Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 15:05 - Торта " Египет "
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове:
1




Торта " Египет "

Продукти:
  за блата:
10 белтъка
10 с.л. захар
200 гр. смлени бадеми
2 с.л. брашно

  за жълтия крем:
10 жълтъка
10 с.л. захар
8 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
250 гр. масло на стайна температура
2 ванилии

  за сметановия крем:
500 мл. сладкарска сметана
6 с.л. захар

  за крокана:
100 гр. едро смлени бадеми
200 гр. захар

Приготвяне:
  на блата:
Разбивате белтъците на бяла пяна и прибавяте захарта. Разбивате с миксер до получаване на твърд крем. След като са готови белтъците започнете да прибавяте на малки порции ядките, като бъркате с шпатула в една посока за да не падне крема. Накрая се добавя брашното и се разбърква добре. В тава застлана с пекарска хартия се изсипва 1/3 от сместа и се изпича блат за около 10 - 15 мин на 180 гр. Така процедирате и с останалата смес. Трябва да изпечете три блата, коитo оставете добре да изстинат,както са така с хартията. Не ги подреждайте един върху друг, защото горната част на блата е лепкав и ще залепнат.
  на жълтия крем:
Разбивате жълтъците със захарта на светъл крем, прибавяте към тях пресятото брашно и 200мл. от млякото. Другата част от млякото сложете на котлона да заври, и след това прибавете към жълтъците. Бъркайте постоянно с миксера и добавете ванилията. Върнете вече готовата смес на котлона ката продължавате да бъркате, защото крема много бързо се сгъстява и може да загори. Варете до получаване на много гъст крем, отместете от котлона и оставете да се охлади. Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника до пълното охлаждане на крема. През това време разбийте маслото на пухкав крем с миксер, и към него добавете много добре изстиналия жълтъчен крем. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес.
  на крокана:
Върху хартия за печене разстилате едро смлените бадеми и на тънка струйка изсипвате захарта, която сте карамелизирали на котлона. Оставете настрани за да се втвърди карамела, и натрошете с домакински чук или точилка.
  на сметановия крем:
Разбивате сметаната със захарта до получаване на твърд крем и към него прибавяте половината от натрошения крокан.

Сглобяване на тортата:
В подходящ поднос редите блат, който внимателно отлепвате от хартията, нанасяте 1/3 от жълтия крем после 1/3 от сметановия. След това слагате втория блат отново жълт крем и след това сметанов. Накрая редите и третия блат, мажете с останалия сметанов крем. Приберете тортата в хладилник за да стегне и след това нанесете останалия жълт крем. Украсете с останалия крокан, аз разбих още малко сметана и оформих украсата. image
image
image
image  Уверена в кухнята


Тагове:   торта египет,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12294194
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930