Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер
Бог да ви пази!t>
"Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Постинги в блога от 27.01.2012 г.
27.01.2012 21:11 -
Честит Рожден Ден ПЛАМИ
27.01.2012 21:02 -
Честит рожден ден Плами
27.01.2012 18:48 -
Кой е, кой е като мен? Вече съм голяма!
Кой е, кой е като мен? Вече съм голяма!
За рождения ми ден торта правим с мама.
Тра-ла-ла, тра-ла-ла, на рожден ден ела.
Ще ядем, ще ядем вкусна торта със крем.
Там свещички ще пламтят над глазура бяла.
Ще ги духна изведнъж в радост засияла.
Гостите ще ахнат: „Ах! Като теб е сладка!“
Мама ще разкрий пред тях цялата загадка.
27.01.2012 15:05 -
Торта " Египет "
Торта " Египет "
Продукти:
за блата:
10 белтъка
10 с.л. захар
200 гр. смлени бадеми
2 с.л. брашно
за жълтия крем:
10 жълтъка
10 с.л. захар
8 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
250 гр. масло на стайна температура
2 ванилии
за сметановия крем:
500 мл. сладкарска сметана
6 с.л. захар
за крокана:
100 гр. едро смлени бадеми
200 гр. захар
Приготвяне:
на блата:
Разбивате белтъците на бяла пяна и прибавяте захарта. Разбивате с миксер до получаване на твърд крем. След като са готови белтъците започнете да прибавяте на малки порции ядките, като бъркате с шпатула в една посока за да не падне крема. Накрая се добавя брашното и се разбърква добре. В тава застлана с пекарска хартия се изсипва 1/3 от сместа и се изпича блат за около 10 - 15 мин на 180 гр. Така процедирате и с останалата смес. Трябва да изпечете три блата, коитo оставете добре да изстинат,както са така с хартията. Не ги подреждайте един върху друг, защото горната част на блата е лепкав и ще залепнат.
на жълтия крем:
Разбивате жълтъците със захарта на светъл крем, прибавяте към тях пресятото брашно и 200мл. от млякото. Другата част от млякото сложете на котлона да заври, и след това прибавете към жълтъците. Бъркайте постоянно с миксера и добавете ванилията. Върнете вече готовата смес на котлона ката продължавате да бъркате, защото крема много бързо се сгъстява и може да загори. Варете до получаване на много гъст крем, отместете от котлона и оставете да се охлади. Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника до пълното охлаждане на крема. През това време разбийте маслото на пухкав крем с миксер, и към него добавете много добре изстиналия жълтъчен крем. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес.
на крокана:
Върху хартия за печене разстилате едро смлените бадеми и на тънка струйка изсипвате захарта, която сте карамелизирали на котлона. Оставете настрани за да се втвърди карамела, и натрошете с домакински чук или точилка.
на сметановия крем:
Разбивате сметаната със захарта до получаване на твърд крем и към него прибавяте половината от натрошения крокан.
Сглобяване на тортата:
В подходящ поднос редите блат, който внимателно отлепвате от хартията, нанасяте 1/3 от жълтия крем после 1/3 от сметановия. След това слагате втория блат отново жълт крем и след това сметанов. Накрая редите и третия блат, мажете с останалия сметанов крем. Приберете тортата в хладилник за да стегне и след това нанесете останалия жълт крем. Украсете с останалия крокан, аз разбих още малко сметана и оформих украсата.


27.01.2012 14:55 -
Шоколадова торта Неделя
Шоколадова торта Неделя

Десерти | ||
видяна | 3485 пъти | Гласувай: (7 Гласа) |
Необходими продукти
|
За карамелената заливка карамелизирайте захарта в тенджерка и прибавете сметаната и маслото.
За пандишпановия блат най-напред отделете жълтъците и белтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг. Жълтъците разбийте със захарта до пухкав крем и внимателно разбъркайте с белтъците към тях.
Смесете какаото и пресятото брашно и го добавете към яйчната смес, като разбърквате внимателно и бавно. При непрекъснато бъркане добавете разтопения шоколадов кувертюр.
Готовата смес сипете в застлана с намазнена хартия за печене тава с размери 35х25 см. Сложете блата да се изпече за около 10-15 минути в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.
След като шоколадовия блат изстине, отделете хартията и разрежете блата на 2 части. Сложете 1 блат в подходящ поднос, а другият нарежете на малки кубчета.
Търсене
Най-четени
1. radostinalassa
2. kvg55
3. mt46
4. zahariada
5. varg1
6. planinitenabulgaria
7. wonder
8. missana
9. iw69
10. getmans1
11. rosiela
12. leonleonovpom2
13. hadjito
14. apollon
2. kvg55
3. mt46
4. zahariada
5. varg1
6. planinitenabulgaria
7. wonder
8. missana
9. iw69
10. getmans1
11. rosiela
12. leonleonovpom2
13. hadjito
14. apollon
Най-популярни
1. katan
2. shtaparov
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. lamb
7. dobrota
8. bojil
9. vidima
10. donkatoneva
2. shtaparov
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. lamb
7. dobrota
8. bojil
9. vidima
10. donkatoneva
Най-активни
1. penata555
2. jelliana
3. radostinalassa
4. lamb
5. toni1956
6. lordmdobrev
7. varg1
8. hadjito
9. kvg55
10. alisa77
2. jelliana
3. radostinalassa
4. lamb
5. toni1956
6. lordmdobrev
7. varg1
8. hadjito
9. kvg55
10. alisa77
За този блог

Гласове: 2522
Блогрол