Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07 22:13 - Дискусията за начините на сваляне на кръвното налягане в България за малко да завърши с бой. Наложи се да не излъчват емисията по телевизията. Какво се случи в
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Дискусията за начините на сваляне на кръвното налягане в България за малко да завърши с бой. Наложи се да не излъчват емисията по телевизията. Какво се случи в действителност? Ръководителят на Научния център по кардиология: „Убивате хората – ето какво правите. Хората отиват в аптеките, защото нямат избор. А вие вместо нормални лекарства им пробутвате скъпи залъгалки, които само влошават нещата. Колко хора са починали заради вас... Аптечен фашист сте!“

Никой не е очаквал, че в студиото може да стане меле. Макар че заявената тема предполагаше, че страстите ще се разгорещят. Обсъждало се е лечението на хипертония в България.

Няколко дни по-рано Българската асоциацията на кардиолозите обвини аптечните вериги в заговор срещу хората.

„АПТЕЧНИТЕ ВЕРИГИ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО И СЪЗНАТЕЛНО ТЪПЧАТ БЪЛГАРСКИТЕ ХИПЕРТОНИЦИ С ПРЕПАРАТИ ОТПРЕДИ 20 ГОДИНИ, КОИТО ВЕЧЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ В НИТО ЕДНА ДЪРЖАВА ОТ ЕС. С такива препарати българските граждани нямат шансове да излекуват хипертония“.

В студиото присъстват ръководителят на Научния център по кардиология, представителят на най-голямата верига аптеки „Фармасток-М“ и главният кардиолог. Ще се опитаме да разберем ситуацията.

Водещата на предаването: Първият ми въпрос е към Момчил Велчев – ръководител на Научния център по кардиология. Г-н Велчев, бихте ли ни разказали, какво се случва? Защо избухна този скандал между Научния център и аптечните вериги?

image

Момчил Велчев: Да, разбира се. Бих искал първо да ви цитирам някои цифри. Хипертонията е най-често срещаното заболяване в България. Пред него се изправят 9 от 10 души. Ако кръвното налягане не се повишава на млади години, най-вероятно е да се повиши в напреднала възраст. Всяка година много хора в страната умират от високо кръвно налягане, както и от последиците от него: сърдечен арест, инсулт или инфаркт. ХИПЕРТОНИЯТА Е НАЙ-ЧЕСТАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО. Ако кръвното налягане на човек започне да се покачва, тогава може да се каже, че той ще живее доста по-малко, отколкото би могъл.

В същото време БЪЛГАРИЯ ЗАЕМА „ПОЧЕТНОТО“ ПЪРВО МЯСТО ПО ИЗОСТАВАНЕ В ЛЕЧЕНИЕТО НА ХИПЕРТОНИЯ СРЕД ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ. Почетното в кавички, разбира се.

Обаче не лекарите и учените са виновни за това. Ние като никой друг разбираме, че зад всички тези цифри стоят хора, предимно възрастни, които се нуждаят от помощ и лечение. Те също като нас искат да са здрави. И ние правим всичко по силите си, за да им помогнем.

Въпреки това, вече няколко години поред срещаме ЯРОСТНА СЪПРОТИВА ОТ СТРАНА НА АПТЕКИТЕ. Те провалят всички начинания в зародиш и не дават на хората да се лекуват. Защото те преследват други цели. За тях болните хора са източник на облаги!

Те не допускат по аптечните рафтове да има препарати, които могат да лекуват хипертония. Искам да подчертая – не да стабилизират кръвното налягане, както го правят препаратите от предишното поколение, а именно да лекуват тази патология. СЛЕД ТОВА ЛЕЧЕНИЕ КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ПРЕВИШАВА НОРМАЛНИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ ЗА СЪОТВЕТНАТА ВЪЗРАСТ.

Водещата на предаването: Доколкото разбирам, сега говорите за ситуацията с Cardiol?

Момчил Велчев: Не само! Cardiol е само капката, която преля чашата на търпението ни. И преди това е имало много неприятни ситуации. Но историята с Cardiol е извън всякакви граници. Недопустимо е да мразят толкова своите сънародници и да се държат толкова нагло!

Водещата на предаването: Разкажете за ситуацията в общи линии, така че нашите зрители да разберат за какво става въпрос.

Момчил Велчев: Накратко, сега България е истинско сметище за остарели антихипертензивни препарати. Вижте, какво се продава по аптечните рафтове: Метопролол, Конкор, Атенолол, Енап, Небикард и подобни препарати. Всички тези медикаменти са предназначени за понижаване на кръвното налягане.

Многократно е доказано обаче, че изкуственото намаляване на налягането също причинява на организма колосални вреди. Сърцето не повишава налягането току-тъй – прави го, за да достави кръв до всички органи, използвайки гъста капилярна мрежа. Когато понижаваме кръвното налягане, възпрепятстваме притока на кръв и подлагаме вътрешните органи на гладуване, което причинява много хронични заболявания.

Разбира се, резките колебания на кръвното налягане са вредни за човека и могат да го убият, но постоянното сваляне на налягането не е изход.

С оглед на това, българските учени са предложили оптимално решение – нов препарат Cardiol с тривалентен алфа-токоферол. Този препарат би могъл да помогне на милиони хора, но българските аптечни вериги са наложили вето върху него. В преносен смисъл, разбира се. Те просто са казали, че за този Cardiol няма място на българските аптечни рафтове.

Всъщност, те са блокирали възможността за хората да се излекуват. Освен това препаратът не е скъп и е достъпен за всички слоеве от населението.

Водещата на предаването: В студиото ни присъства един от собствениците на корпоративна група «Фармасток-М», която притежава 72% от аптеките в България – господин Димитър Трингов. Г-н Трингов, кажете, защо не позволявате на хората да се лекуват?

image

Димитър Трингов: Първо, искам да се обърна към предишния говорител. Извинете, не помня, как се казва. Моля го да внимава с обвиненията си, иначе следващия път ще съжалява. Вече говорихме с него в коридора, но явно не разбира от добро.

Второ, нямам намерение да се оправдавам пред който и да е. Какво право имате да ни казвате, какво да продаваме и какво не? Аптеките са търговски структури и ние продаваме това, което смятаме за необходимо. Действаме в рамките на закона.

Водещата на предаването: Тоест признавате, че продавате остарели препарати?

Димитър Трингов: Още веднъж: ние сами формираме своя асортимент и включваме в него медикаменти по своя преценка. Продаваме такива препарати, които ни е изгодно да продаваме. Но цялата представена у нас продукция е сертифицирана и препоръчана от лекарите. Нямаме право да продаваме продукти, които нямат сертификати. От друга страна – ако това изискване е изпълнено, тогава ние избираме, какво да продаваме и какво не.

Защо не отивате в обикновените магазини и не им диктувате, какво да продават? Защо го казвате на нас?

Момчил Велчев: Защото продавате жизненоважни лекарства, а не бетон за строежи! Къде другаде хората могат да купуват лекарства, ако не в аптеките? Хората умират от хипертония. Умират! Те идват при вас, а вие вместо да им помогнете да се излекуват, ги ограбвате! Убивате хората! Представа си нямате, колко животи тежат на съвестта ви!

Водещата на предаването: Г-н Трингов, защо не допуснахте препаратът Cardiol да стигне до аптечните рафтове, каква е основната причина за това?

Димитър Трингов: Не бяхме само ние. Това беше общо решение на всички аптечни вериги, които членуват в Асоциацията. А причината е проста – НЕ ИСКАМЕ ДА ИЗВЪРШВАМЕ БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ ЗА НАША СМЕТКА!!!

Предлагахме на Центъра да установи цената на Cardiol в рамките на 5000-7000 лв. за опаковка. Той допринася за пълното излекуване на хипертония. Хората са готови да платят всякакви пари за такъв препарат. Но служителите на Центъра се отказаха от дискусията и ни обвиниха във всички смъртни грехове. Те предлагаха цената на Cardiol да не надвишава 100 лева! Но това са пълни глупости! Да не сме в детска градина! Този препарат ще срине продажбите в целия сектор. Ще понесем огромни загуби. Имам бизнес, и той трябва да ми генерира печалба. Жестоко ли е? Може би! Но ако искате да се излекувате, моля да платите за това.

Водещата на предаването: Но 5000-7000 лв. за опаковка са непосилни пари за повечето български граждани. Особено за пенсионерите. Как им предлагате да се лекуват тогава?

Момчил Велчев: Ами, на кого разправяте тези неща? По очите му личи, че не му пука за никого. Той просто се присмива на цялата ситуация!

Димитър Трингов: (към Момчил Велчев) Още едно подобно твърдение и ще съжаляваш! Предупредих те... (към водещата) Пенсионерите имат спестявания и жилища. Да не забравяме и за здравните осигуровки. И изобщо говорим за хипертонията и скъсяване на продължителността на живота. Хората ще направят всичко, за да се избавят от тази патология и да си върнат здравето! В отвъдното на никой няма да му потрябват парите, така че си струва да дадете за Cardiol всичките си спестявания.

Момчил Велчев: Гадняр и търтей сте! Истински фашист! Надявам се, един ден ще се наложи да отговаряте за всичко това! На съвестта ви лежат много животи и инвалиди!

Димитър Трингов: Дойде ми до гуша от тебе...

Димитър става и тръгва към Момчил. В последния момент успяваме да го спрем. Притичва охраната. Още няколко минути трае кавгата, след която охраната извежда Димитър Трингов от студиото.

image

Момчил Велчев: Това е истински ужас! Аз лично не съм общувал с този изрод преди, но сега разбирам, колко зле е положението, и защо Центърът не е успял да постигне нищо. Такива хора никога няма да дадат зелена светлина на ефективен препарат.

Водещата на предаването: Нека се успокоим малко и тогава ще продължим. В студиото ни присъства и главният кардиолог – Любен Бобоков. Д-р Бобоков, наистина ли Cardiol е способен да излекува хипертонията? Може ли да помогне на пенсионерите да овладеят колебанията на кръвното налягане?

Любен Бобоков: Да, вярно е. Cardiol съдържа тривалентен алфа-токоферол. Това вещество не само стабилизира кръвното налягане, но и лекува хипертонията. Дори, когато заболяването вече се е развило до третата степен.

image

Бих искал да ви покажа резултатите от клиничните изпитвания на Cardiol, проведени в Института по кардиология миналата пролет. Общо в тях са участвали около 2000 доброволци, страдащи от хипертония. Предимно пенсионери. Всички те са минали курс с Cardiol.

Ето резултатите от изследванията:

  • Кръвното налягане се е стабилизирало напълно (излекуване на хипертонията) – при 98% от изследваните
  • Сърдечният ритъм се е нормализирал – при 97% от изследваните
  • Главоболието е изчезнало – при 99% от изследваните
  • Зрението се е подобрило– при 74% от изследваните
  • Прилив на енергия – при 94% от изследваните
  • Значително подобряване на общото здравословно състояние – при 99% от изследваните

Тоест, както виждате, Cardiol помогна почти на всички.

Водещата на предаването: Моля, обяснете, как действа алфа-токоферолът? По какво действието му се различава от традиционното лечение?

Любен Бобоков: За да бъде ясно, ще се опитам да дам проста аналогия. Представете си водопроводни тръби, в които тече вода. Приблизително така работи нашата съдова система. С течение на времето всички водопроводни тръби се запушват – с ръжда и различни примеси и трябва да се прочистват. Почти по същия начин с напредването на възрастта се запушват и кръвоносните съдове, те се задръстват с всичко, което попада в кръвта: с холестерол, калциеви отлагания и кръвни съсиреци.

Луменът на замърсените съдове се стеснява, което повишава съпротивлението спрямо движението на кръвта. За да преодолее това съпротивление, сърцето няма друг избор, освен да повиши кръвното налягане. Какво се случва, когато сваляме кръвното налягане с помощта на хапчета? Вътрешните органи започват да гладуват (за което разказа моят колега), тъй като кръвта почти не достига до тях през запушените съдове. И това е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВРЕДНО ЗА ЗДРАВЕТО.

Алфа-токоферолът действа по друг начин. По действието си той наподобява средство за отпушване на тръбите. Тоест той премахва всички замърсявания от кръвоносните съдове. В резултат на това кръвта започва да преминава свободно и налягането спада автоматично. Веднъж завинаги. Това означава, че СЛЕД ПРИЕМ НА Cardiol ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА РЕЗКИ КОЛЕБАНИЯ НА КРЪВНОТО НАЛЯГАНЕ. Това не е ли излекуване на хипертонията?

Бих искал да отбележа още, че тривалентният алфа-токоферол е открит не от българските учени, а от японските през далечната 2004 година. За което са получили Нобелова награда за медицина. Тогава това важно откритие беше широко отразено в световните медии. Българските учени просто са създали препарат на базата на това вещество. Подобни препарати съществуват и в други държави и днес те са в основата на съвременните протоколи за лечение на хипертония, както и на атеросклероза, аритмия, слединфарктни състояния, сърдечни шумове и други заболявания.

Водещата на предаването: Ефективността му наистина впечатлява! Толкова много хипертоници биха могли да станат здрави отново!

Любен Бобоков: Така е. България определено се нуждае от такъв препарат.

Водещата на предаването: Г-н Велчев, доколкото знаем, вашият Център самостоятелно е организирал разпространението на Cardiol на територията на България. Така ли?

Момчил Велчев: Не е съвсем така. Работата е там, че в момента разпространяваме единствената партида на препарата, която Центърът по кардиология е успял да произведе. След отказа на аптечните вериги и поради затруднения с по-нататъшната реализация, Центърът е взел решение да спре производството.

С други думи, партидата, с която разполагаме е ЕДИНСТВЕНАТА. И в близкото бъдеще не се планира възобновяване на производството на Cardiol. Първо искахме да използваме тази партида за пациентите на нашия Център, но после преценихме, че това няма да бъде честно спрямо всички останали хипертоници. Затова решихме да предоставим Cardiol на всички желаещи.

Водещата на предаването: Кажете, моля, какво трябва да направят хората, които желаят да получат Cardiol?

Момчил Велчев: Трябва да изпратят заявка за получаването му. Но искам веднага да ги предупредя. Имахме 5000 опаковки Cardiol и по-голямата част от тази партида вече е раздадена. Последно време препаратът се поръчва все по-често – сигурно хората научават, колко добре помага той, от свои познати. Така че искам да посъветвам всички, които биха искали да си поръчат Cardiol, да го направят възможно по-скоро, докато препаратът все още е наличен.

Предоставяме препарата на минимална цена, която дори е по-ниска от себестойността му.

Внимание! Специално за нашите читатели публикуваме формата за пряка поръчка на Cardiol

Оставащи опаковки към момента:

5

Остатъците на партидата ще се раздават на всички желаещи до 18.07.2021 включително!

За да направите поръчка, трябва да натиснете бутона „завърти“ в центъра на БАРАБАНА С ОТСТЪПКИТЕ, който се намира по-долу. Ще можете да си поръчате Cardiol с отстъпката, която ще ви се падне след завъртането! Максималната отстъпка е 50%. Може да завъртите барабана само веднъж!

image imageЗавърти КОМЕНТАРИ image Дияна Бачева 12.07.2021 Навсякъде по аптеките в БГ е някакъв ужас. Поръчах си Cardiol. Чувала съм много неща за този препарат. image Ralica Dimitrova 12.07.2021 Седем години ходих по лекари заради кръвното си. Изписваха ми какво ли не. И инжекции правих, и хапчета гълтах. Нищо не помагаше. Сега вече разбирам, защо. Поръчах си Cardiol веднага след като стартираха разпространението му. Една приятелка ми каза за това. Изминаха само две седмици, но определено казвам, че кръвното ми вече се нормализира. Надявам се, след края на курса всичко ще е наред, и хипертонията ще изчезне завинаги. Препоръчвам на всички хипертоници, които още не са го поръчали, да се възползват от тази възможност да се излекуват. image Цветана Григорова 12.07.2021 Прочетох статията, и веднага реших да опитам препарата. Работата е там, че обикновените лекарства не ми помагаха за дълго – както ми казваха, трудно е да се избавиш от хипертонията. Сега отчитам резултатите. Cardiol пристигна много бързо. Още първия ден почуствах такова облекчение, че просто не можех да не напиша тук за това. Много ви благодаря, вече ще мога да живея нормално! image Елица Малеева 13.07.2021 Прочетох първите отзиви и също реших да си поръчам. Ще пиша за резултатите, когато ми го доставят image Марин Попов 14.07.2021 Току-що изпратих заявката, трябва да ми го доставят след три дни. Очаквам с нетърпение. image Ангел Костадинов 14.07.2021 Да, аптекарите са големи гадове! Може ли да се отнасят така с възрастните хора? Не ги разбирам! image Maria Madjeva 15.07.2021 Cardiol Е НАЙ-ДОБРИЯТ ПРЕПАРАТ ОТ ВСИЧКИ. Първо приемах аделфан, после нитролонг. Знам, това са остарели лекарства. Но не обичам да ходя по лекари, пък и не се притеснявах много. Прибягвах до тях понякога – когато имах високо кръвно или ме болеше сърцето. Но после изведнъж те престанаха да ми действат. Тогава отидох на лекар и той ме посъветва да пробвам Cardiol. Помогна ми още с първия прием – веднага си свалих кръвното, но реших да изкарам целия курс, както ме посъветва лекарят. След 4 седмици напълно забравих, какво е хипертонията. Чувствам се перфектно, като на младини! image Диана Шарлачка 16.07.2021 Аз съм една от доброволците. Кръвното ми ужасно се вдигаше, а сега изобщо не се покачва. Постоянно ме боляха коленете, а сега не ме болят. Главата вече не ме боли! Изчезна горчивият вкус в устата. И много други промени. Сякаш се подмладих! Това средство е истинско спасение от хипертония и старост! image Тихомир Дочев 16.07.2021 Остават съвсем малко опаковки, но аз успях да поръчам image Василка Каламова 16.07.2021 Присъединявам се! Много ефикасно средство за проблеми с кръвното! Моето се стабилизира на 120/80. Пия го от 2 седмици само. image Иванка Владинова 16.07.2021 Голям късмет, че попаднах на тази страница. Успях да си поръчам Cardiol. Толкова се надъхах, че се надявам да победя тази болест. image Петър Данов 16.07.2021 Рискувах и засега не съжалявам. Препоръчвам го при проблеми с кръвоносните съдове. Нямаше странични ефекти, останах много доволен от резултата. image Гинка Дамянова 17.07.2021 Толкова съм ви благодарна за информацията за този продукт. Отдавна търся за себе си нещо подобно. Очаквам пратката с нетърпение! Благодаря! image Митко Богданов 18.07.2021 На мен ми помогна. Вземам го от една седмица, чувствам се по-добре image Веселин Вълчанов18.07.2021 Cardiol свърши ли? Нима не успях???? Как да си го поръчам сега? Моля, кажете ми! image Васил Костов 18.07.2021 Веско, засега има. Попълни формуляра и натисни бутона. След това ще ти се обади служителят на Института, ще трябва да му кажеш адреса си за доставката image Тонка Олева 18.07.2021 Съгласна съм! Уникален препарат! Получих Cardiol! Имах високо кръвно, почти всяка вечер ме болеше главата, направо умирах от болка, дори обезболяващите не помагаха. После разбрах, че главата ме боли от кръвното. Както и да е. Моя съученичка ми разказа за Cardiol. Купих си го на пълна цена - тогава нямаше никакви програми. Но хич не съжалявам! За 2 месеца се превърнах в друг човек! Разбрах, че преди да почистя кръвоносните си съдове, всъщност не съм живяла! Главата вече не ме боли, нямам разширени вени, и НАЙ-ВАЖНОТО - ОТСЛАБНАХ С 20 КГ! От 94 кг до 74 кг! Ето това означава възстановяване на кръвообращението и лечение на възпалените кръвоносни съдове! image Таня Димитрова 18.07.2021 Успях да направя поръчка. Препаратът свършва стремглаво... Поръчайте Cardiol в България

Продуктът е хранителна добавка
Гласувай:
1
1Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10491098
Постинги: 7944
Коментари: 147
Гласове: 2437
Календар
«  Август, 2021  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031