги“ в предклинични проучвания   съобщиават за подобна картина с ТНС, повишаваща ефективността на традиционното лечение на левкемия. И THC, и канабидиолът предизвикват апоптоза в левкемичните клетъчни линии.

Все повече и повече медицински изследователи признават, че откриването на противораковите свойства на канабиноиди може да бъде повратна точка в лечението на рак.

Мартин Лий – съосновател на организацията FAIR, борещ се срещу предубежденията и цензурата в медиите, директорът  на   Project CBD, автор на книгите «Киселинни мечти» («Acid Dreams») и «Звярът се пробужда» (« The Beast Reawakens»).

Неговата нова  книга «Димните сигнали: Социалната история на марихуаната – медицина, развлечения, наука» («Smoke Signals: A Social History of Marijuana – Medical, Recreational and Scientific») бе отпечатана от издателство Scribner през август  2012 год. 

Др. Кристина Санчез разказва за експериментите на нейния екип с Канабис в борбата срещу туморни клетки:

 

 

 

 

 

 

         МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ image 26.07.2018 Домашна рецепта за олио от канабис

Loading... Използва се като заместител на химиотерапията Много хора твърдят, че олиото от канабис е лек

    image 23.04.2018 Защо конопените семена са революционна суперхрана, готова да спаси хората и планетата

Loading... Канабисът е един от най-старите посеви, известни на човека, датиращ от приблизително 8000 г. пр.

    image 30.04.2019 Южна Африка легализира употребата на канабис

Loading... Съдебно решение в Южна Африка определи забраната на употребата на коноп от възрастни в техните

      THE BULGARIAN TIMES THE  THE BULGARIAN TIMES THE BULGARIAN TIMES         
Категория: Забавление
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.05.2019 00:14
 image Как работи конопеното олио, за да унищожи раковите клетки 

Първо нека погледнем, какво държи раковите клетки живи, после ще се върнем назад и ще изследваме как канабиноидите КБД (канабидиол) и ТХК (тетрахидроканабинол) разкриват слабите места на раковите клетки.

Във всяка клетка има семейство взаимопревръщащи сфинголипиди, които специфично определят дали клетката ще живее или умре. Този профил на фактори се нарича “Сфингополипиден Реостат”. Ако ендогенният Церамид (сингализиращ метаболит на сфингополипиден-1-фосфат) е висок, смъртта на клетката е неизбежна. Ако Церамидът е нисък, клетката е силна и издръжлива.

Елементарно, когато ТХК се свърже с рецепторът за канабиноиди КБ1 или КБ2 в самата ракова клетка, той предизвиква увеличение в синтезата на Церамид, който води до смърт на клетката. Нормална здрава клетка не произвежда Церамид в присъствието на ТХК, следователно не е засегната от канабиноидите.

Раковата клетка умира, не заради цитотоксични хемикали, а заради малка промяна  в митохондрията. Между повечето клетки има органели в цитоплазмата. Смисълът на митохондрията е да произвежда енергия за клетката. Щом Церамидът започне да се натрупва, включвайки Сфинголипидният Реостат, той увеличава пролускливоста към Цитохром Ц, важен протеин в енергийният синтез. Цитохром Ц бива избутан от митохондрията убивайки източникът на енергия на клетката. Церамидът също така причинява генотоксичен стрес в ядрото на раковите клетки произвеждайки протеин наречен П53, който спира обработката на Калций в митохондрията. Ако това не е достатъчно, Церамидът разрушава клетъчната лизозомата – храносмилателната система на клетката която произвежда хранителни вещества за всички функци на клетката. Церамидът, и други сфингополиди, активно потискат пътищата в клетката без да оставят никаква възможност на раковата клетка да оживее.

Най-важното в този процес е натрупването на Церамид в системата. Това означава приемане на терапевтични количества КБД и ТХК, непрестанно, в период на време, държейки метаболитно налягане на пътищата на раковата клетка.

Как работи този път? Защо тялото приема прост растителен ензим и го използва за ефикасно лечение на множество различни  физиологични системи? Тази ендоканабиноидна система съществува във всеки животински живот, в очакване на неговият ендоканабиноиден активатор. Това е интересно. Нашата собствена ендоканабиноидна система покрива всички клетки и нерви; тя е доставчикът на информация течаща по нашата имунна система и централна нервна система. Тя отговаря за опазването на нервите, и малко променя самата имунна система. Тя е главната система за управление поддържаща нашата хемостаза; нашето здраве.

Само от любопитство, как стават работите на клетъчно ниво и къде нашето тяло произвежда ендоканабиноидите? Тук виждаме, че ендоканабиноидите имат  свой произход от нервните клетки точно в синапсът. Когато тялото се афектира чрез заболяване или нараняване то директно изпраща информация до ендоканабиноидната система и казва на имунната система да подпомогне лечението. Ако тези хомеостатични системи са отслабени, не трябва да се изненадваме, че екзоканабиноидите са терапевтични. Те помагат на тялото по най-натуралният възможен начин.

 

За да видим как работи това да визуализираме канабиноидът като триизмерна молекула, където една част от молекулата е нагласена да се впише в нервът или клетъчният рецептор на имунната система точно като ключ в ключалка. Има поне две места с ендоканабиноидни рецептори, КБ1 (централна нервна система) и КБ2 (имунитет). Обикновенно КБ1 активира сигнализацията на централната нервна система, и КБ2 активира имунната система, но е много по-сложно от това. ТХК и анандамидът активират и двете места за рецептори. Други канабиноиди активират единият или другият рецептор. Среди видовете канабис, канабис сатива се обръща към рецепторът КБ1, а канабис индика се обръща към КБ2. Което означава, че сативата е по-нервоактивна, а индиката е по-имуноактивна. Другият фактор е, че сативата има повече ТХК (тетрахидроканабинол) и индиката има повече КБД (канабидиол).

Знае се, че ТХК и КБД са биометични към анандамида, което означава, че тялото може да използва и двете взаимозаменяемо. Следователно, когато стресът, нараняването или заболяването изискват повече ендогеннен анандамид от колкото произвежда тялото, тогава неговите мимични екзоканабиноиди се активират. Ако стресът е преходен, и лечението му може да бъде преходно. Ако изискването е попълнено, както се случва при ракът, тогава лечението трябва да предостави постоянно налягане на модулативният агент на хомеостатичните системи.

Обикновенно КБД се привлича от плътно опакованите КБ2 рецептори в далака, месторождението на имунната система на тялото. От там, имунните клетки търсят и унищожават ракови клетки. Интересното е това, че е доказано как ТХК и КБД канабниноиди имат силите да убият ракови клетки директно, без да минават през имунни посредници. ТХК и КБД влизат през пътя на липоксигеназата и директно потискат растежа на тумора. Също така е открито, че КБД потиска обратното захващане на анандамита. От тук разбираме, че канабидиола помага на тялото да задържи собствените си натурални ендоканабиноиди потискайки ензимът, който разлага анандамида.

Това малко изследване леко докосва няколко съществени концепта. Най-накрая искам да ви оставя с уважението към природата, която е създала перфектното лекарство, което чудесно се вписва в нашата имунна система от рецептори и сигнализиращи метаболити, които ще предоставят бърз и пълен имунен отговор за системният интегритет и метаболичен хомеостат.

 


Категория: Забавление
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.05.2019 00:02
  THE BULGARIAN TIMES   image Папата има огромен грях към България: Остави 1 невинен човек да бъде измъчван, и с опиати, за да признае вина, която няма… Публикувано на 04.04.2019  в България

Как папата наруши 9-та Божия заповед “Не лъжесвидетелствай”, за да угоди на ЦРУ и да тормози невинен човек!

Как папата прати 2 свещеници да подкупват и заплашват С.Антонов да признае вина! Папата наруши 9-та Божия заповед: “Не лъжесвидетелствай”!

Знаете ли, че С.Антонов е бил и поет? Поет, който папата остави да мъчат с химия, за да признае несъществуваща вина!

Съдбата на С.Антонов е по-лоша от съдбата на жертвите на изнасилвания от католически свещеници… Кога папата ще се извини за това?

image

 

Знаете ли, че “блаженият” папа Йоан Павел II, когото готвят за “светец”, е пратил двама католически свещеници в килията на Сергей Антонов, да го убеждават да признае несъществуваща вина!

Т.е. дори да оставим настрана, че е нарушил светския закон, то папата е нарушил и 9-та Божия заповед. “Не лъжесвидетелствай срещу ближния си”.

Папата – първият сред западните християни, нарушава Божиите заповеди.

В опит да “докаже” измислената “българска следа”, Рим праща в килията на Антонов 2-ма свещеници, уж арестувани за връзки с мафията. Те окозват над него психически тормоз, като първо му предлагат да го подкупят с милиони долари, за да признае вина. После – заплахи.

Папата превъзходно е знаел, че Антонов е невинен. Но не само е оставил да мъчат невинен човек, вкл. с опиати, но и е съдействал за това.

Ватиканът дължи извинение на България за това престъпление, а за 9-та Божия заповед, папата дължи обяснения на този, който я е издал…

Светият престол има огромен грях към България. Остави 1 невинен човек с години да бъде арестуван и измъчван, вкл. с опиати, за да признае вина, която няма. Папата знаеше, че е невинен, но остави западните изроди да го измъчват.

 

Самият папа, при посещението си в България, заяви това – той каза, че “никога не е вярвал, че българският народ е замесен”. “Никога”. Значи е знаел, че са арестували и измъчват невинен човек. И не ги е спрял…

Това е грях, който той носи, и Господ знае за него, дори тези тук долу да го обявят за светец. Ватиканът дължи извинение за мъченията над Сергей Антонов и превръщането му в абсолютен парцал. В очите на Бог всеки мъченик е важен, и нищо не оправдава подобна жестокост, никакви политически или други мотиви. А Сергей Антонов е бил и поет. След завръщането му е публикувана негова стихосбирка от 33 стихотворения. Някои от тях са писани преди комплота, т.е. не може да се търси преднамереност и показност.

Антонов е жертва и на Западните служби, и на папа Йоан Павел II, който си е мълчал, като е знаел, че е невинен.

В този смисъл, докато Светият престол не се извини за този позор, не виждам никакъв смисъл да поддържаме каквито и да било отношения с тях – нито църковни, нито светски. Съдбата на Антонов е по-лоша от съдбата на жертвите на изнасилвания от католически свещеници. Не трябва да забравяме своя човек, смазан от Запада, който не ни счита за хора. Не ни счита и Ватиканът…

Категория: Забавление
Прочетен: 376 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 21.05.2019 23:07
  THE BULGARIAN TIMES   image Смъртно наказание за селфи и солена глоба за джапанки: Какво очаква туристите през лятото? Публикувано на 18.05.2019  в Свят

През 2019 г. в някои страни туристите ще се сблъскат с нови ограничения, за неспазването на които са предвидени строги наказания: високи глоби, лишаване от свобода и дори смъртно наказание, съобщава РИА Новости, цитирана от БГНЕС

От 1 май властите на италианския остров Капри забраняват използването на всички видове пластмасови съдове за еднократна употреба, торбички и бутилки. Нарушителите ще заплащат глоба от 500 евро.

„Факт е, че в разгара на сезона около 20 000 „фериботни” туристи пристигат на острова на ден, оставяйки малко пари, но много боклук“, заяви кметът на община Капри, Де Мартино.

В египетските курорти Хургада и Марса-Алам глоби за ползване на пластмасови прибори заплашват собствениците на магазини, аптеки, лавки и ресторанти.

В Майорка и Ибиса през лятото ще бъде забранено пушенето на плажа извън специалните зони, въпреки че доскоро тези острови бяха удобна зона за пушачи.

В Париж от септември движението по пешеходни зони и тротоари на електрически скутери и подобни превозни средства ще струва глоба от 135 евро.

 

На остров Пукет в Тайланд ще бъде забранено да се прави селфи на фона на излитащи или кацащи самолети на близко разположения до летището плаж Май Као. Наказанието за нарушителите – от голяма парична глоба до лишаване от свобода и дори смъртното наказание – зависи от последиците, до които може да доведе селфито. Властите поясниха, че смъртното наказание е възможно в изключителен случай – ако нарушителите са попречили на пилотирането на самолета.

В италианския национален парк „Чинкуе-Терре“ пътниците, слизащи от круизните лайнери, няма да могат да носят джапанки и сандали. Туристите в неподходящи обувки често “засядат” в планините и се нуждаят от помощта на екипи от спасители. Сега туристи с “грешни” обувки ще бъдат глобявани 50 евро, а на спасителните екипи нарушителите ще трябва да платят до 2500 евро.

 

 

Категория: Забавление
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 18.05.2019 19:56
  THE BULGARIAN TIMES   image Възраждане: Концесията на „Летище София” и въвеждането на ТОЛ системата е престъпление! Публикувано на 18.05.2019  в България

Партия Възраждане на Костадин Костадинов излезе с много остра декларация, както по отношение подготвяната концесия на „Летище София”, така и във връзка с очакваното въвеждане на тол системата за преминаване по републиканската пътна мрежа. В декларацията си, патриотите на Костадинов, не пестят епитети и определения, но оставяйки това настрана, аргументите им звучат убедително. Поместваме декларацията на Възраждане, без каквито и да било съкращения или редакционна намеса:

„Покушение, грабеж, престъпление! Три думи, даващи най-доброто описание за случилото се в България през изминалите три десетилетия. Днес, когато правителството на ГЕРБ и Обединени патриоти е на път да финализира нови две сделки и да се разпореди за десетилетия напред, с огромна по размер и значение обществена собственост, те отново са актуални. Този път на прицел са обекти от националната стратегическа инфраструктура – „Летище София“ и тол системата за българските пътища. Засегнати от престъпните действия на правителството за пореден път ще бъдат всички българи, като щетата този път няма да има само финансови измерения, но ще засегне и сигурността на страната в дългосрочен план.

На пръв поглед концесията е нещо хубаво – както за държавата или общината, така и за концесионера. Когато обаче бива сключена от хора с обвързаности, по непрозрачен начин и с неизгодни финансови условия, тя ще засегне не само гражданите, но и сигурността на страната. А когато става въпрос за обекти, които засягат пряко цялото население и националната ни сигурност, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план, ние от Възраждане сме категорични, че подписването на договорите е недопустимо, а подготвилите ги трябва да бъдат разследвани.

Офертите на участниците в процедурата за отдаване на концесия на летище „София“ бяха отворени на 9 май. С тържествен патос и усмивка на лицето, министърът на транспорта Росен Желязков заяви, че ще избере най-добрия концесионер, с оглед всички интереси.

Практиката от изминалите три десетилетия обаче ясно показва, че при подобни сделки интересът не е за всички, а за определени лица и групи, които не бранят обществения интерес, а личната облага. В публичното пространство отдавна се говори, че най-големият български аеропорт ще бъде предоставен за стопанисване на турската държава и представянето на офертите от преди дни потвърждава това. Най-високата цена от общо петте участници в конкурса е на “Еърпорт Де Пари” и „ТАВ Хавалинманларъ Холдинг” А. Ш. Последната фирма е турска и е с преимуществено държавно участие. Срещу смехотворно заплащане, което в сравнение със сегашните приходи на летището на годишна база е няколко пъти по-ниско, южната ни съседка, която държи в ръцете си огромна част от бизнеса у нас, ще вземе на концесия и най-голямото летище в България за срок от 35 години.

На задаваните неведнъж въпроси, кое точно налага сключването на тази концесия и защо тя изобщо трябва да бъде правена, при положение, че дори и сега „Летище София“ регистрира печалба от няколко десетки милиона годишно, получаваме обичайния за 30-годишния преход отговор – бизнесът е по-добър стопанин от държавата. А това, че в конкретния случай зад „бизнеса“ стои държавата Турция, която ежедневно се меси във вътрешните работи на България, предявява претенции към нашите територии и дори настоява за изучаване на турски език в училищата, за управляващия ни престъпен режим е без значение. Сделката за летището показва за пореден път, че министър-председателя Бойко Борисов и подкрепящите го Обединени патриоти слугуват на Ердоган и обслужват интересите на държава, която с действията си доказва, че е враг на България и народа ни.

 

Втората престъпна концесия, за която се говори в публичното пространство от няколко дни е тази за изграждане на тол системата. Същата, вероятно ще бъде предоставена на австрийците от Kapsch, които пък от своя страна са свързани със съмнителни офшорни фирми, които ще бъдат посредници и подизпълнители, и зад които вероятно стоят скрити български олигарси

Още при представяне на идеята за събиране на подобни такси за движение по българските пътища, сред съгражданите ни настъпи суматоха. Онези от тях, които са пътували в Западна Европа и са заплащали тол такси там споделиха, че състоянието на пътищата у нас е такова, че не би било справедливо да се въведе подобна система за разплащане. Въпреки това обаче, нейното въвеждане предстои през есента, като дори пробния период започна на 15 май. Това от своя страна доведе до вълна от негодувание сред транспортния бранш. На първо място бе посочена липсата на ясни правила. Сериозен проблем представлява и обхвата на системата, защото на таксуване ще подлежи преминаването, не само по магистралите и първокласните пътища, каквато е европейската практика, но и по второкласните и третокласни отсечки.

Така, стотици хиляди български граждани, живеещи в села и по-отдалечени места, могат да се окажат в абсурдната ситуация, да плащат тол такса, за да си отидат от градината или бостана.

Липсва яснота и относно размера на тарифите, които ще заплащат превозвачите. Това от своя страна, създава сериозни затруднения при планиране разходите на фирмите, чиито бюджети са изготвени за съвсем други условия.

Възраждане се обявява категорично против налагането на подобни практики, които ще доведат до нови затруднения за транспортния бранш. И тук идва следния интересен въпрос, защо казионните български политици и евродепутати, нададоха такъв вой срещу пакета „Макрон”, който засяга интересите на не повече 5 процента от българските транспортни фирми, опериращи на европейския пазар, а сега, когато с въвеждането на тол системата се засягат интересите на останалите 95 процента от бранша, работещи предимно в България, мълчат? Отговорът е прост. Първите са компании мастодонти със стотици камиони, приближени до властта, неплащащи данъци и осигуровки, и притежаващи огромен финансов ресурс, с който си купуват политици, висши чиновници и евродепутати, които да ги защитават, дори на европейско ниво. Вторите са хиляди малки, обикновено семейни компании, с по един или максимум няколко камиона, които корумпираната политическа класа, нарича просто електорат.

В заключение ще заявим, че ние от Възраждане еднозначно определяме действията на кабинета „Борисов 3”, относно отдаването на концесия на „Летище София“ и системата за тол таксите като двоен удар срещу интересите и инфраструктурата на България. Поражения се нанасят, както по въздух, така и по суша. Наблюдаваме добре планирани действия, които целят предоставяне на националния суверенитет в областта на въздухоплаването на чужда държава и въвеждането на практики в сухопътния транспорт, които ще доведат до сериозни затруднения за един от малкото останали и добре работещи браншове в страната. Ето защо заявяваме, че когато Възраждане започне да управлява, както тези две сделки, така и всички подобни в последните 30 години, ще бъдат разследвани, а виновните наказани!

Възраждане – само ние можем!

Категория: Забавление
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.07.2019 00:26
   

 

  image image image ТОП 20 image     МОЖЕХА ЛИ ДА СЕ СПАСЯТ ХОРАТА ОТ ЗАДНИТЕ СЕДАЛКИ НА ГОРЯЩИЯ РУСКИ САМОЛЕТ? 

 

Един от пътниците на горящия самолет SSJ-100 по време на кацането е побягнал от задните редове към изхода, с което е спасил живота си. Винаги ли спасяват предпазните колани и с какво поведението на руските пътници се различа от това на западните, за това разказва експерт в областта на авиационната сигурност пред Газета.Ru, цитиран от Dnes.bg.

 

 

ЖЕРТВИТЕ НА САМОЛЕТНАТА КАТАСТРОФА В МОСКВА ДОСТИГНАХА 41 ДУШИ (ВИДЕО)

 

На третия ден след катастрофата на самолета Sukhoi Superjet 100 на летище Шереметиево в Москва на 5 май, при която загинаха 41 души, се появяват нови свидетелски разкази, които хвърлят светлина върху събитията на борда, случили се след грубото кацане на лайнера.
 

По-рано бяха отправени критики към спасилите се пътници от самолета, които бяха заснети, бягащи от самолета с ръчния си багаж. Те бяха обвинени, че спасявайки личните си вещи, са станали причина за смъртта на пътниците, останали в салона от 12-и ред нататък.
 

„Ужасно е, че хората, седели в предната част на самолета, са откраднали живота на онези, които по волята на съдбата са се оказали на опашката“, каза пред радио „Свобода“ бившата стюардеса от „Аерофлот“ Евгения Магурина. „Не можем да твърдим, че ако хората не си бяха взели вещите, щяха всички да се спасят. Но тези вещи реално са отнели секунди за хората отзад, защото в разлял се керосин самолетите горят много бързо“, е съгласен авиационният експерт Вадим Лукашевич.

 

 

ПИЛОТЪТ НА КАТАСТРОФИРАЛИЯ В МОСКВА САМОЛЕТ: ИЗГУБИХМЕ ВРЪЗКА ЗАРАДИ МЪЛНИЯ

 

Ако се вярва обаче на думите на летелия на 12-ия ред пътник Олег Молчанов, евакуацията не е изглеждала точно така. „Аз бях на този самолет, време е да се обясни. Хората с куфарчетата са от бизнес класа, тези чанти не бяха големи и на никого не са пречели, блъсканица нямаше. Една жена падна на пътеката, но бързо я вдигнаха и я изблъскаха – разказа пътникът. - След 12-ия ред почти никой не оцеля – ако сте забелязали, отзад трапове нямаше. А дори и да имаше, там беше пещ. По-голямата част загинаха моментално“.
 

Скучните предупреждения
 

„Не ставайте от мястото си и не разкопчавайте коланите си до момента на пълното спиране на самолета“ - такива изисквания винаги чуват пътниците след кацане. Защото коланът и това човекът да е на седалката са единственото средство, което помага за предпазване не само от травми във въздуха, например при турбуленции, но и на земята – включително при буксиране на самолета.
 

Статистиката сочи, че шансовете за оцеляване с незакопчан колан са нищожно малки в сравнение с вероятността за спасяване, ако коланът е закопчан. Точна статистика за хората, спасени благодарение на предпазните колани, не може да бъде събрана, тя се води поотделно от авиационните власти на отделните страни.
 

По данни на най-авторитетния в световната авиация регулатор – Федералното управление на гражданската авиация на САЩ, от 1980 г. до 2008 г. по американските авиолинии са били регистрирани 234 случая на попадане на самолет в турбуленция с тежки последици.
 

При тях са пострадали 298 души, като трима души са загинали. „Двама от тези жертви не са били със закопчан колан, докато са светели сигналните лампички. От 298 тежко пострадали 184 са били стюарди“, каза Хедър Пул, американска стюардеса.
 

В редки случаи обаче отказът да се спазват правилата може да спаси живот. Думите на Молчанов до някаква степен изясняват ситуацията в салона на SSJ преди спирането на самолета. Той обясни по какъв начин е оцелял единственият пътник от 18 ред.
 

„Човекът, който оцеля, се втурна към изхода при първото подскачане. Това го спаси“, каза Молчанов.

 


 

В подобни случаи такова поведение наистина може да спаси живота ни, смята и президентът на Международната консултативно-аналитична агенция „Безопасност на полетите“ Валерий Шелковников.
 

„Самолетът гори, обшивката на илюминаторите се топи? Не трябва да си фаталист, трябва да се спасяваш. И трябва да напуснеш самолета, защото той може да се взриви. Самолетите горят /не повече/ от 90 секунди. След това се взривяват. За това време пътниците трябва да напуснат горящия самолет – разказа Шелковников, който приведе като пример запалването на  Boeing 767-300 на пистата в Чикаго през 2016 г. - Пътниците крещяха на онези, които си взимаха ръчния багаж. В крайна сметка за 60 секунди се спасиха 169 души, след което самолетът се взриви“.
 

По думите на експерта в момента се разработват предложения за нововъведения  в плана за полет. Предлага се при качване на пътниците да бъдат раздавани херметични пликове за около врата, в които да може да се сложи най-необходимото – телефон, документи, кредитни карти. Стюардите ще трябва да убеждават пътниците не само да закопчаят коланите си, но и да окачат на врата си този плик с най-важните лични вещи.
 

Възможно е да бъде предложено и строго наказание за опит от страна на пътниците да си взимат личния багаж при извънредна ситуация.
 

За поведението на пътниците при обичайна и извънредна ситуация роля играе и разликата в културата на пътуване между западните и руските пасажери, пише Газета.Ru.
 

„Защо онези са се спасили, а нашите не? Защото там по-често летят и много внимателно гледат стюардесата, а след това четат листовките с инструкциите – къде се намира резервният изход и други подобни – обясни Шелковников. - А нашите хора правят каквото им скимне, слушат музика, докато стюардесата обяснява къде се намират аварийните изходи, изхвърлят инструкциите“.

Категория: Забавление
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 15.05.2019 00:42
  Индийци и пакистанци у нас чрез фиктивни бракове image A A A

Служители от Главна дирекция „Гранична полиция“ разкриха и задържаха организирана престъпна група за трафик на хора чрез фиктивни бракове. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Четирима членове на организираната престъпна група – две жени и мъж български граждани, както и един индиец, са задържани вчера в хода на предприети действия, осъществени от оперативни служители и разследващи полицаи на ГД „Гранична полиция“ и полицаи от СДВР. Операцията е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура. Извършени са претърсвания на адреси в столицата, откъдето са иззети веществени доказателства.

Работата по случая започнала в отдел „Противодействие на контрабандата и престъпността през държавната граница“ в ГДГП през 2017 г. и до момента информацията за организираната престъпна група за трафик на хора продължава да се придобива, разширява и документира.

По първоначални данни четиримата участници в групата набирали жени на територията на София, с които мъже от Индия и Пакистан да сключат фиктивни бракове. Жените били примамвани с обещания за финансова изгода. Целта на пакистанците и индийците е била нелегална миграция чрез законови разрешителни режими въз основа на сключени бракове с гражданки от Европейския съюз. Сключването на браковете се е извършвало на територията на България, в страни от Западна Европа и в Република Кипър. Впоследствие чуждите граждани се регистрирали на адреси в съответните държави и кандидатствали за продължително пребиваване на територията на страни от Западна Европа, възползвайки се от сключените фиктивни бракове с българските гражданки. Жените, въвлечени в незаконната дейност, били принуждавани да съдействат на индийците и пакистанците пред съответните миграционни власти в различни страни – Австрия, Белгия, Дания и др.

Четиримата участници в организираната престъпна група са привлечени в качеството на обвиняеми и задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане. Процесуално-следствените действия продължават под ръководство на наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура.Категория: Забавление
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове: 2
  Ще преизчисляват служебно пенсиите на работещите пенсионери Полезно!  Публикувана: 08 May 2019 12:25    Обновена: 08 May 2019 12:26    Прочетена: 485 image

Националният осигурителен институт ще преизчислява служебно личните пенсии за трудова дейност на хората, които са придобили осигурителен стаж след пенсионирането си, съобщи пресслужбата на кабинета. За целта работещите пенсионери ще трябва да подадат еднократно заявление за ежегодно преизчисляване, а не всяка година да заявяват това, както е в момента. Това предвиждат одобрени от правителството промени в Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, с които се облекчава административната тежест за гражданите.

Промените са във връзка с измененията в Административнопроцесуалния кодекс, с които се регламентира електронният обмен на документи между гражданите и администрацията по реда на Закона за електронното управление. С тях се предвижда възможност за електронно връчване на разпорежданията, свързани с пенсиите на лицата, уточниха от МС.

С приетите промени подзаконовата нормативна уредба се синхронизира и с измененията в разпоредбите на Кодекса за социално осигуряване, както и с новия Закон за платежните услуги и платежните системи и издадената на основание на този закон Наредба номер 3 на БНБ от 18 април 2018 г. за условията и реда за откриване на платежни сметки, за изпълнение на платежни операции и за използване на платежни инструменти.

В резултат от промените хората ще могат посочват сметки за изплащане на отпуснатите им пенсии не само в банки, но и в други лицензирани от БНБ доставчици на платежни услуги, както и в клонове на доставчици на платежни услуги, осъществяващи дейност на територията на страната.

  Сподели Facebook Twitter google_plus Pinterest   Назад  
Категория: Забавление
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове: 3
  Бруней в крайна сметка няма да убива с камъни гейовете    image

Султанът на Бруней наложи мораториум върху прилагането на смъртно наказание за гей секс, съобщават световните медии. Такова бе заложено в новия наказателен кодекс, въведен миналия месец. Той предвижда убийство с камъни за гей секс, прелюбодеяние и изнасилване.

Кодексът предизвика остри международни реакции.

В телевизионно обръщение султан Хасанал Болкиа каза, че ще наложи мораториум върху смъртното наказание и ще ратифицира Конвенцията на ООН против изтезанията.

В кампания срещу новия наказателен кодекс се включиха звезди като Джордж Клуни и Елтън Джон. Големи компании като JPMorgan и Deutsche Bank се обърнаха към служителите си с призив да не отсядат в хотели, чийто собственик е султанството.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 392 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.05.2019 16:17
  Шокираща история: Млада ромка отвлече британка и се гаври с нея, осъдиха я (СНИМКИ) Елиана Карвальо е насилила жертвата си, обръснала косата й и я намушкала на седем места, включително по главата  Публикувана: 08 May 2019 14:01    Обновена: 08 May 2019 14:01    Прочетена: 19 image

На шест години и половина е била осъдена португалската ромка Елиана Карвальо заради отвличане, изнасилване и нанасяне на телесни повреди, написа лондонският в. „Дейли мейл“.

Таблоидът разказва шокиращата история на британката Лиан Ръмни. Двадесет и две годишната жена, родена в Северна Англия и работила като барманка в южното португалско пристанище Фаро, е била похитена след края на работна смяна през май 2015 г. Похителката е качила жертвата си в колата, закарала е британката в близка гора. Там ромката и нейната майка са изнасили Ръмни, обръснали я нула номер, нанесли ѝ прорезни рани по тялото и си тръгнали. "Двете жени викаха: Ти си вещица", е разказала още потърпевшата пред магистратите.

Причината за бруталното нападение е, че ромката смятала, че жервата има връзка с партньора й. Всъщност въпросният местен циганин действително се заглеждал до британската барманка, която работи в The Hot Shot Bar в курорта по това време.

„Забелязах, че този циганин има интерес към мен, докато работех зад бара, но, заклевам ви се, никога не съм показвала дори минимален интерес към него, той по-скоро дори ми беше противен. Но семейството му беше убедено, незнайно защо, че двамата имаме любовна връзка и дори не ме слушаха, когато се опитвах да им обясня. Мислех си, че ще умра, толкова ме беше страх“, споделя пред изданието жертвата, която се мести малко преди началото на процеса обратно в Обединеното кралство.

„Сестра ми се премести в Португалия, за да започне нов живот и да преживее едно вълнуващо приключение. И за какво – само, за да бъде насилствено атакувана от вандали, които са я ритали и намушкали с нож...Просто съм потресена. Тя беше със седем прободни рани, различни белези, включително и по главата, загуби два литра кръв. Отрязали са косата й, като някакъв дивашки ритуал, аз съм в шок“, заяви сестрата на пострадалата британка.

Въпреки че нападателката е призната за виновна, нейната майка, за която се смята, че й е помагала във варварското престъпление, е освободена поради липса на доказателства.

image

image

image

 

 

 

 

Шокираща история: Млада ромка отвлече британка и се гаври с нея, осъдиха я (СНИМКИ) Елиана Карвальо е насилила жертвата си, обръснала косата й и я намушкала на седем места, включително по главата  Публикувана: 08 May 2019 14:01    Обновена: 08 May 2019 14:01     image

На шест години и половина е била осъдена португалската ромка Елиана Карвальо заради отвличане, изнасилване и нанасяне на телесни повреди, написа лондонският в. „Дейли мейл“.

Таблоидът разказва шокиращата история на британката Лиан Ръмни. Двадесет и две годишната жена, родена в Северна Англия и работила като барманка в южното португалско пристанище Фаро, е била похитена след края на работна смяна през май 2015 г. Похителката е качила жертвата си в колата, закарала е британката в близка гора. Там ромката и нейната майка са изнасили Ръмни, обръснали я нула номер, нанесли ѝ прорезни рани по тялото и си тръгнали. "Двете жени викаха: Ти си вещица", е разказала още потърпевшата пред магистратите.

Причината за бруталното нападение е, че ромката смятала, че жервата има връзка с партньора й. Всъщност въпросният местен циганин действително се заглеждал до британската барманка, която работи в The Hot Shot Bar в курорта по това време.

„Забелязах, че този циганин има интерес към мен, докато работех зад бара, но, заклевам ви се, никога не съм показвала дори минимален интерес към него, той по-скоро дори ми беше противен. Но семейството му беше убедено, незнайно защо, че двамата имаме любовна връзка и дори не ме слушаха, когато се опитвах да им обясня. Мислех си, че ще умра, толкова ме беше страх“, споделя пред изданието жертвата, която се мести малко преди началото на процеса обратно в Обединеното кралство.

„Сестра ми се премести в Португалия, за да започне нов живот и да преживее едно вълнуващо приключение. И за какво – само, за да бъде насилствено атакувана от вандали, които са я ритали и намушкали с нож...Просто съм потресена. Тя беше със седем прободни рани, различни белези, включително и по главата, загуби два литра кръв. Отрязали са косата й, като някакъв дивашки ритуал, аз съм в шок“, заяви сестрата на пострадалата британка.

Въпреки че нападателката е призната за виновна, нейната майка, за която се смята, че й е помагала във варварското престъпление, е освободена поради липса на доказателства.

image

image

image

 

 

 

 

 

 

Категория: Забавление
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове: 0
  На 31 юли Слави Трифонов слиза от ефир

image

Източник: БГНЕС

 FACEBOOK  TWITTER  LinkedIn  44 35

Слави Трифонов слиза от ефира на бТВ на 31 юли. Това обяви самият водещ в днешното си предаване.

Слави Трифонов благодари на телевизия бТВ за съвместната им работа. Той посочи, че сам е решил да не подновява договора си за предаването.

 

От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга, посочи водещият.

image  

Слави Трифонов пуска на томбола пръст от гроба на Кубрат и мерцедес

Диванчето и столът на водещия са сред наградите

Водим разговори със "Седем осми" и както обикновено, поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат. Все още нямаме официален отговор от "Седем осми". Ще се изясним в следващите няколко дни в официална среща.

Това съобщиха от бТВ относно позицията на Слави Трифонов.

Ето и цялата позиция на Слави Трифонов.

Уважаеми зрители, знаете ли, че всяка вечер, като сядам срещу вас, аз - по телевизора, а вие - във вашия дом, или там, където ме гледате, та всяка вечер, като сядам срещу вас, аз се чувствам като част от вашето семейство. Съвсем сериозно ви казвам - понякога си представям как някъде в Стара Загора, Симитли, Каспичан, Варна, Плевен или някъде в чужбина - в Англия, Германия, Испания, Австралия, Америка - вие ме гледате по телевизорите и аз съм част от вашите семейства. Защото това е факт. Вече 19 години.

За мен, уважаеми зрители, това е едно приключение, което продължава вече 19 години благодарение на моите колеги, благодарение на БТВ, но най-вече благодарение на вас. 19 години. Ако една госпожица се е родила в деня на първото предаване - на 27 ноември 2000-та година, сега е на 19 години. Може да се жени и да има деца. Тази госпожица е израснала заедно с това приключение. Или пък един друг факт ще ви дам. Ако подредите всичките тези предавания за тези 19 години едно след друго, ще ви трябват 6 месеца по 24 часа в денонощието, за да ги изгледате.

Уважаеми зрители, казал съм "уважаеми зрители" над 70 хиляди пъти. Значи много ви уважавам. Затова сега ще ви кажа, че моят договор изтича на 31 юли тази година. Всъщност той изтича на 12 септември, но с отпуските, които трябва да ползвам по договор, изтича на 31 юли. И на 31 юли тази година това приключение ще свърши. Тоест Шоуто на Слави ще спре да съществува. И тук въпросът е защо?

Понеже винаги съм бил честен с вас, не мисля сега да правя нещо друго.

От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас, как е организирано и как работи, и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините й на отстояване. Защото, уважаеми зрители, в основата на съществуването на нашия екип е усещането за свобода. Безусловното усещане за свободното изразяване на собственото ни мнение. Защото ние винаги сме говорили на вас като свободни хора на свободни хора. От позицията, в която сме сега, не можем да направим повече.

Затова аз реших да не подновяваме договора си. Не си мислете, че имаме проблем с нашите партньори от БТВ. Не, това е мое, наше осъзнато решение.

Аз съм правил много телевизионни предавания в различни телевизии заедно с моите колеги и тези предавания са били спирани от телевизиите. "Ку-ку" беше спряно и се появи Каналето. То беше спирано два пъти. После се появи "Хъшове". И то беше спирано два пъти. След това се появи "Шоуто на Слави". То съществува най-дълго, но и то беше спирано два пъти.

Но понеже аз съм учтив човек, искам да благодаря на моите партньори от БТВ, заради които имахме възможността, аз и моите колеги, да преживеем това дълго, но изумително и прекрасно приключение. Но БТВ не е абревиатура от три букви, а хора. БТВ в годините смени различни собственици и различни мениджъри.

За това, като почтен партньор искам да благодаря на Албърт Парсънс, Светла Василева, Вики Политова, Павел Станчев, Флориан Скала, но, разбира се, най-много искам да благодаря на вас! На вас, уважаемите зрители. Благодаря ви, за мен беше чест!

Категория: Забавление
Прочетен: 383 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 08.05.2019 01:11
 ·        image
 

– Животът може да ти донесе всякакви обрати, чедо, за които дори и не можеш да предполагаш. Въобще не знаеш какво ще ти донесе утрото. Днес се познаваш с едни хора, утре се подминаваш с тях и не знаеш защо. Никой не ще да ти каже защо. Човек има само себе си. Ни мъж, ни деца. И мъжа ти с неговия път, и децата ти с техния. Тебе си имаш. Важното е да има какво да сложиш на масата, с кой да си изприказваш мечтите и да попътуваш. Спомени от пиене немам, ама за тея от пътищата мога да ти приказвам с часове. Не се опитвай да промениш ситуацията. От биене на главата в стената нищо хубаво не е излязло, чеде. Само хабиш време в терзание и главоблъсканици. Това дето ти можеш да си направиш, никой друг не може. Ако някой не цени присъствието ти – тръгни си без да се замисляш. Ако ще задни салта да правиш, ще укротиш бурята за малко, но никога няма да я спреш да избухне с по-голяма сила. Ако намериш светлинка, не я пущай. Не я пущай, докато свети в тебе и за тебе. Ако някой гори с твоя пламък, разпалвай го. Намери си някой да те пита как си и да прави така, че да си добре. Намери си някой за кого да се грижиш, защото жената е правена да се грижи за мъжа, иначе й си губи светлината и угасва цялата. Жената трябва да върви до мъжа и мъжа до жената. И не трябва да позволяват лоша дума да се каже за другия. Да се пазят. Намери си някой, дето да вижда тъгата зад усмивката ти и да стоварва света в краката ти, за да си щастлива. Давайте си свобода, секи неговия път да следва без да пречи на другия, само да му бъде рамо. И живей, чеде. Пуст живот, докато си размърдаш очите и ти се е изнизал между пръстите, а ние забравяме да го живеем и го изкарваме като страдалци. Харесва ми да те виждам така усмихната. Кога те видех последно преди две години, беше една такава намръщена, тъжна, сякаш ядосана на света, а сега… немам дума коя да опише това дето виждам в очите ти. За това ти говорим това, за да не даваш те тоя пламък да си иде. Дете на слънцето си. Правена си да осветяваш пътя на хората, нужна си им. Ще се намери некой знам, не бързай. Живота си знае работата.

– Защото е наистина прекрасен.

– Много повече от прекрасен. Тамън си мислиш, че ти е объркал всичко, а той ти го е наредил. Това, което е твое ще дойде, това дека не е твое, че си иде. Живей!

 

Категория: Забавление
Прочетен: 430 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12476216
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Май, 2019  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031