Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 10612937 Постинги: 8560 Коментари: 148
Постинги в блога от 18.07.2021 г.
  Дискусията за начините на сваляне на кръвното налягане в България за малко да завърши с бой. Наложи се да не излъчват емисията по телевизията. Какво се случи в действителност? Ръководителят на Научния център по кардиология: „Убивате хората – ето какво правите. Хората отиват в аптеките, защото нямат избор. А вие вместо нормални лекарства им пробутвате скъпи залъгалки, които само влошават нещата. Колко хора са починали заради вас... Аптечен фашист сте!“

Никой не е очаквал, че в студиото може да стане меле. Макар че заявената тема предполагаше, че страстите ще се разгорещят. Обсъждало се е лечението на хипертония в България.

Няколко дни по-рано Българската асоциацията на кардиолозите обвини аптечните вериги в заговор срещу хората.

„АПТЕЧНИТЕ ВЕРИГИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И СЪЗНАТЕЛНО ТЪПЧАТ БЪЛГАРСКИТЕ ХИПЕРТОНИЦИ С ПРЕПАРАТИ ОТПРЕДИ 20 ГОДИНИ, КОИТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЕС. С такива препарати българските граждани нямат шансове да излекуват хипертония“.

В студиото присъстват ръководителят на Научния център по кардиология, представителят на най-голямата верига аптеки „Фармасток-М“ и главният кардиолог. Ще се опитаме да разберем ситуацията.

Водещата на предаването: Първият ми въпрос е към Момчил Велчев – ръководител на Научния център по кардиология. Г-н Велчев, бихте ли ни разказали, какво се случва? Защо избухна този скандал между Научния център и аптечните вериги?

image

Момчил Велчев: Да, разбира се. Бих искал първо да ви цитирам някои цифри. Хипертонията е най-често срещаното заболяване в България. Пред него се изправят 9 от 10 души. Ако кръвното налягане не се повишава на млади години, най-вероятно е да се повиши в напреднала възраст. Всяка година много хора в страната умират от високо кръвно налягане, както и от последиците от него: сърдечен арест, инсулт или инфаркт. ХИПЕРТОНИЯТА Е НАЙ-ЧЕСТАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО. Ако кръвното налягане на човек започне да се покачва, тогава може да се каже, че той ще живее доста по-малко, отколкото би могъл.

В същото време БЪЛГАРИЯ ЗАЕМА „ПОЧЕТНОТО“ ПЪРВО МЯСТО ПО ИЗОСТАВАНЕ В ЛЕЧЕНИЕТО НА ХИПЕРТОНИЯ СРЕД ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ. Почетното в кавички, разбира се.

Обаче не лекарите и учените са виновни за това. Ние като никой друг разбираме, че зад всички тези цифри стоят хора, предимно възрастни, които се нуждаят от помощ и лечение. Те също като нас искат да са здрави. И ние правим всичко по силите си, за да им помогнем.

Въпреки това, вече няколко години поред срещаме ЯРОСТНА СЪПРОТИВА ОТ СТРАНА НА АПТЕКИТЕ. Те провалят всички начинания в зародиш и не дават на хората да се лекуват. Защото те преследват други цели. За тях болните хора са източник на облаги!

Те не допускат по аптечните рафтове да има препарати, които могат да лекуват хипертония. Искам да подчертая – не да стабилизират кръвното налягане, както го правят препаратите от предишното поколение, а именно да лекуват тази патология. СЛЕД ТОВА ЛЕЧЕНИЕ КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ПРЕВИШАВА НОРМАЛНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА СЪОТВЕТНАТА ВЪЗРАСТ.

Водещата на предаването: Доколкото разбирам, сега говорите за ситуацията с Cardiol?

Момчил Велчев: Не само! Cardiol е само капката, която преля чашата на търпението ни. И преди това е имало много неприятни ситуации. Но историята с Cardiol е извън всякакви граници. Недопустимо е да мразят толкова своите сънародници и да се държат толкова нагло!

Водещата на предаването: Разкажете за ситуацията в общи линии, така че нашите зрители да разберат за какво става въпрос.

Момчил Велчев: Накратко, сега България е истинско сметище за остарели антихипертензивни препарати. Вижте, какво се продава по аптечните рафтове: Метопролол, Конкор, Атенолол, Енап, Небикард и подобни препарати. Всички тези медикаменти са предназначени за понижаване на кръвното налягане.

Многократно е доказано обаче, че изкуственото намаляване на налягането също причинява на организма колосални вреди. Сърцето не повишава налягането току-тъй – прави го, за да достави кръв до всички органи, използвайки гъста капилярна мрежа. Когато понижаваме кръвното налягане, възпрепятстваме притока на кръв и подлагаме вътрешните органи на гладуване, което причинява много хронични заболявания.

Разбира се, резките колебания на кръвното налягане са вредни за човека и могат да го убият, но постоянното сваляне на налягането не е изход.

С оглед на това, българските учени са предложили оптимално решение – нов препарат Cardiol с тривалентен алфа-токоферол. Този препарат би могъл да помогне на милиони хора, но българските аптечни вериги са наложили вето върху него. В преносен смисъл, разбира се. Те просто са казали, че за този Cardiol няма място на българските аптечни рафтове.

Всъщност, те са блокирали възможността за хората да се излекуват. Освен това препаратът не е скъп и е достъпен за всички слоеве от населението.

Водещата на предаването: В студиото ни присъства един от собствениците на корпоративна група «Фармасток-М», която притежава 72% от аптеките в България – господин Димитър Трингов. Г-н Трингов, кажете, защо не позволявате на хората да се лекуват?

image

Димитър Трингов: Първо, искам да се обърна към предишния говорител. Извинете, не помня, как се казва. Моля го да внимава с обвиненията си, иначе следващия път ще съжалява. Вече говорихме с него в коридора, но явно не разбира от добро.

Второ, нямам намерение да се оправдавам пред който и да е. Какво право имате да ни казвате, какво да продаваме и какво не? Аптеките са търговски структури и ние продаваме това, което смятаме за необходимо. Действаме в рамките на закона.

Водещата на предаването: Тоест признавате, че продавате остарели препарати?

Димитър Трингов: Още веднъж: ние сами формираме своя асортимент и включваме в него медикаменти по своя преценка. Продаваме такива препарати, които ни е изгодно да продаваме. Но цялата представена у нас продукция е сертифицирана и препоръчана от лекарите. Нямаме право да продаваме продукти, които нямат сертификати. От друга страна – ако това изискване е изпълнено, тогава ние избираме, какво да продаваме и какво не.

Защо не отивате в обикновените магазини и не им диктувате, какво да продават? Защо го казвате на нас?

Момчил Велчев: Защото продавате жизненоважни лекарства, а не бетон за строежи! Къде другаде хората могат да купуват лекарства, ако не в аптеките? Хората умират от хипертония. Умират! Те идват при вас, а вие вместо да им помогнете да се излекуват, ги ограбвате! Убивате хората! Представа си нямате, колко животи тежат на съвестта ви!

Водещата на предаването: Г-н Трингов, защо не допуснахте препаратът Cardiol да стигне до аптечните рафтове, каква е основната причина за това?

Димитър Трингов: Не бяхме само ние. Това беше общо решение на всички аптечни вериги, които членуват в Асоциацията. А причината е проста – НЕ ИСКАМЕ ДА ИЗВЪРШВАМЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗА НАША СМЕТКА!!!

Предлагахме на Центъра да установи цената на Cardiol в рамките на 5000-7000 лв. за опаковка. Той допринася за пълното излекуване на хипертония. Хората са готови да платят всякакви пари за такъв препарат. Но служителите на Центъра се отказаха от дискусията и ни обвиниха във всички смъртни грехове. Те предлагаха цената на Cardiol да не надвишава 100 лева! Но това са пълни глупости! Да не сме в детска градина! Този препарат ще срине продажбите в целия сектор. Ще понесем огромни загуби. Имам бизнес, и той трябва да ми генерира печалба. Жестоко ли е? Може би! Но ако искате да се излекувате, моля да платите за това.

Водещата на предаването: Но 5000-7000 лв. за опаковка са непосилни пари за повечето български граждани. Особено за пенсионерите. Как им предлагате да се лекуват тогава?

Момчил Велчев: Ами, на кого разправяте тези неща? По очите му личи, че не му пука за никого. Той просто се присмива на цялата ситуация!

Димитър Трингов: (към Момчил Велчев) Още едно подобно твърдение и ще съжаляваш! Предупредих те... (към водещата) Пенсионерите имат спестявания и жилища. Да не забравяме и за здравните осигуровки. И изобщо говорим за хипертонията и скъсяване на продължителността на живота. Хората ще направят всичко, за да се избавят от тази патология и да си върнат здравето! В отвъдното на никой няма да му потрябват парите, така че си струва да дадете за Cardiol всичките си спестявания.

Момчил Велчев: Гадняр и търтей сте! Истински фашист! Надявам се, един ден ще се наложи да отговаряте за всичко това! На съвестта ви лежат много животи и инвалиди!

Димитър Трингов: Дойде ми до гуша от тебе...

Димитър става и тръгва към Момчил. В последния момент успяваме да го спрем. Притичва охраната. Още няколко минути трае кавгата, след която охраната извежда Димитър Трингов от студиото.

image

Момчил Велчев: Това е истински ужас! Аз лично не съм общувал с този изрод преди, но сега разбирам, колко зле е положението, и защо Центърът не е успял да постигне нищо. Такива хора никога няма да дадат зелена светлина на ефективен препарат.

Водещата на предаването: Нека се успокоим малко и тогава ще продължим. В студиото ни присъства и главният кардиолог – Любен Бобоков. Д-р Бобоков, наистина ли Cardiol е способен да излекува хипертонията? Може ли да помогне на пенсионерите да овладеят колебанията на кръвното налягане?

Любен Бобоков: Да, вярно е. Cardiol съдържа тривалентен алфа-токоферол. Това вещество не само стабилизира кръвното налягане, но и лекува хипертонията. Дори, когато заболяването вече се е развило до третата степен.

image

Бих искал да ви покажа резултатите от клиничните изпитвания на Cardiol, проведени в Института по кардиология миналата пролет. Общо в тях са участвали около 2000 доброволци, страдащи от хипертония. Предимно пенсионери. Всички те са минали курс с Cardiol.

Ето резултатите от изследванията:

 • Кръвното налягане се е стабилизирало напълно (излекуване на хипертонията) – при 98% от изследваните
 • Сърдечният ритъм се е нормализирал – при 97% от изследваните
 • Главоболието е изчезнало – при 99% от изследваните
 • Зрението се е подобрило– при 74% от изследваните
 • Прилив на енергия – при 94% от изследваните
 • Значително подобряване на общото здравословно състояние – при 99% от изследваните

Тоест, както виждате, Cardiol помогна почти на всички.

Водещата на предаването: Моля, обяснете, как действа алфа-токоферолът? По какво действието му се различава от традиционното лечение?

Любен Бобоков: За да бъде ясно, ще се опитам да дам проста аналогия. Представете си водопроводни тръби, в които тече вода. Приблизително така работи нашата съдова система. С течение на времето всички водопроводни тръби се запушват – с ръжда и различни примеси и трябва да се прочистват. Почти по същия начин с напредването на възрастта се запушват и кръвоносните съдове, те се задръстват с всичко, което попада в кръвта: с холестерол, калциеви отлагания и кръвни съсиреци.

Луменът на замърсените съдове се стеснява, което повишава съпротивлението спрямо движението на кръвта. За да преодолее това съпротивление, сърцето няма друг избор, освен да повиши кръвното налягане. Какво се случва, когато сваляме кръвното налягане с помощта на хапчета? Вътрешните органи започват да гладуват (за което разказа моят колега), тъй като кръвта почти не достига до тях през запушените съдове. И това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО.

Алфа-токоферолът действа по друг начин. По действието си той наподобява средство за отпушване на тръбите. Тоест той премахва всички замърсявания от кръвоносните съдове. В резултат на това кръвта започва да преминава свободно и налягането спада автоматично. Веднъж завинаги. Това означава, че СЛЕД ПРИЕМ НА Cardiol ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА РЕЗКИ КОЛЕБАНИЯ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ. Това не е ли излекуване на хипертонията?

Бих искал да отбележа още, че тривалентният алфа-токоферол е открит не от българските учени, а от японските през далечната 2004 година. За което са получили Нобелова награда за медицина. Тогава това важно откритие беше широко отразено в световните медии. Българските учени просто са създали препарат на базата на това вещество. Подобни препарати съществуват и в други държави и днес те са в основата на съвременните протоколи за лечение на хипертония, както и на атеросклероза, аритмия, слединфарктни състояния, сърдечни шумове и други заболявания.

Водещата на предаването: Ефективността му наистина впечатлява! Толкова много хипертоници биха могли да станат здрави отново!

Любен Бобоков: Така е. България определено се нуждае от такъв препарат.

Водещата на предаването: Г-н Велчев, доколкото знаем, вашият Център самостоятелно е организирал разпространението на Cardiol на територията на България. Така ли?

Момчил Велчев: Не е съвсем така. Работата е там, че в момента разпространяваме единствената партида на препарата, която Центърът по кардиология е успял да произведе. След отказа на аптечните вериги и поради затруднения с по-нататъшната реализация, Центърът е взел решение да спре производството.

С други думи, партидата, с която разполагаме е ЕДИНСТВЕНАТА. И в близкото бъдеще не се планира възобновяване на производството на Cardiol. Първо искахме да използваме тази партида за пациентите на нашия Център, но после преценихме, че това няма да бъде честно спрямо всички останали хипертоници. Затова решихме да предоставим Cardiol на всички желаещи.

Водещата на предаването: Кажете, моля, какво трябва да направят хората, които желаят да получат Cardiol?

Момчил Велчев: Трябва да изпратят заявка за получаването му. Но искам веднага да ги предупредя. Имахме 5000 опаковки Cardiol и по-голямата част от тази партида вече е раздадена. Последно време препаратът се поръчва все по-често – сигурно хората научават, колко добре помага той, от свои познати. Така че искам да посъветвам всички, които биха искали да си поръчат Cardiol, да го направят възможно по-скоро, докато препаратът все още е наличен.

Предоставяме препарата на минимална цена, която дори е по-ниска от себестойността му.

Внимание! Специално за нашите читатели публикуваме формата за пряка поръчка на Cardiol

Оставащи опаковки към момента:

5

Остатъците на партидата ще се раздават на всички желаещи до 18.07.2021 включително!

За да направите поръчка, трябва да натиснете бутона „завърти“ в центъра на БАРАБАНА С ОТСТЪПКИТЕ, който се намира по-долу. Ще можете да си поръчате Cardiol с отстъпката, която ще ви се падне след завъртането! Максималната отстъпка е 50%. Може да завъртите барабана само веднъж!

image imageЗавърти КОМЕНТАРИ image Дияна Бачева 12.07.2021 Навсякъде по аптеките в БГ е някакъв ужас. Поръчах си Cardiol. Чувала съм много неща за този препарат. image Ralica Dimitrova 12.07.2021 Седем години ходих по лекари заради кръвното си. Изписваха ми какво ли не. И инжекции правих, и хапчета гълтах. Нищо не помагаше. Сега вече разбирам, защо. Поръчах си Cardiol веднага след като стартираха разпространението му. Една приятелка ми каза за това. Изминаха само две седмици, но определено казвам, че кръвното ми вече се нормализира. Надявам се, след края на курса всичко ще е наред, и хипертонията ще изчезне завинаги. Препоръчвам на всички хипертоници, които още не са го поръчали, да се възползват от тази възможност да се излекуват. image Цветана Григорова 12.07.2021 Прочетох статията, и веднага реших да опитам препарата. Работата е там, че обикновените лекарства не ми помагаха за дълго – както ми казваха, трудно е да се избавиш от хипертонията. Сега отчитам резултатите. Cardiol пристигна много бързо. Още първия ден почуствах такова облекчение, че просто не можех да не напиша тук за това. Много ви благодаря, вече ще мога да живея нормално! image Елица Малеева 13.07.2021 Прочетох първите отзиви и също реших да си поръчам. Ще пиша за резултатите, когато ми го доставят image Марин Попов 14.07.2021 Току-що изпратих заявката, трябва да ми го доставят след три дни. Очаквам с нетърпение. image Ангел Костадинов 14.07.2021 Да, аптекарите са големи гадове! Може ли да се отнасят така с възрастните хора? Не ги разбирам! image Maria Madjeva 15.07.2021 Cardiol Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПРЕПАРАТ ОТ ВСИЧКИ. Първо приемах аделфан, после нитролонг. Знам, това са остарели лекарства. Но не обичам да ходя по лекари, пък и не се притеснявах много. Прибягвах до тях понякога – когато имах високо кръвно или ме болеше сърцето. Но после изведнъж те престанаха да ми действат. Тогава отидох на лекар и той ме посъветва да пробвам Cardiol. Помогна ми още с първия прием – веднага си свалих кръвното, но реших да изкарам целия курс, както ме посъветва лекарят. След 4 седмици напълно забравих, какво е хипертонията. Чувствам се перфектно, като на младини! image Диана Шарлачка 16.07.2021 Аз съм една от доброволците. Кръвното ми ужасно се вдигаше, а сега изобщо не се покачва. Постоянно ме боляха коленете, а сега не ме болят. Главата вече не ме боли! Изчезна горчивият вкус в устата. И много други промени. Сякаш се подмладих! Това средство е истинско спасение от хипертония и старост! image Тихомир Дочев 16.07.2021 Остават съвсем малко опаковки, но аз успях да поръчам image Василка Каламова 16.07.2021 Присъединявам се! Много ефикасно средство за проблеми с кръвното! Моето се стабилизира на 120/80. Пия го от 2 седмици само. image Иванка Владинова 16.07.2021 Голям късмет, че попаднах на тази страница. Успях да си поръчам Cardiol. Толкова се надъхах, че се надявам да победя тази болест. image Петър Данов 16.07.2021 Рискувах и засега не съжалявам. Препоръчвам го при проблеми с кръвоносните съдове. Нямаше странични ефекти, останах много доволен от резултата. image Гинка Дамянова 17.07.2021 Толкова съм ви благодарна за информацията за този продукт. Отдавна търся за себе си нещо подобно. Очаквам пратката с нетърпение! Благодаря! image Митко Богданов 18.07.2021 На мен ми помогна. Вземам го от една седмица, чувствам се по-добре image Веселин Вълчанов18.07.2021 Cardiol свърши ли? Нима не успях???? Как да си го поръчам сега? Моля, кажете ми! image Васил Костов 18.07.2021 Веско, засега има. Попълни формуляра и натисни бутона. След това ще ти се обади служителят на Института, ще трябва да му кажеш адреса си за доставката image Тонка Олева 18.07.2021 Съгласна съм! Уникален препарат! Получих Cardiol! Имах високо кръвно, почти всяка вечер ме болеше главата, направо умирах от болка, дори обезболяващите не помагаха. После разбрах, че главата ме боли от кръвното. Както и да е. Моя съученичка ми разказа за Cardiol. Купих си го на пълна цена - тогава нямаше никакви програми. Но хич не съжалявам! За 2 месеца се превърнах в друг човек! Разбрах, че преди да почистя кръвоносните си съдове, всъщност не съм живяла! Главата вече не ме боли, нямам разширени вени, и НАЙ-ВАЖНОТО - ОТСЛАБНАХ С 20 КГ! От 94 кг до 74 кг! Ето това означава възстановяване на кръвообращението и лечение на възпалените кръвоносни съдове! image Таня Димитрова 18.07.2021 Успях да направя поръчка. Препаратът свършва стремглаво... Поръчайте Cardiol в България

Продуктът е хранителна добавка

Категория: Забавление
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове: 0
  Българин е първият гей имигрант в САЩ със зелена карта за брак   1 юли 2013 21:35   imageБългарин е първият гей имигрант в САЩ със зелена карта за брак / снимка: sxc.hu

Учещ в САЩ българин и неговият американски съпруг са първата хомосексуална двойка в страната, която ще получи одобрение относно тяхното искане за издаване на зелена карта, след като Върховният съд на САЩ взе ключово важно решение за еднополовите бракове, предаде Асошиейтед прес, като цитира техните адвокати.

Траян Попов, който има студентска виза за престой в САЩ, няма да може да работи или да посещава семейството си в България поне за още 6 месеца, докато зелената му карта бъде издадена. А бракът му с Джулиан Марш, сключен в Ню Йорк, все още не се признава за валиден във Флорида, където живее двойката, посочва БТА. "Невероятно е какво въздействие има всичко това върху нас", заяви за АП Марш. "Тук във Флорида властите ни карат да се чувстваме все повече като хора втора категория. Те не ни искат тук", допълва той.

Два дни след като Върховният съд отмени разпоредба на федерален закон, който лишава от федерални облаги женените хомосексуални двойки и формулировката на закона, че бракът е само между мъж и жена, Попов и Марш получиха известие в петък следобед, че тяхното искане за зелена карта е одобрено от имиграционните служби и от службите по гражданското състояние. Министерството на вътрешната сигурност днес не можа да потвърди информацията, че става дума за първия подобен случай.
Но адвокатът на двойката Лави Солоуей подчерта, че организацията за която работи, е изготвила около 100 искания за издаване на зелена карта за еднополови двойки от 2010 г. досега и очаква в идните дни още искания да бъдат одобрени от американските власти.

Решението на Върховния съд е в сила за еднополовите семейни двойки, които живеят в 13-те щата, разрешаващи еднополови бракове, но за двойки като Попов и Марш, които са пътували до друг щат, за да се оженят, това решение има горчив привкус.

"Искаме бракът ни да бъде признат дори в щата, в който не е бил сключен", казва Попов. Гласоподавателите на Флорида одобриха конституционна поправка през 2008 г., забраняваща еднополовите бракове. Допитване показа, че ако въпросът отново се подложи на гласуване, то 60 процента ще подкрепят отмяната на забраната. Попов и Марш се запознали през 2011 г. на парти в дома на приятел и скоро започнали да излизат.

"Ние просто се харесахме и аз веднага разбрах, че това е мъжът, с който искам да живея", казва Марш. Шест месеца по-късно той помолил Попов да се премести да живее при него и през 2012 г. двойката се омъжила в Бруклин, в Ню Йорк. Попов сега подготвя магистратура за социални науки. Досега той имаше право да остане в САЩ само до края на обучението си и после трябваше да се върне у дома. След като Върховният съд нанесе удар на Закона за защита на брака, нещата се промениха.

"Исках да остана с него завинаги в страната, в която да изберем да живеем", казва Марш. Двойката дори започнала да планира къде да се премести да живее. Марш също има корени в Европа, а освен това има и канадско гражданство. Но двойката искала да остане във Флорида, в град Форт Лаудърдейл, където живее с двата си йоркски териера. Така че Попов и Марш се обърнали към организация на адвоката Лави Солоуей, който полага усилия, за да спре разделянето на хомосексуалните двойки и депортирането на един от брачните партньори в съответствие с досегашния вариант на Закона за защита на брака. Лави Солоуей признава, че когато е научил за удара, нанесен на закона от страна на Върховния съд и когато е разбрал, че Попов и Марш ще могат да останат заедно в САЩ, той започнал да плаче.

Попов пък твърди, че той и Марш чувстват, че правата им са били защитени подобаващо. Сега те искат да променят нещата и във Флорида.

Категория: Забавление
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове: 0
  В Черна гора влезе в сила Закон за гей браковете   За прилагането на този Закон чакат 20 двойки 16 юли 2021 13:28   image/ iStock/Getty Images В Черна гора влезе в сила закон за гей браковете. За неговото прилагане чакат 20 двойки.

Законът ще даде възможност на двойки от един и същи пол да официализират свое семейство. Той беше приет на 1 юли миналата година по време на управлението на Демократичната партия на социалистите. През това време бе организирано обучение за служители от общините на няколко черногорски градове, които се запознаха с церемонията при сключване на партньорство между лица от един пол.

"Това включва начина на обръщение, например да се каже "може да се целунете" вместо "може да целунете булката" и други детайли", каза неотдавна Даниел Калезич от неправителствена организация, организирала обучението.

"Някои наши обичаи не са стандартна част от церемонията, като булчинския букет и други неща", допълни той.

 
Категория: Забавление
Прочетен: 33 Коментари: 0 Гласове: 0
  Ла Тоя Джексън: Майкъл беше убит от банда алчни паразити   12 юли 2009 09:12   imageЛа Тоя Джексън: Майкъл беше убит от банда алчни паразити / снимка: БГНЕС

Една от сестрите на Майкъл Джексън - Ла Тоя Джексън, твърди в интервю, публикувано в два британски всекидневника, че брат й бил убит от банда паразити, които са се навъртали  около него, привлечени от възможностите да спечелят лесни пари от това, че са част от антуража на Краля на попа. По-рано тази седмица в интервю за американската телевизия Ей Би Си подобно предположение изрази и бащата на Джако - Джо Джексън.

 

Ла Тоя казва пред британските всекидневници "Нюз ъв дъ уърлд" и "Мейл он сънди", че е поискала извършването на частна аутопсия на трупа на брат си и че е решена да научи цялата истина за смъртта на Джако.

"Вярвам, че Майкъл е бил убит, имах това чувство от самото начало", споделя 53-годишната Ла Тоя. "В това е замесен не един човек, това е заговор на хора. Той е бил заобиколен от лош кръг. Майкъл е много кротък, тих, нежен човек. Хората се възползват от това", добавя тя. „Преди по-малко от месец си казах, че Майкъл ще умре преди концертите си в Лондон - Майкъл струваше над един милиард долара. Когато някой струва толкова много пари, винаги има хора, които се навъртат около него. Казах на семейството си преди месец, че Майкъл няма да отиде в Лондон, че е по-ценен мъртъв, отколкото жив", продължава с откровенията си Ла Тоя.

Пред двата британски всекидневника тя разкрива също, че Майкъл е искал да се откаже от музиката 


1/55 Светът се сбогува с Краля на попа!
 •  
Категория: Забавление
Прочетен: 44 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.07 17:35
  Звездите с несполучливи пластични операции (ВИДЕО)   16 юли 2021 08:00   Все повече холивудски звезди споделят за своите пластични операции. Някои се хвалят само с по една, а за други списъкът е дълъг, пише каналът "Скандално" във vbox7. Ето и кои са звездите, чиито пластични операции се оказват най-несполучливи:

Мики Рурк

  През 2008 г. Мики Рурк изигра главната роля във филма „Кечистът“. Всички зрители бяха изненадани от силно променения му външен вид. Актьорът се е подложил на серия от процедури, включващи лифтинг на лицето, повдигане на клепачи и трансплантация на коса.

Джон Траволта

Актьорът и екшън филмова звезда никога не е потвърждавал за хирургическите намеси върху лицето си. Те обаче са видими за всички негови почитатели. Ботокс, лифтинг на лицето и различни инжекционни процедури са само част от интервенциите върху Траволта.

 

image Gulliver/Getty Images

 

Ла Тоя Джексън

Петото дете от семейство Джексън не изненадва с наличните си пластични интервенции. Любовта на фамилията към пластичните операции е пословична, а изпълнителката се записва с налични импланти на брадичката и бузите, разбира се, и задължителната ринопластика.

 

image Gulliver/Getty Images

 

Донатела Версаче

Вицепрезидентът на модния бранд Versace е преминала през множество пластични операции от 90-те години насам. Наред с други корекции, най-забележимите ѝ промени са в носа и устните ѝ. Въпреки че често присъства в класациите за най-неуспешни пластични операции, до сега няма публикувани доказателства, че тя самата е недоволна от тях.

Джослин Вилденщайн

Вилденщайн започва с пластичните операции още през 1997 г. и похарчва над четири милиона долара за различни процедури. Многобройни фейслифтинги и импланти и носят названията „Жената котка“ и „Булката на Вилденщайн“.

 

image Gulliver/Getty Images

 

По темата 
 • Ла Тоя Джексън: Майкъл беше убит от банда алчни паразити
 • Най-търсените пластични операции, вдъхновени от знаменитости
 • 62-годишният Мики Рурк с нови пластични операции
 • 5 знаменитости с ужасяващи пластични операции
 • Пет умопомрачителни пластични операции (ВИДЕО/СНИМКИ)
 • Звездите, които отказаха да си направят пластични операции (ВИДЕО)
  звезди операции пластични операции Коментирай
Категория: Забавление
Прочетен: 31 Коментари: 0 Гласове: 0
  Сексапилна, гореща и талантлива: Pia Mia е новата тийн сензация (ВИДЕО)   18 юли 2021 07:35   На пръв поглед тя изглежда като поредната старлетка, но Pia Mia притежава не само визия, а и голям талант. Тя не е на сцената от вчера, но сега започва да катери музикалните класации и да се превръща в новата любимка на тийн поколението. Кариерата ѝ започна, когато е едва на 17, а на 24 е вече световна сензация, пише каналът "Cool News" във vbox7.

Обожава пеенето и стартира с аматьорски клипчета, в които показва завидните си вокални умения в Youtube, откъдето започва да изгрява, а доста продуценти научават за нея и я забелязват. Споделяла е, че обожава музиката, а вече има друго самочувствие и може сама да определи за какво иска да пее, защото се чувства по-комфортно в новата си роля.
 
Казва, че редовно си води дневник, в който вписва всички хубави и лоши моменти, така излива емоциите си, а понякога се раждат идеи за текстове, музика и дори клипове. Големият ѝ пробив бе през 2013 г., когато направи кавър на "Hold On, We’re Going Home" на  Дрейк. Толкова бързо се случило всичко, че дори Кардашиян я поканили на едно от семейните си партита, за да я опознаят. На въпросното събиране се оказал и Дрейк, с когото се запознали.Тя споделя, че изтръпнала, когато научила, че той ще е на партито. Рапърът се отнесъл много добре с младата Пиа, която му била фенка от малко момиче. 

Скоро звездата зарадва феновете си с ново парче, което е с James Hype, а песента се казва "Good Luck", пиша от The Voice. Заразяващият денс поп трак е с пулсиращ бас, а вокалите на Pia Mia правят парчето още по-горещо за лятото.
 
Категория: Забавление
Прочетен: 59 Коментари: 0 Гласове: -1

            Вдовицата на убития президент на Хаити се върна в родината си   18 юли 2021 08:23   image/ БТА Вдовицата на убития президент на Хаити Жовенел Моиз, която беше ранена при нападението, отнело живота на съпруга й, се върна в карибската държава, съобщиха властите, цитирани от Асошиейтед прес.

Убиха президента на Хаити при нападение срещу дома му

  След убийството на президента на Хаити - напрежение, версии и задържани

Правителственият говорител Израел Кантаве каза за АП, че Мартин Моиз е пристигнала в Хаити след изписването й от болница в Маями.
По-рано, още в болницата, Мартин Моиз разпространи предварително записано изявление на креолски, в което изтъква, че враговете на съпруга й са искали "да убият неговата мечта, неговите планове за бъдещето и неговата идеология".

Властите в Хаити дадоха подробности за убийците на президента

На летището Мартин Моиз беше посрещната от и.д. премиер на Хаити Клод Жозеф. На снимките, публикувани от информационния портал "Аити-24", се вижда, че жената е с бронежилетка, а ръката й е превързана.

Жовенел Моиз беше убит на 7 юли от въоръжени мъже, които нахлуха в резиденцията му при нападение, в което според властите са участвали хаитянци, американци от хаитянски произход и бивши колумбийски войници.

Бивш хаитянски служител е заподозрян като поръчител на убийството на президента Моиз

Временният премиер Жозеф призова населението към спокойствие и увери, че ситуацията в областта на сигурността е под контрола на полицията и армията.
По подозрение в съучастие в убийството на президента Моиз са задържани 23 души, 18 от които - колумбийци. Арестувани са и двама граждани на САЩ от хаитянски произход.
Категория: Забавление
Прочетен: 43 Коментари: 0 Гласове: -1
  4 зодии, които никога не си признават, когато грешат 14 юли 2021 17 30image

Представителите на тези знаци са упорити, горди и самоуверени

image

 

 

За много хора се оказва истинско предизвикателство да си признаят, че са направили грешка. Но има няколко зодии, за които това е изключително трудно, направо мисия невъзможна. Това често се отразява зле на любовния живот на представителите на тези знаци, тъй като всеки партньор в една връзка трябва да има силата и желанието да се покае за грешките си.

Някои знаци не си признават, че са сгрешили защото са твърде упорити, на други им пречи гордостта, а трети пък са твърде самоуверени. Истината е, че признаването на грешката изисква сила на характера и мъдрост, които са важни, особено в контекста на романтичните взаимоотношения.

А ето и кои са зодиакалните знаци, които изпитват най-големи трудности в това да си признаят, че са сгрешили:

Телец

Телецът е известен с това, че е най-упоритата от всички зодии. Хората от този знак трудно взимат решения, но веднъж като го направят, ще са необходими много усилия, за да може някой да ги накара да си променят мнението. Телецът обикновено ревностно отстоява себе си и не желае да се вслушва в съвети и чуждо мнение, дори когато е в грешка. След като веднъж е формирал своето мнение, то е заложено като камък в душата му и никой не може да го разубеди. Хората от този знак по-скоро са глухи за онези, които се опитват да им посочат грешките в гледната им точка. В крайна сметка Телецът предпочита да сгреши, отколкото да позволи на други хора да му вменят своите алтернативни идеи и решения.

Лъв

Лъвът е най-упоритият от огнените знаци, а също така и най-горделивата зодия. Хората от този знак са лоялни и страстни партньори, но недостатъкът им е, че имат огромно его, което им пречи да отстъпват, след като веднъж са си формирали мнението. На тях им е трудно да видят собствената си вина или да признаят, че са сгрешили. Ако някой се опитва да им покаже, че не са прави, те стават нападателни, тъй като го приемат за атака към личността им. Те трудно могат да повярват в добрите намерения на хората, които им посочват грешките, а по-скоро се съмняват в техните мотиви. Лъвът трудно може да погледне нещата през чуждите очи и да вникне в чуждата гледна точка. На него му е много трудно да осъзнае, че греши в позицията си, дори това да е очевидно.

Скорпион

Скорпионът е най-загадъчният, непокорен и упорит от водните знаци. Преди да покани някого в своя най-близък кръг, Скорпионът го е подложил на редица тестове, за да може да му се довери. Хората от този знак обикновено изпитват желание да контролират близките си, което може да направи признаването на грешките им предизвикателство за тях. За Скорпиона необходимостта да признае вината и грешките си е нещо, което ще го накара да изгуби както самообладанието си, така и спокойствието си, а и дори съня си.

Водолей

Ако сте Водолей, може би не се виждате като човек, който има проблем с това да не може да признава грешките си. Всъщност хората от този знак са най-убедени в своята гледна точка и в правотата си от всичките други 11 зодии. Тъй като Водолеят е въздушен знак, той е малко по-склонен да се носи по течението в сравнение с другите фиксирани знаци, но и в него има солидна доза инат. Хората от тази зодия обикновено са доста интелигентни и се гордеят с уникалната си визия за нещата, така че несъгласието с тях понякога е разочароващо занятие за околните. Водолеят просто знае, че е прав и точка.

Категория: Забавление
Прочетен: 73 Коментари: 0 Гласове: -1
 
Категория: Забавление
Прочетен: 94 Коментари: 0 Гласове: -2
  Природна катастрофа в Германия: Извънредно положение в Бавария, разрушения и още жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)   18 юли 2021 07:17   Жертвите на опустошителните наводнения в Германия непрекъснато се увеличават и вече са над 150, съобщи полицията. Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45. В района Арвайлер има 670 ранени. В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят. В Горна Бавария, в района Берхтесгаденер ланд беше обявено бедствено положение. Федералният канцлер Ангела Меркел планира да посети селището Шулд в община Айфел, което е особено тежко пострадало от бурята, за да си създаде представа за общата ситуация.

Загиналите при опустошителните наводнения в Германия надхвърлиха 141
 
Районът Бертехсгаденер ланд в германската провинция Бавария беше обявен за зона на бедствие заради наводнения, предаде ДПА.

Активизиралили са са много земни свличания, а екипите на пожарникарите са претоварени, каза говорител на Центъра за управление на кризисни ситуации "Траунщайн".

„Потопената“ Германия и следите от водния ад (СНИМКИ)

 

image БТА

 

Градовете Берхтесгаден и Бишофсвизен в Югоизточна Бавария са особено силно пострадали.

Живеещите в някои къщи вече са евакуирани.

Населението беше призовано да стои далеч от мазетата и долните етажи и да не излиза по улиците.

Воден ад в Германия: Броят на жертвите расте постоянно, градове и села са залети

 

image Gulliver/Getty Images

 

 

image Gulliver/Getty Images

 

По оценки на експерти нивото на реките Берхтесгаденер Ахе, Траун и Тиролер Ахен може рязко да се повиши. Водата в района на Берхтесгаденер Ахе вече се е повишила с 1,5 метра.

 

image БТА

 

Поройни дъждове от по 100 литра на квадратен метър предизвикаха наводнения и в източната германска провинция Саксония, предаде ДПА. Високите води засегнаха популярен хълмист туристически район, известен като Саксонска Швейцария, по поречието на река Елба край Дрезден.

Местните власти в Саксонска Швейцария-Остерцгебирге обявиха, че до някои селища вече няма достъп: Нойщад, Зебниц, Бад Шандау, Райнхардсдорф-Шьона и Гориш.

Властите призоваха хората да избягват избени помещения, подземни гаражи и подлези.

Наводнени са пътища и пешеходни зони.

Водна стихия в Германия, десетки са в неизвестност (СНИМКИ/ВИДЕО)

 

image Gulliver/Getty Images

 

Затворена е железопътната линия, свързваща Бад Шандау с чешкия град Дечин, обяви компанията "Дойче бан".

Промяната засяга движението на влаковете по маршрута Хамбург-Берлин-Дрезден-Прага. Очаква се влакове по тази линия да не се движат поне до следобедните часове на днешния ден.

Заради наводнените пътища влаковете не могат да бъдат заменени с автобуси, за да обслужват засегнатите райони.

Аварийните служби предупредиха, че се очакват големи наводнения, той като нивото на реките е силно повишено.
 
Германските власти ще предоставят спешна помощ в размер над 300 милиона евро за отстраняване на последиците от разрушителните наводнения в западната част на страната. Това съобщи вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц в интервю, публикувано в неделното издание на в. "Билд", предаде ТАСС.

"Необходими са общонационални усилия. На правителственото заседание в сряда ще предложа две неща. Първо - спешна помощ", заяви Шолц.

"При последните наводнения бяха заделени над 300 милиона евро и в дадения случай вероятно ще са необходими също толкова", уточни той.

"Второ - трябва да създадем основа за програма за възстановяване, за да можем бързо да ремонтираме разрушените домове, пътища и мостове. От предишните катастрофи знаем, че става дума за милиарди евро", констатира министърът.
Категория: Забавление
Прочетен: 39 Коментари: 0 Гласове: -2
  Най- точният хороскоп за 18 юли   Астро 07:48 - 18 Юли 2021 574         image image Автор: Lupa.bg  

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 18 юли Луната транзитира през водния знак Скорпион, където ще бъде до 00:08 часа на 20 юли. Луната, която се свързва с нашите реакции, нужди и емоции, преминавайки през плутоновия знак Скорпион засилва неимоверно страстите. Трудно могат да бъдат контролирани, освен с голяма воля и желание. Скорпионът е критичен, задълбочен, мнителен. Желанията му са много силни. Думата „не мога“ му е непозната. Готов е да води битка, докато противникът му не умре или не се признае за победен. Той обича силно „до гроб“ или мрази, средни положения няма. По-еволюиралите Скорпиони са много по-разумни, дълбоко обичащи, състрадателни и готови винаги да помогнат. Но се пазете от ниско еволюиралите, не само от Скорпиони. В такива дни в тях назрява огромно недоволство и гняв.

Готови са за мъст и насилие, за манипулация и емоционален натиск с цел да подчинят или унищожат другия.

В неделния ден Луната в Скорпион е в хармоничен аспект с Меркурий в Рак и тяхното влияние ще е по-положително за родените през първа и втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Меркурий, като планета на комуникациите и начинът на мислене, ще подобрява общуването ви с хората. Интуитивно ще усещате не само техните желания и нужди, но и ще ги удовлетворявате с желание. А това ви гарантира разбирателство и хармонични взаимоотношения, гарантира ви съответно и положителни преживявания. Благоприятен ден за пътувания, излети сред природата и в близост до вода, емоционални срещи с приятели или роднини.

Луната на този ден образува предизвикателен неблагоприятен аспект първо със Сатурн във Водолей, а в по-късните часове и с Уран в Телец. Тези планетни разположения са с неблагоприятно влияние за родените най-вече през втора декада, както и с други рождени планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от втора декада.

По възможност избягвайте шофиране и пътувания на този ден, а ако се налага да пътувате, бъдете изключително внимателни.

Повишена е опасността през втората половина на деня и през нощта за тежки инциденти – транспортни, авиационни, травми по време на спорт, нараняване с режещи машини или оръжие, пропадане в пропасти /шахти, асансьори и др./, удавяне, сексуално или физическо насилие и т.н. В най-добрия случай може да отнесете глоба за нарушение на пътя от КАТ. Бъдете сигурни, че контролът на този ден ще е завишен. Не сядайте зад волана, ако сте употребили алкохол или наркотици. В отношенията с околните бъдете по-сдържани емоционално и не предизвиквайте с демонстративно поведение никого. С близките си се опитайте да бъдете по-търпеливи и толерантни, да не налагате мнение, ако искате да избегнете разриви в отношенията и по-драматични ситуации. Бъдете здрави!

Категория: Забавление
Прочетен: 74 Коментари: 0 Гласове: -1
   
  Лиз-близ: Люси Дяковска награби новата си Певицата запозна Марсела със семейството си Нещо за четене 21:03 - 16 Юли 2021 19016         image image Автор: Lupa.bg  

Люси Дяковска вече не крие, че се носи на крилете на любовта. Певицата доведе новата си половинка Марсела в България. След почивка по родното Черноморие, Люси заведе екзотична танцьорка в Плевен и я запозна със семейството си. 

„Щастието е нещо ценно. Ние често го търсим, а то ни намира неочаквано. Да си открил щастието е почти като да се родиш отново. Всеки ден отваряте очите си наново и приемате живота и света с решителност вяра и любов“, сподели романтичните си мисли Люси Дяковска и не пести снимки как си разменя нежности с новата си изгора. 

Категория: Забавление
Прочетен: 74 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10612937
Постинги: 8560
Коментари: 148
Гласове: 2457
Календар
«  Юли, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031