Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12297267 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от 27.01.2012 г.
imageimageimageimageimageimageimageimage
Категория: Забавление
Прочетен: 829 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 19.08.2021 09:31
Честит рожден ден Плами
 
Харесват ли ти тези субтитри? - Да / Не image 1 0 image image image image image image image Сподели клипчето с приятели:
Категория: Забавление
Прочетен: 785 Коментари: 0 Гласове: 0

Кой е, кой е като мен? Вече съм голяма!

За рождения ми ден торта правим с мама.

 

Тра-ла-ла, тра-ла-ла, на рожден ден ела.

Ще ядем, ще ядем вкусна торта със крем.

 

Там свещички ще пламтят над глазура бяла.

Ще ги духна изведнъж в радост засияла.

 

Гостите ще ахнат: „Ах! Като теб е сладка!“

Мама ще разкрий пред тях цялата загадка.


Категория: Забавление
Прочетен: 1512 Коментари: 0 Гласове: 0

Торта " Египет "

Продукти:
  за блата:
10 белтъка
10 с.л. захар
200 гр. смлени бадеми
2 с.л. брашно

  за жълтия крем:
10 жълтъка
10 с.л. захар
8 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
250 гр. масло на стайна температура
2 ванилии

  за сметановия крем:
500 мл. сладкарска сметана
6 с.л. захар

  за крокана:
100 гр. едро смлени бадеми
200 гр. захар

Приготвяне:
  на блата:
Разбивате белтъците на бяла пяна и прибавяте захарта. Разбивате с миксер до получаване на твърд крем. След като са готови белтъците започнете да прибавяте на малки порции ядките, като бъркате с шпатула в една посока за да не падне крема. Накрая се добавя брашното и се разбърква добре. В тава застлана с пекарска хартия се изсипва 1/3 от сместа и се изпича блат за около 10 - 15 мин на 180 гр. Така процедирате и с останалата смес. Трябва да изпечете три блата, коитo оставете добре да изстинат,както са така с хартията. Не ги подреждайте един върху друг, защото горната част на блата е лепкав и ще залепнат.
  на жълтия крем:
Разбивате жълтъците със захарта на светъл крем, прибавяте към тях пресятото брашно и 200мл. от млякото. Другата част от млякото сложете на котлона да заври, и след това прибавете към жълтъците. Бъркайте постоянно с миксера и добавете ванилията. Върнете вече готовата смес на котлона ката продължавате да бъркате, защото крема много бързо се сгъстява и може да загори. Варете до получаване на много гъст крем, отместете от котлона и оставете да се охлади. Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника до пълното охлаждане на крема. През това време разбийте маслото на пухкав крем с миксер, и към него добавете много добре изстиналия жълтъчен крем. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес.
  на крокана:
Върху хартия за печене разстилате едро смлените бадеми и на тънка струйка изсипвате захарта, която сте карамелизирали на котлона. Оставете настрани за да се втвърди карамела, и натрошете с домакински чук или точилка.
  на сметановия крем:
Разбивате сметаната със захарта до получаване на твърд крем и към него прибавяте половината от натрошения крокан.

Сглобяване на тортата:
В подходящ поднос редите блат, който внимателно отлепвате от хартията, нанасяте 1/3 от жълтия крем после 1/3 от сметановия. След това слагате втория блат отново жълт крем и след това сметанов. Накрая редите и третия блат, мажете с останалия сметанов крем. Приберете тортата в хладилник за да стегне и след това нанесете останалия жълт крем. Украсете с останалия крокан, аз разбих още малко сметана и оформих украсата. image
image
image
image  Уверена в кухнята
Категория: Забавление
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове: 1

Шоколадова торта Неделя     image  
Десерти  
видяна 3485 пъти   Гласувай: (7 Гласа)
Необходими продукти
  • яйца - 5 броя, за блата
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 5 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • какао - 2 с.л.
  • шоколад - 100 г черен
  • сметана - 500 мл сладкарска, за заливката
  • кувертюр - 500 г шоколадов
  • захар - 200 г
  • масло - 125 г
  • захар - 500 г, за карамела
  • сметана - 200 мл сладкарска
  • масло - 1 с.л.
  • орехи - 200 г едро натрошени
Приготвяне на Шоколадова торта Неделя За да приготвите шоколадова заливка, кипнете в съд на котлона сметаната и захарта и добавете натрошения шоколадов кувертюр и маслото. Оставете заливката да се охлади.

За карамелената заливка карамелизирайте захарта в тенджерка и прибавете сметаната и маслото.

За пандишпановия блат най-напред отделете жълтъците и белтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг. Жълтъците разбийте със захарта до пухкав крем и внимателно разбъркайте с белтъците към тях.

Смесете какаото и пресятото брашно и го добавете към яйчната смес, като разбърквате внимателно и бавно. При непрекъснато бъркане добавете разтопения шоколадов кувертюр.

Готовата смес сипете в застлана с намазнена хартия за печене тава с размери 35х25 см. Сложете блата да се изпече за около 10-15 минути в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

След като шоколадовия блат изстине, отделете хартията и разрежете блата на 2 части. Сложете 1 блат в подходящ поднос, а другият нарежете на малки кубчета.

Категория: Забавление
Прочетен: 697 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12297267
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Януари, 2012  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031