Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 10617737 Постинги: 8561 Коментари: 148
Постинги в блога от 27.07.2021 г.
2  >  >>
  Единственият подводен музей в Гърция вече приема посетители публикувано на 25.07.21 в 17:18  Автор: Катя Пеева - кор. на БНР в Солун image Музеят е във водите до остров Алонисос Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Единственият подводен музей в Гърция вече приема посетители. Той беше завършен през 2020 година, но досега остана недостъпен заради пандемичните ограничения.

Разположен е на дълбочина от 28 метра във водите на Егейско море до остров Алонисос и се радва на голям интерес от водолази от цял свят.

На дълбочина от 28 метра в кристалните води на морето до остров Алонисос приема посетители единственият подводен музей в Гърция.

Водолази от цял свят пристигат и интересът е огромен.
Според археолозите останките до остров Алонисос са на голям търговски кораб, потънал около 425г. преди новата ера.

Той е бил натоварен с хиляди амфори с вино от античния град Менде на Халкидики и от остров Папаретос ,днешния Скопелос.

Корабът е бил с дължина около 25 метра и са запазени амфорите и част от корпуса.

В края на миналия век случайно рибар до остров Алонисос открива останките на кораба, който се счита от специалистите сред най-важните останки от античността.

Туристите - водолази имат възможност да разгледат подводния музей.

Информационен център на острова предлага виртуално гмуркане, като използва технологии за обогатена реалност, съобщи кметът на острова Петрос Вафинис.
Остров Алонисос  тази година фокусира вниманието на туристи от цял свят и с това, че всички жители са ваксинирани.

Хотелите са резервирани до края на месец септември.Мястото е забележително с борови гори,който преливат до брега на морето. 

 
Категория: Забавление
Прочетен: 51 Коментари: 0 Гласове: 0
  Бургас премина в жълтата Covid зона, отварят нови легла за болни Свикват областния кризисен щаб в понеделник публикувано на 23.07.21 в 13:32  Автор: Нина Рангелова image Снимката е илюстративна Снимка: архив

 

 

  

Бургаска област се подготвя за ръст на случаите на коронавирус. От три дни областта премина от зелената в жълтата зона на увеличен риск. Лечебните заведения поетапно отварят отново Covid легла. 

Случаите в Бургас нарастват, макар и не стремглаво, посочва директорът на регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров.

„Тенденцията е трайна. Първият рубеж, заложен в плана на министъра, е 100 на 100 000 на 14 дена. Ние сега сме 23-24 на 100 000 души". 

Въпреки това лечебната мрежа в Бургас и областта се подготвя да посрещне ново увеличение на болните. В Бургас са разкрити 34 Covid легла и още четири интензивни.

„Предстои днес едно Инфекциозно отделение с 8 легла в Айтос да отвори. А в понеделник ще отворят и в другите големи многопрофилни болници поетапно, в зависимост от броя на болните“.

Другата седмица се очакват резултатите от пробите на заразените филипински моряци в Бургас, както и на регистрирани с Covid чужденци. От по-предната седмица потвърдените случаи са три, каза д-р Паздеров. Официално установените случаи на Делта варианта в областта са 7.

В понеделник предстои заседание на областния кризисен щаб, на който ще се обсъди готовността на лечебната мрежа в региона. Вече са предупредени областният управител, кметовете на общини и управителите на здравните заведения в областта.  Ще се обсъжда редът, по който ще се отварят Covid леглата, в зависимост от броя на болните и как лечебните заведения ще посрещнат нов ръст на болните. 

Здравният министър очаква доклад от заседанието до 29 юли. Свикването на кризисните щабове в Бургас и страната са разпоредени именно от него. 

Междувременно стана ясно, че в края на юли предстои изтичане на срока на годност на част от пристигналите в Бургас ваксини срещу коронавирус. Ще се стигне ли до бракуване, обяснява директорът на РЗИ д-р Георги Паздеров:

 

„Изтичащ срок на годност имаме на едни ваксини, които ние ще утилизираме така или иначе, те са до края на юли. Следващите по-завишени количества са към края на август и имаме план как да се утилизират, а не да ги бракуваме. Утилизацията е оползотворяване, защото терминът се използва и за отпадъци".

РЗИ-ата в страната си разменят ваксини с цел да се използват преди да им изтече срока на годност. „Така правим вътрешно преразпределение, в края на месеца ще стане ясно колко ваксини няма да могат да бъдат ползвани“, посочи д-р Паздеров  

 

  
Категория: Забавление
Прочетен: 31 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07 23:56

  Животът под водата - един прекрасен паралелен свят публикувано на 27.07.21 в 09:30  Автор: Светлана Вълкова image 9 Снимка: Мартин Христов

 

 

 

   
Интервю на Светлана Вълкова с подводния фотограф Мартин Христов.

Съвместна изложба на двама варненски подводни фотографи от различни поколения – доайена Любомир Клисуров и Мартин Христов, е разположена на пл. Мусала (пред Дома на архитекта) в кв. "Таляна" във Варна. Представено е видовото разнообразие и красотата на подводния свят на Черно море, както и на няколко екзотични морета и океани. Изложбата може да бъде разгледана до края на август.

Фотосите са изложени в два отделни сектора. Първият – „Обитатели на Черно море”, включва творби на професионалния водолаз, изследовател и международно признат майстор на фотографията, работил дълги години към Института по океанология на БАН – Любомир  Клисуров. Той е автор на множество научнопопулярни статии на тема подводна фотография, а също и на фотосите и текстовете в книгата "ЧЕРНО МОРЕ – под водата".

Вторият сектор от експозициятанаречен „Обитатели на Световния океан”, показва кадри на подводен фотограф от по-младото поколение – Мартин Христов, който по професия е архитект. Макар и любител, той има множество награди от международни фотоконкурси. Споделя, че вдъхновението му да снима подводния свят е дошло в голяма степен от магията на кадрите – дело на Любомир Клисуров. От 2007 г. Мартин Христов посещава обучения при големи имена в подводната фотография. Кадрите му, селектирани за изложбата, са заснети в няколко морски резервата в Калифорнийския залив, Карибския басейн, Червено море и в Малайския архипелаг.
 image

Мартин Христов разказва пред Светлана Вълкова:

Снимките, които съм подбрал, са от четири дестинации в четири различни места по света, четири различни водни басейна: Тихия океан, Карибския басейн, Червено море и Индонезия /т.нар. Коралов триъгълник/.

image

Разкажете за спецификата на всяко от тези места и какво от тях ще видим в изложбата...

Общото за всички снимки е, че избрах такива от защитени територии. Големи водни зони се обявяват за места, в които е забранен индустриалният риболов и всякакви други дейности.

Сигурно е по-специален достъпът там...

Има места, където се плащат такси, където се допускат определен максимален брой хора, които могат да са едновременно там. Всичко това е свързано с опазването на природните богатства и запазването на живота под водата. Интересното е, че когато една зона се обяви за защитена и се забрани всякаква индустриална дейност, промишленият риболов например не страда от това. Тези зони действат като инкубатор, там много по-интензивно се развива подводният живот и съответно в периферията на тази зона риболовът е много по-силен.

Тези защитени зони могат да се посещават само от водолази от научни експедиции и човек трябва да е много деликатен с видовете, които обитават, това помага за много доброто състояние на някои от подводните рифове.

Всяко едно от местата, на които съм снимал, има своята специфика. В Индонезия /Кораловия триъгълник/ са местата с най-голямо биоразнообразие – най-много животински видове, най-много корали, най-много цветове – изключително красиви територии, но за съжаление труднодостъпни.

image

Червено море е може би най-атрактивно за нас. То е много близо, полетът е кратък, няма часова разлика, а пък в същото време това е едно от най-красивите места, може би защото водата е най-солена и постоянно е топло. Също много важно е, че Червено море отвсякъде е обградено от суша, от пустиня, няма реки, които да се вливат и водата е кристално чисто, има много добра видимост под водата. За съжаление някои зони вече са пренаселени, много водолази влизат, всеки счупва по нещо малко, което след време оказва влияние върху цялата картина.

Другата зона е Карибският басейн – тропически места с топла вода, където много видове се размножават. Една от снимките е на бебе костенурка, което беше много любопитно и се заигра с моя фотоапарат.

Последната зона е по-отдалечена – Мексико, Калифорнийския залив и водите на Тихия океан. Там имах рядката възможност да направя снимки на риба меч. Това са най-бързите риби в света и много малко водолази са виждали риба меч в естествената и среда – първо защото тя живее изцяло в открити води, и второ – освен че е много бърза, тя е и много предпазлива, защото е твърде чуплива. Като една спортна кола – направена е за бърза скорост, но с много деликатна структурата и много се пази да не се блъсне някъде. Това я прави още по-трудна и по-предизвикателна.

Вие сигурно сте бил много бърз или е просто късмет?

Това беше експедиция с един от най-добрите фотографи на National Geographic, чаках повече от 3 години да бъда включен в нея, само четири човека участваха. Тези, които ни водиха, бяха много добре запознати със спецификата на местните видове, знаеха къде да отидем, доста навътре между другото. Интересно е, че това са зони, в които тя се храни със сардини, които живеят обикновено на над 200 метра дълбочина. Рибите меч се събират на групи, отделят от големия пасаж една малка група и я вдигат до повърхността, като в капан я заклещват и започват да я атакуват. Това е моментът, в който човек може да види тези риби в естествената им среда.

image

Кой морски обитател е надживял динозаврите?

Това разбира се са акулите. Те са съществували доста преди динозаврите и продължават да съществуват в почти неизменен вид. За съжаление има голям проблем с масовото избиване на акули в световния океан. Хората не изпитват особени симпатии към тях, може би заради много холивудски филм, които ги показват в лоша светлина, въпреки че аз мога да кажа, че те съвсем не са безмозъчни хищници, които само искат да разкъсват. Те са много интелигентни същества, които са на върха на хранителната верига. Има и друга причина – в Китай има мода да се предлага супа от перки на акула – в момента в целия свят се избиват над 100 милиона акули годишно. Тази акула, която съм снимал, белоперата акула, в последните 15 години над 99 процента от популацията и е изчезнала.

image

Кое е най-красивото нещо, което сте виждал под вода, но не сте успял да снимате?

Не всичко може да се снима под водата – някои неща са много надълбоко, там няма достатъчно светлина, някои са прекалено бързи, а други са толкова малки, че човек не може да ги види. Може би най-красивите създания могат да се видят в макро фотографията – това е цял паралелен свят, който човек открива. Има животинки, които са милиметри големи и не можеш да видиш под водата истинската им красота. Едва когато отвориш снимката на компютъра и я разгледаш в голям размер, забелязваш това очарование. Снимал съм един такъв порцеланов рак, който е голям един сантиметър, но е с много красиви цветове и впечатляваща форма

Категория: Забавление
Прочетен: 27 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07 23:52
 imageimageimageМОЕТО ХОБИ .ФОТОСИ МОИ И НА ДЕЦАТА МИ ,imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage
Категория: Забавление
Прочетен: 67 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 27.07 21:04
  Мария Капон: Служебното правителство залага капан с актуализацията на пенсиите

 imageimage

Изглежда, че ще има кабинет. Въпрос на преговори и политики е. Засега срещите с "Има такъв народ" (ИТН), които ще поемат отговорността за съставяне на правителство, са двустранни. За нас е важно да видим ангажиментите, които ще поемат в рамките на кабинета. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме!" (ИБГНИ) Мария Капон.

 

 

Тя отбеляза, че от ПГ на ИБГНИ са категорично против предложението Народното събрание да заседава през седмица, въпреки че това е практика в Европа. Ние смятаме, че трябва да работим енергично в Народното събрание, посочи Капон.

В приетия правилник се вижда един много по-силен парламентарен контрол. Министрите ще могат да дават писмен отговор само когато са в болнични или в командировка, поясни депутатът от ИБГНИ.

Мария Капон обяви, че при срещите между ИБГН и ИТН засега не са консултирани никакви имена за министри и премиер. За нас са важни приоритетите. При вчерашните срещи видяхме, че имаме много общи неща по отношение на икономиката – искаме да вдигнем прага за регистрация по ДДС, искаме да махнем данък "уикенд", искаме да не вдигаме данъците, като допълнително слагаме необлагаем минимум. Говорим за това да създадем една добра икономическа среда, която във времето да може да създава икономически ръст, коментира тя.

Не искаме да влизаме в капана на служебния кабинет за начина, по който се актуализират пенсиите. Ние искаме минималното увеличение на най-ниските пенсии да бъде поне 369 лева. Ще ви кажа защо е капан – защото разхвърляно върху всички пенсии става въпрос от 300 лева пенсиите да станат 341 лева. И забележете – вътре в тези 340 лева са включени 50-те лева, които са за мярката по COVID. Тоест най-ниските пенсии ще се намалят, както каза г-жа Зайкова, която аз много обичам, в джоба, в портмонето ще има 10 лева по-малко според проекта предложен от служебния кабинет, когато добавим добавката, която беше временна добавка за COVID, а ние виждаме, че все още не сме излезли от ситуацията, заяви Капон.

Ние искаме в два етапа това да се случи, но трябва да гарантираме, че сега няма да струва това на бюджета 130 млн. лева, а може да струва 155 млн. лева, ще го изчислим, но минимално трябва да има 70 лева, обясни Мария Капон.

Тя беше категорична, че има пари в бюджета за това: "Ние държим на социалните мерки, които сме обещали. Една от тях е първо, приемаме, че ако е възможно да има това увеличение и на втора стъпка да има преизчисляване. Абсолютно категорично трябва да намалим първо ножицата, защото намалявайки ножицата, някак си обидно е да говорим дали 340 или 369 лева. Нека да се опита някой да живее с 300 лева. Тук не е въпрос колко е справедливо, тук е въпрос и на човешко отношение, трябва да успеем поне да прекрачим малка част над инфлацията. Ние въобще не можем да достигнем инфлацията и трябва да сме честни. Мисля, че имаме разбиране от ИТН за това, че трябва да направим своите изчисления и ще имаме още една среща".

Искаме категорично да има подкрепа и за младите семейства, за самоосигуряващите се лица и за занаятчиите, каза Мария Капон, като уточни, че от ИБГНИ са категорично против идеите на ИТН за приватизиране на Българската банка за развитие и концесионирането на магистрали.

Категория: Забавление
Прочетен: 64 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07 19:41
  Трите зодии, които ще имат невероятен късмет това лятоimage

 

Лятото винаги е изпълнено с емоции, пътувания, почивки и приключения. Няколко зодиакални знака ще се радват на невероятен късмет през този сезон. Ето кои са зодиите късметлии:

 

 

Близнаци

Близнаците ще са по-успешни в любовната сфера това лято. Голям късмет очаква хората, които са в търсене на сродна душа или просто небрежен летен флирт. Планетите значително ще повишат харизмата и очарованието на тези хора, така че те могат да съблазнят всеки, когато пожелаят. Ще има и друга страна на това благотворно влияние. Успехът с противоположния пол ще помогне на Близнаците и в бизнеса и работата. Всеки, който е ангажиран в области, които предполагат постоянна комуникация с клиенти, ще има голям късмет. Много Близнаци ще могат да увеличат своите продажби и цялостно представяне. Това е тяхното време, така че те трябва да бъдат по-активни.

Дева Това е моята зодия ,не очаквах ,че тя щее тук сред трите зодий .

Девите ще получат голям тласък във финансовата сфера. През по-голямата част от лятото звездите и планетите ще бъдат в добра позиция за активна работа, търсене на нови източници на доходи и започване на бизнес. Също така голям успех очаква Девите, които планират големи покупки. Част от парите си струва да се похарчат за създаване на нов имидж. Важно е да актуализирате гардероба си, да закупите нови аксесоари. Звездите ще подобрят усета на Девата, който и без това е доста силен. Това ще им помогне значително да превъзхождат в творчески начинания и във всякакъв вид поемане на риск.

Везни

Везните ще имат малко повече късмет от всички останали хора, включително от Дева и Близнаци. Единственото отрицателно е, че късметът няма да бъде предсказуем по отношение на различните сфери на живота им. Не е известно кога и как Везните ще имат късмет, но това ще се случи със сигурност. В много случаи този късмет ще бъде невидим и нечетлив. Просто трябва да се отпуснете и да вървите по течението, като правите любимите си неща. Вселената сама ще реши кога и как да ви помогне. Възможно е неуспехите в една област да са началото на нещо добро в друга. Например напускането на работа ще ви позволи да се запознаете с интересен човек, който може да стане вашата сродна душа в бъдеще. Никой не знае къде ще отлети съдбата на Везните през лятото на 2021 г., но определено ще бъде нещо хубаво.

 

НАЗАД
Категория: Забавление
Прочетен: 82 Коментари: 0 Гласове: 0
    ТОПФОРМА: 9 начина как да забързаме най-лесно метаболизма си image 18:5027 Юли 2021

ТОПФОРМА: 9 начина как да забързаме най-лесно метаболизма си

 

Повечето от нас се борят да отслабнат със скучните диети и упражнения, които твърде често ни идват в повече. Дори е доказано, че ако човек вярва, че всички техни проблеми с теглото идват от храната, те най-вероятно ще имат проблеми с диетата. 

 

 

Но не е задължително да е така, всъщност можете да се насладите на отслабването, като се обърнете за помощ към някои нетрадиционни навици, като измисляне на предизвикателства за себе си или дори помирисване на ябълки, преди да ядете храна.Ние събрахме 9 необичайни навика, които биха могли да ви помогнат да отслабнете по-бързо и да бъдете по-щастливи

1. Създайте здравословен режим на прием на вода.

Изключително важно е да установите режим на прием на вода, така че тялото ви да процъфтява. Пийте 2 чаши вода с лимон сутрин, за да събудите тялото си, да хидратирате празния си стомах и да засилите метаболизма. След това пийте преди обяд, за да не преяждате, а докато сте на обяд, това ще помогне на храносмилането ви. В 16 ч.

Пийте отново, поради дългия период между обяд и вечеря. Абсолютно трябва да пиете на вечеря или след това, за да помогнете на храната да се движи лесно и да направите стомаха ви по-лек.

2. Миришете на зелени ябълки или банани преди хранене.

Независимо дали ви се струва това смешно или не, миризмата на храни като банани или ябълки преди хранене ще облекчи глада ви , което ще ви помогне да ядете по-малко, отколкото бихте искали първоначално. И така, отидете да си купите ябълки!

3. Запалете ванилова свещ след вечеря.

Това може да звучи нелепо, като се има предвид колко ванилия влиза в различни торти, палачинки и пудинги, но  проучване установи, че ароматът на ванилия прави чудеса, когато се опитвате да отслабнете . Той активира различни химически реакции в мозъка, което ви кара да се чувствате по-малко гладни.

4. Правете снимки на вашите ястия.

Когато гледате храненията си отгоре, опитвайки се да направите най-добрия кадър, няма как да не забележите подробностите за вашата храна , което е перфектно, тъй като може да ви накара да спрете за секунда и да преосмислите какво ще ядете. Може би ще забележите твърде много въглехидрати в чинията или че нещо друго е отгоре и ще можете да промените това, което ядете.

5. Купете сини чинии.

Ако се обградите със синьо, като поставяне на сини тапети или ядене в сини чинии, ще отслабнете много по-бързо. Проучване установи , че синият цвят е подтискащ апетита, който ще ви помогне да се чувствате по-малко гладни.

6. Яжте яйца за закуска и пикантни храни за обяд.

Доказано е от време на време, консумирането на яйца за закуска помага за по-бързото отслабване. И ако съчетаете този малък трик с яденето на нещо с чили или  червен пипер на обяд (но не през цялото време), това ще помогне на метаболизма ви да се ускори , като по този начин ще ви помогне да постигнете мечтаното тяло по-бързо.

7. Помислете за някои предизвикателства, които ще ви помогнат да се движите повече.

Може да искате да се предизвикате по начин, така че упражненията и диетите да са малко по-лесни и забавни . Опитайте да направите 10 лицеви опори за всеки картоф по време на вечерята си или тичайте нагоре и надолу по стълбите 5 пъти всеки път, когато се ядете бонбон. Ако го направите забавно, дори няма да забележите, че изгаряте калории.

8. Спете в студена стая.

Да, можете да отслабнете, като  спите , и това е доста лесно. Магическият трик тук е, че ако  тялото ви е заобиколено от студ, то произвежда повече топлина, за да ви загрее,  което ви помага да изгаряте калории. Затова се наслаждавайте на студ от време на време.

9. Дъвчете бавно и правилно.

Това е доказан начин , че ако ви отнема повече време, за да се храните и да консумирате храната си бавно, ще имате по-лесен път да намалите теглото си. Всичко се дължи на факта, че дъвченето бавно и правилно ви кара да се чувствате по- сити по -бързо и това ви помага да се наситите с по-малко храна. В идеалния случай трябва да ви отнеме около 20 минути, за да завършите хранене. Така че насладете се и извлечете максимума от всяка хапка.

Категория: Забавление
Прочетен: 57 Коментари: 0 Гласове: 0
  image 22:4026 Юли 2021
4Колко хора споделят фалшива снимка във Facebook Зевзек представя холивудски звезди за българи, „търси“ наследниците им

 

Зевзек успя само за ден да натрупа близо 10 000 споделяния на своя лъжовна публикация във Фейсбук, с която уж призовава да се открие собственик на загубена снимка.

 

 

 

Потребителят качил черно-бяла фотография на мъж и жена, под която написал сърцераздирателно послание: „Моля помогнете! Намерих тази снимка отвън на метростанция НДК в София. Отзад на снимката пише “Мама и татко, 1955”. Бих искал да я върна на собственика й. Изглежда като стара и ценна семейна снимка. Ако ние всички споделим, може и да намерим собственика“.

 

Фалшификат

При малко по-внимателно вглеждане в снимката обаче прави впечатление, че въпросните „мама и татко“ не приличат много на българи. Tова всъщност са актьорите от американския филм „Завръщане в бъдещето“ от 1985-а година, в който участват Майкъл Джей Фокс и Леа Томсън. Още в първите коментари под публикациите приятели на автора разкриват това и дори публикуват линкове към описанието на филма.

 

Заблудени

Много други обаче се вързаха на умилителната история и започнаха да споделят публикацията на снимката в профилите си. Макар че „измамата“ беше бързо установена почти веднага споделянията продължиха лавинообразно да се множат. Потребителите  очевидно препубликуваха снимката, без да четат какво се коментира под нея. „Не приличат много на българчета“, отбеляза един от тях. „Имам снимка на баба ми и дядо ми като млади в София, ако ги видите и те не мязат на българи а на французи толкова са елегантни чак на мен ми е странно и доста модерни двамата“, отбеляза друга потребителка.  Споделянията на снимката обаче не спряха и до вчера следобед достигнаха 10 хиляди.

По едно време самият автор написа, че по-добре да я свали. „Ще взема да я изтрия накрая и ще се свърши с това! Ако бях сложил снимка на истински случай с нуждаещо се за помощ дете, нямаше така да обърнат внимание, което е тъжно и жалко“, коментира той.

 

НАЗАД КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Категория: Забавление
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 0
  ВИЦ НА ДЕНЯ

 

Съобщение на бразилската телеграфна агенция:

“Изгубените в джунглата на Амазонка туристи от българския град Перник бяха открити по псуващите “на майка” папагали.”

Категория: Забавление
Прочетен: 44 Коментари: 0 Гласове: 0
    Дълъг интервал между двете дози дават по-добър имунитет (КОЯ Е ВАКСИНАТА)

 image

По-дългият интервал между първата и втората доза на коронавирусната ваксина на Pfizer ще накара имунната система да произвежда повече антитела за борба с инфекцията, установиха британски учени.

 

 

 

ЕКспертите твърдят, че констатацията е в съответствие с решението на Обединеното кралство да увеличи интервала между двете дози, в сравнение с първоначалната препоръка на Pfizer интервалът да бъде три седмици.

"Осем седмици изглежда са най-добрият интервал от време между получаването на първата и втората доза ваксина в борбата срещу Делта щама", добавиха те, цитирани от Би Би Си.

Категория: Забавление
Прочетен: 111 Коментари: 0 Гласове: -1
Последна промяна: 27.07 19:11
  image 10:3727 Юли 2021 От: Агенция Монитор (85222) 18598 СПОДЕЛИ: ТРЕВОГА: Мощни магнитни бури ни удрят през август (ВИЖТЕ КОИ ДНИ)

 

 

През август Земята ще бъде ударена от няколко силни магнитни бури за кратък период от време.

Те ще засегнат хората с различни здравословни проблеми. 

Увеличение на слънчевата активност се очаква в началото на месец август. Първата магнитна буря ще настъпи на 2-3 август.

Тя най-вече ще засегне хората, които имат проблеми със сърцето или кръвоносните съдове. Няма да бъде твърде силна, така че практически няма да повлияе на останалите хора.

Експертите предупреждават, че на 10 август ни очаква доста силна магнитна буря.

На 13-14 август слънчевата активността леко ще намалее.

Следващата магнитна буря се очаква да бъде от 16 до 20 август. През това време могат да се появят силни главоболия, промени в настроението, болки в ставите и други неприятни симптоми.

Магнитна буря със средна сила може да настъпи на 29 август, така че на този ден е най-добре да си починете, да не извършвате физически натоварвания или да изпитвате емоционален стрес.

За да улесните понасянето на предстоящи слънчеви изригвания, е необходимо да имате под ръка лекарства за някои заболявания, а също така и да редуцирате вредната храна и навици.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 30 Коментари: 0 Гласове: 0
    ЧЕЛЮСТИ: Голяма човекоядна акула в Черно море, възможно ли е? (СНИМКИ+ВИДЕО)image

 

Защо акулите от гръцкото крайбрежие никога не навлизат в Черно море? Има ли акули в Черно море? Опасни ли са? Какви видове се откриват?

 

 

330-килограмова акула, уловена край Кавала, фокусира интереса към този най-опасен вид морски обитатели.

 

Има ли акули в Черно море или те са проблем само за туристите в Гърция? Има ли риск за черноморските курорти, които са разположени на наша територия и на още 4 държави – Турция, Грузия, Русия, Украйна.

Край бреговете на Гърция са регистрирани 35 вида акули. Но Черно море е абсолютно предпазено от тях. Те никога не биха дошли към черноморските курорти. Ето и защо!

Защо акулите избягват Черно море?

Фауната на Черно море не се отличава с разнообразие. Причината е, че водата е твърде наситена със сероводород. Затова не всички видове биха могли да съществуват.

Много видове риби и обитатели от съседните морета не навлизат в Черно море през Средиземно, защото не понасят миризмата на водата, наситена със сероводород.

Акулите предпочитат да плуват на голяма дълбочина, а в нашето море сероводородът се сгъстява и натрупва именно там.

Има и друга причина. За да попадне от Средиземно в Черно, хищникът трябва да преплува пролива Дарданели, след това да мине през Мраморно море и през тесния Босфор.

И двата пролива не са широки, но това не е най-същественият проблем за акулите. Истинското препятствие е ниското ниво на водата на отделни места.  Акулите се нуждаят от дълбочина.

Трети фактор е, че Дарданелите и Босфора буквално гъмжат от плавателни съдове.

Ето защо в Черно море се намират само „местните“ видове, а те са само два – акули с малки размери.

Видове акули в Черно море

Акула Катран

Това е типичната черноморска акула, която по никакъв начин не кореспондира с представите ни за морския хищник. Дължината й е доста малка – от 70 до 120 см. Тежи десетина кг.

Тя обитава дълбочина от 100 до 200 м., сравнително близо до бреговете, защото избягва твърде топлите и твърде студените води. Показва се само нощем.

 

Опасни ли са Катраните?

Малките акули Катран не са заплаха за човека. Те се лакомят само на риба. Не могат да убият човек или да отхапят крайник. Могат да нанесат травми, защото имат остри отровни шипове на перките. В някои случаи може да ухапят, ако са провокирани. Главно от срещи с тази акула страдат рибари. Обикновените туристи, които плуват или се къпят в морето, никога не са били нападани.

Катранът външно прилича на далечните си родственици бялата и синята акула. Тя е постоянен обитател и коренен жител на Черно море.

Котешка акула

За обитател на черном. води се води и друга, по-рядка акула – Котешката или Сцилиум (Scyliorhinus canicula). Дължината й не надвишава 1 м. Храни се с морски безгръбначни, живеещи в дълбините. Също не представлява опасност за човека, напротив – винаги се опитва да го избегне.

Както виждате, нито Катран, нито Котешка акула са врагове на човека. Обратното е вярно – човекът е техен враг, защото ги ловува. Например в Крим местен деликатес за туристите са блюдата от акула. Черноморските акули са много вкусни. Могат да бъдат пробвани както в ресторантите, така и на плажа.

Страховитият Гоблин в Черно море

2013 г. е паметна за изследователите на Черно море. По бреговете на Севастопол рибари улавят страховитата акула Гоблин, която обитава дълбините на Тихия океан. Естествено, всички са озадачени от този улов и рибата става сензация. Всички се питат:

Как е попаднала в Черно море?

Гоблин на хиляди километри от дома си?! При това в света са останали единични екземпляри.

Акулата гоблин е древен вид. Затова и външността й е толкова страховита. На главата й има израстък с уникални размери. За ужасния изглед допринасят и зъбите.

Ето любителски кадри на морското чудовище...

 

Какви други акули са прониквали в Черно море?

Тук са попадали единични екземпляри на бяла акула, лисича акула и акула – чук. Те наистина поставят къпещите се в смъртна опасност.

Нападат ли? Да, понякога, както навсякъде.

Официална статистика за нападенията от акули в Черно море няма. Причината е, че такива инциденти са епизодични, а международните стандарти изискват регистрация и документиране от специални комисии.

В това видео ще видите реалните размери на черноморските акули...

 

 

Източник: chudesa.net

Категория: Забавление
Прочетен: 44 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07 19:00
  image НЕВЕРОЯТНО, НО ФАКТ: Чудовище на 400 г. още живее на Земята (СНИМКА)

 

Дали костенурките са дълголетници номер 1 на планетата Земя? Не!

 

 

Учените са установили, че най-старата жива акула скоро ще навърши 400 години. Дълголетницата е открита в Северния Атлантик още през 2016 година.

Тогава учените не можаха да определят точно каква е възрастта на акулата. Обхватът се простира от 272 до 512 години. Както се оказа, в момента тя вече е на 397 години.

Такъв дълъг живот на акулите се дължи на бавния метаболизъм - например, женските достигат полова зрялост едва на 150 години, съобщава Lad Bible, цитиран от "Блиц".

По-рано учени откриха древна "крилата" акула в Мексико. Акулата много приличаше на скат - имаше дълги перки, размахът на които достигаше 1,9 метра.

 
Категория: Забавление
Прочетен: 35 Коментари: 0 Гласове: 0
  Жената на Рууни със сензационна версия за големия пиянски скандал Майката на една от блондинките му се нахвърли с въпроси ЛОНДОН, АНГЛИЯ  27 ЮЛИ 202118:00  2628 0   image         

Жената на футболната звезда Уейн Рууни - Колийн реагира след големия скандал, в който мъжът й се озова в хотелска стая с три блондинки.

 

 

Рууни обаче не направи нищо нередно заради това, е си беше пийнал доста и просто заспа на стола, докато 21-годишнире дами си направиха снимки с него, включително и такива, на които показват голи задници и гърди.

Според Колийн Рууни всичко е постановка, за да бъде изнудван бившия футболист и го защити публично, определяйки го като жертва на капан.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Майката на една от блондинките - Тайлър Райън обаче скочи на Рууни с въпроси - Защо е поканил трите момичета? и Какви са били намеренията му?

Припомняме, че фотосите със спящия Рууни се превърнаха в хит в социалните мрежи и за случилото се  не спира да се говори.

   
Категория: Забавление
Прочетен: 26 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 27.07 18:48
  Първо в БЛИЦ: Стана ясно защо Слави Трифонов е бил приет в болница От Софиямед заявиха, че лидерът на ИТН е бил тук за контролен преглед след прекаран К-19
image    

Здравословното състояние на Слави Трифонов се е влошило рязко и е приет по спешност в болница, твърди "Трибуна", като се позовава на свои източници.

Лидерът на ИТН е бил настанен в Софиямед, след като се е почувствал зле във вторник. На този етап няма официално съобщение от партия „Има такъв народ“ какво е състоянието на лидера ѝ.

Неофициално от години се знае, че Трифонов е с влошено здраве заради дългогодишно заболяване. Той почти няма обществени изяви, а последното свидетелско показание за състоянието му дойде от френския журналист Жан-Батист Шастан от Le Monde. 

 
След среща с лидера на ИТН той написа, че е бил „мъртвешки блед“ и не е можел да стане от дивана.

Преди дни и Татяна Дончева изговори тревожни думи за здравословното състояние на Слави:

"Аз мога да си направя изводи от състоянието на Трифонов от това, което видях на записа, знаейки, че телевизия 7/8 има най-добрите гримьори. Ако най-добрите гримьори са произвели този вид на Слави Трифонов, работата не е добре", каза Татяна Дончева пред бТВ.

От Софиямед обаче заявиха за БЛИЦ, че Слави Трифонов е бил в болницата за контролен преглед след прекаран К-19.

"Лидерът на ПП „Има такъв народ“ г-н Слави Трифонов се намира на територията на университетски медицински комплекс „Софиямед“. На г-н Трифонов се извършват контролни профилактични прегледи и изследвания във връзка с прекараната от него през месец април коронавирусна инфекция. Г-н Трифонов не е хоспитализиран в лечебното заведение", казаха от лечебното заведение
Категория: Забавление
Прочетен: 308 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10617737
Постинги: 8561
Коментари: 148
Гласове: 2457
Календар
«  Юли, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031