Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12476180 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от Август, 2018 г.
2 3 4 5  >  >>
  10 зодиакални двойки, които не могат да издържат заедно повече от 3 месеца image Тези, които искат да се включат в любовния живот през 2018 г., вероятно ще трябва да научат малко за хороскопа на техния потенциален партньор.   Защо, може да попитате? Е, причината е проста - можете да подобрите или да нарушите любовния си живот. Безброй астролози са се съгласили, че тези зодиакални двойки със сигурност ще изпитат 3 месеца щастие в началото на връзката си. Въпреки това, след тези 3 месеца, тяхната романтика ще започне да изчезва. Може да искате да видите кои са тези двойки, само за всеки случай. Разгледайте нашата галерия: ‹ image Източник: tapoos.com › Овен и Рак: Най-напред еротика, след това сълзи - Овенът и Ракът заедно означават комбиниране на знаците за пожар и вода. Сигурен сте, че искате еротичния романс да потръгне, но след това нещата не се развиват така, както се надявахте. Може би сте си мислили, че това е любов от пръв поглед и че ще бъдете щастливи след това, но водата и огънят често не се смесват много добре.      
Категория: Забавление
Прочетен: 465 Коментари: 0 Гласове: 0
  Български учен откри лекарство срещу рака, вижте рецептата   image Източник: hfstips.org Христо Мермерски, български лекар и учен, наскоро стана популярен покрай новото си откритие. Той твърди, че е намерил домашно лечение за рак.   Д-р Мермерски заяви, че тази смъртоносна болест лесно може да бъде победена с обикновена домашна смес, която може да даде тласък на цялостното здраве, освен да победи рака. Ползите за здравето от това средство за защита са: - Почиства черния дроб и бъбреците - Почиства кръвоносните съдове - Подобрява паметта   - Лекува сърцето и предотвратява сърдечния удар - Укрепва имунната система - Ефективно третира повечето видове рак Лекарството Съставки: 15 лимона 12 стари скилидки чесън 14 oz. орехи 35 oz. суров мед 14 oz. покълнали зърна Получаване: Първо трябва да подготвите накълцаните зърна вземете купа с вода и добавете зелената пшеница нека се накисва за една нощ. Сутринта: деформация на сместа, измийте пшеницата с вода Нека отново седне за 24 часа, за да може да поникне когато зърната израстват, можете да започнете да подготвяте лекарството. Започнете с: почистете скилидките чесън след това ги разбъркайте с орехите и покълналите зърна смесица изцедете петте лимона в сместа смесете отново изстискайте останалите десет лимона смесете отново добавете меда изсипете сместа в стъклен буркан съхранявайте го в хладилника в продължение на три дни. Употреба: Консумирайте 1-2 супени лъжици на ден. За лечение на рак консумирайте 1-2 супени лъжици на всеки няколко часа.
Категория: Забавление
Прочетен: 1198 Коментари: 0 Гласове: 2
    ВИДЕА: Мобилните телефони и Wi-fi причиняват Рак (български субтитри)

Мобилни телефони и Рак на мозъка 

 

Писателката и здравен изследовател Ан Луис Гитълман дискутира последните научни данни и изследвания показаващи че електромагнитното замърсяване (ЕМЗ) е достигнало до ниво на токсичност, причиняващо умора, раздразнение, отпадналост и дори боледуване, и как можем да се предпазим от тези опасности.
С разлчните ни електронни устройства и уреди, “ние сме потопени в море” от електромагнитни полета или вълни, които са около “100 милиона пъти повече в сравнение с това, на което предишните поколени са били изложени,” каза тя. Гитълман започва да се интересува от въпроса след като развива тумор на страната на главата си на която е държала клетъчният си телефон.

Изненадващо, безжичните телефони могат да бъдат 100 пъти по-опасни от клетъчните телефони – все едно имаш мини кула за мобилни телефони в собственият си дом, разказва тя, допълвайки че хората трябва да заменят тези модели с кабелни телефони. Също не е добра идея да се носят клетъчни телефони в близост до тялото, като например в джоб на панталони, нито да се използват в плътно затворени пространства като коли, отбеляза тя.

Опитвайте се да държите електронни устройства далеч от главата, особено в спалнята, посъветва Гитълман.
Тя каза, че може да се използва AM transistor radio, настроено между станциите, като тестово устройство за да се види кои области във вашият дом излъчват силни сигнали. Static will emanate from the radio when there is an electronic field, and ideally, you should place your furniture at a safe distance from these fields, she continued. To combat exposure, she said there are a number of things people can do nutrition-wise, including taking Vitamin D, magnesium, EFA’s, and melatonin (for sleep), as well as eating asparagus and artichokes.

*ЕМЗ – електромагнитно замърсяване
*ЕМП – електромагнитни полета

//www.youtube.com/watch?v=dQR8P2RTcqA

Източник: Conspiracy Central Bulgaria

 

 

loading... loading...       МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВА
Категория: Забавление
Прочетен: 441 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.08.2018 22:34
  Ракът е смъртоносна измислица на Илюминатите Публикувано на 07.08.2018  в Любопитноimage

«Ракът не е болест, а защитен механизъм за оцеляване на организма.»

За пръв път за рак се споменава преди четири хиляди години, но тогава той не е бил смъртоносен като днес. Ракът е съществувал винаги, когато хората се поддавали на злото и животът им тръгвал по негативни пътища. Древните медици твърдели, че ракът не е клетъчно разрушаване на организма, а струпване на едно място на тъмна енергия.

Ракът съществувал и по времето, когато Мойсей дал на хората десетте божи заповеди, и по времето на Иисус, който съветвал хората да живеят в любов един към друг и с вяра в Бога.

Ракът започнал активно да се проявява от средата на 18 век при тайното управление на Илюминатите, който им бил наложен от извънземни завоеватели – Драконийците, на които им била нужна тъмна енергия, за да съществуват комфортно на земята. И те я получавали, когато хората страдали – от войни, от негативно отношение един към друг и от болести. За целта се наложило Илюминатите да разработят план, в основата на който била концентрацията на негативна енергия у хората, която да предизвика образуването на рак.

Как Илюминатите разпространили рака по света

Страхът пред извънземните принудил Илюминатите да създадат тези планове за управление на нашия свят и хората да живеят в страдания и болка във всичките сфери на своето битие. Това засягало и емоционалния им живот, отношенията в семейството, на работа и пр., както и материалния им живот, в който властвали богатството и положението в обществото. До тези процеси водели разпространените сред хората наркомании, алкохолизъм, хаотичен секс, насилия и фаст-фудовото хранене. Всичкото това отслабвало организма и пресичало пътя на хората към добро бъдеще.

През 60-те години на 19 век пагубното влияние на тъмния живот било проверено от Илюминатите върху физическото и психическото здраве на американците, но то било широко разпространено в края на ХХ век. По това време натуралното производство било заменено от химическо при стоките от първа необходимост. Появили се интересни химически продукти на известни фирми, които принадлежат на Илюминатите – „Марс“, „Сникърс“, „Кока-кола“, „Фанта“ и пр. Те влияят силно на здравето на хората и разрушават органите им.

Химическите лекарства не позволявали на хората да оздравеят, но ги принуждавали постоянно да ги употребяват. Това предизвиква в организма нисковибрационни зони, които блокират способността на органите да се самоизцеляват.

През 90-те години на миналия век дошла още една напаст – нисковибрационното излъчване на битовата техника, включително и мобилните телефони, телевизионните кули и др.

• Радиация от мобилен телефон и Рак: От колко ОЩЕ доказателства имаме нужда ?

• Мобилните телефони и Wi-fi причиняват Рак ВИДЕА (български субтитри)

• Опасностите от антените на мобилните оператори ВИДЕА (български субтитри)

• Учени: Мобилните телефони причиняват рак на мозъка (доклад)

Те са локални устройства от типа ХААРП с определен нисковибрационен диапазон на излъчване, което предизвиква не само болести на органите и психически разстройства, но и провокира образуването на ракови тумори, в които се натрупва цялата енергийна мръсотия и химически частици от храната и лекарствата. При това тъмно, химическо хранене злокачественият тумор бързо прогресира в организма, тъй като от замърсената храна и негативния живот имунната система на хората бързо отслабва.

Защо се разпространил ракът по света

Причината за разпространението на тази смъртоносна беда по света за хората било не само тъмното влияние на извънземните Драконийци върху Илюминатите, но и техните страхове, че природните ресурси на земята ще се изчерпят и тя ще стане непригодна за живот. Илюминатите искали да научат хората на изкуствена храна, но още по-лошо било, че искат да съкратят населението на планетата до един „златен милиард“, затова наложили химическата храна. Развитието на рак у хората бил един от инструментите за реализирането на този план.

Всичките традиционни методи на лечение са основани на химическата терапия и така в организма се блокират всичките възстановителни процеси, от което той се разрушава още повече. Тези тъмни методи са измислени от Илюминатите, които целят да се увеличи смъртността на болните от рак хора.

Лечението и профилактиката на злокачествените тумори се ориентират върху потискането на симптомите на болестта, но не и на лечение на причините й. В плановете на Илюминатите никога не е влизало оздравяването на хората, защото тайното им управление се стреми да съкрати населението на земята. Поради това онкологичните болести се разпространяват в света за сметка на самовнушението, нисковибрационното излъчване, употребата на химическа храна и лекарства, дишането на замърсен въздух, поради които имунната система силно отслабва.

Какво представлява ракът

Злокачественият тумор се нарича рак, защото представлява зло за организма, защото в основата му са агресивните тъмни енергии. В него се концентрира тъмна мръсотия, защото там е най-слабото място в организма на човека. То привлича мръсотията от цялото тяло и това място се превръща в „помийна яма“. В основата на тъмната енергийна мръсотия лежат низките вибрации, в които хората се намират постоянно – от негативни мисли, от химическата храна, от химическите лекарства и ваксини, от лошата екология във водата, въздуха и на земята, от нисковибрационното излъчване на битовата техника.

 

Ракът е възпалителен процес, срещу който сработва естествената реакция на организма за унищожаване на чуждородните енергии, след което там започва процесът на регенерация. Организмът има десетки хиляди защитни механизми и те сработват още при първите признаци на възпалителен процес. Когато той се активира, организмът реагира с болка. Главното е да се претърпят нейните признаци, а след това организмът сам ще се справи с нея и ще задейства процеса на възстановяване. Но той няма да се възстанови пълноценно, ако човек поддържа своето негативно състояние и химическото хранене, поради което се блокират процесите на самоизцеление в органите. Симптомите на възпалителните и възстановителните процеси си приличат, те са еднакво болезнени. Не бива да се потиска болката с лекарства, защото тя е сигнал за това, че е започнал възпалителен процес, след който следва възстановяването. Това е болезнена процедура, но в организма на човека природата е заложила да се справя с нея, ако той не се концентрира върху нея, а я пусне и даде възможност на организма си да си почине. Организмът може да се справи с всяко възпаление самостоятелно, ако му се даде възможност, която е отнета от Илюминатите, които накарали хората да повярват в съществуването на рака и че той е смъртоносна болест. Всъщност това онкологично заболяване не съществува в природата. То е измислено от Илюминатите и е наречено от тях „рак“, за да обяснят разрушаването на клетъчната структура на организма. В природата не съществува нито един организъм, който да се стреми към самоунищожение и дори раковите клетки отчаяно се опитват да оцелеят.

Ракът представлява силен глад на клетките, на които са нужни не химически лекарства, които ги убиват, а природна храна с цялата й енергийна палитра.

Злокачественият тумор се лекува с методики, които били известни на нашите деди:

 • Лечебното гладуване помага на организма да не изразходва енергията си за преработването на храната, а я насочва само за лечение;
 • Очистване на организма с чиста вода не по-малко от четири дни, за да се промият всичките органи, включително и червата, в които се натрупва цялата мръсотия от боклуците в храната и ужасната екология;
 • Натурална храна, без химически добавки;
 • Никакви излишества в храненето, в мозъка – никакви телевизии, сплетни, реклами, лоши новини и др.;
  5. Шунгитовата вода отлично очиства организма;
 • Чист въздух сред природата, очистване на белия дроб и кожата от химическия смог;
 • Къпане в чисти водоеми, които зареждат енергийно организма;
 • Здравословен нощен сън;
 • Слънцето изцелява всички болести, възстановява защитните функции на организма;
 • Позитивната настройка е много важна в самолечението.

Продукти лечители:

Зеле, зелен грах, кромид лук и зелен лук, царевица, чесън, домати, краставици, пипер, тиква, моркови, цвекло;

Домашни яйца, мед, ръжен хляб, пълнозърнест хляб, растителни нерафинирани масла, горчица, хрян, джинджифил, ориз, елда, булгур, фасул, нахут, зелен чай;

Всичките видове сухи плодове и ядки – сухи смокини, фурми, лимон, нар, ананас, облепиха, боровинки, диня и пъпеш, грозде.

В организма трябва да има достатъчно желязо и витамин Д, който съдържа в себе си слънчевата енергия.

Преминаването от химическо към натурално хранене трябва да протича и плавно, като се съкращават постепенно лекарствата и храните химикали. Първите дни от този процес могат да бъдат трудни, но след 7 дни дискомфортът изчезва, а след 13 дни започва самоизцелението на организма.

Майтрея Рагнарьок
Юли 2018 г.
Ящик пандоры, превод издaтeлcтвo PACПEP

Илюминатите се наричат „просветени“, защото са успели да измамят обществото и да формират у повечето хора лъжлива представа за реалността. Притежавайки най-древни знания за силата на злото, те се кланят на дявола и в същото време убеждават хората, че Бог не съществува или им налагат хиляди лъжливи религии в замяна на Истината, т.е. на християнството.

ПО ТЕМАТА:

Категория: Забавление
Прочетен: 684 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.08.2018 22:29
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Калифорния – сбърканият райение, дългогодишното управление на американските соросоидни “прогресисти” превърна някога “Златния щат” Калифорния в лаборатория за всякакви социални експерименти на малцинствата над мнозинството – джендър-идеология, превърната в публични политики; либерализация на наркотиците, ограничения на свободата на словото, толериране на нелегалната имиграция… Лос Анжелис и Сан Фран – велики градове, днес осеяни с хронична безработица, цели зони, в които не се препоръчва бели хора да стъпват дори денем, ескалираща престъпност, хиляди бездомни по улиците и дълбок морален упадък… Всеки, който познава тези места преди 20 години, днес ще открие фрапантните разлики. Към по-лошо…»Борислав Цеков

Единственото малцинство, чието мнение днес се пренебрегва в американския щат, е на нормалните хора

Колонизаторите, пристигнали с кораби от Стария свят, бяха сурови, аскетични и непретенциозни хора. Сякаш, настроена към техните нрави, те бяха посрещнати от природата на Нова Англия – североизточната част на съвременните Съединени американски щати. Студената зима, злият морски вятър и оскъдните плодовете на земята – всичко това закали духа на пуританите и ги застави да продължат напред, позволявайки на тях и на техните потомци за кратък период от време да завземат целияконтинент, безмилостно унищожавайки местното население.

На югозапад пред гостите на тази нова земя се откриха гъсти гори, високи планини и буйни реки, а след тях – жестока и дива пустиня, която беше дала дом на също толкова жестоки и диви хора, че след пет века се превърна в естествен декор за най-популярните филми, отразяващи периода на елегантните каубои, строгите шерифи и бесните бандити – най-отчаяните хора, които са отишли толкова далече. Тези, които бяха щастливи да преживеят пътуването от четири- и петстотин километра, се оказаха на брега на Тихия океан в район, който в контраст с другите места на масово заселване, им се стори като рай. Заради горещия климат испанските преселници нарекоха тази област “жарките пещи” – “calor hornos”, която с течение на времето се трансформира в името “Калифорния”.

image

Калифорния се превърна в лидера на икономическия подем на Западното крайбрежие. Първият пик беше златната треска в средата на XIX век, в който, както знаем, не спечели почти никой от многото амбициозни златотърсачи, но огромните богатства натрупаха търговците, които осигуряваха на кандидат златотърсачите подслон, храна и транспорт. Половин век по-късно, бе установено, че заснемането на кинематографски кадри е много по-удобно да се извършва в райони, където няма облачно време, така че пред вече богатата Калифорния, станала притегателен център за богатите, се откри ново поле за дейност. И много скоро Калифорния стана центърът на развлекателната индустрия, а след разширяването на редица големи образователни и изследователски институции стана и център на американската наука и технологичната индустрия.

Дълго време тази гореща земя с огромно население беше крепост на републиканците. В Лос Анджелис първо се роди филмовата звезда, а по-късно и звездата на политиката, иконата на съвременните републиканци, Роналд Рейгън. Изборите за губернатори се печелят от републиканците, а 55 гласа в комисията, избираща президента на САЩ и 53 представители в Конгреса, най-често идват от редиците на “Голямата стара партия”, както вашингтонският сленг наричат републиканците. Но така беше до началото на 1990 г. – Калифорния гласува за президента Джордж Буш-старши и губернатора Уилсън, и след това нито един републиканец, освен прекалено либералният Шварценегер повече не спечели в този щат.

image

Оттогава, “Голдън Стейт” се превърна в най-надеждният демографски актив на Демократическата партия – 61% от 40-те милиона души гласуваха за Хилъри Клинтън в последните президентски избори. И действията на правителството на щата – от губернатора и Сената до ръководителите на отделните департаменти в слабо населените окръзи потвърждават това. Огромната Демократическа партия е нееднородна структура и тя има и своите умерени, има и своите радикали. Но днес Калифорния стана убежище за най-радикалното крило на тази партия и платформата, на която най-идейните демократи имат шанса да докажат всичките ползи от своите идеи, а за останалата част от страната остава възможността да се убедят в тяхната състоятелност, или – напротив, в тяхната несъстоятелност.

Най-гръмката новина от Калифорния през последно време стана забраната на пластмасовите сламки за пиене в ресторантите. Тези сламки, твърдят природозащитниците, замърсяват океана, така че спешно трябва да се премине към използването на хартиени сламки. Недостатъците на хартиените сламки не спира борците за чистотата на най-големия водоем в света – океана, но самия факт, че всяка една от хартиените сламки ще пристига, опакована в отделна найлонова торбичка, доста развесели калифорнийците, вече свикнали с прогресиращата лудост на собственото си правителство. Но това не беше шега и стана ясно, че законодателите са сериозни. И върху по-голямата част от територията на щата те въведоха глоба от $ 500 за използването на пластмасови сламки. А в град Санта Барбара, дал името си на известна епопея, може наистина да отидете в затвора за шест месеца.

image

Независимо от грижите за опазването на природата, за която толкова се притесняват градските либерали, тя не бърза да цъфти и да мирише. Всяка пролет и есен из целия щат избухват горски пожари, чиито мащаби през последните години придобиха невиждан размах, а „авторитетни” учени от големите градове твърдят, че горящите гори са нормална част от живота на тези краища още от времето на индианците. След пристигането на белите колонизатори климатът се променил, те се разрастват и започват да изгарят всичко по своя път.

Пропагандната дъвка, разпространявана от медиите, е слабо свързана с реалността, но се чете и в селските райони на този огромен щат. Четете, но така да се каже, без да се изненадвате, тъй като километрите обвинения към проклетите бели с нищо не допринася за разбирането защо само в Калифорния всяка година изгарят огромни масиви от гора. Търсенето на отговора на този въпрос само помогна на синдикатите, на горските служби и на службите за пожарна безопасност. Но не да се заинтересуват от резултата, а значително да увеличат разходите за услугите на горските служби, чиято задача е да предотвратяват пожарите и на противопожарната служба, чието задължение пък е да ги потисне в зародиш.

image

Тази пролет пожарите приеха мащабите на национална катастрофа и парализираха северната част на щата, а районът в залива на Сан Франциско, в който живеят около осем милиона души, беше покрит с гъст дим и започна да прилича на филм на ужасите.

image

Един неподготвен зрител обаче може да бъде ужасен от Сан Франциско и неговото чисто небе. Да, Фриско, както го наричат местните, никога не се е отличавал с чистота. Родината на субкултурата – хипита и наркомани, са свикнали да използват за тоалетна директно мястото, където живеят, а точно този град винаги е съхранявал някаква замърсеност като част от своят уникален южен чар. Не много отдавна, центърът на града с красивите сгради в стил Боз-Ар беше окупиран от бездомници, много от които са пряко следствие от управлението на некомпетентни управници. Фактът, че най-богатият и най-населеният щат в САЩ, чийто ръководство нееднократно е заявявало стремежите си към расово, полово и религиозно равенство, вече никой не се изненадва, че има проблема със социалното неравенство. Високите данъци и жилищни наеми, липсата на работни места и неблагоприятният финансов климат принуждават все повече хора да напускат Калифорния и да търсят своето щастие в други щати. Някои от тях не са от щастливците и към 2015 г. процентът на бездомниците в Сан Франциско, вторият по големина град в Калифорния, стана 11,3%. Оттогава няма нови статистически данни, но с политиката на правителството на щата и тази на управата на града, с повишаване на данъците преди всичко, можете сами да се досетите, че бездомниците не са намалели.

Последствията от този проблем стават неудобство за живота на обикновените граждани. Службата на града, отговорна за събиране, третиране и отстраняване на всички не екстренни случаи, заяви че само за една седмица през юли е получила 16,000 жалби за фекалии на обществени места. Телеканалът NBC проведе свое разследване и установи, че сред петстотин квартала от централната част, в 41 от тях лежат използвани спринцовки, а в 96 от тях – кал, в добавка към обичайния боклук, преобладаващ във всеки от изследваните квартали.

image

Между другото, спринцовките не са рядък вид отпадъци, дори ако изключим ползването им от пристрастените наркомани в Сан Франциско. През пролетта на тази година целият „прогресивен” свят триумфира след като в Калифорния решиха да открият първите публични зони за вътрешно-венозна употреба на наркотици в света. Потребителите на хероин, метадон, кодеин и другите „достойни” хора вече могат напълно законно да инжектират любимото си вещество в помещения, предоставени от щата.

image

Би било грубо да се каже, че всичките четиридесет милиона души, които обитават щата, подкрепят всички идиотски инициативи на своето правителство. Голяма част от тях просто гласуват за демократите, които, както беше споменато по-горе, са много разнородна маса. От гражданите нищо не зависи, така че най-радикалните демократи са проникнали в щатската управа и заливат цялата територия със своите разпоредби. Често дори и ориентираните към демократите организации изразяват своето недоволство от определени инициативи на демократичното им правителство.

Републиканците, макар и да са значително малцинство в щата, и те мълчат. Дейността на калифорнийските консерватори са съпоставими с дейността на френската съпротива – тя е тайна и неефективна. За това ни напомнят последните новини за забраната на територията на Калифорния на доброволното лечение на гейове, които искат да станат нормални. Според забраната, всяко мероприятие, от продажбите на книги до църковните проповеди вече се считат за незаконни, ако чрез тях се обявяват традиционните възгледи за семейството и за половия живот на човека. Според сенатор Скот Уинър, демократ и открит гей, който стои зад приемането на тази забрана, законодателният акт не нарушава свободата на словото и не представлява заплаха за консервативен начин на живот. Първите отзиви на правните експерти за новия закон, приет в началото на август, казват точно обратното. Обаче Калифорния не е свикнала да нарушава правата, основани на идеологическата омраза.

image

Тлеещ конфликт с половинвековна давност засегна и Калифорния, и макар че, гражданската война да не е опустошавала земите на Сан Хосе или на Лонг Бийч, конфронтацията между Севера и Юга най-напред се почувства тук.

Бъркли, е една от най-престижните американски образователни институции, но отдавна е гнездо на най-бесните либерали на Америка. Ако видите “научното” изследване за причините, поради които белите мъже трябва да изчезнат през следващия половин век, и че християнството прави хората по-жестоки или защо гейовете имат по-висок IQ от този на хетеросексуалните, смело може да потърсите автора “учен” сред тези, които получават грантове или преподават на студенти в Бъркли. През последната година и половина Бъркли няколко пъти се превърна в арена на сблъсъка не на идеи и мнения, а на юмручни схватки, и дори на побой с велосипедни верижни катинари. Именно с такава верига на един от привържениците на Тръмп бяха нанесени пет поредни удари от демократа Ерик Клантън, професор в един от колежите на Бъркли.

image

Решението за ареста и задържането на професора, разбил каска и пробил черепа на моториста, не е заплаха и беше посрещнато от калифорнийските борци за свобода с допълнителни протести и манифестации. Манифестациите са предпочитания от тях метод за взаимодействие с обкръжаващата ги реалност и те се провеждат по всякакъв повод – от поредното неизгодно според тях решение на Тръмп (а те са почти всички), до това колко биха им били полезни според тях празниците, от типа на 8 март или Ханука, или колко вредни са според тях празниците като Деня на Колумб или Коледа или последвалите изстъпления ако гостуващия лектор не е ултра ляв, независимо дали става дума за Майло Янопулос или Бен Шапиро.

image

Тези протестни манифестации често се съпровождат от погроми, бунтове и любимата дейност на „антифашистите” чрез преобръщане на кофите за боклук. За повечето от тези нарушения на закона и реда местните охранителни сили си затварят очите, понякога от солидарност с протестиращите, понякога от страх да не попаднат в стълкновения, а понякога и поради нежеланието да бъдат обвинени в противодействие на „умните, добрите и красивите”, така както се виждат и представят сами себе си носителите на протеста. Бездействие на силите за сигурност има и в други случаи, когато градските банди организират кървави конфронтации помежду си, и въпреки че те са с по-малък мащаб, отколкото тези в Чикаго или Атланта, те много често засягат мирното цивилно население. Другата основната област на бездействие, в която калифорнийската полиция даде лош пример за колегите си от другите щати, е надзорът и охраната на границата.

image

Калифорния е един от ключовите пунктове за незаконното преминаване на границата от мексиканците. Тук те почти не ги залавят, осигуряват им социална издръжка, а наскоро мексиканката Лизбет Матео, незаконно преминала границата, се оплака, че в правителството е твърде слабо представителството на незаконните имигранти, и тя веднага бе назначена в съвета, занимаващ се с разпределянето на бюджетните средства по програмата за подпомагане на нелегалните имигранти. Около три милиона чужденци най-малко са живеещите в Калифорния през 2014 г., а след това броят им намаля, но не поради завръщането им в родното Мексико, а защото благодарение на местните законодателни инициативи, много от имигрантите бяха легализирани и получиха американско гражданство. Днешната политика на щата предполага приемането на още по-голям брой пристигнали имигранти без документи, забрани на местната полиция да си сътрудничи с федералните агенти от службата за борба с нелегалната имиграция и дори открит саботаж на решенията на федералното правителство, което, строго погледнато, е редно да се смята за държавна измяна. Половината от 4,5 милиона нелегални имигранти получават постоянно специално обезщетение и тази тежест пада изцяло върху раменете на местните данъкоплатци.

image

Огромна тежест върху бюджета под формата на милиони паразити и редовните идиотски инициативи на местната власт водят до най-високите данъци за бизнеса и принуждават местните предприемачи спешно да спират производството и да се преместват в съседните щати, с по-леки данъчни условия за тях. На фона на масовото изселване на бизнеса, трудоспособното население на граничещите с “Голдън Стейт” щати като Невада, Орегон и Аризона съществено забогатяха, а големият бизнес, който не бе в състояние да се премести, бе принуден да намали присъствието си в Калифорния до минимум. Банкрути и спад в стандарта на живот – това са и прогнозите на реномираните агенции за кредитен рейтинг все по-често се чуват по адрес на градовете и окръзите на “Голдън Стейт”. Стигна се до това, че младите, прогресивни и либерално мислещи хора, които, както изглежда, би трябвало да намерят рая на брега на Тихия океан, предпочитат да се преместят в щати, населени с “изостанали” консерватори, и провеждащи по-разумна данъчна, имигрантска и социалната политика, а в личните дела на своите гражданите предпочитат изобщо да не се намесват. Но въпреки това, тези либерали съвсем съзнателно носят духа на Калифорния със себе си и чувствайки острата липса на прогрес в новия си дом, те започват да гласуват за демократите.

Синият цвят на Демократическата партия като чума се разпространява в цялата страна, и поглъща все повече и все по-нови щати, а след тях идва вълната от нелегални имигранти и социалните обезщетения, които са жизненоважни за преследваната от демократите политика. Така Колорадо и Ню Мексико вече се превърнаха в нови филиали на Калифорния, а на ред са и крепостите на републиканците Алабама и Тексас, след като някога чистите улици на столицата на последния щат – Остин, вече леко заприличват на улиците на Сан Франциско.

image

През 1976 г. бе пусната в ефир най-известната песен за “Златния щат”. Групата Eagles иронично описа Калифорния като хотел, в който лесно можеш да се заселиш, но е невъзможно да го напуснеш. Продължавайки тази мисъл, от 1976 г., можем да кажем, че днес Калифорния не е щат, дори не е място, а начин на живот. Когато огромните ресурси попаднат в ръцете на глупаци и изменници, започва тоталната Калифорния.

Днес, след края на просперитета и благоденствието, е останала само една празна черупка, изпод която все по-често се разнася миризмата на боклука от улиците на Сан Франциско.

Калифорния не е вече модел за подражание, а предупреждение за степента, до която едно лошо управление може да доведе и най-проспериращия щат.

Превод Марко Павлов, Поглед.инфо

Новият трети свят вече е тук !

Десеткилограмови купчини екскременти на улиците в Сан Франциско

image

Още една бележка от серията „днес“ – Детройт, по-нататък – навсякъде“

От Сан Франциско съобщават за солиден чувал с екскременти с тегло 10 кг., който някой е изхвърлил на улицата. Подозират се бездомниците или жителите с изключена канализация – такива в града са хиляди. Характерен коментар на градските власти: „Купчини екскременти на улицата стават обичайно нещо, но тук имаме не съвсем типичен обем“. Отбелязано е, че количеството жалби за човешки екскременти на улиците на града нарасна от предкризисната 2008 до 2017 с 400% – само през 2017 са 

Категория: Забавление
Прочетен: 553 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 29.08.2018 21:28
      image Мутанти : Индиец притежава неизвестна кръвна група

Несъществуваща  кръвна група е открита у служителя  в индийски терариум Сингх Абу, който забелязал веднъж, че при ухапване от кобра организмът му не реагира.

Повтаряйки опасния  експеримент с гюрза,  той се убедил, че змийската  отрова въобще не му действа. И скоро Абу  започва да печели много пари, ходейки гол сред множество отровни змии в стъклена клетка. При това бил  хапан  няколко пъти от най-опасните влечуги, а той просто не им обръщал внимание.

Лекарите веднага се заинтересували от Абу. Когато му взели  кръв за  анализ, те са установили, че отровата на кобрата, разграждайки се в нея, се превръща в хранителна  съставка. Допълнителното  проучване на кръвта на Абу още повече объркало лекарите.

Оказало се, че неговата кръвна група не  принадлежи към  нито една от съществуващите групи, нейният състав и свойства нямат аналог на Земята. / НЕПОЗНАТО

 
Категория: Забавление
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 29.08.2018 00:02
 image Хората с отрицателен резус фактор могат да бъдат потомци на извънземните

Както знаем, има 4 кръвни групи (A, B, AB и O), плюс Резус фактор, който може да присъства (положителен) или да отсъства (отрицателен). И именно този отрицателен резус фактор се превърна в основата на една много интересна и, най-вероятно, фантастична теория.

Американският археолог Брад Стийгър е автор на произведения главно по теми като паранормални явления, спиритизъм и извънземни. Неговите книги се продават добре по целия свят и той е доста популярен сред определена читателска аудитория.

Независимо от това, учените винаги яростно го критикуват, като го обвиняват в липсата на научни доказателства. Въпреки че читателите смятат, че книгите на Стийгър са познавателни и интересни, това още не значи, че информацията му е достоверна.

В допълнение към други размишления върху свръхестествените феномени, Стийгър има и една много предпазлива хипотеза за негативния резус фактор. Той твърди, че такива хора имат уникални характеристики, но ние не знаем какъв със сигурност е техният произход.

Приматите има положителен резус фактор, но хората далеч не винаги го имат. Сред баските,  живеещи в Испания, 30% от хората са с отрицателен резус фактор, като това е най-високият показател. Но произходът на този народ все още е мистерия.

Израелците от източен произход, чернокожите евреи от Етиопия и самаритяните с отрицателен резус фактор също съставляват 30%. Също така има предложение, че медиумите, целителите и хората с нестандартни способности се различават точно по този резус фактор със знак минус.

● Учените нямат представа за произхода на негативния резус. Но се счита, че резус факторът се появява преди 35 000 години, като въобще не е известно как се е случило това. Стийгър предполага, че това може да е извънземен произход, но не може да бъде доказано.

● Друга ситуация, която привлича вниманието – това е жена с отрицателен резус и възможни проблеми с бременността. Защо? Когато плодът е с положителен резус фактор, възниква резус несъвместимост. Тя обикновено е некритична при първата бременност, но създава проблеми при последваща бременност. Имунната система на майката започва да третира фетуса като чуждо тяло и да произвежда антитела, които го атакуват.

● У хората с отрицателен резус се отбелязва по-висок коефициент на интелигентност (IQ) в сравнение с носителите на положителен. Температурата на тялото им е малко по-ниска, а косата е светла или червена. Ментално и емоционално те са значително по-стабилни и по-уравновесени. Те не понасят студа и са много чувствителни към температурните промени. Те имат предимно светли очи.

Въпросите, които си задава Стийгър и започва да изгражда тази теория са: Защо тялото „атакува“ собственото си дете? Защо го възприема като чуждо тяло?

Това явление не е напълно изучено от учените и вероятно никога няма да можем напълно да го разберем. Възможно е произходът на отрицателния резус да е мутация или да е определен клон на еволюцията в продължение на много години, тъй като хората, като правило, се адаптират към околната среда и условията, които ги обкръжават.

Независимо от това, това Стийгър вижда в това наследство от извънземен разум, а носителите на отрицателния резус фактор разглежда като възможни потомци на извънземните.

Категория: Забавление
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.08.2018 23:55
      image Спецчасти се сражават под водата с триметрови извънземни 

Свикнали сме да четем и да слушаме за „летящи чинии“, различни мистериозни светлини в небето и други свръхестествени въздушни феномени. И само от време на време се споменава, че извънземните с  техните фантастични устройства с голяма скорост се скриват  под водата и   по същия начин излитат от морските дълбини.

Може спокойно да се направи извод,  че извънземните имат свои  подводни бази в океаните.

Но  срещи с подводните пришълци са имали само военните, дори и в наши дни, защото на голяма дълбочина в  океаните и моретата  всички тези мистериозни обекти могат  да бъдат засечени само от военни кораби и подводници, а „летяща чиния“ може да снима със смартфона си всеки.

Нов документален филм за извънземните мистерии в  моретата и океаните разказва  за най-невероятните срещи на военни от НАТО, Аржентина и Съветския съюз със загадъчните подводни извънземни – непотопяеми и неуязвими, демонстриращи  фантастични характеристики по скорост, отразяване на огъня, и дори способността  им да се появяват и да изчезват моментално.

Филмът също така разказва и за срещата на руски водолази от  специалните части  с подводни пришълци в езерото Байкал. Според разсекретените вече данни, това са били странни същества, високи повече от три метра, които са плували на  голяма дълбочина в  езерото, при това  без водолазна екипировка, като са се движели под водата  с огромна  скорост.

Руските разузнавачи първи  откриват огън по тях, тъй като ги взели за диверсанти. И заплатили за това, защото извънземните с лекота  отблъснали атаката на военните, убивайки няколко водолази. / НЕПОЗНАТО

По-подробно за всичко това се разказва във  видеото (на руски).

 

Категория: Забавление
Прочетен: 413 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2018 23:46
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Коварният план за световно господство е разкрит: „Съюзът на Деветимата Неизвестни“ установява мир и ред на Земята 

В интернет се появи информация за мистериозния „Съюз на Деветимата  неизвестни„. Този мистериозен  съюза датира от 3-ти век пр. Хр.

 

Според легендата, именно тогава новият император Ашока се  ужасява, след като анализира човешките загуби от войната за Калинга, организирана от близките му.

Досега всички смятаха, че това е само легенда, но последните факти показват обратното. Така например,   френският писател Луи Жаколио, след като посещава Калкута като консул, разказва, че деветима  непознати хора контролират всички научни разработки.

Те не позволяват да се внедряват широко  научни постижения, които могат да навредят на хората. Например, мъдреците за дълго време засекретяват тактиката на психологическата война, тя се появява едва в началото на ХХ век.

Представителите на тази  група имат информация за това как да убиват врага от разстояние, знаейки само мястото на определени точки на тялото му. / НЕПОЗНАТО 

Повече по темата за Деветимата Неизвестни:

Спасяване на човечеството от самото него: тайната на „Деветимата неизвестни“

Категория: Забавление
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2018 23:39
  Д-р Емилова - за сърцето на един кардиолог Близо 46 000 души са минали през Центъра за лечение с плодове за 25 години. Всички те са преминали през сърцето ми, казва най-известната лекарка в България

 

image imageimageimageimage

 

В дневната на къщата в с.Слънчево. Мястото, на което д-р Емилова потъва в спомените и тъгата си, но и поема глътка въздух, за да продължи отново.

 

Снимка: Светослав Караджов

За първи път попаднах в Центъра (или клиниката) на д-р Емилова преди 20 години, водена от журналистическо любопитство. В прохождащото ни тогава списание EVA излезе първият дълъг репортаж със снимки от Центъра, с разкази на пациенти и на самата д-р Емилова. Отнесох много критики, особено от лекари, заради репортажа, в който един мъж твърдеше, че при д-р Емилова е излекувал диабет втори тип. Когато я попитах защо не изнесе фактите за този случай, тя отговори: „Защото ще ме обесят на първото дърво.“

Година по-късно отидох при д-р Емилова като пациент. Създаването на собствено списание се оказа трудна и изтощителна работа. След тежка операция и със свирепа алергия, предизвикана вероятно и от двете кутии цигари на ден, съсипана от недоспиване и стрес, се качих на колата и отидох сама до клиниката, която се помещаваше в хотел на Златни пясъци, на самия бряг на морето. Доктор Емилова ме прегърна, прие ме, каза ми да не бързам с лекарствата за алергия, даде ми бурканчето с мед и графика на лекциите, йогата, танците, пиенето на чай и яденето на плодове, часовете за прегледи и изследвания и ме остави сама в стаята. Късно вечерта ми се обади да ме пита как съм. Буквално се задушавам, казах й, алергията ще ме довърши. Вземи си лекарството за алергия и слез долу, нареди ми тя. Поведе ме към брега на морето, носейки в ръка нещо като чайниче, после се оказа специалното чайниче за промивки на носа, използвано в йога практиките. Съблече се и влезе в морето до кръста, за да напълни чайничето с морска вода. Беше тъмно, беше началото на май, а аз бях с яке. После ми показа как да го използвам. Винаги, когато си казвам, че е време да отида отново в Центъра, пред очите ми е усмихнатата д-р Емилова, нагазила до кръста в леденото море.

Оттогава много пъти съм ходила в Центъра, за да спасявам и тялото, и душата си. Цигарите са неприятен спомен, а алергиите са рядкост, която все по-лесно преодолявам, чувствам се по-енергична и балансирана, отколкото тогава. Просто промених „чипа“ в главата си, въпреки че за това ми трябваха почти 20 години. Дадох си сметка, че началото на промяната започна с желанието да се върна в тялото си, да наместя душата си, да успокоя сърцето си. Започнах да приемам гладуването не просто като терапия за избавяне от болежките, а като част от постигане на едно смирение по моя човешки път, като едно преборване на егото, откъдето извират амбиции, алчност, дори агресия понякога. И които определено разболяват тялото. Винаги съчетавам гладуването в центъра с мълчание, доколкото мога. Оставам със себе си. Търся вътре в мен онова, за което да се хвана, за да продължа. Предполагам, че повечето хора, минаващи през Центъра, изпитват подобни неща, затова ви занимавам с моята история. Забравих да кажа, че при първото гладуване, продължило 10 дни с пет дни захранване, плаках с часове – нямам обяснение защо. Сякаш успоредно с тялото се чистеше и душата.

image

Днес д-р Емилова е все така бойна и енергична, усмихната и готова да нагази до кръста в студеното море за някой пациент, въпреки че е на 74. Червеникавата коса днес е абсолютно бяла, но и до днес в 7 сутринта, когато излиза да води гимнастиката на открито, слага ярко червило. И нито капка грим. В  Центъра пациентите са много различни от онези скромни смачкани хорица от цяла България, търсещи спасение за тежки болести, които заварих преди 20 години. Сега идват добре облечени млади хора, хора от бизнеса, обиколили света,

Категория: Забавление
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 28.08.2018 21:30
  Най-страшната сграда  

 

image imageimageimageimage  

„Това е най-страшната сграда, която съм виждал. Какво ли се случва вътре?“, написа Том Ханкс под снимка на небостъргач в Манхатън преди време. Постът му тогава предизвика бурна реакция сред 13-те милиона негови фена в Twitter, които започнаха да дават предположения. От „тук се правят кошмарите“, до „може да влезеш и да провериш, но не може да излезеш след това“, „Министерството на истината на Оруел“, „тук се правят фалшивите новини“ и т.н. Според някои конспиративни предположения пък вътре се помещават Националните служби за сигурност на САЩ.

 

image Небостъргачът всъщност се намира на 33 Thomas Street в Долен Манхатън, създаден е от архитекта Джон Карл Уорник и е в стил „архитектурен брутализъм“.

 

Това е една от най-сигурните и здрави сгради в Ню Йорк, способна да удържи и на ядрена атака. Тя си е абсолютно самодостатъчна – има собствен източник на газ, водни запаси и независим източник на електричество. При ядрена атака хората вътре могат да си живеят поне две седмици без притеснения.

Небостъргачът е собственост и се ползва от телекомуникационните конгломерати AT&T и Verizon. А какво всъщност се случва вътре и дали не се използва и от тайните служби на САЩ няма как да знаем.

 

   
Категория: Забавление
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове: 1
  Десислава Банова-Плевнелиева ексклузивно пред EVA

 

image imageimageimageimage  

Когато президентът Росен Плевнелиев и синоптичката от NOVA Деси Банова-Плевнелиева се появиха по телевизията да оповестят връзката си, скрепена и с годежен пръстен, в главата ми зазвуча „Продължаваща поема“ на Любомир Левчев:
„Една вечер
внезапно
започнахме
да отгатваме своите мисли.
Едновременно се усмихнахме.
Просто – тръгнахме.
...
А витрините ни позлатяваха.
Тротоарите ни отразяваха.
Шофьорите ни се караха.
Многодетни жени ни се смееха.
И с далечни тромпети ни свиреха
всички наши
предишни любовници...“

Когато поканих Деси за това интервю, тя беше все още само годеница на Росен Плевнелиев, но скоро стана официално негова съпруга – в присъствието само на 12 души подписаха и се венчаха в манастира „Свети Мина“ на 17 юни. И от младоженеца никой не поиска никакво оправдание за това, че свързва живота си с една 15 години по-млада от него красива и известна жена, след като през целия си президентски мандат бе сам, а скоро след като го приключи, се разведе официално.

 

image Виж, с Деси е различно. От нея се очаква да обяснява дали това е любов, или добре пресметната стъпка към подкрепа и сигурност. Сякаш у една жена, колкото и да е самостоятелна и еманципирана, не е иманентно заложено да го очаква и изисква от мъжа, когото е избрала! Предстои ми да разбера от разговора с Деси Банова какво казва сърцето и какво – умът, за това, което й се случи – вричане пред закона и Бога, бременност, изцяло различен живот от досегашния. Съчетан не с прогнозата за времето, а с нова авторска рубрика в телевизията – „Истории на успеха“. 

Ето я Деси пред мен. Слънцето проблясва през палавите й къдрици, през които от време на време несъзнателно прокарва изящните си ръце. Сините й очи излъчват искреност и доверчивост, чипото й носле – закачливост. Без никакъв грим кожата й сияе, сигурно от бременността. Деси е избрала за свой първи съпруг доскорошния президент на Република България, бизнесмена Росен Плевнелиев, разтопил сърцето й със своята грижовност, интелигентност, почтеност и искреност.

 

Деси, казват, че едно момиче си избира мъж, който по нещо прилича на баща му. И се сещам, че ти никога не си казвала публично нищо за своя баща.

Той, Бог да го прости, е изиграл голяма роля за моето развитие като личност, въпреки че винаги съм била по-близка с майка ми. Те са се разделили, когато съм била на 6. Връзката ми с татко се засили през последните години. Самообвинявам се след внезапната му смърт, че тъй като не живееше в София, не ходех толкова често при него. Заради графика на работата ми, заради грижите покрай Йоанка и всички други неща, с които се занимавам, нямах възможност да пътувам често, а той пък не идваше в София. Ако можех да върна времето, бих зарязала всичко и бих общувала повече с татко. Той почина през 2015 г. Оказа се, че е имал заболяване, на което никой не обръщаше сериозно внимание, най-малко пък той. Не искаше да ходи в болници, по изследвания. Баща ми беше страхотен бохем. Може би заради това с майка ми след десетгодишен брак се разделят, тъй като тя е здраво стъпила на земята, много семеен човек. Докато татко беше по живота.

Каква беше професията му?

Той доста дълго е бил изпълнителен продуцент в БНТ. Занимавал се e и с кино. Бил е за кратко пожарникар, шегуваше се, че само свещеник не е бил. Много интересен човек, отдаден на приятелите си, душата на компанията. Винаги усмихнат, никога не се оплакваше от нищо, затова така и не разбрахме, че е боледувал.

А ти какво дете беше?

Завършвах все с пълно шест. Единствените ми петици бяха по трудово обучение, и то защото имахме металообработване и дървообработване и това беше най-големият кошмар за мен. Но по всички останали предмети за мен беше фикс идея да завърша с пълна шестица. Майка ми в това отношение беше супер облагодетелствана – никога не е сядала с мен да учи и да пише. Сама се справях и помагах на целия клас. Бях щастливо дете. Израснах в къща в Бояна, падаха страхотни игри на ластик, на народна топка, на криеница, на фунийки. Правехме си къщи по дърветата. Имаше едни блата над къщите ни. Летните ваканции се прибирах само да грабна някоя филия и пак изчезвах.

Кога излезе от тази къща?

На 25 години, когато заживях с бащата на детето ми. Беше ми трудно, бях свикнала с двора, със съседите. Но свикнах с апартамента. Аз съм адаптивна.

Когато се разделихте, върна ли се вкъщи при майка си?

За кратко да. В момента съм между три къщи, защото правим ремонт при Росен, живея в жилището, което бившият ми партньор ни остави на мен и Йоана.

Категория: Забавление
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове: 1
  Любовта не винаги е справедлива  

 

image imageimageimageimage  

51-годишният френски актьор (и бивш съпруг на Моника Белучи) Венсан Касел сключи брак със своята любима от две години, 21-годишният топмодел Тина Кунаки. В интервю преди известно време актьорът заяви: „Не е честно - аз съм на 51 и се женя за 21-годишно момиче. Но любовта не винаги е честна". След това обаче той добавя, че е силно влюбен и със сигурност двамата ще си направят бебета.

След множество спекулации стана ясно, че сватбата се е състояла в петък, 24 август, в курорта Бидар, Южна Франция, в изключително тесен кръг. Булката е с разкошна секси рокля на Vera Wang и двамата изглеждат на седмото небе от щастие.

В интервю за италианското Vanity Fair Венсан Касел разказва, че никога не е мислил, че ще се ожени повторно след 20-годишния си брак с Белучи и двете им деца Дева и Леони. Още по-малко си е представял брак с жена, по-млада от него с 30 години. „След развода си мислех, че ще си живея сам и в началото ми беше забавно, но след това изведнъж почувствах, че животът ми е празен“ – споделя актьорът. Сега и той, не само Тина, много иска да имат деца, тъй като, според него, най-много неща за себе си и за живота научаваш чрез децата си.

Категория: Забавление
Прочетен: 558 Коментари: 0 Гласове: 3
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Митоманията като психическо разтройство 

Комплексът на барон Мюнхаузен“

Според изследвания патологичните лъжци имат по-малко сиво вещество в мозъка, което отговаря за обработката на информацията, и повече бяло вещество, което предава информацията в префронталната кора на главния мозък. Учени смятат, че тази ненормална структура на мозъка може да бъде една от причините за стремежа постоянно да се лъже. Митоманията често е признак на шизофрения.

Покойният португалски писател Сарамаго, който получава Нобелова награда за литература през 1998 г., казва следното: „Човечеството мина през различни периоди – каменен, век, бронзов век и доживя до днешния – века на лъжата. Лъжата се превърна в традиция и навик и бих я нарекъл – култура…“

Днес патологичната лъжа е характерна най-вече за управляващите. Но не я подминават и обикновените хора.

Случвало ли ви се е, когато разговаряте с някой човек и да се чувствате „нищожни“? Този човек е „толкова велик и успешен“, че вие се чувствате направо маломерни. Този човек може да бъде ваш близък, приятел, роднина, може да бъде висш чиновник, прокурор, следовател, министър, премиер, президент и пр. Дайте си сметка, че този субект страда от психическото разстройство „комплекс на Мюнхаузен“, или от митомания.

Митоманията е психическо разстройство, болезнена склонност на болния да изкривява действителността, да лъже и разказва измислени истории. Думата „митомания“ произлиза от гръцката дума mithos – в превод „мит, сказание“.

Според психолози патологичната склонност към лъжи е свързана най-често със сексуална извратеност; за нея са характерни тщеславието, умствената изостаналост, необузданото въображение и истеричното фантазиране. Склонността към лъжа е характерна за истероидната личност, която най-често разказва за своите „необикновени приключения“, как е проявила „смелост, решителност, съобразителност и др.“ .

Възможно е тя да изкаже неверни данни за своето социално и материално положение, може да си присвои заслуги, титли, звания и др. В нейното съзнание се изтрива границата между реалните факти и измислиците.

Болният от митомания има постоянна потребност да лъже, да изкривява действителността. Той иска на всяка цена да се открои сред тълпата, да се покаже откъм „прекрасната“ си страна. Болният започва с малка лъжа, но след това кръгът от лъжи се разширява до такава степен, че той започва да живее живота на този измислен персонаж.

Според изследвания патологичните лъжци имат по-малко сиво вещество в мозъка, което отговаря за обработката на информацията, и повече бяло вещество, което предава информацията в префронталната кора на главния мозък. Учени смятат, че тази ненормална структура на мозъка може да бъде една от причините за стремежа постоянно да се лъже.

Митоманията често е признак на шизофрения, но в тези случаи тя е вторичен симптом.

Според експерти тази патология може да възникне при хора, които страдат от фиктивното разстройство ипохондрия, в резултат на което страдащият пациент на практика изобретява болестта, от която уж е болен.

Някои изследвания показват, че болният от митомания може да има предразположеност към измама.

Кои са причините за митоманията

Много хора са успешни в живота. Те са доволни от своя живот, дори да не са богати. Но има и такива, които тайно искат да бъдат успешни, велики, богати, да живеят в лукс. Най-често тези хора завиждат на успешните, но не знаят как да постигнат успех и богат живот. Оттук започва всичко. Това е началото на болестта митомания. Митоманите започват да украсяват или изкривяват някои моменти от своя живот, започват да се хвалят с постиженията си, които всъщност нямат. Те смятат, че по този начин могат да повдигнат своя статут в очите на заобикалящите ги хора.

Митоманията най-често възниква на базата на занижената самооценка. Тази занижена самооценка може да е предизвикана от хронична болест, нисък ръст, физическа слабост, ниско ниво на образование, реални или мними неуспехи, невнимание от страната на близките или повишена опека, отхвърляне в любовта. В резултат от невъзможността или неумението да се преодолеят тези проблеми и да се решат, те се изтласкват в областта на безсъзнателното и образуват т.нар. комплекс, който се запазва дълго време и диктува на болния компенсиращото поведение. Човекът става неинтересен за самия себе си, затова започва нещо да украсява в живота си, да измисля друг произход, да изкривява факти за родителите си, да си приписва таланти и приятелство с прочути хора, каквито няма. Митоманите изпитват патологично желание да съчиняват за себе си всякакви небивалици. Хората със занижена самооценка се стремят да предизвикат възхищение и преклонение към своята персона от страната на приятели и близки. Ако детето започне да лъже, това е неговият защитен механизъм. В случая с възрастния това е метод той да скрие своя несъвършен вътрешен свят.

Митоманите получават удоволствие не от това, че заблуждават околните, а им е интересен процесът на съчинителството.

Но с поведението си митоманите силно подкопават репутацията си. Много често ги разобличават.

От митомания страдат най-често истероидните личности, т.е. онези, които имат нужда да бъдат постоянно в центъра на вниманието, да предизвикват възхищение и преклонение. Когато не могат да постигнат това с достойнствата си, те го измислят, представяйки желаното за действително, прибягвайки до лъжи и хвалби. Типичен пример за това е ексцентричният барон Мюнхаузен, на чието име е наречена и болестта.

За възрастния човек лъжата е начин да прикрие несъвършенството на вътрешния си свят. Така се маскира неговата неудовлетвореност, тревога, дискомфорт.

Признаци на митомания

Тенденция митоманът да разказва една и съща история, като всеки път променя сюжета й, но същността му остава непроменена. Сменят се имената на персонажите, мястото, датата и др.

Разказите на митомана по принцип са ослепителни и фантастични. Те целят да го представят в изгодна светлина. Митоманът разказва истории за себе си като герой или жертва; той може да се представи като храбрец, да изложи на показ връзките си с много известни хора или с такива, които заемат високо положение в обществото. Пациентът може да повярва, че е постигнал свръхчовешки подвизи или впечатляващи актове на алтруизъм и пр.

За разлика от хората, които имат театрален талант, патологичните лъжци са по-драматични. Те са нарциси, които смятат, че са постигнали съвършенство и развиват чувството на собственото си обожествяване.

Някои вътрешни или външни въздействия върху митомана могат да бъдат причина за поведението му. Например продължителният натиск или шантаж могат да предизвикат нееднократно лъжене и то да се превърне в патологично.

Митоманът лъже дори когато няма никаква изгода от лъжата.

Митоманът отрича, че лъже. Дори да приеме факта на лъжата, той не осъзнава отрицателния ефект върху заобикалящите го хора.

Митоманът очерня всичко и всеки.

В разказа си често митоманът се възхищава от някого, но при други обстоятелства разкрива „какъв гад е“.

 

Как да помогнем на митомана

 

Когато откриете в обкръжението си митоман, не се опитвайте да му доказвате, че лъже. Постарайте се да не общувате с него, защото митоманията може да се окаже заразна. Може да го посъветвате да отиде да се прегледа при психолог или психотерапевт. Като други психологически зависимости и митоманията днес се лекува успешно. Специалистът може да намери дълбоките причини и да помогне на митомана. Психологът може да помогне на болния да се върне в реалния свят, да отличи лъжата от истината, да си изгради навици за самоуважение, да пребори неувереността в себе си.

Психотерапията е един от малкото методи за лечение на митомана.

Психологическата лъжа е сложно явление за разлика от други психологически заболявания. Тя има много последици и променя качеството на живота на онези, които страдат от тази патология.

Днес не са достатъчни изследванията в областта на психологическата лъжа, за да се гарантира лечението на митоманията, но има определени надежди. Росица Тодорова,Издателство”Распер”

loading... loading...       МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ
Категория: Забавление
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 16:02
    Защо са опасни Егоизмът и Егоцентризмът Публикувано на 26.05.2018  в Свят

Уродливата форма на любов към себе си. Егоизмът е първият инфантилен етап в самоутвърждаването на човека.

„Няма човек, който да е по-голям страхливец от егоиста. И няма по-жесток човек от него. Никой не се гордее толкова със себе си и не показва така силата си като себелюбивия в неговите победи и триумфи. Но никой не е по-жалък и по-слаб от егоиста в неговите падения…“

Много психолози твърдят колко опасни са егоизмът и неговият по-малък брат – егоцентризмът. Професор Лаврага казва още за тях:

„Егоизмът и неговата екзотерична – външна, сянка, егоцентризмът, винаги са били препъникамъкът на пътя на физическото, психическото, умственото и духовното развитие на човека…“

Защо се оказва, че егоцентризмът е само екзотерична страна на егоизма?

Егоизмът има по-дълбоки корени и предизвиква по-страшни, фатални последици, докато егоцентризмът винаги остава външна, видима проява.

Егоцентризмът е усещането на човека, че той е центърът на света и на всичките събития. Това е потребността му да бъде главен и винаги да привлича вниманието на околните. Тези качества не се срещат сред животните. Животното живее по естествен начин, то защитава себе си и потомството си само когато чувства опасност. Оказва се обаче, че един домашен любимец може да се зарази с егоцентризъм и той да започне да привлича вниманието на стопанина си.

От раждането си детето иска изключителното внимание към себе си на родителите си, особено на майката. То има свои методи да го постигне, своя тактика.

С времето децата и младежите все по-остро започват да чувстват потребността да бъдат център на вниманието вкъщи, сред приятели, в училище, в своето обкръжение. Егоцентризмът постепенно се превръща в своеобразна форма на самоутвърждаване.

Егоизмът означава човекът да се чувства не просто център, а единственият център на света. Макар че той знае, че има и други хора, но живее и действа така, все едно, че те не съществуват и не забелязва нищо и никого, освен самия себе си. За него светът се състои от две очевидни части: той, който е основният, главният и единственият по рода си, и всичките останали, които само смутно съществуват в представите му, някъде в неговата собствена сянка.

Егоистът се изолира от света, не се интересува от разнообразието в него, както и от онова, което се случва с другите хора, ако той е доволен от себе си и от това, че желанията му са удовлетворени.

Тъй като той е и егоцентрист, се превръща в хладен и равнодушен към всичкото останало, плюе на другите хора и вече е напълно погълнат от уродливата форма на любов към себе си.

Истинските взаимоотношения не са възможни без да даваш на другите, да бъдеш щедър към тях. Егоистът едва ли може да изгради пълноценни отношения с другите хора. Той би трябвало да се опита да разшири съзнанието си, да вникне в същността на живота, да почувства безкрайността на Вселената, да опознае всичко живо, да се научи да го обича и уважава. Да се освободи от затвора на собствения си егоизъм, да проявява мъжество и да споделя прекрасното с другите хора.

Егоизмът е само първият, инфантилен етап, в самоутвърждаването на човека. И ние трябва с всичките си сили да се стараем да унищожим тъмните му корени, от които се ражда не само егоцентризмът, но и друго зло, което е най-страшната преграда в духовното развитие. Никой не може да се развива духовно, когато остава равнодушен към проблемите на другите хора, към техните мечти и стремежи.

Никой не може да постигне освобождаване, ако самият той не се е освободил от оковите на егоизма, които му пречат да обича и помага на другите.

Ето какво казва още професор Лаврага:

„Няма човек, който да е по-голям страхливец от егоиста. И няма по-жесток човек от него. Никой не се гордее толкова със себе си и не показва така силата си като себелюбивия в неговите победи и триумфи. Но никой не е по-жалък и по-слаб от егоиста в неговите падения…“

 

Категория: Забавление
Прочетен: 466 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:57
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12476180
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Август, 2018  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031