Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12476168 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от Март, 2013 г.
2 3 4  >  >>
Най-красивите китайки с изпълнени смъртни присъди

Етикети: блогъри, законодателство, Китай, престъпления, рейтинги, смъртни присъди

  Всяка година в Китай се изпълняват от 1500 до 2500 смъртни присъди. image

20-годишната Таодзин пренасяла наркотици за приятеля си

Осъдените завършват жизнения си път според действащото най-високо наказание за престъпления, в които са били уличени. Смъртта не шокира китайците по същия начин, както европейците, пише topnews.ru. Китайски блогъри доста хладнокръвно водят статистика на изпълнените смъртни присъди и сглобяват различни рейтинги. Някои от тях са трудно разбираеми – например актуалният в момента Топ-10 на най-красивите китайки с изпълнени смъртни присъди. Престъпленията, заради които тези хубави момичета и млади жени са се разделили с живота си, са убийства, кражби и трафик на наркотици. Някои от екзекутираните чрез разстрел или обесване са едва 18-годишни.
19-годишната Жен Сю отвлякла и убила сестрата на любовника си – директор на неголяма мина. Това бил нейният план да накаже мъжа, защото не й предлагал по-високо платена работа.

image

Лай Сянцзян убила мъжа си, защото кръшкал

Според друга версия момичето било близко с въпросния началник само защото той го изнудвал и заплашвал, че ако му откаже ласки – ще си изгуби работата. Убийството било извършено от отчаяние.
20-годишната Лю Цзинфън била омъжена за агресивен алкохолик, който постоянно я тормозел и изнасилвал. Веднъж в състояние на афект пияният съпруг удушил детето, което Лю родила преди да му стане жена. Последвало отмъщението: отчаяната жена заклала мъжа си, докато спял след запой, а после запалила къщата, за да прикрие престъплението. Друга версия сочи, че Лю се опитвала да напусне злодея, но след всяко бягство била връщана вкъщи и жестоко пребивана. Системно я изнасилвали и братовчедите на съпруга й, един от които бил бащата на детето й. Тези две истории карат човека да си мисли кого всъщност наказва китайското правосъдие и какво печели обществото на Поднебесната, когато жертвите заемат мястото на престъпниците.
Хубавата Лай Сянцзян сигурно вече е забравена от много хора, защото е била разстреляна още през 1990 година заради убийството на собствения й съпруг. Човекът имал извънбрачна връзка.
Още истории за осъдени на смърт китайски красавици – ТУК!

Категория: Забавление
Прочетен: 995 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 30.03.2013 19:59
Какво ни очаква тази нощ?

Етикети: лятно часово време, стрелки, часовници

Тази нощ ни предстои да обърнем своя часовник и да го сверим по лятното часово време точно в 03:00 часа

Тази нощ, точно в 03:00 часа след полунощ, ще сверим часовниците и ще преместим стрелките с 1 час напред.

image

Тази нощ ще преместим стрелките на часовника

Така ще трябва да се настроим по лятното часово време, което за начало ще ни лиши от един час сън. Учените обясняват, че с преминаването към новото време е нормално да се чувстваме леко изнервени и доста уморени, разкри plovdivutre.bg.

Експертите съветват през първата седмица след смяната на времето, която се води като период на адаптация на човешкия организъм, да спим повече и да забавим темпото на задачите. Възможно е хората да се чувстват по-бързо уморени, често ще им липсва мотивация. Почти винаги се променя часът на заспиване, тъй като са изменени биоритмите ни. Само няколко дни по-късно нещата се нормализират, успокояват ни специалистите.

Преминаването към лятно часово време е въведено отдавна, с цел да се пестят разходи за осветление. Смята се, че първият, предложил промяната на часа, е Бенджамин Франклин, който писал до редактора на вестник „Парижки журнал” в далечната 1784 г. Тогава, по-скоро със закачка, той предложил на парижани да стават и да си лягат по-рано.

Насериозно подобна идея е била предложена от Уилям Уилет, който в публикуваното си през 1907 г. произведение „Пилеене на дневна светлина” призовава към промяна на часовото време. Но тогава той не успява да убеди парламента на Великобритания, въпреки че идеята е намерила привърженици и солидно лоби.

За пръв път идеята за преминаване към лятното часово време е одобрена от правителството на Германия за периода 30 април – 01 октомври 1916 г., по време на Първата световна война. Малко след това и Великобритания последва този пример. В САЩ въвеждането със закон на лятното часово време не е успешен опит. Много скоро след приемането му нормативният акт е отменен, тъй като не намира положителен отзвук.

У нас за пръв път към лятно часово време преминахме на 01 април 1979 г.

Категория: Забавление
Прочетен: 810 Коментари: 0 Гласове: 1
Знаем колко искат похитителите на Лара!

Етикети: Брендо, евро, Лара, Моника Добринова, откуп, похитители

Дъщерята на Евелин Банев – Брендо, която беше отвлечена на 5 март рано сутринта пред дома си в „Бояна”, ще може да се размени срещу колосална сума image

Откупът за Лара е ясен

Вече знаем какъв откуп са поискали похитителите на Лара, дъщерята на Евелин Банев – Брендо. Днес стана ясно, че за главата на момичето, което бе отвлечено на 5 март, рано сутринта пред дома й в „Бояна” е поискана колосалната сума от 10 млн. евро. Тази информация е била постъпила вече в службите, разкри в. „Всеки ден”, който се позова на свой източник от средите на полицията, цитиран от novini.bg.

От ведомството обаче категорично отказват да дадат каквато и да е информация относно откупа, поискан от майка й Моника Добринова. Както писахме днес по-рано, тази седмица майката на Лара е имала телефонно обаждане от похитителите, които са я информирали, че момиченцето й е добре и скоро ще бъде върната, ако майката изпълни всичките нареждания на бандата, отвлякла детето. Когато Добринова разбрала кой е на телефона изпаднала в нервна криза и сърцераздирателен плач. Но бандитите я призовали да се успокои и да свърши това, което са й поставили като задача. Защото само така Лара скоро ще си бъде у дома.

Вероятно именно размерът на тази умопомрачителна сума от 10 млн. евро, която трудно би могла да бъде събрана в кратки срокове, държи дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев – Брендо при похитителите.

Калинка Петрова


 

Категория: Забавление
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.03.2013 19:12
Чудеса, Съдби Вижте отвореното писмо на българина Теодор Иванов до Дейвид Камерън!

Етикети: Дейвид Камерън, отворено писмо, писмо, Теодор Иванов

Уважаеми г-н Дейвид Камерън

Пиша ви като български гражданин и човек. Винаги съм се отнасял с уважение и възхищение към постиженията, които Великобритания е дала на съвременния свят. Но през последните месеци ставаме свидетели на една ужасяваща кампания, насочена срещу българи и румънци, срещу два народа….  

image

Дейвид Камерън

Нима е редно да се противопоставят едни групи хора на други, а още по-малко народи? Европа е видяла достатъчно конфликти и антагонизми. Нека бъдещите поколения и децата на Европа да живеят в разбирателство и взаимно уважение! Нека водещото в нашите отношения да бъде почтеността, равенството и зачитането на другия! Нека не се позволява на популизма, и ксенофобията да развалят българо-английските отношения и да поставят гражданите на една бедна балканска страна в условията на сегрегация и явна дискриминация от модерния свят!

За да се избегнат по нататъшни несправедливости, относно третирането на български граждани в Обединеното кралство, моля да се вземат под внимание следните доводи:

1) Категорично спиране на категоризацията на целия български народ като потенциален имигрант, престъпник и какво ли още не. Не бива да се забравя, че имигрантите са само част от народа, но дори и като малка част, имат своето човешко достойнство и права, които следва да бъдат уважавани.

2) Ако някои имигрират в Англия това е, за да търсят работа, за да се трудят. Престъпление ли е човек да търси работа и да се бори за по-добър начин на живот на своето семейство? Не бива да се забравя, че със своят труд емигрантите дават своя значим принос за благосъстоянието на Великобритания.

3) Не бива целият натрупал се през последните десетилетия негативизъм по отношение на имигрантите да се стоварва върху българите и румънците. Вие добре знаете, че след Втората световна война Великобритания бе обект на значителна имиграция от цял свят. Имиграция, която не само допринесе за възстановяването и възхода на Великобритания, но и създаде редица сериозни проблеми. Трудности, които ескалират сега, по време на една от най-сериозните икономически кризи на нашето време,  и които се използват от редица опозиционни на вас партии за популистки цели.

Завършвам писмото си с искрен призив, да се спре опетняването на българския народ! Вярвам, че Вие, също като мен, обичате страната си и ще разберете какво чувства всеки един българин, когато обиждат страната му!

Категория: Забавление
Прочетен: 815 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.03.2013 19:05
Невероятно! В човешкия пъп живеят 2368 вида същества!

Етикети: бактерии, изследване, организми, пъп, учени

Вероятно въпросът колко и какви по-точно създания обитават вътрешностите на човешкия пъп не е сред най-често задаваните

Това обаче не е причина да не задоволим своята любознателност, този път с екстравагантните открития на няколко американски учени от академичните среди на Северна Каролина, които си задали същия въпрос неотдавна.

В изследването, което провели с впечатляваща доза първоначален ентусиазъм, взели участие около 600 доброволци – различни по пол, възраст, етнически произход и хигиенни навици, а резултатите, които получили след ДНК анализ на взетите проби, се оказали повече от зашеметяващи.

Било установено, че всеки средностатистически пъп приютява приблизително около 67 различни вида бактерии, гъбички и дрожди, а общият брой на регистрираните организми достига зашеметяващите 2368, с по-голямата част от които науката се среща за първи път!

image

Човешкият пъп е истински зоопарк

Установило се също така, че броят на тези миниатюрни обитатели не е постоянна величина при всеки един от изследваните пъпове, а варира в широки граници, както и че всеки индивид притежава специфична единствено за него комбинация от микроорганизми – особености, които все още не са получили своето правдоподобно и убедително обяснение.

Друга интересна подробност, която била забелязана, е, че някои видове бактерии (сравнително малко на брой) се срещат във всички изследвани проби, докато стотици други се наблюдават изключително рядко, сред които и такива, които обитават почвите на Япония, полярните шапки и геотермалните източници на планетата.

image

Едни от хилядите видове бактерии, които обитават човешкия пъп

Предполага се, че присъствието на тези организми именно в тази част на човешкото тяло има своето специфично значение, което тепърва ще бъде предмет на по-задълбочено уточняване и изследване. Със сигурност обаче можем да заявим, че отношението ни към нашия собствен или нечий чужд пъп вече никога няма да бъде същото.

Категория: Забавление
Прочетен: 1490 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 30.03.2013 18:58
 
Знаете ли, че: Най-големият жив организъм...   imageПреглед на оригинала

...е гъба, простираща се на близо 9 кв. километра площ в щата Орегон, САЩ.

 

 

Тя е представител на вида паразитни гъби Armillaria, а приблизителната й възраст е около 2400 години.

За откритието съобщава научна публикация в сп. Nature от 1992 г.
 

       
Категория: Забавление
Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове: 0
Знаете ли, че: Охлювите...   imageПреглед на оригинала Снимка: Shutterstock  

...имат синя кръв.

 

И причината, разбира се, не е благородното им потекло. В действителност синя кръв имат не само охлювите, но и много други безгръбначни - миди, стриди, сепии, октоподи.

Кръвта им съдържа вещество, известно като хемоцианин, който служи за пренасяне на кислорода до клетките.

За разлика от хемоглобина, който дава червения цвят на кръвта на гръбначните, някои червеи и ларви на насекоми, хемоцианинът съдържа в молекулата си мед, а не желязо.
 

         
Категория: Забавление
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове: 1
16 000 мъртви прасета в реката, даваща питейна вода на Шанхай   imageПреглед на оригинала

От началото на месец март властите в града са извадили повече от 16 000 трупа на мъртви прасета от водите на река Хуангпу, съобщава PopSci.
 

Това е същата река, чиито води се използват за захранването на китайския мегаполис Шанхай с питейна вода. Властите твърдят, че водата все още е подходяща за пиене, но дали това наистина е така?

Изхвърлените във водата прасешки трупове могат да доведат до разпространяването на заразни бактерии, опасяват се жителите на Шанхай. Един на всеки пет от тях черпи питейна вода от реките на Хуангпу. Дори здравите прасета може да имат по телата си тор, която на свой ред съдържа E.coli, причиняваща диария. Ако престоят прекалено дълго, труповете с надуват и се пръскат, което пък води до изпускането на токсични газове.

Предполага се, че прасетата са били изхвърлени в реката от китайски фермери, но все още не е ясно защо. Едно от обясненията е, че унищожаването на труповете по хигиенен начин би струвало много повече, отколкото тяхното хвърляне в Хуангпу.
 


 

       
Категория: Забавление
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове: 1
Изкараха на пазара зомби-парфюм image   Известната с нетрадиционните си ухания марка "Demeter" пуска на пазара аромат на гнила пръст.   Парфюмерийната индустрия е залята от широка гама миризми, които не се отличават с нищо уникално. Новият аромат на "зомбита" е подходящ за мъже и за жени и съдържа нотки на плесен, мъх и почва. При женския вариант е използван лек аромат на вино, изсушени листа и гъби.   Историята на "Demeter" започва през 1993, когато нейните създатели анализират въздуха и откриват молекула, която влияе на рецепторите на обонянието. Така те създават уникални парфюми с ухание на лимонада, домати, смокиня, ябълка и много други. Впечатляващи са алкохолните аромати като мохито, вдъхновен от алкохолната напитка, произхождаща от Куба. Свеж, отпускащ, ободряващ и дълготраен парфюм, който съдържа нотки на бял ром, сок от захарна тръстика, лайм, искряща вода и мента. Подходящ за употреба през деня и при неофициални поводи. Интересът на дамите грабва също сладкото, харизматично и пленително ухание на шампанско. Марката има и ухание на българска роза. Създателите описват този парфюм като мек, нежен, семпъл и омаен, който е изключително подходящ за пролетта и лятото.   Много знаменитости са ревностни почитатели на тази марка. Сред тях са Ума Търман, която харесва уханието на дъжд, Рене Зелуегър, която купува миризмата на прах за пране и Шарън Стоун, която си пада по уханието на коктейла "Секс на плажа". Не е ясно обаче колко човека ще се запалят по новото зловещо ухание.
Категория: Забавление
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове: -1
ЕКСКЛУЗИВНО! Рич Форестър УМИРА! ВИЖТЕ!

Етикети: дързост и красота, Рич Форестър, рон мос, сериал, убийство

  Може би краят на „Дързост и красота” се вижда на хоризонта

Култовият Рич Форестър няма да доживее финала на световноизвестната сапунка. Смъртта на емблематичния герой сигурно ще предизвика сълзи в очите и недоволство в сърцата на феновете.

Сценаристите на безконечната сага ще убият Рич в 6384-ия епизод на сериала. Как ли ще изглежда сериалът без „младия” Форестър все още не е ясно. Причина за неочакваната смърт на Рич е отказа на актьора Рон Мос да поднови договора си за участие в „Дързост и красота”.

image

Без Рич в “Дързост и красота”

60 годишният актьор радва почитателките си вече дълги 25 години. Сериозна кариера направи Мос в „Дързост и красота”.  За съжаление обаче Рон Мос и продуцентите не успели да се договорят за парите и личните условия на актьора.

Ето защо на сценаристите на сериала ще им се наложи да убият Рич в 6384-ия епизод. „Рон прекара невероятни 25 години в „Дързост и красота” и завинаги ще остане член на телевизионното ни семейство. Желаем му само най-доброто в бъдещите му начинания.”, казват шефовете на сапунката.

Последният епизод с участието на Мос ще бъде сниман през август тази година, а излъчването ще е през септември в Щатите. Само времето ще покаже как феновете на сагата ще приемат смъртта на Рич.

Категория: Забавление
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове: 1
23.03.2013 17:13 - Pepi Djel
Pepi Djel : "Хоби - emi1111 - Pepi Djel"
Категория: Забавление
Прочетен: 875 Коментари: 0 Гласове: 1
Джинджифилът укрепва имунитета           image  

Джинджифилът е богат на витамини - той съдържа витамин С, А, В1, В2, фосфор, магнезий, калций, желязо, натрий, калий и цинк. Джинджифилът съдържа всички незаменими аминокиселини, включително треонин, триптофан, метионин, фениланин, валин.

По количеството полезни вещества джинджифилът е близък до чесъна, но няма неговия неприятен мирис. Също като чесъна, джинджифилът убива микробите и повишава устойчивостта на организма към инфекции.

Химическите елементи, съдържащи се в джинджифила, подобряват храносмилането, стимулират образуването на стомашен сок. Джинджифилът нормализира кръвообращението и подхранва всички тъкани.

Джинджифилът също така намалява потенето, действа болкоуспокояващо, помага при гадене. Ето няколко начина за защита на организма с помощта на джинджифил.

 

Отрежете малко количество пресен джинджифил (около половин сантиметър) и след като го почистите от кората, го сложете в устата си. Парченцето джинджифил трябва да се смуче, докато не изчезне чувството на боцкане.

Когато действието на ефирните масла намалее, леко стиснете джинджифила със зъби. Такаще удължите времето на лечебното му действие.

При първи симптоми на простуда си направете джинджифилова вана. Две-три супени лъжици стрит на прах джинджифил се кипват в 1 литър вода за 10 минути, след това отварата се изсипва във ваната, която е пълна с топла вода. Стойте в тази вода поне 15—20 минути.

Като излезете от ваната, не се изплаквайте. Облечете хавлия или се завийте с кърпа и си легнете и се завийте с одеяло. Ако предварително сте си подготвили чай с липа и мед и го изпиете след ваната, на следващия ден ще се чувствате много по-добре.

Джинджифилът е чудесно средство за повишаване на имунитета. 1 чаена лъжица джинджифилов сок със сол, приета преди ядене, ще помогне при болки в гърлото.

Джинджифилово сладко се препоръчва при простуда, кашлица и лошо храносмилане. Това сладко може да се приготви съвсем лесно. В 250 милилитра вода разтворете половин чаша захар, 1 супена лъжица джинджифилов сок и варете, докато сиропът се сгъсти. Добавете на върха на ножа настъргано индийско орехче и шафран.

Джинджифилът ефективно понижава кръвното налягане и нивото на лошия холестерол в кръвта, стимулира храносмилането и изчиства организма от шлаки и токсини.

Залейте една чаена лъжица настърган джинджифил с чаша вряла вода, добавете 1 чаена лъжица мед и парче лимон. Пйите чая преди хранене.

 
Категория: Забавление
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове: 2
 
Домашен хайвер

За да си направим домашен хайвер е необходимо предварително да сме си подготвили основната суровина – рибния хайвер.

Подготовка на хайвера: При почистване на риба, ако попаднете на узрял хайвер /зърната трябва да са добре оформени и едри – цвета може да е жълт, оранжев, сив, в зависимост от вида на рибата/, отделете го в отделен съд. Може да използвате хайвер от шаран, толстолоб, таранка, кая и други. Отстранете внимателно ципата обвиваща хайвера и го положете в буркан или друг подходящ съд. Насипете отгоре готварска сол. След около седмица – залейте хайвера с олио, така че то да го покрива напълно. Така подготвен може да го съхранявате в хладилник до 12 месеца.

Разбиване на хайвер: Необходими продукти за около 1 кг готов продукт. хайвер - една и половина супена лъжица; среда от бял хляб - средата на половин средно твърд бял хляб; 1 малка глава лук - настърган на ситно ренде; олио - от 0.6 до 1.0 литър; сок от лимон или лимонена киселина – на вкус Положете осоления хайвер и настъргания лук в съд с обем около 2.5-3 литра и разбийте добре с миксер до получаване на едродна смес. Ако забележите остатъци от ципи – отстранете ги. Накиснете хляба във вода. Изтискайте и го добавяйте постепенно в съда като непрекъснато бъркате с миксера. След като хляба е добре омесен с хайвера, започнете да добавяте олио на малки порции, при непрекъснато бъркане. Хайверът поема олиото и видимо започва да увеличава обема си. Следващите порции олио добавяйте, чак след като предното е поето напълно и сместа видимо започва да се сгъстява. Разходът на олио е от 0.6 до 1.0 литър в зависимост от това колко мазен искате да бъде. След като завършите разбиването довавете сока на половин лимон /или повече в зависимост от вкусовите ви предпочитания/, може да го заместите с разтворена във вода лимонена киселина. Разбърквайте докато сместа поеме сока. Накрая, ако желаете да придадете по естетичен вид на готовия продукт може да го „загладите“. Добавяйте вода по няколко капки, като бъркате непрекъснато. Хайверът видимо придобива по блед цвят и се „заглажда“.

Тези процедури старите майстори ги наричат - „заглаждане и избелване“. Сол не се добавя, тъй като суровия хайвер е достатъчно осолен. Това е много стара класическа рецепта, но в домашни условия, може да експериментирате и изпробвате допълнителни овкусявания в зависимост от вашите предпочитания! Времето необходимо за получане на готов продукт е от 15 до 30 минути, но пробвайте и вярвам, че ще си струвало усилията! Добър апетит!

 

Категория: Забавление
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове: 1
Грандиозен музикален маратон на Кристина Димитрова и Орлин Горанов през Америка (Аудио и Видео) ]  

 

Не са много по света и у нас тандемите, създадени от мъж и жена, които да постигнат нещо забележително в своята професионална дейност. Още по-фрапантно е, че дори и да се появят – съществуват ден до пладне. Аз поне, с моите скромни познания, си спомням  бандитската двойка Бони и Клайд и нобелистите Мария и Пиер  Кюри, които откриха радия и създадоха теоррията за радиоактивността. Има природни закони, има и хорска мълва, които винаги присъстват при такива „копродукции” и често са непреодолими.

ПРОМОЦИОНАЛЕН ВИДЕО КЛИП НА BG7TV -
ТВ КАНАЛЪТ НА БЪЛГАРИТЕ В САЩ И КАНАДА
:

И ето, че сега почти два месеца при нас, в Щатите и Канада, ще ни гостува един точно такъв невъзможно-невероятен тандем: Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Те  са ярки звезди на българската и световна естрада, които са вече  30 години заедно на българската и на световната сцена. Те и ние сме вече заедно в Америка. Имах късмета на 1 март, ден преди да отлетят да пеят в Торонто да ги затормозя с това интервю. Близко сме. Те във Вашингтон, аз в Чикаго, а в беседата ни става дума за нещо грандиозно. Става дума техния 

„KRISTINA DIMITROVA and ORLIN GORANOV 2013 CANADA – USA TOUR” !

Маратон!

На длъж и на шир през Новия Свят! 

От Ванкувър до Атланта. И от Сан Диего до Монреал!  Ще бъде един маратон от музика и песен пред 500-600 хилядната  България, която живее и работи в Северна Америка.

Такова нещо е по силите само на хора, които съчетават у себе си духовна сила, талант и върховен професионализъм. Орлин и Кристина са като двама алпинисти, които изкачват бурливия връх на изкуството в свръзка и всеки от тях държи артистичния живот на другия в своя край на въжето…Човек тръгва към върха заедно с друг, комуто вярва както на себе си. Двамата 30 години вървят нагоре, към песенните върхове… Е, те са толкова големи в своето изкуство, че могат и сами. Но нека им благодарим, че са с нас, техните фенове, заедно – удоволствието да слушаш един толкова здрав и мощен екип е двойно…

Двамата се срещат за пръв път през 1981 г. По ония времена в България е модна италиянската класика. Дуетът Ал Бано и Ромина Паур ги вдъхновява и те да направят същото. През 1983 година се появява първата им обща песен  „Детски спомен”. От тогава до сега са имат над 120 песни, като повечето от тях са незабравими за десетки хиляди хора….

Продуцент на маратонският Североамерикански тур на Орлин Горанов и Кристина Димитрова е българска музикална компания CENTRE STAGE, LTD, чиито собственици са Ваня Ангарова и Пламен Цветковски,  а от американска страна коодинатор на турнето е Виолета Желязкова, основател на Българо-Американският Център „Мадара” Бостън и Ню Йорк, със съдействието на Културен Център „Зорница” Монреал, Канада и с медийната подкрепа на в. „България Сега”, както и възторженият прием на хиляди българи,които очакват с голяма радост отново да се срещнат със своите любими изпълнители от „българските години”. 

 

ЧУЙТЕ АУДИО ИНТЕРВЮТО НА BG7 RADIO НЕПОСРЕДСТВЕНО
СЛЕД ПРИСТИГАНЕТО НА ДУЕТА В САЩ (
1ВИ МАРТ 2013):
Ваня Ангарова споделя, че от много години насам компанията е съсредоточила дейността си в областта на стойностната класика, симфонична и поп музика, театър. Всяка година те организират популярния Новогодишен концерт в НДК. Между двадесет и тридесет са големите международни прояви, чийто мениджмънт е бил осъществен от CENTRE STAGE, LTD,  още повече са ко-продукциите и контрактите, чрез които български състави и артисти се представят на световните сцени. Самият Орлин Горанов в последно време участва в редица  опери на Американския континент и Европа. Ангарова подчерта, че очаква с интерес и предчувствие за добро партньорство в бъдеще с Българо-Американския Център за културно наследство в Чикаго… Както и с българите по всичките 22 градове, които ще посетят.

Кристина Димитрова е била в Америка - от Канада до Аржентина, може би повече от десет пъти. Но половината от тях в САЩ, където идва с очакването да се види с доста познати от многото концерти- с Орлин или самостоятелно. Питам я колко пъти са се появявали с Орлин Горанов заедно  на сцената? „О! Много, много! Тридесет години – понякога по 40 – 50 пъти годишно!”

Да говориш с Орлин Горанов, дори когато гласът му идва през много ветрове отдалече, е истинска наслада. Това е толкова богат глас, че и думите му възприемаш като мелодия. Даже забравих какво го бях питал, но какво значение има това? Важното е, че Българската Америка  цели 22 вечери ще слуша гласовете на Орлин и Кристина в незабравимите мелодии на техните хитове.

Поне 40 от песните са събрани в двоен диск, който придружават изпълнителите из маратонската им дистанция - „Най-доброто”. “The best” сигурно ще си намери нов дом в много български къщи из Америка и  музиката му  ще вдигне малко гарда ни в живота.

Грандиозният американски музикален тур се посвещава на Националния празник на България, на 8 март и на 30-годишнината от създаването на дуото Кристина Димитрова – Орлин Горанов.

 

ПРОГРАМАТА:
 

МАРТ

2, събота, Торонто

3, неделя, Ниагара Фолс

9, събота, Монреал

10, неделя, Отава

Категория: Забавление
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 16.03.2013 00:54
В опит да открият по-ефективни лекарства срещу грип, учени от университета в Акита в Япония изследвали естествени липиди, извлечени от омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло.

Те изучили ефекта на протеина "PD1" върху човешките клетки на белите дробове, които са били заразени с различни щамове на грипа. Установено, че "PD1" предотвратява поява на вируса, включително на птичи грип (H5N1). Допълнителни тестове върху заразени мишки показали, че лечението с "PD1" в комбинация с антивирусни лекарства значително увеличава неговата ефективност.
Съединения, получени от мастни киселини на рибено масло, предотвратили смърт при мишки, заразени с грипен вирус, установило изследване, цитирано от БГНЕС.

Рибеното масло е полезно дори в напреднал стадии на болестта, при който лекарствата осигуряват около 60% защита.

Грипът причинява рязко покачване на температурата, придружена от главоболие и болки в гърлото. Тя може да доведе до развитието на бактериална инфекция и животозастрашаваща пневмония.В опит да открият по-ефективни лекарства срещу грип, учени от университета в Акита в Япония изследвали естествени липиди, извлечени от омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло.

Те изучили ефекта на протеина "PD1" върху човешките клетки на белите дробове, които са били заразени с различни щамове на грипа. Установено, че "PD1" предотвратява поява на вируса, включително на птичи грип (H5N1). Допълнителни тестове върху заразени мишки показали, че лечението с "PD1" в комбинация с антивирусни лекарства значително увеличава неговата ефективност.
image
image

Съединения, получени от мастни киселини на рибено масло, предотвратили смърт при мишки, заразени с грипен вирус, установило изследване, цитирано от БГНЕС.

Рибеното масло е полезно дори в напреднал стадии на болестта, при който лекарствата осигуряват около 60% защита.

Грипът причинява рязко покачване на температурата, придружена от главоболие и болки в гърлото. Тя може да доведе до развитието на бактериална инфекция и животозастрашаваща пневмония.

  image

В опит да открият по-ефективни лекарства срещу грип, учени от университета в Акита в Япония изследвали естествени липиди, извлечени от омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло.

Те изучили ефекта на протеина "PD1" върху човешките клетки на белите дробове, които са били заразени с различни щамове на грипа. Установено, че "PD1" предотвратява поява на вируса, включително на птичи грип (H5N1). Допълнителни тестове върху заразени мишки показали, че лечението с "PD1" в комбинация с антивирусни лекарства значително увеличава неговата ефективност.В опит да открият по-ефективни лекарства срещу грип, учени от университета в Акита в Япония изследвали естествени липиди, извлечени от омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло.

Те изучили ефекта на протеина "PD1" върху човешките клетки на белите дробове, които са били заразени с различни щамове на грипа. Установено, че "PD1" предотвратява поява на вируса, включително на птичи грип (H5N1). Допълнителни тестове върху заразени мишки показали, че лечението с "PD1" в комбинация с антивирусни лекарства значително увеличава неговата ефективност.В опит да открият по-ефективни лекарства срещу грип, учени от университета в Акита в Япония изследвали естествени липиди, извлечени от омега-3 мастни киселини, съдържащи се в рибеното масло.

Те изучили ефекта на протеина "PD1" върху човешките клетки на белите дробове, които са били заразени с различни щамове на грипа. Установено, че "PD1" предотвратява поява на вируса, включително на птичи грип (H5N1). Допълнителни тестове върху заразени мишки показали, че лечението с "PD1" в комбинация с антивирусни лекарства значително увеличава неговата ефективност.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 1104 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 15.03.2013 10:45
2 3 4  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12476168
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2013  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031