Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12476266 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от Август, 2021 г.
2 3 4 5  >  >>
  Коронавирусът – как да пътуваме   НАЗАД Великобритания Актуализирано на 19.07.2021 г.

Препоръчваме на българските граждани да се въздържат от пътуване!

1. Ограничителни мерки за влизане в страната спрямо български граждани:

От 4:00 часа на 19 юли т.г. Република България е в зеления списък в т.нар. светофарна система на ограничения за пътувания до  Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия (Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия).

Преди пътуване лицата, които са били в държава от зеления списък през последните 10 дни преди пътуването си до Обединеното кралство, трябва да:
•    попълнят формуляр за локализация на пътници (PLF) 48 часа преди тяхното пътуване - ДОСТЪПЕН ОТ СЛЕДНИЯ ЛИНК;
•    направят тест за Covid-19 до 3 дни (72 часа) преди тяхното заминаване (тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция (PCR) или производни технологии, включително тестове за изотермично усилване (LAMP)
антигенен тест).
Деца на възраст под 11 години не е задължително да правят тест.
•    резервират и заплатят Covid-19 тест за ден втори след пристигането им.
Деца на възраст под 5 години не е задължително да правят тест.

След пристигане в Обединеното кралство трябва да направят  Covid-19 тест на или преди втория ден след пристигането им.

Пристигащите не се поставят под карантина, освен ако резултатът от теста е положителен.

Трябва да се самоизолират, ако получат съобщение от приложението NHS Test & Trace, че са пътували с някого, който е имал положителен тест за Covid-19.

Важно: Тези правила се прилагат и за лица, преминали пълен курс на ваксинация (2 дози).

Информация относно правилата и ограниченията за лицата, които пристигат или са били през последните 10 дни в държава или територия от кехлибарения или червения списък

Англия,  Шотландия, Уелс, Северна Ирландия

Пътуване в рамките на Великобритания, Ирландия, Нормандските острови и остров Ман.

Не е необходимо да се прави Covid-19  тест и 10-дневна карантина, когато пътуващите не са били извън Общата зона за пътуване през предходните 10 дни.

Информация относно допустимите изключения

Англия , Шотландия, Уелс, Северна Ирландия

Специален режим на тестване, приложим за пристигащите в Англия от страни извън Общата зона за пътуване, за които се прилагат изключения при международни пътувания

Специалният режим на тестване не може да бъде резервиран предварително, поради което няма изискване за предоставяне на информация за резервация във формуляра за локализация на пътниците (PLF).
На граничен контрол пристигащите трябва да представят доказателства за работата, която ще извършват в Англия.

Лицата, за които е приложим специален режим на тестване и които ще са в Англия за повече от 2 дни, ще трябва да направят тест на или преди ден 2, между ден 3 и 5 и между ден 6 и 8. 
Денят на пристигане в Англия ще се третира като нулев ден. Например, ако лице пътува до Англия за 6 дни, ще е необходимо да направи тест на ден 2 и отново на ден 5. В случай че остане в Англия за 2 дни или по-малко, не се изисква да прави тестове.
Лицата, които пътуват всеки ден или често, трябва да правият тест с устройство за страничен поток ( LFD ) поне веднъж на всеки 3 дни. Например, ако пътуват извън Общата пътническа зона всеки ден в продължение на 6 дни, ще трябва да направят поне 2 теста през този период.
В случай че тестовете не бъдат направени, на нарушителите може да бъде наложена глоба до Ј2 000.
Лицата, които имат положителен резултат от някой от тестовете, трябва да са под карантина още 10 дни от датата, на която е направен теста.

Няма изисквания за представяне на имунизационен паспорт. Лицата, които живеят в Англия и са преминали пълен курс на ваксинация (2 дози), ще могат да демонстрират своя ваксинационен статут чрез апликация на Националната здравна служба (NHS App) при международни пътувания до страни, където той се признава.

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ПЪТУВАЩИТЕ РЕГУЛЯРНО ДА СЛЕДЯТ ЗА АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ НА БРИТАНСКИЯ ПРАВИТЕЛСТВЕН САЙТ HTTPS://WWW.GOV.UK/CORONAVIRUS 


2. В случай на задължителна карантина за български граждани, възможности за освобождаване от карантина /налични лаборатории на летища/след кой ден най-рано може да се направи тест на място:

 

 

Пристигащите в Англия от страни от кехлибарения списък могат да намалят 10-дневната карантина. Те имат опцията да си направят тест за Covid-19 за собствена сметка след 5-ия ден от карантината си в Англия.  При отрицателен резултат от това изследване лицата ще бъдат освободени от задължението да се самоизолират за остатъка от 10-дневния период на карантината. HTTPS://WWW.GOV.UK/GUIDANCE/CORONAVIRUS-COVID-19-TEST-TO-RELEASE-FOR-INTERNATIONAL-TRAVEL 

Тестът трябва да бъде направен на територията на Обединеното кралство в акредитирана лаборатория.

Списък с акредитираните лаборатории е публикуван на правителствения сайт.

Тази възможност за намаляване на периода на карантината не е приложима за Уелс, Шотландия и Северна Ирландия.

3. Транзитно преминаване /PRC тест/антигенен тест/свободно /до колко часа/ транзитни коридори:

Всички транзитни пътници, в т.ч. ваксинираните, пристигащи в Обединеното кралство, трябва да представят доказателство за отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа (3 дни) преди тяхното заминаване, който може да е един от следните:
- тест за нуклеинова киселина, включващ тест за полимеразна верижна реакция (PCR) или производни технологии, включително тестове за изотермично усилване (LAMP)
- антигенен тест.

Пътниците трябва да попълнят онлайн формуляр (Public Health Passenger Locator Form) 48 часа преди тяхното пътуване, но не подлежат на карантина и не трябва да закупуват тестове за 2 и 8 ден.

HTTPS://WWW.GOV.UK/GUIDANCE/CORONAVIRUS-COVID-19-SAFER-AIR-TRAVEL-GUIDANCE-FOR-PASSENGERS#TRANSITING-THROUGH-THE-UK

Пътници, които  са посетили или преминали през последните 10 дни през държава, от т.нар. „червен списък“ НЕ МОГАТ ДА ПРЕМИНАВАТ ТРАНЗИТНО ПРЕЗ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ.

4. Въведени ограничения/забрани за вносителите/износителите на стоки и услуги:

 

 

Правила за бизнеса във връзка  Ковид: HTTPS://WWW.GOV.UK/GUIDANCE/MOVING-GOODS-THROUGH-CUSTOMS-DURING-THE-CORONAVIRUS-COVID-19. 

Обща информация за пътуващите: HTTPS://WWW.GOV.UK/DUTY-FREE-GOODS/ARRIVING-IN-GREAT-BRITAIN. Декларирането на стоки може да се извърши и онлайн 72 ч. преди пристигане, в т.ч. да се заплатят дължимите мита. На деклариране подлежат СУМИ НАД 10 000 БРИТАНСКИ ЛИРИ ИЛИ ТЯХНАТА РАВНОСТОЙНОСТ

5. Граничен режим/отворени/затворени граници/летище/:

Всички въздушни, морски и сухопътни граници са отворени.
6. Вътрешни мерки /полицейски час/забранен вътрешен транспорт:

АНГЛИЯ

Маските в обществения транспорт и на закрити обществени места са препоръчителни.
Няма изискване за социална дистанция.
Подробна пътна карта на облекченията се намират тук:
HTTPS://WWW.GOV.UK/GUIDANCE/COVID-19-CORONAVIRUS-RESTRICTIONS-WHAT-YOU-CAN-AND-CANNOT-DO


ШОТЛАНДИЯ
Маските в обществения транспорт и на закрити обществени места  са задължителни.
Изискване за 1 метър дистанция с лица извън домакинството.
В сила е петстепенна организация на мерките, като правилата които трябва да се спазват зависят от нивото мерки определени от местната община.
Подробна пътна карта и връзки към отделните общини и ниво на  облекчения се намират тук:
HTTPS://WWW.GOV.SCOT/PUBLICATIONS/CORONAVIRUS-COVID-19-PROTECTION-LEVELS/  

УЕЛС

Маските в обществения транспорт и на закрити обществени места са задължителни. Социална дистанция с лица извън домакинството. Облечения предстоят, ако условията го позволяват, от 07 август.
Подробна информация на
HTTPS://GOV.WALES/RESTRICTIONS-FROM-17-JULY

СЕВЕРНА ИРЛАНДИЯ

Маските в обществения транспорт и на закрити обществени места са задължителни.
До шест души от не повече от две домакинства могат да се срещнат в частен дом и да пренощуват. Деца на възраст под 12 години не се включват в общия брой. Ако едно домакинство има шест или повече членове, те могат да посетят друго домакинство, стига да няма повече от 10 души на закрито. Деца на възраст под 12 години не се включват в общия брой. Определена е индикативна дата  26 юли, след която да се позволява  до 10 души от не повече от три домакинства да се срещнат в частно жилище и да пренощуват. Деца на възраст под 12 години не се включват в общия брой. Ако едно домакинство има 10 членове, максимумът се увеличава на 15 от не повече от три домакинства. В на Открити в домашни градини   до 15 души (включително деца) от не повече от пет домакинства могат да се срещнат на открито в частна градина, но трябва да поддържа социална дистанция.  Определена е индикативна дата  26 юли, след която да се позволява  до 15 души от произволен брой домакинства да се срещат в частна градина. Деца на възраст под 12 години не се включват в общия брой. Свързани домакинства -   може да се оформите балон с едно друго домакинство. Двете домакинства в балона могат да бъдат с всякакъв размер, но срещите на закрито между домакинствата в балона са ограничени до максимум 10 души, включително деца, по всяко време. Ако някой във вашия балон развие симптоми, всички членове се изолират. За детайли  вижте на HTTPS://WWW.NIDIRECT.GOV.UK/ARTICLES/CORONAVIRUS-COVID-19-REGULATIONS-AND-GUIDANCE-WHAT-THEY-MEAN-YOU .

Категория: Забавление
Прочетен: 2971 Коментари: 0 Гласове: 1
  Гръцкият съд отхвърли иска срещу задължителните ваксини за медици   OFFNews Последна промяна на 30 август 2021 в 17:31  655  0   image Снимка Pixabay

Върховният административен съд на Гърция (Държавният съвет) отхвърли днес иска на Общогръцката федерация на служителите в държавни болници да спре временно изпълнението на закона, изискващ задължителна ваксинация срещу коронавируса до 1 септември 2021 година, съобщи електронното издание на "Катимерини".

Гръцкият парламент гласува през юли закон, който задължава всички здравни работници, работещи в болници и клиники, да се ваксинират до началото на септември. В противен случай те рискуват да бъдат отстранени от работа без заплащане.

Профсъюзът поиска повече време за това и изтъкна, че заплахата от санкции срещу здравните служители нарушава конституционните им права на човешко достойнство, свободно развитие на личността и правото на труд.

Трето отделение на съда постанови четири решения, които засягат общо 115 жалбоподатели, добавя "Катимерини".

В същия съд предстои да разгледа и отделно искане от профсъюза за отмяна и спиране на действието на закона.

 

Правителството на Гърция се придържа към графика за отстраняване от работа на неваксинираните здравни работници – 1 септември, обяви говорителят на кабинета на премиера Кириакос Мицотакис – Янис Иконому, като допълни, че изпратените в неплатен отпуск служители може и да не бъдат върнати на работа, дори да се ваксинират срещу COVID-19.

„Законът ще се прилага изцяло. Ще има и възстановяване на заплатата, която е била изплатена предварително в края на август, като не е сигурно, че тези, които са отстранени, ще се върнат на същите позиции, дори ако решат да се ваксинират, като се има предвид, че естеството, нуждите и организацията на националната здравна система ще се променят“, обясни Иконому на брифинг за пресата, цитиран от агенция "Фокус".

Той също така предупреди, че следващите няколко седмици ще бъдат „изключително важни за еволюцията на пандемията“.

„Окуражаващо е, че от средата на август се наблюдава нарастваща тенденция за нови регистрации [за ваксинация], но както подчертават експертите, за да се изгради колективен имунитет, се нуждаем от поне още един милион ваксинирани хора“, подчерта говорителят.

Категория: Забавление
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове: 2
  Ураганът Айда отне човешки живот и остави без ток над 1 млн. души. Един град е унищожен     image Снимка Getty Images

Угаганът Айда отне живота най-малко на един човек и остави без ток над 1 милион души, съобщава CNN. Той връхлетя южния американски щат Луизиана тази нощ.

Човекът е загинал, когато дърво е паднало върху къщата му в Батън Руж.

Без ток е най-големият му град - Ню Орлиънс. По данни на PowerOutage.US, цитирани от CNN, точният брой е 1 006 861 и засяга не само население в Луизиана, но и в съседния щат Мисисипи. Там без ток са 48 515 от общия брой.

Град Жан Лафит в Луизиана е "напълно унищожен". Спасители не успяват да достигнат блокираните хора след срутване на мост, съобщава кметът Тим Кърнър-младши пред американската телевизия. В града живеят около 1500 души. Повечето са евакуирани. Но около 300 души са все още там. "Имали сме наводнения преди. Имали сме бури. Но аз никога не съм виждал вода като тази в живота си. Тя просто ни удари по възможно най-лошия начин. Бурята беше толкова мощна, че просто напълно ни унищожи", казва Кърнър-младши.

Ураганът отслабна до първа категория, което означава, че ветровете се движат със скорост 152 км/ч.

 

Опустошението в Луизиана причиниха ветрове със скорост 250 км/м.

Метеорологичната служба призовава жителите на градовете в Луизиана да се подслонят на по-високи места.

Президентът Джо Байдън одобри искането на щата за обявяване на бедствено положение. Това позволява освобождаването на средства за безвъзмездното осигуряване на временен подслон, за ремонт на жилища, за нисколихвени заеми за покриването на загуби от унищожено незастраховано имущество и др.

Категория: Забавление
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове: 2
  Орлов мост е блокиран: "Бизнесът отвръща на удара" (обновена) Протестиращите искат оставката на здравния министър и нов план за справяне с пандемията OFFNews Последна промяна на 11 август 2021 в 16:36  14951  0   image   НАЙ-НОВИ ОТ ПРОТЕСТИ image11:52 ч.   Пострадали от градушките земеделски производители блокираха пътя между Калояново и Ръжево Конаре image13/08/2021 Трети ден ресторантьори протестират в Пловдив

Собственици на заведения и работещите в тях блокираха Орлов мост. Това беше и заканата на организаторите - Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията (БАЗ), които вчера обявиха протест под надслов "Бизнесът отвръща на удара".

Протестиращите настояват за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров и нов план за справяне с пандемията.

Протести се организират още в Пловдив и Варна.

Причина за недоволството на собствениците на заведенията беше вчерашното изказване на директора на РЗИ-София Данчо Пенчев за ново затягане на мерките в София.

Протестът се провежда въпреки последвалата реакция от здравното министерство, откъдето отрекоха, че министър Стойчо Кацаров ще издава такава заповед.

 

Организаторите заявиха, че ще протести с блокиране на ключови кръстовища ще има всеки ден, докато не бъде ревизиран планът за справяне с пандемията в частта си, която се отнася до затварянето на заведенията.

Към 16:10 ч. репортер на OFFNews съобщи, че протестиращите са около 100 души.

 

  image

 

Елена Николова/OFFNews

Към 16:35 ч. Орлов мост беше блокиран. Броят на протестиращите се увеличава.

Около 16:30 ч. е блокирано и движението по възловото кръстовище до Чифте баня в Пловдив, съобщи БНТ.

 

  image

 

БНТ

Към 16:53 ч. протстното шествие блокира кръстовището пред СУ. 

Към 16:55 ч. движението пред Народното Събрание е затруднено. Демонстрантите отминават сградата на НС.

В 16:00 ч. протестиращите блокираха и кръстовището на "Раковска".

В 17:10 ч. шествието достигна до сградата на Президентството.  Междувременно от организаторите заявиха, че ще настояват за оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. Това съобщи и Ричард Алибегов.

В 17:15 ч. шествието брокира и бул. "Тодор Александров". След това протестиращите се отправиха към МЗ, където демострантите скандират "оставка".

Около 17:30 ч. протестът в София приключи

Категория: Забавление
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 30.08.2021 19:09
 
  • FNEWS
  • ПРОТЕСТИ
Около 200 души излязоха на протест в София срещу маските и мерките   OFFNews Последна промяна на 30 август 2021 в 18:35  32  0   image Снимка OFFNews   НАЙ-НОВИ ОТ ПРОТЕСТИ image11:52 ч.   Пострадали от градушките земеделски производители блокираха пътя между Калояново и Ръжево Конаре image13/08/2021 Трети ден ресторантьори протестират в Пловдив

Около двеста души се събраха тази вечер пред НДК на протест срещу противоепидемичните мерки и маските.

Демонстрацията беше подкрепена от симпатизанти на АБВ, "Възраждане", както и лично от доц. Атанас Мангъров.

Част от протестиращите поискаха оставката на доц. Ангел Кунчев. Поводът е докладът на главния държавен здравен инспектор, в който Кунчев предлага затягане на мерките при влизането на страната в т.нар. червена зона.

Представители на АБВ поискаха още приемането на законопроект, гарантиращ, че ваксинацията ще е доброволна.

Изненадващо протестиращите видяха и проблем с поднасянето на цветя на паметниците на Ботев и Левски от хора, носещи маски - това, според част от демонстрантите, е "предателство". 

 

Протестиращ твърди, че има данни за 780 000 души, които са ослепели след ваксина. Въпросните данни били публикувани в сайта на ЕМА, но били "скрити" и "трябва да знаеш как да влезеш". (Разбира се, става въпрос за фалшива новина - б.р.)

"Още малко дръжте и не се ваксинирайте. Аз съм в Германия и там е европейски фашизъм, но аз отстоях", каза същият демонстрант.

Кулминацията на протеста беше появата на доц. Мангъров, който заяви, че "тези ваксини не създават групов имунитет, може би пазят ваксинираните, може би им помагат да го карат по-леко" .

Той определи като "напълно безсмислени от медицинска гледна точка" предложените противоепидемични мерки и призова: "Не разваляйте настроението на един народ."

Протестът завърши с шествие по "Витошка" до здравното министерство. По време на шествието по "Витошка" демонстрантите скандираха "Долу маските!"

Категория: Забавление
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове: 3
  Мария Бакалова: Често сравнявам Бургас с Лос Анджелис   OFFNews Последна промяна на 24 юли 2021 в 20:36  4306  0   image Снимка Община Бургас   НАЙ-НОВИ ОТ OFFTOPIC image15:01 ч.   Превозват ранени крави с хеликоптер в швейцарските Алпи (видео) image29/08/2021 Новата човешка еволюция, удължаваща младостта

"Бургас ми е в сърцето, тук ми е уютно, това е моят дом, често сравнявам града ни с L.A. И двата града са близки, създават сходни усещания."

Това заяви актрисата Мария Бакалова, цитирана от пресцентъра на Община Бургас.

„Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”, каза Бакалова.

Тя уточни, че преди дни е разпращала снимки и клипове на родния си град към чуждестранните екипи, с които работи, защото много се гордее с всичко, което се случва тук.

Мария Бакалова от няколко дни е в родния си град - това е първото посещение на актрисата за последните две години.

Днес Мария, придружена от своята майка Румяна Бакалова, се срещна с кмета на града Димитър Николов.

"В Община Бургас вече е изготвена докладната записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред", обявиха още от пресслужбата на кмета.

Мария Бакалова и продуцентът й Юлиан Костов подготвят поредица от филми, които да се снимат в България, със специален акцент Черноморието. Продукциите ще имат за цел да покажат богатството на българската природа и таланта на нашите актьори.

ВИЖ ОЩЕ ЗА:
БУРГАС И ЛОС АНДЖЕЛИСБУРГАС МИ Е ЛОС АНДЖЕЛИСМАРИЯ БАКАЛОВАМАРИЯ БАКАЛОВА В БУРГАС МАРИЯ БАКАЛОВА ЗА БУРГАС
Категория: Забавление
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове: 2
 Голям пожар в жилищен блок в Милано (ВИДЕО)азад Автор: Труд онлайн Европа 07:40 30.08.2021 image  

Голям пожар обхвана жилищен блок в Милано. Десетки екипи на пожарната се бориха с огъня часове наред. Огънят тръгнал от горните нива на 20-етажната сграда.

Сравнително бързо пламъците обхванали целия блок. Около 70 семейства живеят в сградата. Няма данни за загинали.

 

Около 20 души са получили помощ след вдишването на дим. Сградата се реновираше по специален проект.

Тя трябваше да изглежда като корпуса на кораб, а на покрива да има голямо платно от алуминий. Тази конструкция също се е подпалила и на парчета е паднала на улицата, казаха от пожарната. 

   
Категория: Забавление
Прочетен: 436 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 30.08.2021 08:19
Борисов: Бях предупредил, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран
 

Поздравления за новотоimage избрано ръководство на МГЕРБ. Това каза в началото на словото си лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Просто ги е яд, че не могат да са като нас. Сутринта уважаемата от мен, сив кардинал, Мария Капон говори за тиранина, за мен говори, че съм диктатор. Сега има истински диктатор към нашите членове и симпатизанти, защо - тези нашите деца не са ли българи, какво ви пречат, съревновавайте с тях, победете ги, каза Борисов.

И на последните избори ГЕРБ е първа в България, един процент го бориха три дена. Не машините са проблем, а от машините до софтуера е проблем. И въпреки всичко ГЕРБ е първа. Стигна се до парадокса, партията, която върви надолу да държи мандата - БСП. Всички партии й отказаха да участват в правителство, но те продължават да го държат, щели да водят разговори - с кой? Или искат да разиграят нов план на задкулисието, ако са купили депутати от други партии, няма друго обяснение, посочи лидерът на ГЕРБ.

В петък г-н Трифонов обясни колко "прозрачно и ясно" вървят преговорите. Те и сега няма да направят правителство, още през май месец предупредих, че няма да има правителства, докато диктаторът Радев не бъде преизбран, какво мнозинство повече им трябва от това, което имат в момента, видно е, че си ходят на гости при Трифонов и Христо Иванов и Мая Манолова и Корнелия. Защо ще ходим на избори. Едно е само възможното, че президентските избори, трябва да ги проведе служебният вътрешен министър и служебното правителство на Румен Радев, каза Борисов.

В кой сектор това служебно правителство се справи добре - в образованието ли? Искам да повторя думите на Вълчев - "Оставете децата намира! Ние се за присъствен ден - първи и после да учат. Това, че проспахте и не ваксинирахте не са виновни децата и родителите", заяви лидерът на Борисов.

Когато горяха маските пред МС с лозунгите "искат да ни запушат устите", ми защо сега всички сме с маски бе, г-н Кацаров, защо ни запушвате устите сега, бе, откъде накъде?, попита риторично той.

Имат една единствена цел - Румен Радев втори мандат, няма да се спрат пред нищо. Коя разумна държава и народ ще провеждат избори след избори. Слагат отново напред пенсионерите, уж актуализацията е заради пенсиите, но бъдете отговорни, всички, които подкрепят този бюджет трябва да променят данъка, защото парите ще свършат и няма да има за пенсионерите. Това повишение на пенсиите трябва да върви с повишение на данъка. ГЕРБ е консервативна партия и затова правеше еднократни харчове, те не са опасни. Но когато залагаш дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще бъде отговорен за събиране на парите и тогава някой ще си тръгне за Канада, друг за Англия, трети за където и хване и пак ще стане като след Орешарски дойдохме да управлявахме, заварихме фалиралата КТБ, трябваше да възстановяваме пари в хазната. Сега тези, за да прикрият своята немощ говорят, че трябва да се дадат пари за охрана на границата. България е външна граница на ЕС, тя е много уважавана държава и на Съвета в Братислава съм поставил въпроса и там бе подкрепено 320 млн. лв. за границата на България, нещо повече, направих среща във Варна между ЕС, дойде и Ердоган, започна споразумението между ЕС и Турция, за да бъдат те преграда - това е моделът Борисов, каза той.

Кой е техният модел да го чуем - дайте да вдигнем пенсиите и после да дойде друг да ги плати. Ще ги платим, мили са ни пенсионерите, но не е честно, допълни той.

 

За съжаление ДБ гласуват бюджета като единни - върл популизъм. За да не излезе, че ние сме против за увеличението на пенсиите, ние сме гледали приходите и инфраструктурата, мерките - без актуализация на бюджета", каза Борисов.

Ние сме против нелегалната миграция, хуманитарните действия ние ги подкрепяме, посочи още.

По думите му Рашков крие колко са мигрантите в центровете. "Това били успешните министри. В момента пращат по хладилниците ваксините по РЗИ-тата, за да не ги хванем как ги унищожават, а се молехме за тях в ЕС, каза Борисов.

Те стигат и до друга лудост, да пращат армия на границата. Какво ще прави армията с тях, ще ги застреля ли? Най-добрите ни сили с убийствени оръжия, та те ли ще застанат срещу хората. С армията няма да я опазиш тази граница, а с Брюксел, Анкара и дипломация, ако не можете, потърсете ме ще ви свърша пак работа, заради българите, а не заради вас - дето нищо не заслужавате, каза лидерът на ГЕРБ.

Ние за разлика от тях уважаваме избирателите и програмите им, но искаме да са честни. Като не могат да направят план за възстановяване да ни питат за съвет, всичко това е за хората. Никой не трябва да бъде изолиран, зад него стоят избиратели, обясни Бойко Борисов.

Ще минат и тези избори, хаосът ще е толкова страшен. Вече виждам следващия ни слоган - "По-силни от хаоса", в него се надявам, той означава, че всички политически партии трябва заедно да станем по-силни от хаоса. Егото си го начесахте всички, докарахте я до тук три пъти да не може да има правителство. Нека сме отговорни, че Съединението прави силата. Има власт и опозиция, но те не са отговорни към днешна дата, каза лидерът на ГЕРБ.

 
Категория: Забавление
Прочетен: 311 Коментари: 0 Гласове: 2
  Безделници от „Люлин“ убиха бременната Петя   Крими и право 10:15 29.08.202 image   Съдебни полицаи водят под конвой Михаил Миков и Емил Азов, който опитва да скрие лицето си. Преди 8 години и половина в София

Емил Азов и съучастникът му се разминаха с доживотни присъди след самопризнания

Момичето се радвало, че ще има бебе

Млад мъж повикал свой приятел да му помогне да убият бременно момиче, защото не искал да става баща, нямал пари за аборт, а и тази връзка му била досадна. Този чудовищен сюжет е от столичния квартал „Люлин“ и се разигра точно преди 8 години и половина, когато двама безработни младежи убиха 20-годишната Петя Тодорова и хвърлиха трупа й в шахта в Западен парк.  Криминалисти  припомниха за зверството тези дни, след като се разчу за убийството на 17-годишната бременната Мария, която бе открита мъртва в кладенец в ямболското село Недялско. По случая там бе задържан доведения баща на Мария.

image

Петя Тодоров от столичния квартал „Обеля“.

Според Наказателния кодекс убийците на бременни жени могат да получат и най-тежката присъда – доживотен затвор без право на замяна. Наказанието за това престъпление се приравнява към убийството на малолетно лице, на две или повече лица, на лице в безпомощно състояние и т.н. След 2019 г. извършителите нямат право на съкратен процес и признаването на вина вече не води автоматично до намаляване на присъдата им с една трета. Тези правила обаче не се отнасяха през 2013 г., когато Софийския градски съд трябваше да гледа делото срещу 20-годишния Емил Азов и неговия съучастник Михаил Миков (23 г.), които направиха пълни самопризнания, че са убили бременната Петя. Двамата успяха да избегнат доживотната присъда, като след редуцирането й Емил получи наказание от 30 години, а Михаил – от 20 години зад решетките.      

Емил учил-недоучил средно образование и бил безработен. Приятелят му Михаил също дълго време бил без работа, но после се хванал на една квартална бензиностанция в „Люлин“. Емил се въртял покрай него да му помага, искал да го назначат, чакал да се освободи работно място. Пускали обяви в интернет, че търсят приятелки. Така Емил се запознал с Петя, която се оказала от близкия квартал „Обеля“. Момичето се влюбило в Емил, но на него му била безразлична. Не живеели заедно, но когато се срещали често я тормозел, искал да я държи в пълно подчинение. Петя забременяла от него. В дните преди празника 3 март ходила на преглед и лекарят потвърдил, че е бременна. Щастливо, момичето казало на родителите си, а на 4 март отишла при Емил и му съобщила и на него. Той посрещнал хладно новината, почнал да се чуди какво да прави, обадил се на Михаил да дойде у тях. На разпитите Емил  твърдял, че Петя е спяла и с Михаил и никой от тримата не бил сигурен от кого е детето. Това по-късно се оказало лъжа – Петя ходела само с Емил, обичала само него и не е имала други връзки в периода, когато е забременяла.

Когато Михаил дошъл, като част от тормоза и униженията, на които момичето било подлагано, Емил накарал Петя да правят секс, докато приятелят им ги гледа. После тримата излезли на разходка в близкия Западен парк. Отишли на безлюдно място край едно бетонна шахта. Там Емил започнал зверски да бие Петя с юмруци и ритници. Включил се и Михаил. Двамата удряли, докато жертвата им спре да мърда. После взели тялото, хвърлили го в шахтата и си отишли. По-късно при разследването бивша приятелка на Емил казала, че я водил на същото място, залял й якето с гориво и заплашвал да я подпали.

По молба на близките на Петя, полицията започнала издирването й. Тя нямала тайни от семейството си, близките й знаели за нейния приятел от „Люлин“, че е бременна и че е отишла да му каже, след което е изчезнала.

 

Започнали разпити с участие на известния психолог Росен Йорданов, който по онова време е бил зам.-шеф на Института по психология на МВР. След разкриването на двамата извършители, Йорданов казва пред медиите: „В този случай се наблюдава тотална деградация на ценностната система у двама млади мъже. Това особено ясно се забелязва в Емил Азов, чието отношение към жертвата е чисто мазохистично и садистично. Петя няма никаква вина и това е изключително варварски акт на убийците. Когато попитах Емил защо са убили Петя, той отговори, че му станала „досадна”. Това е типично мислене на недоразвит психически човек, инфантилно, като на малко дете. В този случай е надделял инстинктът на хищника и самите те не са могли да контролират първобитното си поведение. Така се стигна до жестоко престъпление, което е напълно лишено от мотивация”, гласеше мнението на психолога.

По време на делото Емил викал на надзирателите, че иска да се самоубие, правел се на луд, налагало се да го освидетелстват психиатри. Но след произнасянето на присъдата, цирковете свършили и сега той и съучастникът му Михаил са в затвора. Най-вероятно двамата безделници от „Люлин“  броят дните до времето, когато ще излежат половината от наказанията си, за да започнат да искат условно предсрочно освобождаване. 

Преди да стане убиец на хора, измъчвал животни

Емил: Аз съм мил, нежен, сладък на вкус

image

Емил имал високо самочувствие на любовник и смятал, че жените са луди по него.

Емил Азов пускал обяви в сайтове за запознанства, стана ясно след ареста му. Пишел, че търси сериозна връзка и се представял така: „Аз съм мил, нежен, сладък на вкус”.

„Ценя това, че съм инат, лекомислен и пестелив. В живота си целя да намеря подходящия партньор. Някои от добрите ми навици са винаги довършвам започнатото, изхвърлям боклука редовно, почиствам дома редовно“, споделял Емил, който се смятал голям любовник и че жените са луди по него.  

Негови познати твърдят, че за да търси гаджета, се представял за осиновител на животни и наистина взел едно коте. Месеци по-късно обаче се оказало, че подложил животинчето на садистичен тормоз – счупил му гръбнака и едното краче, отрязал му мустаците и го затворил в мазето на блока. Затова съседи пуснали в интернет телефона му с предупреждение никой да не му дава животни за осиновяване, защото ги измъчва и убива

Категория: Забавление
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове: 2
  Полиция и прокуратура: Тялото на брокерката Теодора престояло три месеца в бидон, в търговски обект Автор: Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас Крими и право 16:55 27.08.2021 image
 
Държавното обвинение:  Става въпрос за сериен убиец

Подвигнаха обвинение и на Готвача - за укривателството на трупа на Юмер и пистолета, с който е убит

Намереният садистично разчленен труп в бургаските гробища е на брокерката Теодора Бахлова /47г/ , изчезнала миналата есен в центъра на Бургас. Това е потвърдил точен ДНК анализ, направен от патоанатомите, след съпоставка с материал, взет от кръвен роднина на брокерката, съобщиха на брифинг зам. апелативният прокурор Йовита Григорова и шефът на ОД МВР Бургас Калоян Калоянов. Частите от трупа на Бахлова са били заровени на 40 см в Бургаските гробища. По същия начин- убит и разчленен, а после укрит в нива, бе намерен и 28 годишния Юмер Мехмед.

Тялото на Бахлова е престояло повече и три месеца от киселина в съд и поради тази причина експертите много трудно са успели да вземат материал за ДНК анализ. Работната хипотеза е убийство чрез огнестрелно оръжие. Това може да претърпи и промяна, но това е работно обвинение.

Повдигнато е до момента обвинение срещу Станимир Рагевски, каза прокурор Григорова. Става дума за сериен убиец, добави тя.

Рагевски се е занимавал с недвижими имоти. Неговият подчинен и авер е Деян Дичев- Готвача.  И двамата са бивши затворници, запознали се зад решетките.  Дичев е този, който е довел полицаите до двата трупа. На него ще му бъде повдигнато обвинение за укривателството на трупа на Юмер и за укривателство на огнестрелно оръжие. Явно в търговския си обект той е скрил пистолета.image

 

Рагевски е бил съден за кражба, която е била реализирана на територията на военно поделение. За това той е лежал пет години в затвора. В момента той е и подсъдим за вещно укривателство на два луксозни автомобила. Делото не е приключило.

Деян Дичев е бил многократно осъждан за кражби, а също така и за отклоняване от военна служба.
Укриване на останки от трупа на Юмер Мехмед и укриване на огнестрелно оръжие- засега това са неговите провинения. 

Продължават да се извършват денонощно огледи, претърсвания и изземвания за документиране на престъпленията. Предполага се че убийството на Бахлова е извършено в деня на изчезването. Убийството е извършено в жилище на обвиняемия, след това е преместено в търговски обект, където в бидон е престояло три месеца, каза комисар Калоянов.

Откритото оръжие е със заличени номера, каза още старши комисарят.

Покажи коментарите
Категория: Забавление
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове: 2
  Нови шокиращи разкрития за убийството на брокерката от Бургас

10:01ч. - 27.08.2021 Севделина Ковачева Крими 0

image

В тясната пътечка между две линии от гробове – в самия център на кв. 12 от Гробищния парк в Бургас, са открити пръснати по протежение от около 15 м частите от тялото на брокерката Теодора Бахлова, пише Флагман бг. 

Вчера бургаските криминалисти успяха да отбележат сериозен напредък в разплитането на най-мракобесната, позната в историята на Бургас, схема за елиминиране на неудобни хора чрез разчленяване и укриване на телата им.

 

Вчера гробари са помогнали на разследващия екип от ОД на МВР-Бургас да изрови основното доказателство за смъртта на изчезналата на 28 октомври м.г. брокерка на недвижими имоти.

Човекът, който е укрил части от транжираното тяло на 47-годишната жена обаче не е съобразил особеностите от тази част на гробищния парк.

Определено той е търсил знак, който, ако се налага някога, да сочи категорично къде са останките.

Това е дългогодишен бял бор, единствен в този квартал. Останалите растения тук са основно кедри, саморасли ниски дръвчета, много храсти заради масовото неподдържане на старите гробове.

Най-важното, с което са имали късмет криминалистите и е малшанс за извратения „чистач“, са именно сянката на белия бор и силно обраслата повърхност на земята от бръшлян.

Теренът е сравнително каменист. Всичко това е допринесло плътта по костите да се запази много добре и може да бъде анализирана за следи от побой, порезни рани или огнестрелно оръжие.

По тънката около 50 см пътечка между две линии от гробове са намерени само торсът и двете ръце. Тази сутрин стана известна допълнителна подробност – има и част от долен крайник – срез от средата на бедрото до тазобедрената става.

Торсът, всяка от двете ръце и близо 30-сантиметровата част от бедрото са били заровени на 40 см дълбочина – като кучешко месо, в протежение на 15 м между гробовете. Това е цялата находка дотук и разследването продължава.

Очевидно е, че убийците са с изключително извратено съзнание. Много е вероятно главата, която все още не е открита и е на друго място, да съдържа основната улика за причината за смъртта.

image
Стъблото на белия бор – в тази посока по пътеката са открити на 30-40 см дълбочина нахвърлените поотделно без никаква обвивка части от тялото на брокерката. Целта е била бързо да се разложат, но липсата на слънце и бързото обрастване с бръшляна, който не е позволявал на влагата да проникне надолу, са съхранили плътта в много добро състояние

Това засилва още повече подозрението, че слухът за хладилник Юки-Бахлова ще се окаже истина. Очаквайте подробности, пише Флагман бг.

Ще бъде показано къде е била привикана Теодора Бахлова на 29 октомври привечер, когато изчезва завинаги.

Припомняме, че след първоначалното задържане на готвача Деян Дичев на 11 август той казва следното по отношение на познанството си с Бахлова – бил е заедно с нея в апартамент на своя приятел Станимир Рагевски в същата тази вечер на 29 октомври.

Говорели си нещо на дивана в хола му, но се стигнало до кавга и се наложило да й удари няколко шамара. На това място обаче готвачът спира и отказва тогава да дава показания.

Налице са подозрения, че прославеният с деликатесите си кулинар има връзка и с двете убийства – на Юмер Мехмед (28 г., известен сред приятелите си като Юки) и на Теодора Бахлова (47 г.).

По време на брифинг на Окръжна прокуратура и ОДМВР-Бургас категорично бе отхвърлена възможността Дичев да е свързан с покушение на все още липсващата и намираща се в неизвестност Бахлова.

   
Категория: Забавление
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове: 1
  Стефан Диомов се върна от оня свят

18:15ч. - 29.08.2021 

image

„Върнах се от оня свят след тежко боледуване от коронавирус“, разкри популярният бургаски композитор Стефан Диомов.

„Можех да си поставя ваксина още през януари, но все отлагах, защото смятах, че няма как да се заразя“, кахъри се Стефан Диомов.

   

„Бях предубеден, но сега знам едно – ваксините са единствения начин да се преборим със заразата“, категоричен е Стефан Диомов.

Вече и той е към рекламните агенти на ваксините. Както Слави Трифонов.

Категория: Забавление
Прочетен: 281 Коментари: 0 Гласове: 2
  Кеворк Кеворкян за интервюто на Слави Трифонов по БНТ

12:57ч. - 29.08.2021 

image

Коментар на Кеворк Кеворкян, Фейсбук

Партийните лидери изглеждат отчаяни – и вманиачени.

 

Хванали са се за гушите – всеки срещу всеки, в едно кълбо, което може да се разплете по-трудно дори от гноясали свински черва.

 

Презират се стръвно, това ги води – но трябва да си дават вид на загрижени.

За кого? За собствените си интереси, естествено.

Това никога не е било по-очевидно за всичките години на опустошителния Преход.

Затова призивите да се „коалират“ изглеждат направо налудни – можеше да ги изрича само изпратен от ИТН македонски астронавт, ако бе стоял толкова дълго в Космоса, че да загуби всякаква връзка с реалността.

Но и при пълната си безпомощност и безполезност, „лидерите“ искат да ги схващат като звезди.

Вижте им само походките – вървят победоносно срещу телевизионните камери, сякаш току-що са променили изцяло Българската Съдба.

Слави пък – понеже чакате да кажа нещо за интервюто му по БНТ – изглежда смята, че щом е бил звезда на шоубизнеса, това автоматично го прави и голямата звезда на днешната ни политика.

Има право – особено, щом тия/днешните от БНТ са такива леваци.

Бойко Василев/“Панорама“ отдавна не се беше държал като хамстер, какъвто навик имаше преди години.

Прекъсва отпуската си – шефовете на държавната телевизия пък отделят специално време за интервюто със Слави, сякаш е интервю с водача на афганистанските талибани.

Изобщо – всички са въодушевени и изумени.

Имам един Кеворкизъм по този повод:

„Днешните водещи прекалено лесно се изумяват, и то от очевидни глупости. Можеш да се изумиш, ако, например, в студиото ти влезе Мюлер, шефът на Гестапо“.

От изумлението на наивниците от БНТ спечели нещичко Слави: отново демонстрира, че от него зависи случването на редовен кабинет.

Ванката да разчисти труповете на мераклиите за власт до следващото действие на оперетата.

Слави е доволен от Нищото.

Ами останалите – избирателите имам предвид?

Вие си кажете…

***

Сега малко размишления върху босоногието в политиката ни.

Ето – Мая Манолова здраво се забавлява. В Мрежата се върти любопитно клипче: боси крака, загорели от слънцето, пристъпват по килима; а сетне чуваме следния диалог:

„Мая, къде сме?“

„ТИК ТОК е в отпуска. Аз съм в Парламента и си подготвям заседанието на Комисията. И не е смешно“/общо 13 секунди.

Историйката се развива в Парламента – мястото, което все още се напъваме да приемаме като „свещено“, понеже сме си неизлечими наивници.

 

Парламентът отдавна не притежава/не излъчва дори обикновено приличие, неговата предполагаема святост непрекъснато е поругавана по всевъзможни начини.

Окасапена е животински.

Дори го местиха в друга сграда – сякаш е някакъв шантан, с който всичко може да се прави.

Обаче все още има будали, които се надяват, че там има нещо, нещичко поне – не е ясно какво, но нали българинът все се надява, вместо да вземе и да се освободи веднъж завинаги от проклетата си наивност; това е робия, по-страшна от византийската и турската, взети заедно.

 

Твърди се, че Мая сама е качила видеото в ТИК-ТОК – това е мястото, където се провежда шампионата за най-шантави клипчета, могат да се видят чудовищни нелепости, да ходиш бос в някакъв окаян Парламент е нищо.

Но началото е положено: следващия път Мая може да си свали полата, сетне нещо друго, докато се доберем до пълната истина за нашенската политика.

Защо Мая си позволява това простолюдно шегаджийство – и дори ни го натрапва? Дали не иска да ни подскаже нещо по-сериозно?

Например – че „Депутатите ходят по земята“.

Макар да газят дебели мокети и скъпи персийски килими, това е само привидно – те са стъпили здраво на земята, през нея усещат народните тегоби, особено, ако са боси.

Босоногата ни Валкирия е опитен политик, не се заплесвайте по изкусителната й походка, щедро демонстрирана – това е за наивниците със слаби ангели.

В момента има само още двама-трима в българската политика, които в подобна степен са обсебени от желанието да властват.

 

Мая и с болнавите „десни“ се съеши за кметските избори в София, което е повече от това да имаш вземане-даване дори с Дявола; разбира се, накрая тъй и не стана ясно, кой кого излъга, за да направят кефа на Фандъкова – затова изкараха виновни за провала си циганите от Филиповци.

Мая не е вчерашна, тя не гастролира току-така в „ТИК ТОК“, не се навира случайно между щураците там, повечето от които очевидно не са с целия си.

Но въпросният сайт има предимно младежка публика, той е безплатният й наркотик – и Босоногата иска да заяви и пред нея, че съществува, има я, че дори и работи нещо, докато другите почиват.

И един милион заседания на окаяния ни Парламент, излъчвани директно по всички телевизионни канали, не могат да й осигурят популярността/гледаемостта на едно клипче в „ТИК ТОК“.

Колцина от потребителите на сайта изобщо са наясно, какви ги дъвчат в Парламента, е отделен въпрос – но Мая очевидно не се интересува от това, важното е да прави оборот със себе си в Мрежата.

В политиката ни всеки се продава, както може.

Повечето от мераклиите участват в оборота само с образите си – по-точно е да се каже със „суратите“ си. „Игра на сурати“ звучи като добро заглавие за един сериал.

Малцина са наясно с непривлекателността на стоката, която предлагат, свикнали са със себе си, надяват се и всички други да свикнат, ако не – майната им.

 

Те пак ще излизат на пазара и, както казваше Брехт, и ще застават до продавачите на Лъжа.

Продават уж и едно „селфи“ с Народа, който ги е пратил във властта – само дето него го няма там, изчезнал е някак си.

Получило се е селфи с Нищото.

Въпреки това, продавачите се надяват да бъдат запомнени през образа си или с някакъв жест – например, да захвърлят обувките си.

Думите отдавна нямат никакво значение за тях. Единици вече са онези, които със словото си могат да поведат хората към нещо разумно. Вгледайте се в някое от парламентарните заседания и сами ще се уверите, каква интелектуална пустош цари там – правят впечатление или се налагат истерички, жени с излъчване на булдог и пр. прелести – да не споменавам имена, сами ще се сетите.

Можете ли да си представите, днес в парламентарната зала някак и за малко да акостират хора като Радичков, Валери Петров, Блага, Пантев…

И да се случи това, те няма дълго да оцелеят в този Рай на Празнодумието.

В пленническите лагери в Гуантанамо измъчвали и с абсолютна, стерилна тишина, тя също трудно се издържала – време е обаче и да прибягват към ефекта на празнодумието.

Тук, в нашето Гуантанамо, един парламентарен „контрол“ лесно може да влуди хората с по-слаби нерви и те набързо ще проумеят, че често ги представляват завършени случайници.

При всичко това, и общуването ни със Светините ни става все

по-формално: когато непрекъснато ти дуднат „образи“, как да схванеш величието на Апостола.

Хайде – напред към разпасаността на „ТИК ТОК“.

Всъщност, всичко отдавна се е превърнало в един гигантски „ТИК ТОК“, в един кош за отпадъци, където всеки може да изплюе, каквото си науми.

Животът сякаш губи способността си да съществува покрай смислеността.

 

Тя пък няма шансове да оцелее, затисната от безкрайните словесни щуротии.

Тази оценка не е прекалено сурова – само проверете, какво четат „суратите“, ако изобщо четат нещо, резултатите ще са отчайващи.

Отдавна се отказах от надеждата, че нещата ще се подобрят, ако децата на политиците им четат приказки за лека нощ…

Категория: Забавление
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове: 2
 Рут Колева скочи на Слави: Защо лъжеш за здравословното си състояние?
 
image ©
"Не мога да разбера защо от ИТН лъжат за здравословното състояние на лидера си? Това да не би да навреди на алфа-мачисткия им имидж ли? Толкова е жалко и по никакъв начин не е смешно“, разгневи се поп певицата Рут Колева, която често използва социалните мрежи, за да изрази мнението си по социални и политически въпроси.

Тя не конкретизира, но за всички стана ясно, че визира множествената склероза, от която от години се говори, че Слави страда. Все по-често през последните месеци се заговори и за влошеното му здравословно състояние, следствие на нелечимата болест. От партията обаче отричат.

"Аз в това цялото нещо виждам един тежко болен човек, който вместо да живее живота си в мир и хармония, драпа със зъби и нокти да остави някакво морално наследство след себе си, за което ние ще плащаме солено поколения напред. Рецепта за тирания, par excellence, породена от комплексите и мегаломанията на един човек“, възмущава се Рут.

Тя негодува не само срещу лидера на "Има такъв народ“, но и срещу самата партия, наричайки членовете й невежи лицемери с огромно его и параноична склонност към тоталитарно и тиранично поведение.

Ето и целият пост на певицата в социалната мрежа:

"Ако паническата истерия и безпардонно поведение на ИТН ви се струват като някаква новост или изненада искам са ви припомня, че преди точно четири месеца (на 13/04) Тошко Йорданов изцепи следната реплика - "ако бяхме в Крумова България за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“ по повод грешен анонс на един млад репортер. *Red flags* за параноичното им поведение имаше и мноооого преди това, но за мен лично нещата започнаха да изглежда страшно, когато всичко това се превърна в предпоставка за тоталитаризъм и деспотство, подплатени с огромно его, невежество (отвъд *неопитност*, те демонстрираха тотален отказ дори да "се учат в движение") и разбира се, нюанси на деветдесетарска мутренщина, която и без друго им е в кръвта.

Освен това лъжат. Като махленски тарикати, на дребно.

Лъжат и на дебело, обаче. Примери от тези дни - БОЛ. А, и ми е адски смешно хора в чието близко обкръжение (но, не и в партията) се намира ЦАРЯТ на плагиатството - Иво Сиромахов, да сочат с пръст когото и да било.Къде са ви "Крумовите закони" сега, бре лицемери?Също така не мога да разбера защо лъжат за здравословното състояние на Лидера, например? Това да не би да навреди на алфа-мачисткия им имидж ли? Толкова е жалко и по никакъв начин не е смешно. Аз в това цялото нещо виждам един тежко болен човек, който вместо да живее живота си в мир и хармония, драпа със зъби и нокти да остави някакво морално наследство след себе си, за което ние ще плащаме солено поколения напред. Рецепта за тирания, par excellence, породена от комплексите и мегаломанията на един човек."

   
Категория: Забавление
Прочетен: 1091 Коментари: 0 Гласове: 3
  Ексклузивно: Липсва десният крак на Юмер с татус „Калашник“. Съществува ли хладилник Юки-Бахлова?    
image Петте чувала с останките на Юмер, намерени от разследващите в блатото, са били непокътнати, което значи, че кракът умишлено не е изхвърлен Ключови думи: станимир рагевски, юмер мехмед, убийство, флагман  Тема в развитие  Брокерката Теодора Бахлова е екзекутирана в апартамент на авторитетен софийски адвокат Апелативният прокурор Йовита Григорова: Станимир Рагевски е масов убиец Ужасяващо! Трупът на Теодора Бахлова държан с месеци в бидон с киселина  виж още 25 Август 2021, Сряда, 18:28 ч. Автор: Емел МАХМУД, снимка: Светлозария КИДЕРОВА

В ареста на затвора Рагевски не контактува с никого, не излиза на разходка в карето и засега тактиката му е успешна

Развръзката на най-жестоката криминална драма в историята на Бургас, която по всяка вероятност ще се окаже серийна, наближава. Криминалният екип на ОД на МВР-Бургас работи денонощно от 9-и август, когато започна издриването на изчезналия пет дни преди това 28-годишен Юмер Мехмед. До този момент в ареста е обвиненият в убийството му бизнесмен Станимир Рагевски, а другият – очевидно замесен в престъплението – готвачът Деян Дичев, е само свидетел на прокуратурата. Дичев бе задържан за няколко часа на 11 август, след което бе освободен, защото показа мястото в тресавището край кв. Долно Езерово, където са били изхвърлени останките на Юмер след екзекуцията им в ателие на 5 етаж в блок 62 в жк „Зорница“, собственост на Рагевски. 

Флагман.бг описа  собственото ни паралелно разследване, разкриващо за нашите читатели смущаващи връзки между жертви, палачи, техни приятели, съдружници, както и отговорни фактори от МВР, съдебната власт, нотариуси и ЧСИ-та.

Днес свидетелят Деян Дичев, наемател на винарната в ДНА-Бургас, известен като изкусен готвач и приятел на Рагевски, отново е бил привикан в ОДМВР-Бургас, според източник на Флагман.бг. През целия ден е давал показания във връзка с начина, по който е извършено покушението с Юмер – от разстрела му в тила с пистолет (проектилът, от който е открит в черепа, но ние нямаме данни да е намерен пистолетът, с който е стреляно, б.р.), през нарязването на тялото с електрически нож, заливане на частите с белина и транспортирането им в чували, натикани в бидони – до блатото край кв. Долно Езерово. Товарът е бил пренесен с бус, управляван от Рагевски, но Дичев със сигурност е бил вътре, защото иначе няма как да знае точно мястото в тресавището и да го посочи на полицаите. 

 

Разследващите искат да узнаят къде е десният крак на Юмер, на чийто глезен има татуировка с автомат „Калашников“. Липсата му повдига ужасяващи въпроси. По каква причина крайникът не е поставен в чувалите за изхвърляне заедно с другите останки и къде се съхранява в момента? Кому и за какво е нужен? Необходим ли е за своеобразен отчет на свършена работа или трябва да послужи като основание за бъдещо изнудване?

В банята на ателието на Рагевски тялото на Юмер е било разсъблечено след изстрела в тила и нарязано прецизно с електрически нож, с какъвто си служат в готвачите в големите ресторанти. След което разфасовките са били залети обилно с почистващи препарати с високо съдържание на хлор, с цел да се подтисне миризмата от разлагащата плът, но не и за да се заличат татуировки. Защото, според майстори, татуировка може да се заличи само с лазер, който обаче също оставя следи. 

Дясната ръка с татуировката на бицепса (на снимката, която публикуваме, б.р.) е била в един от чувалите и бързо е била разпозната от приятелката на Юмер – Габриела, след като й е била показана. На това място добавяме, че когато свидетелят на прокуратурата Деян Дичев посочва чувалите в тръстиката, те са били абсолютно непокътнати, в района няма животни, които биха могли да отнесат цял десен крак.

Още в първите дни на засилено действие от страна на бургаските полицаи, които и към този час работят без никаква подкрепа от столицата, в мутренските среди тук се заговори за т.нар. „хладнилник Юки-Бахлова“. Юки е умалителното име на Юмер, така са го наричали приятелите му. Бахлова е Теодора Бахлова, брокерката на недвижими имоти, която изчезна на 29 октомври м.г. след среща с дългогодишния си бизнеспартньор и приятел Станимир Рагевски – намиращ се сега в ареста на Бургаския затвор. Възможно ли е да се съхраняват части от две тела и с каква цел? 

След като преди две седмици Окръжният съд на Бургас не уважи искането на защитата на Рагевски – адвокатите Живко Нейчев и Ваня Радиева (екссъпруга на другия бизнеспартньор на изчезналата без следа Бахлова – Ангел Димитров Костадинов, б.р.), арестантът неочаквано се отказа от възможността да обжалва мярката си пред Апелативния съд. Да се смята, че е сринат психически, ще е преувеличено, твърди ексклузивно източник на Флагман.бг, който има възможност да го наблюдава пряко. Той отказва да излиза на разходка в карето и не говори с никого. Следва една и съща тактика от момента на задържането му – пълно мълчание. Иска около него да не се шуми и медиите постепенно да загубят интерес към случилото се. Бивш дългогодишен надзирател в затвора твърди, че Рагевски има опит в това отношение – когато е изтърпявал за кратко присъда заради кражбата на заплатите от касата на военното поделение в авиобазата в Равнец преди 26 години. Тогава той е мълчал още от момента, в който са го отвели в Интендантството на ул. „Алеко Константинов“. След откриването на пачките в мазето на апартамента му, част от които изядени от мишките, тогава Рагевски отива за кратко в затвора. Там среща Деян Дичев – човекът, който години след това ще бъде негова дясна ръка – явно не само като готвач в кръчмата „Селена“ на Северния плаж и после в бирарията на ДНА, заменена преди година и половина с винарната в приземието на същата институция на Министерството на отбраната. 

Втора седмица продължава усилено претърсване на имоти на Рагевски в ЦГЧ. Целият военен блок на ул. "Константин Фотинов" 1 е бил изтърбушен заедно с мазетата. Това е сградата, която Флагман.бг посочи на 16 август - с изпрания стар килим на балкона. (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ) В непосредствена близост до този имот, на съседна улица, семейство Рагевски, според справка от Агенцията по вписванията, придобива два офиса и апартамент в съсобственост с видна политическа фигура от Бургас. Именно тази сграда се намира на метри от камерата, която е засякла Теодора Бахлова за последно, когато свива зад офиса на КТ "Подкрепа", намиращ се на бул. "Булаир" 8. 

Очаквайте подробности само във Флагман.бг – къде и с кого е тази вечер Деян Дичев, който не остана в ареста дори и 24 часа, въпреки че е съучастник – поне в разчистването на следите от убийството на Юмер. Защо Деян Дичев отиде преди две седмици във винарната си с вид на непукист – за да извърши уж ремонт на аспирацията и да освежи интериора, както е казал на част от персонала в Дома на народната армия и на хората, които го разпознават от района.
 

Категория: Забавление
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове: 1
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12476266
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Август, 2021  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031