Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Особено изглежда нашето положение на тази земя.Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой,без да знае защо и за какво,във всекидневния живот ние само чувстваме,че човек е тук заради другите, заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 9293653 Постинги: 7548 Коментари: 147
Постинги в блога от 05.09.2018 г.
2  >  >>
 image Учените предупреждават:

Какво застави общината в Аахен в Западна Германия безплатно да раздава йод в целия регион?

През септември властите на немския град стартираха превантивна програма аз два месеца за занижаване на страничните ефекти «в случай на атомна авария».

Решението е аналогично на това мвХоландия, която също раздава йод за защита на щитовидната жлеза при въздействието на радиация. Йодът е раздаден на три милиона граждани.

Тревогата на немците е предизвикана от двете АЕЦ в Доел и Тианже, които се намират в Белгия, но са много близко до границите на двете съседни държави. Двете АЕЦ са построени през 70-те години, но от известно време предизвикват безпокойство.

Решението на властите в Аахен последва няколко месеца след публикуването на научните изследвания и разследването относно условията на сигурност в двете белгийски АЕЦ.

Разобличението

Вече не една година научната общност си задава въпроси за причините за възникването на пукнатини в металните стени с дължина 20 сантиметра в двете АЕЦ.

В изследването на двама професори от знаменития университет в Льовен Рене Боонен и Ян Пирс се твърди, че представените пред Белгийската федерална агенция за контрол над атомната енергия официални обяснения, оправдаващи увеличаването на пукнатините, са неудовлетворителни от научна гледна точка.

Продължават да се появяват нови пукнатини, чийто размери се увеличават, а това може да предизвика атомна катастрофа.

При втората инспекция са били фиксирани 13047 пукнатини в АЕЦ в Доел и 3149 в Тианже, което е два пъти повече от показателите преди две години.

Най-големите пукнатини през 2014 година са били не по-големи от четири сантиметра, а сега са цели девет.

След продължително проучване Федералната агенция за контрола над атомната енергия обяви на сайта си, че ситуацията «около водородните флокени няма никакво развитие».

«Благодарение на белгийския отдел на «Гринпийс» Федералната агенция за контрол се наложи да публикува доклад, според който в сравнение с 2014 година са били фиксирани нови пукнатини, а останалите са се увеличили».

Според Богертс — който по въпроса оспорва официалната версия на белгийските власти, които многократно твърдят, че става дума за по-рано съществуващи пукнатини, подобно увеличаване на пукнатините може да се обясни «сам с ръста им по време на работата на АЕЦ».

Тази теория предизвиква още по-голяма тревога, защото след всяка инспекция реакторите са получавали разрешение да продължат работата си.

Федералната агенция не дава отговори и разяснения по въпроса.

Ако всички пукнатини се съединят, може да започне изтичане на материал вътре в реактора, което ще доведе до невъобразими последствия.

АЕЦ в Доел е построена в периферията на град Антверпен, т.е. в гъсто населено място, в което живеят стотици хиляди хора.

На няколко километра от реакторите се намира огромно пристанище с нефтохимическо производство, едно от най-големите в Европа, което е точно до АЕЦ.

Според група еколози и учени, това е истинска бомба с часовников механизъм в самото сърце на Европа.

Това предизвиква тревогата на холандците и немците, а също и сред голям брой белгийци.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 570 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 05.09 23:29
           
      image 5 факта за мозъка 

1. Мозъкът не вижда разликата между въображението и реалността. Той реагира еднакво на всичко, което мислим. Т.е. той не прави разликата между обективната реалност и нашите фантазии. По тази причина действа т.нар. ефект плацебо. Ако той смята, че вие приемате лекарство, а не празна таблетка със захар, той реагира по съответния начин. Изпил е плацебото и мисли, че това е аспирин. Мозъкът дава команда на организма да понижи температурата на тялото.Точно по този начин работи и ефектът ноцебо, но в обратно направление. Ако хипохондрикът гледа вечерните новини и чува за епидемия от някоя нова болест, той може да започне да усеща физически симптомите й.
Ако човек гледа на света с розови очила, вероятно ще се чувства щастлив заради високото ниво на серотонина – хормона на щастието, кръвта. Всяка конструктивна мисъл за светлото бъдеще може да подобри физическото състояние на човека.

2. Ние виждаме онова, за което мислим най-много. За каквото и да мислим, то се превръща в основа на нашия жизнен опит. За да излезе от стрес, човек трябва да препрограмира своето мислене. Хората често се групират по интереси. Позитивните хора общуват повече с позитивни личности, а хипохондриците – с хипохондрици, и това не е съвпадение.

3. Голяма част от времето нашият мозък работи на автопилот. На ден човек генерира до 60 хиляди мисли. 40 хиляди от тях са мисли, които сте имали вчера. Негативните мисли създават стрес и тревожност дори да нямат реални причини. Така разрушаваме имунитета си, който е принуден да реагира на тях. Психолози предлагат да тренираме мозъка си, да генерираме позитивни мисли.

4. Много е важно периодично да изключваме мозъка си. Хиляди негативни мисли се бият в главата на човека всеки ден. Затова е важно да изключва, да дава почивка на имунната си система, което ще го направи здрав и щастлив. Най-лесно това се постига с медитация. Тя позволява да превърнем съзнанието си в удобен и ефективен инструмент. Помагат също плуването, ските, походите в планината.

5. Ние можем да променим мозъка си буквално, физически. Когато се концентрираме върху някоя умствена дейност, нашият мозък създава нови нервни връзки. Този процес биолозите наричат невропластичност. Ние имаме възможност да подчиним съзнанието си да се променим, както и да постигнем онова, което желаем. Главното е да повярваме в това. Защото всеки физически процес започва с мислите, които възникват в главата ни.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 53 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.09 23:20
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Учени са създали апарат, който извлича всякаква информация от мозъка

Американски учени са разработили скенер, който може да чете човешките мисли и да открива и извлича  изображения.

Потенциалът на това устройство, според изобретателите, може да се използва за възстановяване на спомени, в криминални ситуации – да се получи снимка на престъпника.

Невробиологът Алън Коен от Университета на Калифорния казва: „Нашите методи дават забележително точни реконструкции на лица. Тази най-нова  технология е обещаващ подход за изучаване на възприятията и предлага начини за възстановяване на лица в „автономен режим“ на  визуално преживяване – включително сънища, спомени и (!въображение. . .

Шестима доброволци разгледали 300 снимки, после били сканирани и анализирани резултатите. После на участниците бил предложен нов набор от снимки и след това била измерена реакцията на изображенията. След това учените, с помощта на база данни, успели да реконструират снимката .

Професор Коен и неговите колеги от други университети вярват, че извличането на изображения, е първата стъпка, за към четене на мисли.

Коен също така уверява, че четенето на мисли не може да се направи насила. Той казва : „Такива технологии могат да  четат само активните зони на мозъка. Поради това  скенерът не може да получи пасивни спомени – лицето трябва да си представи нещо за да е в състояние  машината да го прочете“. / 30dumi.eu

 
Категория: Забавление
Прочетен: 63 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.09 23:07
imageimageimage Митовете за лявото и дясното полукълбо на мозъка 

Изследвания показват, че двете полукълба постоянно общуват помежду си и обменят информация

«За логическото мислене отговаря лявото полукълбо на главния мозък, а за творчеството – дясното.» Това твърдение е много разпространението не само сред обикновените хора, но и сред специалистите. Оказва се, че това е мит.


Не е вярно и това, че човекът използва само 10% от своя мозък. 


Изследвания показват, че всеки ден дясното и лявото полукълбо на човека постоянно действат свързано помежду си и между тях се извършва постоянна обмяна на информацията, т.е. онова, което е достъпно за едното полукълбо , е достъпно и за другото полукълбо. Двете полукълба в процеса на решаването на много проблеми общуват помежду си.


Излиза, че твърденията за функционалната асиметрия на полукълбата на мозъка са съмнителни. Функциите, които изпълняват двете полукълба, в много голяма степен си приличат, а не се различават толкова.


Невробиолозите от новото поколение изразяват своето несъгласие с онези учени, които се придържат към мнението, че двете полукълба на мозъка не си приличат и че те виждат реалността по различен начин, че лявото отговаря за логиката, а дясното – за творчеството.


По каква причина митът за функционалната асиметрия на двете полукълба на главния мозък здраво се е вкоренил в съзнанието на хората?


Една от причините за това е обикновената трактовка на работата на главния мозък, която освен всичко останало, много лесно влиза в рамките на здравия смисъл. От една страна, човекът изпълнява различни видове дейност, които кардинално се различават помежду си, а от друга страна, мозъкът има две приличащи си половини. За какво са му те на мозъка? За да изпълняват различни задачи.


Другата причина е в това, ме митът се разпространява от популярни учени, които се опитват да печелят от това. Много семинари, тренинги, публикации и книги на тези хора обещават на желаещите да се развиват, да отстранят от пътя им всякакви бариери и пр., които се налагат на човека от закостенялата система на базовото образование, одобряваща „левостранното“ мислене.


Онези, които се стремят да развиват дясното си полукълбо, имат в разпореждане много упражнения, които са напълно безобидни и дори са много положителни. Ситуацията се задълбочава от това, че много „специалисти“ често предлагат на хората да използват някакви специални устройства, хармонизиращи и синхронизиращи работата на двете полукълба.


Ако психиката на човека работи нормално, за тази работа се изисква активирането и на двете полукълба.


Онова, което трябва да се запомни, е че в процеса на работа на главния мозък на здравия човек неговите полукълба се намират в процес на взаимодействие едно с друго, а работата им е хармонизирана, както е необходимо. Така че трябва да изхвърлим от главата си твърдението за различните функции на двете полукълба и просто да развиваме мисленето си, независимо от това с каква дейност се занимаваме – логическа или творческа

Категория: Забавление
Прочетен: 45 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.09 23:02
  Тишината стимулира растежа на нови мозъчни клетки

Живеем във все по-шумен свят. Дори когато сме вкъщи, чуваме коли и мотори да реват по улиците, кучето на съседа да лае, а дори в събота и неделя някой ще извади флекса. Шумът е навсякъде, дори през нощта. Това повдига въпроса, дали целият този шум причинява проблеми на здравето ни. От друга страна – дали моментите на тишина са полезни?

През 2011г. Финландия лансира кампания, рекламираща туризма в страната. Бяха рекламирани теми като обновената образователна система на страната, училищата по функционален дизайн и т.н., но една от ключовите теми беше чисто нова:
тишината.

Модерните общества са изключително шумни. „Тишината е ресурс и в бъдеще хората ще са готови да плащат за тишина,“ се казва в специален доклад по темата. „Решихме, вместо да казваме, че е празно и тихо и че никой не говори за нищо тук, да го обърнем в предимство“, обяснява Ева Кивиранта, която е мениджър социални медии за VisitFinland.com.

Тишината е странно начало на маркетингова кампания. В крайна сметка тя не може да се измери, да се съхранява, продава или подарява. Финландската кампания обаче повдига въпроса, какви са ползите от тишината.

В последните години учените изследват ефекта от тишината върху човешкия мозък и тяло. Тя притежава силата да успокоява телата ни, „да намалява звука“ на мислите ни и да настройва връзката ни със света.

Шумът е звук, който е нежелан и неприятен за този, който го чува. През 1859 г. британската медицинска сестра и социален реформатор Флоранс Найтингейл пише: „Ненужният шум е най-жестоката липса на грижа, която може да бъде причинена на болните и на здравите.“ Всеки шум причинява стрес и загуба на сън за възстановяващите се пациенти, аргументира се тя. Стига дори по-далеч, цитирайки лекция за „внезапни шумове“, причинили смъртта на болни деца.

По-нови изследвания доказват правотата на Найтингейл. В средата на 20 век учените откриха връзка между между хипертонията и хроничното излагане на шум като звуците, идващи от магистрали и летища. Следващи изследвания доказват пряка връзка между шума, загубата на сън и заболяванията на сърцето. Когато се долови шум, мозъкът реагира незабавно, дори по време на сън. Това води до мигновено освобождаване на хормони на стреса като кортизол. Хората живеещи в постоянно шумна среда често изпитват хронично високи нива на стрес-хормони. Тишината от друга страна не ни буди, не ни тревожи и не се опитва да ни убие. Това е какво не прави тя, но какво прави?

Тишината предизвиква растежа на нови мозъчни клетки

През 2013 г. регенеративният биолог Имке Кирсте изследва ефекта от звуци върху мозъка на мишки. Това, което открива тя, може да демонстрира ползите от тишината. В своя експеримент тя излага 4 групи по 5 мишки на различни слухови дразнители и използва тишината за контрол. Шумовете имали краткотраен неврологичен ефект, но тя открила, че 2 часа тишина стимулира развитието на клетки в хипокампуса – този дял в мозъка, който е отговорен за формирането на спомени чрез чувства и усещания.

Това било озадачаващо: липсата на дразнител имала много по-голям ефект, от който и да било дразнител. Растежът на мозъчни клетки обаче не винаги означава полза за тялото. В този случай все пак изглеждало, че клетките се превръщат във функциониращи неврони. „Видяхме, че тишината наистина помага новогенерираните клетки да се превърнат в неврони и да се интегрират в системата“, обяснява Кирсте.

Засега това все още са предварителни констатации, но какво ли може да е приложението на подобно откритие? Може ли изследвания в тази посока да помогнат на хора с дегенеративни заболявания като Алцхаймер, деменция и Паркинсон?

В крайна сметка не е необходимо да ходите във Финландия, за да намерите повече тишина, но тишината може да прави чудеса за настроението и мозъка ви. От Ивайло Красимиров в Мегавселена

 

Категория: Забавление
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.09 22:57
      imageimage Мозъкът на свинете работи 36 часа след смъртта им 

Учени провели експеримент, който в бъдеще може да се превърне в истински пробив в медицината

Оказало се, че мозъкът на свинята след смъртта й, когато се извади от мозъчната кутия, може да „живее“ цели 36 часа. До този извод стигнали специалисти, които изучавали особеностите на функционирането на мозъка на свинята след смъртта й.

Учените изследвали около 200 свински мозъка, които били включени в система за жизнено обезпечение. Апаратурата осигурявала органите с наситена с кислород кръв.

Оказало се, че милиардите нервни клетки за толкова дълго време оставали не само здрави, а имали и нормална активност.

Днес специалистите вече твърдят, че тъй като мислителният орган на това животно много прилича на човешкия мозък, в бъдеще може да се създаде възможност за съхраняването му.

По-рано учени се опитали да вникнат във функционирането на мозъка на човека след смъртта му. В изследването участвали четирима доброволци, които били безнадеждно болни и дали съгласието си да бъдат изследвани.

Била направена електроенцефалография половин час след изключването на апарата за изкуствено дишане и половин час преди него, като паралелно била направена електрокардиограма, било измерено и кръвното налягане.

Оказало се, че активността на мозъчните клетки не съвпада с момента, когато спира сърцето. В три случая от четири мозъкът умирал преди прекратяването на кръвообращението – за десет, осем и минута и половина до спирането му.

Учените били изумени от поведението на четвъртия участник в експеримента: десет минути след спирането на сърцето и критичното спадане на кръвното налягане, били фиксирани бавни вълни, които медиците наричат делта-ритми. Аналогични сигнали излъчва мозъкът, когато е потопен в дълбок сън. Така излиза, че животът на мозъка на този пациент сякаш е преминал в „спящ режим“ след смъртта му.

Въпреки че тези резултати са уникални – когато мозъкът живее отделно от тялото на човека, след като бъде прекратена циркулацията на кръвта, и то достатъчно дълго време, учените не могли да обяснят този феномен.

Категория: Забавление
Прочетен: 45 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.09 22:51
 image Учени: Човек има втори мозък 

Учени откриха, че имаме втори мозък и той се намира … в червата

Човешкото тяло има “втори мозък” в червата и австралийски учени разгадаха сложния начин, по който той функционира, съобщи в. “Дейли мейл”.

Ентералната нервна система е сбор от милиони неврони, които контролират движенията на червата. Точният механизъм, с който го правят, досега убягваше на специалистите.

Учени от австралийския университет “Флиндърс” проследиха електрическите сигнали в ентералната нервна система, които осигуряват движението на червата и техния синхрон, съобщава БТА.

За изследването си учените са използвали дебелите черва на евтаназирани мишки, които са с по 400 000 индивидуални неврона. Екипът си е служил с образна техника и електроди, с които да измерва електрическите импулси. Така учените са открили ритмични електрически сигнали в червата.

Червата синхронизират импулсите, за да се образуват контракции, които осигуряват преминаването и изхвърлянето на материала. Те придвижват и популациите от бактерии.

Това се различава от начина, по който функционира останалата част на нервната система на бозайниците.

“Стомашно-чревният тракт е единственият вътрешен орган със собствена пълна нервна система, която работи изцяло независимо от мозъка и гръбначния мозък”, каза ръководителят на екипа проф. Ник Спенсър.

Опознаването на функцията на този “втори мозък” ще помогне за лечение на редица заболявания, включително и рак. / 24 Часа

image


 
Категория: Забавление
Прочетен: 87 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.09 22:45
  Майка разплака целият свят със своето писмо до децата си – прочетете го!   Share on Facebook   Tweet on Twitter   
 •  
 •  
image      

Майката е най-важният човек в живота на всекиго. Тя е тази, която може да заеме мястото на всеки, но никой не може да замени нея.
Единственото същество, което колкото повече дава, толкова повече расте обичта и. реклама Доказателство за силната и безгранична майчина любов е писмото, което тази жена реши да напише до синовете си, пише Блиц.

Ето силните й думи:
“Скъпи Самър и Анджелина, Надявам се, че в това писмо няма да прочетете нещо, което вече не сте чували от мен безброй пъти. Винаги съм се опитвала да ви възпитавам с примера си, а не с думите си. Сега ще се опитам да направя същото, за да ви помогна да следвате своето вълшебно житейско пътуване. И ще ви кажа: Живейте в настоящия момент. Разчитайте знаците. Следвайте пътя си. И не гледайте назад повече, отколкото е необходимо. Винаги съм се опитвала да присъствам с вас в настоящите мигове, без значение на колко години сте били, къде сте били или къде съм била аз. Искам да знаете, да усещате, че съм до вас – духовно, емоционално и… дигитално (ако не мога физически). Искам никога да не се чувствате изолирани или самотни.

Да живееш в настоящия момент, значи да живееш истински. Да поддържаш жив контакт с другия – чрез поглед, докосване, разговор – значи да градиш доверие. А когато градиш доверие между теб и хората, на които държиш, се чувстваш по-силен, по-способен, по-смел. Мечтаеш повече, гледаш повече към бъдещето и вярваш повече в себе си. В същото време да изградиш доверие между теб и другия, е най-големият дар, който можеш да му дадеш. Това е най-силната връзка, която можеш да създадеш с него… Важно е да разчитате знаците. Да държите очите си отворени за тях. Често съм ви казвала, че съвпадения няма. Всичко, което се случва в живота ви, се случва с причина. Всеки човек, когото срещате, всяка книга, която прочитате, всяко събитие в живота ви е знак, който е тук, за да ви каже нещо, да ви покаже нещо.

Понякога е трудно да видим знаците в момента, в който идват при нас, така е. Но когато погледнете назад, когато свържете отделните части и видите цялата картина, дайте си сметка за знаците в онези моменти… и отворете очите и сетивата си за знаците, които ви очакват. Защото знаците не са очевидни. Знаците не крещят в лицата ви. Необходимо е да сте отворени за тях. Да ги усещате. Да ги чувате и виждате. Да се вслушвате в тях… И да, трябва да следвате пътя си. Вашият собствен. Всеки ден е нужно да осъзнавате с какви дарове сте благословени и колко сте уникални. Никой не е като вас. И вие не сте като никой друг. Правете това, което обичате, и ще видите колко лесно ще се получава всичко. Вие притежавате умения, които брат ви не притежава. Както и той притежава умения, които вие не притежавате.

 

 

Тъй като всеки е различен. И точно това прави света богаt. Поради това, фокусирайте се върху собствения си път, върху собствената си съдба. И тогава ще успеете. Именно това правят всички велики спортисти, музиканти, учени – следват себе си и призванието си. Не позволявайте на никого да ви разубеждава и отклонява от това, което чувствате част от себе си. Или да ви кара да правите нещо, което ви е чуждо. Колкото сте по-фокусирани върху това, което обичате, толкова по-щастливи ще се чувствате и толкова по-голям успех ще имате… И накрая, скъпи мои, не гледайте зад себе си повече от необходимото. Няма как да виждате това, което е пред вас, ако непрекъснато гледате към това, което е останало зад гърба ви. Няма как да присъствате в настоящето, ако погледът ви е обърнат към миналото.

А пред вас е всичко, за което си струва да се живее – пред вас са мечтите ви, целите ви, успехите ви. Пред вас е животът ви! И в този смисъл, ако се питате защо с татко ви обичаме да гледаме старите семейни снимки, това е, тъй като семейството е основата на всичко. Семейството е изворът на силата ви. И колкото по-големи ставате, толкоз по-силно ще го осъзнавате. Семейството е част от вас и винаги ще бъде част от вас. Така както вие сте част от него и винаги ще бъдете част от него. Без значение къде сте и с кого сте. Защото семейството… е начало. И любов. Обичам ви! Мама”

 
Категория: Забавление
Прочетен: 449 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 05.09 08:52
  За пореден път българка е най-красивата жена (СНИМКИ)   Share on Facebook   Tweet on Twitter   
image      

За пореден път доказахме пред света, че българките са най-красиви. Този път това се случи благодарение на Лора Асенова, която се изправи очи в очи с претендентки от различни държавни.

Лора е на 22 години от Бяла Слатина. Преди няколко месеца тя грабна титлата „ТОП модел на Северозападна България”, но тъй като красотата е без граници Лора реши, че това не ѝ е достатъчно! Само преди дни тя грабна нова корона – „МИС лято 2016 на Мъртъл Бийч”.

Здравей, Лора, как стига от един от спряганите за най-беден и западнал край на България – Северозападния, до САЩ?

„Как стигнах дотук? Беше доста дълго пътуване – 13 часа със самолет, но си заслужаваше. Успяхме да постигнем още един успех и за пореден път да докажем, че българките са най-красивите жени!”

 

image

Абсолютно си права! Съгласен съм! Как обаче красотата ти те заведе до този конкурс?

„На този конкурс се озовах по простата причина, че в момента съм в Америка на студентска бригада. Реших да опитам нещо ново и различно, да видя нов свят, нов континент и попаднах на конкурса случайно. Поканиха ме да участвам и с подкрепа от приятелка се съгласих. Конкуренцията беше много сериозна – имаше момичета от различни държави като Словакия, Украйна, Хърватия, Молдова и др. Бяхме 10 участнички, но конкурсът беше много по-различен от стандартните в България”.

В какъв смисъл е по-различен?

 

„Нямаше например три тоалета като бански, спортно и официално облекло. Проведе се изцяло само в официално облекло, т.е. само с рокли. Друг интересен факт е, че не знаехме кое е журито. То остана скрито за нас, а те непрестанно ни наблюдаваха. Имаше три кръга. След първи журито премахна три от участничките, след втори премахна още четири от кандидатките и за последния, финален кръг останаха само три момичета. Публиката трябваше да реши коя от трите е победителката – т.е. водещият посочваше всяко едно от момичетата и според възгласите на публиката избраха коя да грабна короната. След всеки кръг имаше въпроси, които ни задаваха. Между отделните кръгове трябваше да показваме танцувални умения, да контактуваме с присъстващите в клуба и да се запознаваме с тях, за да натрупаме подкрепа. Т.е. беше важен контактът с публиката, което беше много интересно и различно”.

image

Какви въпроси ти задаваха?

„Въпросите бяха едни и същи за всички момичета: Какво правим в Америка и Мъртил Бийч?; Какво ще правим след като напуснем града? и Екстремни неща, които си правил? Обичайни въпроси”.

Значи може съвсем спокойно да кажем, че на конкурсите за красота в Америка, освен външния вид, се гледа и това колко интелигентна е кандидатката, ако съдим по въпросите, които са ви задавали?

„Може да се каже, да. Също така много беше важен контактът с публиката, защото едно е да излезеш и просто да се покажеш, а съвсем друго е да накараш хората да те харесат. Конкурсът не е само за красота, той е за чар, за харизма, за излъчване. Доста необходими качества”.

Разкажи ми малко за престоя ти в Америка. Как се чувстваш там, повече ли ти харесва от България?

„В момента съм в Мъртил Бийч, Южна Каролина. Това е по-скоро като курортен град, подобен на нашите Приморско, Созопол и т.н. Харесва ми, да, изключително красиво е, но предпочитам България и със сигурност ще се върна и искам да си остана в моята родна държава. Предстои ми да посетя и други места в Америка като Лас Вегас, Ел Ей, Ню Йорк. Всъщност утре пътувам за Маями. Надявам се там да видя по-интересни неща, да придобия нови впечатления за този континент, но като цяло България си ми е на сърце и пак казвам – искам да се върна и да си остана там”.

image

И сега след като си на хиляди километри от родината българското ти липсва и осъзнаваш, че тук си е най-добре…

„Да, изключително! Страшно много ми липсват всички мои приятели, семейството, много ми липсва всичко!”

Конкурсът за МИС ЛЯТО се е провел в клуб. Убеден съм, че си посещавала много от българските нощни заведения, та в този ред на мисли – има ли разлики в начина, по който хората се забавляват в България и в Америка?

„Има да. Тук като цяло са по-освободени, по-отпуснати, празнуват, забавляват се, подскачат, танцуват – не се спират. Всички са в тълпата, искат да танцуват сред хората, докато в България сме малко по-обрани в празненствата или поне в клубовете. Не знам, тук се забавляват като за последно, имам такова чувство. Но аз лично бих предпочела да празнувам в страната си”.

Отново поздравления за поредната ти победа в конкурс за красота! Пожелавам ти да продължаваш да прославяш страната ни и да докажеш, че българките са най-красиви и че българите сме добри хора!

„Да, с радост и с удоволствие ще продължавам да го правя!”

image

Източник: Дари

Категория: Забавление
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове: 1
image  

На 5 септември 2009 г. в Охридското езеро потъва туристическият кораб Илинден, при което загиват 15 български граждани. Причината е авария на кормилната уредба на кораба, построен през 1920 г.

На 5 юли 2011 година Основният съд в Охрид призна за виновни двамата подсъдими. Капитанът на кораба Филевски и хърватският гражданин Баич, дал сертификат за годността на плавателния съд, бяха осъдени на по една година затвор. Съдът сметна, че Сотир Филевски не се придържал към наредбите за корабоплаването и лекомислено сметнал, че няма опасност като качва на борда на кораба над 50-те български туристи. Заради неспазване на закона за корабоплаването беше осъден и Баич.

Две седмици след трагичния инцидент корабът "Илинден" бе изваден на повърхността. Екипите на хърватската фирма "Дубина" в продължение на два часа изпомпваха водата от него. Семействата на 15-те българи, загинали при потъването на кораба "Илинден" в Охридското езеро получиха по 4500 евро от застраховки.

Категория: Забавление
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.09 08:19
image

Овен

Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Напрежение ще ви създават и проблеми, чието решение трябва спешно да намерите.

Телец

Съобразявайте се с обстановката около себе си и не се колебайте да изчакате, ако това се налага. Общуването с хора от вашата професионална сфера ще ви бъде полезно. Съветите им ще ви помогнат да вземете правилното решение. Бъдете по-пестеливи в харченето си.

 

 

Близнаци

Добрите ви организаторски способности ще ви помогнат да реализирате изцяло плановете си днес. Ще свършите професионално работата си и с това ще привлечете вниманието на околните. В интимните си отношения проявете повече търпение.

Рак

Предпазливостта в отношенията ви с околните ще ви спести излишни недоразумения и дрязги. Ако имате време е по-добре да го посветите на любимо занимание или приятели. Няма да липсват възможности и за нови запознанства. Бизнесмените ще насочат усилията си по реализация на търговска сделка.

Лъв

Добре обмислените ви ходове ще ви донесат желаните резултати. Не се вслушвайте много в съветите на хора, които нямат пряко отношение към работата ви. Проверявайте информацията, с която се налага да работите. Интуицията ви е силна и е най-довереният ви и точен съветник.

Дева

Няма да ви липсват предизвикателства в професионалната сфера. Лекотата, с която ще ви се отдава да решавате част от проблемите си не бива да ви подвежда. Не действайте прибързано и не пропилявайте енергията си за маловажни неща.

Везни

Бъдете спокойни и не действайте прибързано. Претоварването ви с работа няма да ви донесе кой знае какви привилегии. Намерете начини да се освободите от натрупалата се умора. Любими занимания и хора ще ви помогнат да се освободите от стреса.

Скорпион

Много от нерешените проблеми на предишната седмица ще ви занимават и днес. Разнообразие в живота ви ще внесе среща с представител на противоположния пол, който не ви е безразличен. Бъдете полезни на околните, но не се натоварвайте прекалено с чужди грижи.

Стрелец

Ще ви занимават конкретни задачи, затова бъдете по-концентрирани и не се отвличайте с повърхностни действия. Отговорностите ви изискват пълна съсредоточеност. Развитието на делата ви ще е благоприятно и в желаната от вас посока.

Козирог

Ще се радвате на сърдечни взаимоотношения както в семейството, така и сред деловите среди. Но това не бива да приспива бдителността ви. Очертават се добри професионални изяви, които на някои от вас могат да донесат популярност.

Водолей

Някои от вас ще са привлечени от начинания в нови сфери, други от пътувания. Във всички случаи бъдете точни и спазвайте договореностите. Това ще ви осигури предимства на последващ етап. Не бързайте да говорите за професионалните си планове.

Риби

Делови контакти ще ви помогнат да осъществите финансови сделки и да подготвите бъдещи такива. Не приспивайте бдителността си. Около вас има недобронамерени хора и с тях трябва да сте категорични и твърди.

Категория: Забавление
Прочетен: 41 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.09 08:14
 • репортер-
 • бой-
 • ефир
Биха репортер на живо в ефир (ВИДЕО)   Руски журналист беше нападнат по време на image  ОРуски журналист беше нападнат по време на пряко излъчване в ефир, съобщи РИА Новости.

Става въпрос за репортера Семен Пегов. Той е имал пряко включване от Донец в ефира на предаването „Времето ще покаже“.

Пегов беше нападнат от неизвестен мъж с камофлажна униформа. Операторът засне случващото се. Все пак репортерът успява да се отърве от нападателя и да продължи с доклада си.

От медията поясниха, че Пегов е бил нападнат от неадекватен човек, който търси провокация и че не е пострадали при сблъсъка. От там зова за спокойствие в регион

Категория: Забавление
Прочетен: 72 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.09 08:09

 • яхта-
 • любов-
 • драма-
 • Гърция-
 • модел-
 • Австралия-
 • Шинейд Макнамара
Любовна драма зад смъртта на красавицата, умряла на луксозна яхта   Младата жена се е самоубила
image    
 • image
 •  
 • Модел загина на яхтата на милиардер3 Септември, 2018 13:46

Започнаха да излизат подробности за шокиращата смърт на австралийския модел Шинейд Макнамара, която беше намерена мъртва на борда на луксозна яхта, собственост на мексикански милиардер, предаде „Дейли мейл”.

20-годишната жена е била част от екипажа на луксозната лодка, плаваща край гръцкия бряг. Тялото на загиналото момиче беше отведено за аутопсия на остров Кефалония. Предварителната информация показва, че става въпрос за самоубийство. Макнамара е страдала заради приключила наскоро любовна връзка.

Макар да става въпрос за самоубийство, полицията иска да установи всички обстоятелства около него. Други членове на екипажа са споделили, че австралийката е била тъжна и е коментирала с тях „лични проблеми”, свързани с връзката й. Тя е била открита омотана във въжета на палубата на луксозната яхта, чиято стойност $190 милиона. Мексиканецът Алберто Байлерес, чиято собственост е лодката, не е бил на нея по време на инцидента.

Източник разкри, че минути преди да бъде намерена в тежко състояние, младата жена е разговаряла с друг член от екипажа, грижещ се за сигурността. Австралийски медии потвърдиха теорията, че в основата на самоубийството стои любовна драма. Смята се, че последните й мигове са запечатани на камерите на яхтата. Полицията е съсредоточила усилията си именно върху записите от охранителните камери. Освен това службите преглеждат и съобщенията от телефона на модела.

 

Шинейд Макнамара е работела на 6-етажната суперяхта. Тя се е самоубила в последния си работен ден. На следващия ден е трябвало да се срещне със своята майка и сестра, които отлетели от Австралия за Гърция, за да се срещнат. Яхтата остава закотвена, докато тече разследването. Състоянието на мексиканеца Алберто Байлерес се оценява на близо $9.6 милиарда. Той и неговото семейство не са били на борда на яхтата. Не се разкриват повече подробности с кого е имала връзка младата жена и колко време е продължила тя. Милиардерът не е заподозрян. Макнамара е имала десетки хиляди последователи в Инстаграм.

Снимка: Instagram image

 

 

Гърция

Категория: Забавление
Прочетен: 46 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.09 08:03

 • боа
Извратеняк изнасили 4 жени над хиляда пъти с помощта на змия (СНИМКИ)     Публикувана: 4 Септември, 2018image

Серийният изнасилвач Джон Диксън от Шотландия, който използвал 3-метрова змия, за да изтезава и изнасили една от жертвите си, бе осъден на 14 години затвор.

Друга жена Диксън изнасилил приблизително 100 пъти в продължение на 5 години. Трета от жертвите му била толкова травмирана, че полицаите я намерили скрита в шкаф с нож в ръка, съобщава Mirror.

image

Жертви на 38-годишния Джон са станали 4 жени в периода между 2000 и 2017 г. Той бе признат за виновен по 5 пункта от обвинението, включително изнасилване и домашно насилие. Една от пострадалите разказва, че насилникът е използвал огромна боа, за да я плаши и да се възползва от нея. Тя разказва спомените си през сълзи, че изнасилванията били толкова често - дори докато спяла - че тя започнала да ги възприема като нещо нормално.

 

image

 

Джон системно пребивал и тормозил жертвата си, наричайки я "курва" и с други вулгарни думи. При едно от нападенията той я бил жестоко от главата до петите в продължение на цял час. Докато жената търпяла тези побоища и продължавала да се среща с изрода, друго момиче забременяло от него.

На фона на смразяващите разкази на жертвите му, Диксън призна, че е бил прекалено жесток спрямо тях, но отрече да ги е изнасилвал, тъй като сексът бил по взаимно съгласие.

image

 

 

     
Категория: Забавление
Прочетен: 110 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.09 07:56
 • Жоро Милионера-
 • инкасо автомобил
Жоро Милионера излиза по-рано от затвора   Пълна остава мистерията около парите 1 image

По-рано от зандана ще излезе именитият обирджия Георги Енев, прочул се, след като изпразни инкасо автомобил. Той излежава 12-годишна присъда за историческата кражба.

Жоро Милионера успя да свие 1 471 058,52 лв. на 22 юни 2012 година. Той карал инкасото за фирмата, в която е назначен на договор. С него бил и колега, на когото Енев дал 20 лева да му купи дюнер. След като колегата тръгнал за храна, Жоро обещал да обърне инкасото в близката пряка, но духнал. Полицията нямаше и да го открие, ако Жоро Енев не се бе предал на 5 юли 2012 година, когато се появи по джапанки и бермуди в полицията с адвокат.

На 29 януари 2014 г. ВКС го осъди на 12 години зандан. Парите така и не бяха открити, а натискът над Енев да пропее се оказва безсмислен. Енев няма нищо против да излежи присъдата си, а после да си прибере парите, тъй като само той знае къде са. Към 5 юли 2018 година Жоро Енев вече е излежал половината си присъда. Приспаднати са му около година и половина, които той прекара в следствения арест.

Още над 5 месеца е съкратил с упорит и отдаден сериозен труд в зандана. Енев работи усърдно близо 4 години, които съкращават престоя му значително. Три работни дни му се водят за два излежани. Към момента Енев е изработил над 800 дни, коментираха запознати от администрацията на затвора. На практика му остава да лежи по-малко от 4 години, като вече може да ползва опцията и да поиска от съда да излезе по-рано.

"Не му се чува гласът. Работи изключително съвестно и отговорно, като не влиза в абсолютно никакви пререкания с останалите затворници. Гледа да си излежи присъдата и да излезе", коментират инспекторите, които вероятно ще изготвят документите му за съда.

От тяхното становище до голяма степен ще зависи и решението на съдиите. То се прилага към досието от затвора на Милионера, в което няма нито едно провинение до момента. Именно инспекторите дават оценка дали у Енев е настъпила превъзпитателна промяна и дали осъзнава вината си.

"Не е конфликтен, не противоречи на останалите. Избягва скандали. Досега не е наказван за нарушения на режима", обясняват от ръководството на затвора.

Самият Енев призна вина и заяви, че съжалява, пред магистратите, които произнасяха присъдата му. Това също ще му донесе червени точки в борбата за свобода.

Макар обикновено да мълчи като риба, от няколко дни Жоро Милионера разговаря по телефона с мистериозен адвокат, разкриват още от пловдивския зандан.

"Ако се консултира с точния човек, вероятно ще напише молбата си около септември. Жоро много чете и внимава във всяко едно свое решение. Такива са ми впечатленията", коментират служител на реда.

"Към момента не ме е търсил, но моят съвет е да изчака, защото, ако сега поиска свобода, е твърде вероятно да не го пуснат. Поне това показва моята практика - нужно е да лежи малко повече. Около 2/3", лаконично обяснява Кутрянски, който защитаваше Милионера по време на делото.

С работата като бригадир на 40 лишени от свобода Енев обаче почти е постигнал въпросните 2/3, нужни му, за да е убедителен пред съда. Жоро Милионера работи зад решетките, откакто чу присъдата си. Цанил се за дърводелец, но не му се отдавало. След това бил прехвърлен в цеха за пластмасови изделия. Именно там го повишили в шеф заради респекта на останалите пандизчии, които оценяват престъплението, което е извършил, като истински подвиг. Уважавали го заради кариерата му в армията - Жоро е бивш рейнджър с две мисии зад граница. Страхопочитание освен масивната му фигура будела и непреклонността му да разкрие къде са парите, собственост на три банки, които не са намерени до ден днешен.

Погрижил се за майка си

Жоро Милионера е планирал обира дълго време, разкриват още криминалистите. Поводът да задейства схемата идва на 15 юни 2012 г. Шефовете на инкасо фирмата го наказват за това, че излязъл със служебен автомобил в работно време. Те го лишили от месечния бонус. Това провокира Енев да действа по-рано по плана, тъй като имал вноски по кредит за 20 795 евро. Малко след като изчезва с парите, непознат мъж идва при майка му Донка и ѝ дава 25 бона.

Ченгетата така и не откриват мистериозния пратеник, за когото правят дори фоторобот. Предполага се, че Енев е бил запознат със закона и е предвидил наказанието, което може да получи. Вероятно с въпросните 25 000 лева е искал да подкрепи родата за времето, когато ще е затворен.

 

 

 

 

 
Категория: Забавление
Прочетен: 62 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 05.09 07:49
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 9293653
Постинги: 7548
Коментари: 147
Гласове: 2390
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Септември, 2018  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930