Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12476062 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от Ноември, 2014 г.
26.11.2014 01:11 - нОВ АЛБУМ
нОВ АЛБУМ : "Други - emi1111 - нОВ АЛБУМ"
Категория: Забавление
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове: 1
26.11.2014 01:10 - нОВ АЛБУМ
нОВ АЛБУМ : "Други - emi1111 - нОВ АЛБУМ"
Категория: Забавление
Прочетен: 845 Коментари: 0 Гласове: 0
26.11.2014 01:02 - нОВ АЛБУМ
нОВ АЛБУМ : "Други - emi1111 - нОВ АЛБУМ"
Категория: Забавление
Прочетен: 782 Коментари: 0 Гласове: 1
     

Скандалите около Мисис България 2014 г. Анита Майзер не спират, пише "24 часа". Оказва се, че за уменията на жената, която ни представи на Mrs World, и то съвсем достойно, както написа тя във Фейсбук профила си, знаем съвсем малко, а нейната кариера не започва от конкурса за Мисис.

Освен като модел, Анита Майзер е залитала и в музикалния бранш. През 2011 г. е качен в мрежата клипът й към песента "Секс интрига".

В описанието на песента Анита е представена като моден дизайнер от Лас Вегас, а споменатата песен е първата в кариерата й.

image

image

Във видеото участва и Киро Скалата, който пуши пура и в един момент дава на дизайнерката-певица нещо като полуцелувка.

"Всеки хищник сексуален е за мене той създаден" - това е само стих от колоритния текст, чийто автор е неизвестен. Почти през целия клип Анита танцува еротично в оскъдно облекло.

Искате ли още? 

Категория: Забавление
Прочетен: 3668 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 26.11.2014 00:45
    Георги на Жени Калканджиева – копие на Тачо
Георги на Жени Калканджиева – копие на Тачо
5.00/5 (100.00%) 1 vote   Георги на Жени Калканджиева и Тачо е същинско копие на татко си

Георги на Жени Калканджиева обожава баща си

Георги на Жени Калканджиева е същинско копие на Тачо. Синът на двойката вече е на пет годинки и все по-ясно се забелязва огромната прилика, която има с татко си. И то не само визуална. Малчуганът, който е взел голяма част от чертите на Тачо, вече се ориентира и към бокса, който е сред любимите спортове на мъжа на Жени.

image

Георги на Жени Калканджиева е копие на Тачо

От снимките на малчугана ясно се вижда, че той вече е записан да тренира бокс, при това със съгласието не само на татко му, но и на майка му. Двамата родители са категорични, че искат един ден синът им да се ориентира изцяло към спорта.

Феновете нямаше как да не забележат и голямата привързаност и обич, която съществува между баща и син, които буквално са като две капки вода. Петгодишното момченце обожава татко си и го придружава навсякъде, където е възможно.

Тачо също умира за детето си и неведнъж изтъкна в Къщата на ВИП Брадър, че за него е готов на всичко, дори и да запази семейството си с Жени, с която отдавна не са в особено добри отношения. И към която призна, че не изпитва чувства. Само и само Жорко да е щастлив, припомнят от hotarena.net. За да осигури на сина си безгрижно и весело детство, грижовният татко го води на какви ли не почивки – на планина, на море, а лятото го взе за малко и при себе си докато беше в Испания, за да работи.

Интересно как ли ще се развият отношенията в семейството за напред. Жени неведнъж е заплашвала мъжа си, че ако се разведе с нея, няма да му позволи да вижда сина си. Това е и нещото, което спира Тачо да предприеме крайната стъпка. А и самият Георги не спира да се надява, че майка му и татко му все пак ще се разберат и ще останат заедно.

Междувременно вижте в галерията ни снимки на порасналия Георги на Жени Калканджиева и Тачо.

image image image image image

 
Категория: Забавление
Прочетен: 943 Коментари: 0 Гласове: 1
  Смъртно наказание       image   Прилагане на смъртното наказание по света (2005):

Синьо: Премахнато за всички престъпления

Зелено: Премахнато, с изключение на престъпления, извършени при извънредни обстоятелства (например, престъпления, извършени по време на война)

Оранжево: Премахнато де факто

Червено: Законна форма на наказание


image
 
Убийство
Убийство

Геноцид · Масово убийство
Предумишлено убийство · Поръчково убийство
Детеубийство · Братоубийство ·Отцеубийство
Човешко жертвоприношение ·Линчуване
Убийство на честта · Вендета
Цареубийство · Богоубийство
Ритуално убийство · Погром

Самоубийство

Масово самоубийство
Склоняване към самоубийство
Религиозно самоубийство
Саможертва · Самоубийство на честта

Убиец

Наемен убиец · Сериен убиец
Терорист · Политически убиец
Убиец-самоубиец

Инкриминирано убийство

Убийство по непредпазливост
Неизбежна отбрана · Крайна необходимост
Евтаназия · Аборт
Смъртно наказание

Смъртното наказание е налагането на смърт като наказание за дадено престъплениев резултат на съдебен процес. Някои юрисдикции, прилагащи смъртното наказание, ограничават прилагането му до малък брой тежки престъпления, най-вече измяна иубийство. Исторически, а в някои системи и днес, смъртното наказание е използвано и при по-широк кръг престъпления, включително кражба и грабеж.

Макар и в миналото смъртното наказание да е съществувало в практически всички общества, днес то използва активно само в 58 държави, като в 95 то е премахнато, а останалите не са го прилагали от началото на 21 век или го разрешават само при изключителни обстоятелства, като състояние на война.[1] В много страни използването на смъртното наказание е предмет на остри спорове. Хартата на основните права наЕвропейския съюз забранява използването на смъртно наказание в държавите от съюза.[2] В България то е премахнато от 10 декември 1998 година.

Все пак, 60% от световното население живее в държави, в които се изпълнява смъртно наказание, и това включва четирите страни с най-голямо население (КитайИндия,Съединените американски щати и Индонезия).[3][4][5] През 2008 година тези държави гласуват против препоръчителната резолюция на Общото събрание на Организацията на обединените нации за мораториум на прилагането на смъртно наказание.

 


 

 

В почти всяко общество, в един или друг момент, се е прилагало смъртно наказание, както като наказание за извършено престъпление, така и като мярка срещу политическото дисидентство. В повечето случаи, смъртно наказание се е прилагало само за определени престъпления, като убийствошпионаждържавна измяна, както и като част от военното право. В някои държави престъпленията от сексуален характер, като изнасилванекръвосмешениеизневярасодомия също се наказват със смъртно наказание, а в някои ислямски държави така се наказват и религиозните престъпления, като апостасията и богохулството. Някои държави наказват със смърт организирането на трафик на наркотични вещества, в Китай − търговията с жива плът, както и корупцията. Във военното право, смъртни присъди са издавани за малодушие,дезертьорствонеподчинение и участие в метеж.

Категория: Забавление
Прочетен: 772 Коментари: 0 Гласове: 1
Категория: Забавление
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове: 1
  image      

 

 

Истинско чудо се случи в болница в САЩ. Медици въвФлорида били готови да обявят бременна жена за мъртва, тъй като тя не показвала никакви признаци на живот. 45 минути след като сърцето на дамата спряло да бие обаче, лекарите видели пулс на монитора, съобщава АП.

Медицинският феномен станал по време на рутинно цезарово сечение. Внезапно нещата излезли извън контрол и медиците помислили, че са изпуснали бременната жена.

Според специалистите причина за спирането на сърцето на 40-годишната Руби Гропера-Касимиро е рядка форма на амниотичната емболия.

Близо три часа лекарите са опитвали да спасят живота на майката и бебето, но в един момент, си помислили, че Руби си е отишла от този сят.

Медиците дори извикали близките на 40-годишната жена, за да им кажат скръбната вест. В следващия момент обаче на монитора се появил пулс и всички били приятно изненадани.

Към днешна дата Руби Гропера–Касимиро пращи от здраве. Тя е целуната от Бог. Нерядко спирането на сърцето причинява сериозни мозъчни последствия. Но при Руби няма никакви увреждания. Сега тя е у дома и се грижи за малкото си момиченце, обяснява Томас Чакърда от лекарския екип.

image  

Това не е първият случай на човек, оживял, след като е останал без пулс известно време. Преди време 54-годишен мъж се върна към живота, след като цели 96 минути е бил без признаци за живот.

Мъжът получил сърдечен удар пред магазин в Гудхю, американския щат Минесота. Веднага след това двама души оказали първа помощ на пострадалия. На мястото пристигнал и лекарски екип, който всячески се опитвал да съживи човека.

След повече от час и половина реанимация най-после чудото се случило и пулсът на мъжа се върнал. Обикновено, ако пулсът на пациента не се върне до 45 минути след инфаркт, реанимацията се преустановява.

Интересното е, че след като 54-годишният мъж бил изписан от болницата, е нямал никакви неврологични смущения, причинени прекараното време без пулс. Според учените това е най-дългият период от време, в който някой пациент живее без пулс извън здравен център.

Категория: Забавление
Прочетен: 964 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.11.2014 22:59
  kак да се избавим от камъните в бъбреците7:Началник на Отделението по урология към МБАЛ „Вита”

Д-р Мирчов, кои са най-честите причини за образуването на камъни в бъбреците?
Причините за образуването на камъни в бъбреците са комплексни. Най-общо казано камъните се образуват, когато нещо не достига или е в излишък в състава на урината и също така, когато не приемаме достатъчно вода. Водата е необходима, за да разтвори всички филтрирани от кръвта ни отпадъчни вещества. Понякога придобит или вроден недостиг на някои вещества потиска изкристализирането на бъбречните камъни.

Рисковите фактори за образуване на камъни в бъбреците са: хиперкалциурията (наличие на много калций в урината), хипероксалурия (голямо количество оксалати в урината), хиперурикозурия (наличие на много пикочна киселина в урината), хипоцитратурия (намалено количество на цитрати в урината), бактериални инфекции в урината, цистинови камъни, недостатъчен прием на вода и малък обем урина (концентрирана урина).

Какво сочат Вашите наблюдения – повече мъже или жени страдат от бъбречно-каменна болест и на каква възраст са повечето Ви пациенти с това заболяване?
В момента в България около 600 хиляди души страдат от бъбречно-каменна болест /нефролитиаза/, като това представлява около 7-8% от населението на страната. Хората, които се очаква до края на живота си да образуват бъбречни камъни, са над 800 хиляди. България се счита за ендемичен район за бъбречно-каменна болест, със значително по-висока честота на заболяването от средната за Европа.

Моите наблюдения са, че два пъти по-често боледуват мъжете. Болестта за съжаление засяга не по-малко младите, включително и децата.

Какви са познатите методи за диагностика на бъбречно-каменната болест?
Най-широко разпространеният и достъпен за всички метод на диагностика е ехографията. Когато чрез нея се диагностицира затруднено оттичане на урина в един от бъбреците, най-често в следствие на придвижил се камък по пикочопровода, е необходима допълнителна образна диагностика. Най-често това са: рентгенография на пикочната система, венозна урография - много ценен и информативен за уролога метод, компютърната аксиална томография, по-рядко ядрено-магнитен резонанс /ЯМР/. Като допълнителни изследвания, понякога се налага извършване на радиоизотопна нефрография и динамична бъбречна гамакамерна сцинтиграфия. Допълнителни необходими изследвания са и лабораторните: пълна кръвна картина, биохимични кръвни анализи, урина за пълен химичен анализ, седимент и микробиология. Те дават ценна информация за състоянието на пациента, наличие на инфекции в кръвта или урината, натрупване на отпадъчни елементи в кръвта в следствие на затруднена функция на бъбреците.

Как да се избавим от камъните в бъбреците? С какви методи работите Вие?
На първо място е нужна профилактика. Хората трябва да проявят желание и осъзнаят необходимостта от ежегодни профилактични прегледи тогава, когато нямат оплаквания. Когато вече имаме диагностициран конкретен проблем, следва обсъждане с пациента на методите за справяне с него. Те биват неинвазивни или инвазивни (хирургични). Най-популярният неинвазивен метод е екстракорпоралната литотрипсия - извънтелесно разбиване на камъка.

Инвазивните методи, които най-често се прилагат, са няколко:

Ендоскопия. Урологът прониква под оптичен контрол до мястото на конкремента по хода на естествените пикочни пътища, като пристъпва към ултразвукова или лазерна деструкция на конкремента.

Перкутанна нефростомия с литолапаксия /нефроскопия/. Под ехографски и рентгенов контрол се прониква през кожата до бъбречния леген, където се извършва деструкция на камъка с екстракция на фрагментите.

Отворена хирургия - традиционен класически разрез за достигане до болния орган.

Лапароскопски - минимално инвазивен метод. През малки отвори на кожата (без разрез) се прониква до уретера, пикочния мехур или легенчето на бъбрека, където се намира конкрементът.

Какви са предимствата на безкръвните методи пред класическите?
Изборът на конкретен оперативен метод е следствие от проведена дискусия между пациента и лекаря, като преценката на урологът тук е с най-голяма тежест, тъй като понякога хирургичното и анестезиологичното време става дълго, увеличава се рискът за болния тогава, когато не е навременно преценен за отворена оперативна интервенция и т.н.

Предимствата, когато пациентът е подходящ за безкръвна операция, са свързани най-вече с по-краткия болничен престой и по-бързото възстановяване, особено, когато пациентите имат и придружаващи хронични заболявания.

24 ноември - Ден на отворените врати в Урологичното отделение на МБАЛ "Вита"

МБАЛ „Вита” организира Ден на отворените врати за своите пациенти в Урологичното отделение на болницата. Срещата ще бъде на 24 ноември, от 13:00 ч., на ет. 5 в болницата и ще бъде водена от д-р Рафаел Мирчов – Началник на Отделението по урология в МБАЛ „Вита”. Темата на дискусията ще бъде „Камъни в пикочните пътища – методи за лечение”.

Всички, желаещи да се присъединят към Деня на отворените врати в Урологичното отделение на „Вита”, трябва да се запишат за участие на тел: 02/960 49 84

www.vita.bg

Категория: Забавление
Прочетен: 856 Коментари: 0 Гласове: 1
  kак да се избавим от камъните в бъбреците7:Началник на Отделението по урология към МБАЛ „Вита”

Д-р Мирчов, кои са най-честите причини за образуването на камъни в бъбреците?
Причините за образуването на камъни в бъбреците са комплексни. Най-общо казано камъните се образуват, когато нещо не достига или е в излишък в състава на урината и също така, когато не приемаме достатъчно вода. Водата е необходима, за да разтвори всички филтрирани от кръвта ни отпадъчни вещества. Понякога придобит или вроден недостиг на някои вещества потиска изкристализирането на бъбречните камъни.

Рисковите фактори за образуване на камъни в бъбреците са: хиперкалциурията (наличие на много калций в урината), хипероксалурия (голямо количество оксалати в урината), хиперурикозурия (наличие на много пикочна киселина в урината), хипоцитратурия (намалено количество на цитрати в урината), бактериални инфекции в урината, цистинови камъни, недостатъчен прием на вода и малък обем урина (концентрирана урина).

Какво сочат Вашите наблюдения – повече мъже или жени страдат от бъбречно-каменна болест и на каква възраст са повечето Ви пациенти с това заболяване?
В момента в България около 600 хиляди души страдат от бъбречно-каменна болест /нефролитиаза/, като това представлява около 7-8% от населението на страната. Хората, които се очаква до края на живота си да образуват бъбречни камъни, са над 800 хиляди. България се счита за ендемичен район за бъбречно-каменна болест, със значително по-висока честота на заболяването от средната за Европа.

Моите наблюдения са, че два пъти по-често боледуват мъжете. Болестта за съжаление засяга не по-малко младите, включително и децата.

Какви са познатите методи за диагностика на бъбречно-каменната болест?
Най-широко разпространеният и достъпен за всички метод на диагностика е ехографията. Когато чрез нея се диагностицира затруднено оттичане на урина в един от бъбреците, най-често в следствие на придвижил се камък по пикочопровода, е необходима допълнителна образна диагностика. Най-често това са: рентгенография на пикочната система, венозна урография - много ценен и информативен за уролога метод, компютърната аксиална томография, по-рядко ядрено-магнитен резонанс /ЯМР/. Като допълнителни изследвания, понякога се налага извършване на радиоизотопна нефрография и динамична бъбречна гамакамерна сцинтиграфия. Допълнителни необходими изследвания са и лабораторните: пълна кръвна картина, биохимични кръвни анализи, урина за пълен химичен анализ, седимент и микробиология. Те дават ценна информация за състоянието на пациента, наличие на инфекции в кръвта или урината, натрупване на отпадъчни елементи в кръвта в следствие на затруднена функция на бъбреците.

Как да се избавим от камъните в бъбреците? С какви методи работите Вие?
На първо място е нужна профилактика. Хората трябва да проявят желание и осъзнаят необходимостта от ежегодни профилактични прегледи тогава, когато нямат оплаквания. Когато вече имаме диагностициран конкретен проблем, следва обсъждане с пациента на методите за справяне с него. Те биват неинвазивни или инвазивни (хирургични). Най-популярният неинвазивен метод е екстракорпоралната литотрипсия - извънтелесно разбиване на камъка.

Инвазивните методи, които най-често се прилагат, са няколко:

Ендоскопия. Урологът прониква под оптичен контрол до мястото на конкремента по хода на естествените пикочни пътища, като пристъпва към ултразвукова или лазерна деструкция на конкремента.

Перкутанна нефростомия с литолапаксия /нефроскопия/. Под ехографски и рентгенов контрол се прониква през кожата до бъбречния леген, където се извършва деструкция на камъка с екстракция на фрагментите.

Отворена хирургия - традиционен класически разрез за достигане до болния орган.

Лапароскопски - минимално инвазивен метод. През малки отвори на кожата (без разрез) се прониква до уретера, пикочния мехур или легенчето на бъбрека, където се намира конкрементът.

Какви са предимствата на безкръвните методи пред класическите?
Изборът на конкретен оперативен метод е следствие от проведена дискусия между пациента и лекаря, като преценката на урологът тук е с най-голяма тежест, тъй като понякога хирургичното и анестезиологичното време става дълго, увеличава се рискът за болния тогава, когато не е навременно преценен за отворена оперативна интервенция и т.н.

Предимствата, когато пациентът е подходящ за безкръвна операция, са свързани най-вече с по-краткия болничен престой и по-бързото възстановяване, особено, когато пациентите имат и придружаващи хронични заболявания.

24 ноември - Ден на отворените врати в Урологичното отделение на МБАЛ "Вита"

МБАЛ „Вита” организира Ден на отворените врати за своите пациенти в Урологичното отделение на болницата. Срещата ще бъде на 24 ноември, от 13:00 ч., на ет. 5 в болницата и ще бъде водена от д-р Рафаел Мирчов – Началник на Отделението по урология в МБАЛ „Вита”. Темата на дискусията ще бъде „Камъни в пикочните пътища – методи за лечение”.

Всички, желаещи да се присъединят към Деня на отворените врати в Урологичното отделение на „Вита”, трябва да се запишат за участие на тел: 02/960 49 84

www.vita.bg

Категория: Забавление
Прочетен: 1243 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12476062
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Ноември, 2014  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930