Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Особено изглежда нашето положение на тази земя.Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой,без да знае защо и за какво,във всекидневния живот ние само чувстваме,че човек е тук заради другите, заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 9293624 Постинги: 7548 Коментари: 147
Постинги в блога от 03.09.2018 г.
2  >  >>
  ЦЕЛЕНАСОЧЕН ГЕНОЦИД: Цените в България се увеличили с 84,6% от 2000 г. насам

Цените в България се увеличиха с 84,6% в периода между 2000-ната и 2017-а година, докато средното им повишение в рамките на целия ЕС беше от 36 на сто, показват резултати от проучване на Евростат, оповестени в понеделник, информира БНР. 

По този показател нашата страна е изпреварена единствено от Румъния (с ценови скок от цели 257%), Унгария (с 98%) и Латвия (повишение с 86,7%).

Най-солиден ценови ръст през отчетния период от 92,1% в рамките на ЕС бележат цените на алкохолните напитки и на тютюневите изделия, като само в рамките на България техните цени скочиха между 2000-ната и 2017-а година с цели 408,8%, отчита европейската статистика.

Относително голямо повишение за посочения период в България отчитат и цените за хотелиерски и ресторантьорски услуги (повишение с 122,8%), както и за комунални услуги, включващи цените за вода, електричество, природна газ и за жилищни наеми (повишение с 130,6%).

Скок с 214,5% през годините от началото на новото хилядолетие бележат цените за образование в нашата страната, което отрежда трета позиция на България в рамките на ЕС след Румъния (повишение с 297,3%) и Обединеното кралство (с 256,4%), докато цените за здравеопазване се повишиха със 154,7%, като по-голям скок на цените за здравеопазване е отчетен единствено в Унгария (повишение с 156,8%).

Евростат отчита доста по-скромно повишение от 26,7% на цените в България за дрехи и за обувни принадлежности, като в същото време цените за мебели се увеличиха с 13,7%, за комуникационни услуги – с 9,7% и за култура – със 17,4 на сто.

ПО ТЕМАТА:

 

Категория: Забавление
Прочетен: 127 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 23:53
 imageimage Изтече тайния план на ГЕРБ за подмяна на българското население с мигранти

БСП разкри коварния план на ГЕРБ за подмяна на българското население с мигранти. Българската социалистическа партия изпрати до медиите откъс от Националната стратегия в областта на миграцията, убежището и интеграцията 2015-2020 г. – изготвена от ГЕРБ. В документа се вижда, че ГЕРБ имат план да подменят българското коренно население с мигранти от третите страни:

– Превръщане на миграцията и мобилността в позитивни фактори за развитие в икономически и демографски план;
– Успешно интегриране в българското общество на лицата, получили международна закрила и ефективното използване на техния потенциал за социално-икономическото развитие на страната;
– Превенция и ефективно противодействие на незаконната миграция и трафика на хора.

2. Принципи на миграционната политика

Политиката на Република България в областта на миграцията, интеграцията и убежището се основава на националните интереси и на съгласувания подход на държавите-членки и институциите на ЕС и принципите
на международното право.

а) Законност и защита на човешките права

В съответствие със законово установените норми, с принципите на международното право, произтичащи от правото на Организацията на обединените нации (ООН) и ЕС и с установените международни стандарти за защита на правата на човека.

б) Координация и партньорство

Междуинституционално, с местната власт, със социалните партньори, с академичната общност, с международните и неправителствените организации;

в) Прозрачност

Активна политика за повишаване на информираността на гражданското общество относно значението на националната миграционна политика за просперитета и развитието на Република България. Провеждане на целенасочени кампании за подобряване на климата на културно разнообразие и за борба с ксенофобията;

Категория: Забавление
Прочетен: 104 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 23:43
image Коя е най-фалшивата новина за последните 28 години? 

Ето това на снимката вероятно е най-фалшивата новина.

 

Комунизмът си бил отивал. Имаше и песен. Всъщност, нищо не си отиде, освен всички добри неща, които комунизмът бе донесъл. Те си отидоха наистина – здравеопазване, образование, сигурност, работа за всички. Нищо друго не си отиде. Днес ни управляват децата на някогашната номенклатура. Вече са преименувани от другари на господа и от секретари станаха “бизнесмени”. Комунизмът не си отиде в тази си част, дето народът се надяваше. Отиде си в тази част, която народът искаше да остане. Но пък номенклатурата точно това не искаше. Тя реши от партийци да станат милионери и за целта ограби всичко, което комунизмът даваше на народа…

 

Категория: Забавление
Прочетен: 228 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 03.09 23:24
        image Генетичното оръжие може да се окаже по-страшно от атомната бомба 

След думите на Владимир Путин, че с тайнствени цели се събира биологичен материал от руснаците, темата за генетичното оръжие влезе в топ новините. В основата си самата идея за такъв тип оръжие за масово унищожаване (ОМУ) често бива осмивана, но за съжаление, нещата не са така прости. Какво знаем за биогенетичното оръжие с днешна дата? И защо в Русия и САЩ се плашат от него?

Миналата седмица Русия, САЩ и Великобритания излязоха с обща  декларация за разработването и приемането на нова програма, която ще отговори на заплахите в областта на биологичната безопасност – съгласявайки се, че „светът се сблъсква със сериозни трудности от гледна точка на биологическата сигурност“. В частност става дума за заплахата от разработване и употреба на биологично оръжиe от държавни и недържавни субекти, а също така, за опасността от научно-техническите постижения, „които притежават потенциала да бъдат много полезни, но могат да бъдат използвани за причиняване на вреди“.

Няколко дни преди огласяването на декларацията, по време на заседание на Съвета по правата на човека, президентът Владимир Путин заяви, че някои чуждестранни сили събират биологичен материал от руски граждани. След това за нечии опити да се създаде невиждано досега биологично оръжие с избирателно действие заговориха ако не всички, то мнозина.

Да се каже, че това е гореща тема, означава да не се каже нищо. В масовото съзнание генетичното оръжие се намира някъде между извънземните на служба в Пентагона и избягалия на Луната Хитлер. Не е странно, че всичките тези речи предизвикаха взрив от емоционална полемика в медиите и социалните мрежи – с участието не само на профилирани по темата учени, но и на всички, които не ги мързи. При това се изразяват рязко полярни  мнения – от опити да се обясни смисълът на генетичното оръжие от чисто военна гледна точка до откровено осмиване на руските власти.

Тоест поляризацията се получи не по научен, а по политически път. Либералната част от коментиращите еднозначно обяви, че предположението за наличие на генетично оръжие или разработки на такова, е пълна недомислица. Например известният със своята гражданска активност „популяризатор на науката“ Михаил Гелфанд употреби не изцяло научния термин „глупост“, застъпвайки се за американците, които събират биоматериал в Русия.

На практика ВВС на САЩ още през лятото на официалния си портал за държавни поръчки обявиха търг за доставката на 12 образци на молекули от рибонуклеинова киселина (РНК) и синовиална тъкан от руснаци. Според условията на търга донорите трябва да бъдат граждани на Руската федерация, европеиден тип, без травми на опорно-двигателния апарат, с отрицателни анализи на ХИВ, хепатит В, хепатит С и сифилис. Този странен търг се счита за повод за изказването на руския държавен глава, макар той да се позоваваше на данни от контраразузнаването, а не на открити източници.

След изявлението на Путин американците се опитаха ако не да се оправдаят, то поне да внесат яснота в тази странна ситуация. Представителят  на авиационното учебно командване (AETC) на Военно-въздушните сили на (ВВС) на САЩ  Бо Дауни заяви, че специалисти от това ведомство се занимават с откриването на различни биомаркери, свързани с травмите. За тези именно изследвания на 19 юли бил публикуван контракт за закупуването на образци от РНК и синовиална тъкан. В началото в документа не било посочено желано местоживеене на образците, но за продължаване на изследването се изисквали образци точно от Русия, тъй като предишният доставчик предоставил биоматериали на граждани на Руската федерация.

Ролята на Пентагона неговите адвокати обясняват с формалната ведомствена  принадлежност на медицинското заведение. Интересно защо е било неуместно първата партида от биоматериала да се вземе от същите тези американски пилоти, които са били задължени да го предоставят според контракта. Та нали именно техните травми евентуално биха били лекувани, а не тези на руските летци… Би ми се искало да погледна в очите този първоначален доставчик, който контрабандно е внесъл от Русия в САЩ исканото от Пентагона. Да, именно контрабандно.

Правнуците на скитските царе

По данни на ВЗГЛЯД първият доклад за биологично оръжие и възможното разработване на негова генетична версия за използване срещу населението на Руската федерация е предоставен от нейната Федерална служба за безопасност (ФСБ) още през 2007 година. Тогава бе приет първият вариант на закона за забрана на изнасянето от Русия на биологични образци. Тоест първата партида биоматериал за нуждите на американските военно-въздушни сили се е появила в САЩ в нарушение на руския закон, който, впрочем, съдържа подробно описание на образците на биоматериала.

Сега по искане на бившия главен санитарен лекар, понастоящем депутат в Държавната дума Генадий Онишченко, се готви нов закон за биологическа защита. Парламентът възнамерява да го разгледа през декември тази година. Но засега нека се върнем в 2007-а.

Тогава на мода беше излязло определянето на индивидуалния геном. На територията на РФ  се увличаха етносите, склонни да издирват своите древни и героични предци. Много учени считат всичките тези „търсения на алели“ за нещо на границата с лъженауката, но в един момент явлението се превърна едва ли не в епидемия. Генетичният материал се изпращаше доброволно някъде в Америка, а в отговор пристигаше нещо като удостоверение, че си еди-колко си процента, примерно,  древен скит. Мнозина се гордееха с „произхода“ си, макар че самосъзнанието на генетичен ариец изобщо не влияе на заплатата.

Масовостта на това явление обезпокои контраразузнаването.

Истината впрочем е, че „генетичната подозрителност“ в началото тръгна от там, не от  ФСБ. Не толкова отдавна британската компания Oxford Nanopore Technologies отказа да продаде на лабораторията по еволюционна геномика при Московския държавен университет (МГУ) секвенатор (прибор за разчитане на ДНК), обвинявайки руснаците във връзки с военните и възможно използване на получените данни за разрушителни цели. Това само по себе си е показателно: ако генетичните изследвания на Запада действително се провеждат за военни или подобни приложни цели, хората, склонни да се подозират взаимно, правят това и в този случай – подозират другите в това, с което самите те се занимават.

Злополучният търг на американските ВВС само изглежда като повод за изказването на президента Путин и последвалите го дискусии. Проблемът е доста по-дълбок, той действително съществува и няма как да не излезе на повърхността. Просто някои аспекти от разработките на генно-биологичното  оръжие са неочевидни и е лесно да бъдат използвани за спекулации.

Хрониките на Доктор Смърт

На този етап няма никакви реални доказателства, че генетичните данни на отделни етноси се използват за разработване на оръжие за масово унищожаване. Или че могат а бъдат използвани за това. По този признак генно-биологичното оръжие за масово унищожаване (ОМУ) лесно може да влезе в категориите на конспирацията. Само че историята познава достоверен случай, при който разработването на генетично оръжие бе потвърдена чрез структурирането на масив от данни и свидетелските показания на много хора – случай, вече използван в съда.

По времето на апартейда ЮАР бе една от най-напредналите в медицинската област страни в света. Достатъчно е да си спомним, че първото в историята на човечеството успешно присаждане на сърце се случи в Кейптаун. И ето, че в началото 80-те години на ХХ век, в обстановка на най-строга секретност, започна да работи проектът Strand  – комплексна програма по създаването на отрови, психотропни вещества и генно оръжие, което е трябвало да порази избирателно само чернокожото население. Основната цел бяха членовете на  Африканския национален конгрес (АНК), но по съдебен път бе доказано, че опити за прилагането им е имало и на териториите на Намибия, Ангола и Мозамбик, а наркотиците специално са се разпространявали сред негрите в  ЮАР. Програмата бе оглавявана от военния медик, кардиолог по професия, Вутер Басон, получил чин бригаден генерал и прозвището Доктор Смърт.

След падането на режима на апартейда, с престъпленията му се зае така наречената Комисия за истината и помирението (КИП) – извънсъдебен орган на новата чернокожа власт, който се занимаваше с разследване на всичко, асоциирано с ужасите от страна на белите поробители. Тя успя оперативно да залови почти всички учени и лекари, работили за проекта Strand, и в продължение на няколко години даваше информация за случилото се.

Трябва да се отбележи, че всички престъпници от апартейда са бури*, а не  англоезични южноафриканци. Един от тях – химикът Дан Хусен – обясни, че програмата е била разделена на два неравнозначни проекта. Първият е включвал създаването на това, което наричали „мръсни трикове“ (vuil truuks), тоест „средства за ликвидиране на отделни индивидиуми“ – или по-просто казано, отрови и психотропни вещества. Вторият проект си поставял за задача „създаването на достатъчно сложен вид оръжие за масово поразяване, което би могло да се използва при военни действия в Ангола и Мозамбик“.

Локализацията на съседни страни е ловка уловка на адвокатите. Идеята е компетенцията не само на Комисията за истината и помирението (КИП), но и тази на наказателните съдилища от общата юрисдикция на ЮАР да не излиза отвъд границите на страната. Стратегията е да се предотврати възможността участниците в проекта Strand да бъдат осъдени за престъпления срещу  граждани на други държави и на чужда територия.

Именно благодарение на този юридически капан, през 1999 година медицинският генерал Вутер Басон бе оправдан от Върховния съд в Претория, независимо от 46-те доказани убийства, извършени от него. Нещата се свеждат до това, че опитите са били извършвани върху пленени  намибийски бунтовници на територията на Намибия, а след това са изхвърляли труповете от хеликоптери в Атлантическия океан. Останалите убийства, извършени с химически препарати, също не са осъществени на територията на ЮАР (предполага се, че с някои от синтетичните отрови са били ликвидирани и няколко британски политици).

Оправдаването на Доктор Смърт предизвика криза във взаимоотношенията между ЮАР и Намибия, но през 2002 година Апелационният съд оправда Басон повторно. Намибийците обаче не се предават и сега Конституционният съд на ЮАР склони да постанови ново преразглеждане на делото. Перспективите за спечелването му обаче са слаби, доколкото – съдейки по всичко – немалка част от материалите по проекта Strand са прехвърлени в САЩ, а Вутер Басон получи силен лобист и защитник в лицето на Пентагона.

Съществуват данни, че през 80-те години на миналия век се е състоял своеобразен обмен на информация. Разузнаването на ЮАР предава на американците и англичаните огромен масив данни за дейността на КГБ в Африка и по организацията и сформирането на съветски и кубински военни  контингенти в Ангола, искайки в замяна материали от химически, биологически и медицински характер. Така ЮАР получава достъп до перспективни научни изследвания под предлог „организация на защитата на южноафриканските военнослужещи от възможното използване от страна на кубинците на химическо и биологично оръжие“ в Ангола.

Преди да падне апартейдът, процесът тръгна в обратна посока: Басон и неговият подчинен Ян Лоренц „върнаха“ на американците това, което бяха успели да изработят за 10 години (официално проектът Strand бе закрит през  1992 година, след което започнаха масовите арести на учени и служители от специалните служби). Формално това мина под мотото „хуманитарна акция“: ЮАР се отказа от разработките на каквото и да било оръжие за масово  поразяване, предавайки цялата база данни на американците в потвърждение на добрата си воля към тях.

Всичко това не е конспирация, нито „глупост“, както се изразява професор Михаил Гелфанд, а юридически потвърдена история. Друг е въпросът, че повечето практически детайли, свързани с тези зловещи разработки, са били оперативно засекретени.

Вирусите също са расистки

Нужно е да се знае, че бурите се заемат със своите изследвания далеч преди човешкият геном да бъде разшифрован. Принципът на техните разработки се свежда до обикновена идентификация на аминокиселините на принципа „свой-чужд“. Накратко принципът на работа е следният: специално измислено за целта химично съединение, попадайки в организма, трябва да „разпознае“ аминокиселината като присъща само за дадения генетичен тип. Ако типът е „чужд“, задейства се механизмът на отравяне.

Известно е, че някои етноси притежават индивидуален генетичен набор, който в редица случаи предизвиква специфични наследствени заболявания. Христоматийни примери: непоносимостта към лактоза при китайците и сродните им етноси от Югоизточна Азия; липсата на ферменти за отделяне на алкохола от кръвта при палеоазиатските народи (в най-широк смисъл – от чукчите до индийците); синдромът „Тея-Мартин-Бел“ при евреите ашкенази; бета-таласемията при изолираните народи от Кавказ; мускулната дистрофия при якутите, „средиземноморските синдроми“ при гърците и местните жители в Южна Италия.

По правило индивидуалният генетичен набор е свързан с генните мутации, предизвикани от обстоятелствата при формирането на етноса, малобройността на групите с даден произход (якути, малките народи в Дагестан), изкуственото пренаселване на някои територии и традиционните роднински бракове (ашкенази). Прието е непоносимостта към лактозата при китайците да се обяснява с по-късното – в сравнение с европейските народи – опитомяване на кравите: организмът на народите от този регион просто не е успял да привикне към млякото.

Всичките тези неща не са битов расизъм, а медицински обстоятелства, които просто трябва да бъдат приети. Мнозина не го правят. Например, сред евреите ашкенази в САЩ с превантивна цел преди сключване на брак е прието да се прави генетична експертиза, защото синдромът „Тея-Сакс“ при потомството се проявява само ако и двамата родители са носители на дефектни гени. При положение, че е само единият, детето се ражда здраво, а е възможно изобщо да не наследи дефектния ген, което води до оздравяване на общността като цяло.

Африканските народи се различават силно по своята генетична вариантност и историята на нейното формиране. Неизлечимата сърповидно-клетъчна анемия обаче, се счита за присъща само за афроамериканското население. Още един пример: при африканците и, кой знае защо, при грузинците отсъстват гените, които са в състояние да блокират ХИВ-вируса. А най-устойчиви към него неочаквано се оказват славяните и балтийците.

Чудовищният брой болни от СПИН в ЮАР и съседните ѝ държави не се свързва директно с дейността на Басон и проекта Strand като цяло. Доста по-често „под път и над път“ се споменава ритуалният канибализъм, който не е плашило, а част от живота. Медицинска сестра от руски произход споделя, че е свидетел как в болница в Кейптаун практически всяка седмица се налага от стомасите на пациенти да вадят ту пръсти, ту черен дроб, ту някакви други човешки органи в сурово състояние.

При това някои лидери на Африканския Национален Конгрес (АНК), включително президентът на ЮАР Джейкъб Зума, сериозно твърдят, че лекарствата срещу СПИН, както и самият СПИН, са изобретение на белите – следователно няма нужна човек да се лекува от тази страшна болест: сама ще мине, ако заболелият иде при шаман… Само че в общия контекст процентът на носители на ХИВ в южната част на Африка изглежда подозрително. Никой не потвърждава, че Вутер Басон действително е успял да създаде някаква отрова. Главното е, че се е работело над проекта Strand и резултатите от тази работа – каквито и да са били те – в крайна сметка се оказват в ръцете на  САЩ и под тяхно разпореждане.

Поглед в бъдещето

Основен аргумент срещу дори теоретичната възможност за създаване на генно-биологично оръжие бе и си остава конвергенцията. Не съществуват напълно „чисти“ нации – с редки и изолирани изключения (племето Даяки, което живее в Борнео; австралийските аборигени; жителите на Андаманските острови). С други думи, би било много трудно да се разработи някаква отрова, която да действа предимно на руснаците, предвид руското генетично разнообразие.

Например смятаното за изначално руско население в северната част на Русия, както и това в района на Урал, най-вероятно има генетични връзки с финско-ургическите народи, започвайки от началото на XV век. Началото на колонизацията на Севера е положено от самотни мъже (ушкуйниците**, княжеските воини, по-късно – казаците), които са вземали за жени местни дивачки. В конвенционалния щат на САЩ Минесота също никой не се ангажира с категорично мнение за генетичния произход на този или онзи човек. Тоест вирусът-расист, разсъждавайки по този начин, би могъл да сработи в Руанда или Камбоджа, но не и в Европа, Русия или САЩ.

Друг е въпросът, че днес биотехнологиите се намират на прага на технологична революция, а когато тя се състои и в някаква степен „плодовете“ ѝ задействат – никой нищо не може да гарантира. Ако генно-биологичното оръжие придобие реални измерения, то ще бъде по-страшно от атомната бомба – в това свое определение Путин, без никакво съмнение, е прав.

От друга страна, учените футуролози отдавна говорят за нова спирала на евгениката***,  за „модернизация на човека“, за създаването на нови раси. Всичко това само на пръв поглед изглежда като реинкарнация на Жул Верн или търсене на живи снежни човеци. По-скоро с нещо подобно се занимават специфични държавни организации, въпреки разни международни конвенции за забрана и използване на биологично оръжие.

Нещо още по-лошо – такива технологии днес вече са достъпни не само за големите държави с техните почти неограничени финансови ресурси, но и за  частните лаборатории, които би могло да са управлявани от Бог знае кого, включително от психически нестабилни „гении“. Впрочем така беше и с ядреното оръжие. На американците, като „пионери“ в областта, им потрябва свръхскъпия Манхатънски проект****, над който работиха всички известни на човечеството гениални умове. Сега бомбардирането с някаква си мръсна бомба е нищо работа.

* Бурите са основната част от белите жители на Република Южна Африка. Те говорят африканс и произлизат главно от нидерландски, френски и немски заселници, предимно протестанти. На африканс думата „бур“ означава селянин и днес много бури смятат, че това наименование е обидно, предпочитайки името африканери.

** Новгородските пирати, активни най-вече през 14 век. Името им идва от ушкуй, вид плоскодънен кораб, който лесно може да се прехвърли по суша между реките.

*** Евгениката е набор от концепции и практики в приложната генетика, целящи подобрение на генетичните качества на група хора. Точната дефиниция на термина „евгеника“ е обект на дебат от създаването му. Нейните защитници я разглеждат като приложна наука и биосоциално движение, целящо подобряването на човешките наследствени белези чрез различни форми на вмешателство. Други я считат за псевдонаука

**** Проектът „Манхатън“ (на английски: the Manhattan Project) е кодовото название на проект за създаване на първите в света ядрени оръжия, осъществен в САЩ между 1939 и 1946 година със сътрудничеството на Великобритания и Канада. Всички дейности са се осъществявали под контрола на Инженерния корпус на Армията на САЩ, а самият проект е ръководен от Дж. Робърт Опенхаймер. В резултат на тези усилия през 1945 година са построени и взривени 3 атомни бомби. 2 от тях са плутониеви („Fat Man“ – в превод „Дебелака“ и „Тринити“), а последната е ураниева („Little Boy“ в превод – „Малчугана“). Първа е взривена „Тринити“ – на 16 юли 1945 година, край Аламогордо, Ню Мексико. Това е първият ядрен опит, извършен от човека. На 6 август 1945 г. „Малчуганът“ е хвърлен над японското пристанище Хирошима, а на 9 август „Дебелакът“ е хвърлен над Нагасаки. В резултат на тези атомни бомбардировки загиват близо 400 000 души. След тях никога повече не е употребено ядрено оръжие срещу цивилно население. Проектът е струвал на американското правителство 2 млрд. тогавашни долара (около $23 млрд. за 2007 година). Производството на необходимите материали е било държано в пълна тайна, и е било разпръснато на десетки места из целите Съединени щати. Най-големите звена от проекта са били заводът за обогатяване на уран в Оук Ридж, Тенеси и лабораторията в Лос Аламос, Ню Мексико.

Категория: Забавление
Прочетен: 56 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 23:16
image Нечовешките сили, които от десетилетия се занимават с тераморфиране, започнаха да модифицират човешкия геном (ВИДЕО) 

Много неща, които  се случват в света днес, са  абсолютно необясними от гледна точка на какъвто и да било „здрав разум“. Например, едно такова нещо са  „лошите правителства“, които неясно кой и защо „избира“. Политиците обещават едно преди изборите, а след това, като дойдат на власт, правят нещо съвсем различно. И така в кръг, едно и също нещо в продължение на десетилетия.

 

В Берлин в зоопарка имигрант от Сирия изнасили пони пред очите на шашнатите посетители. Всички германци, дори и най-толерантните, са в дълбок шок. Ако в Германия се проведе анкета,  нека да не са 99%,  но  най-малко 70% от германците ще предложат  на гостите да си съберат нещата и да напуснат. Но властите са против волята на мнозинството от своите граждани. И така в цяла Европа. Защо?

Преди 50 години в  учебниците по политическа икономия на соцлагера,  доминираше  теорията за „лошия капитализъм“. Това означаваше, че  винаги за всичко са  виновни кучетата-капиталисти, независимо дали става дума за безработица, лоша реколта или епидемия от холера по Нил.

В общи линии, теорията   работеше  добре и някои неща, пообясняваше. Но с притока на мигранти към Европа този марксизъм-ленинизъм  нещо не работи – това за   евтината работна ръка и така нататък си е чиста проба пунта мара. С какво е ценен за Mercedes-Benz този дегенерат, който пред очите на децата на публично място обладава пони? За какъв бизнес говорим? Къде  е мястото на капитала? Или сирийците в Германия са внесени от конкурентите на Мерцедес в  лицето на Toyota?

Друг пример за необяснимото – пълно унищожаване на екологията на планетата, а  за изброяването на фактите за това ще са  необходими хиляди страници: тежки елементи в атмосферата, радиация в океаните, отровни химикали в почвата и други ужасни ужасии.

И отново –  преди 50 години теорията на Маркс и Енгелс  малко или много обясняваше някои неща. Някакви капиталисти си седят в чистата  и екологична Швейцария и си делят пачките с франкове, които са им заработили индусите, които  унищожават природата си с отпадъците при производството на стомана.  Да,  Швейцария е далече,  червените облаци от доменните пещи няма да достигнат.

Точно така, все пак другарят Маркс е бил прав – ако мислите с категориите на по- миналия век. Но през 21 век категориите са съвършено различни. Ако споменем само Фукушима – дали   радиоактивните облаците и замърсените води няма да стигнат до Калифорния? .  А какво да кажем за чистата и комфортна Швейцария, която ще бъде покрита  с меден или оловен купол  при ядрена авария във Франция?  Но все пак АЕЦ се изграждат, създават се ядрени оръжия, добива се нефт и така нататък.

Възниква въпросът: Дали тези кучета-капиталисти, за които  пишат другарите  Маркс и Енгелс –  наистина ли са  толкова тъпи? Те какво,  не разбират ли, че  Земята – не  само е кръгла, но и също така и не е много голяма? Какво ще стане ако в световен мащаб се разсмърди, това дали ще се отрази на всички? Представете си, че имате  500 трилиона щатски долара и си задайте само един въпрос: Бихте ли се изходили в  кладенеца, от който пиете вода?

Въпреки това, някои „лоши капиталисти“ упорито продължават да изливат в общия кладенец нечистотии. Промишлените  отпадъци явно им се виждат недостатъчни, затова решиха да разпръскват всякакви отрови в атмосферата. Хората ги определят  с термина „Chemtrails“.

По въпроса за химическите следи е написано и казано не само много, а  твърде много. Ако през първите няколко години, когато са  забелязани, за  Chemtrails си говореха само отегчени домакини, то  днес по темата говорят  световно известни учени, които  описват подробно всички вредни съединения, които  някой   с бързо темпо инжектира в атмосферата.

И всяка година в химтрасетата се с появяват все повече и повече нови съставки.  Към  алуминиевите частици в кръвта и пластмасовите влакна в белите дробове,  хората вече привикнаха, затова някъде „отгоре“ решиха да добавят т.нар. GNA – изкуствена ДНК, която хората вдишват и след това в  техните клетки, тези нови блокове изместват  естествените.

 

 

По този начин се оказва, че чрез химтрасетата някой не само променя климата, занимава се с тераморфиране и т.н. – всъщност някой   глобално изменя  ДНК на хората! Това означава, че дишайки тези  облаци,  хората мутират!

Как превръщането на  населението на планетата в безмозъчни роби – изглежда технологично? Идеи по този въпрос са изказвали мнозина, като се започне от разпространението на специфична „храна за масите“ и се завърши с обработка на масите в определени точки от типа на концентрационните лагери.

Въпреки това, кемтрейлите, особено тези  със съставките на новия геном,  за техни тези цели не подхождат. Тези  GNA по един или друг начин ги дишат всички, включително и онези, набелязани от много конспиролози за злодеи – като   Ротшилдс и Рокфелер. Появява се логичен въпрос: Защо всички тези „акули на капитала“ сами се тровят? Може би имат противоотрова???

Както вече беше отбелязано по-горе, от гледна точка на „общоприетия  здрав разум“ такива действия на световния капитал,  не могат да бъдат обяснени. Те нямат никакъв смисъл.

Но известен смисъл се появява, ако приемем, че над правителствата, които се управляват от световния капитал, и над самия световен  капитал,  има една още по- глобална сила, пред която всички онези момчета, притежаващи  трилиони долари,  се не повече от високопоставени изпълнители с особени задачи.

И именно  тази сила стои зад методичната  промяна в екологията на планетата, тя е тази, която се занимава с тераморфиране. И тъй като днес говорим пряко за модифицирането на човешкия геном, се оказва, че тази стояща над всичко сила, определено не е човешка.

 

 

 

 

 

 

Категория: Забавление
Прочетен: 56 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09 23:06
 image ВИДЕО: Интересни факти от света на генетиката

1. Интелектът не се предава от бащата към сина. Т.е., ако вие сте гений, то 100% е сигурно, че синът ви няма да наследи вашите гени.

2. Идиотизмът не се предава от бащата на сина. Т.е., ако вие сте пълен кретен, то вашият син няма да бъде същият идиот като вас (за което ви поздравяваме).

3. Интелектът от бащата може да се предаде само на дъщерята, и само наполовина.

4. Мъжът може да наследи интелекта си само от своята майка, който пък тя на свой ред е наследила от баща си.

5. Дъщерите на гениите ще бъдат точно наполовина умни колкото е баща им, но техните синове ще бъдат гении. Ако бащата е тъп, дъщерите му ще бъдат само наполовина толкова тъпи, колкото е той.

6. Затова гениални жени почти не съществуват, както не съществуват и стопроцентови жени-идиотки. Затова пък мъже-гении и мъже-идиоти има много. В това е причината да има цели поколения на мъже-алкохолици и на самотни майки. А също и на Нобелови лауреати (почти всички са мъже).

 

Изводи за мъжете:

1. За да прогнозираш умствените способности на сина си, гледай какъв е бащата на жена ти (ако той е академик, то твоят син също ще бъде умен).

2. Твоята дъщеря ще наследи половината от твоя ум. Но и половината от твоята дебилност. По интелект ще бъде по-близка до тебе (от сина ти). Нейният син ще наследи всичките твои способности. Ако искаш умно поколение, мечтай за дъщеря.

3. Твоите умствени способности си ги получил от майка си, а по-точно – от дядо си.

Изводи за жените:

1. Твоят син по ума си е копие на твоя баща. И не си съвсем права, когато му се караш, че е „тъп като баща си“.

2.Твоята дъщеря по възпитание ще прилича на теб, но по ума си – на своя баща. Нейните синове обаче ще бъда умствени копия на мъжа ти.

Смята се, че увеличената продължителност на живота означава само това, че възрастните хора сега живеят по-дълго. Но това не е така. Съвсем не в това се крие главното, огромно, стратегическо, променящо цялото човечество следствие от резкия ѝ скок – не в това, че старостта продължава по-дълго, а в това, че тя настъпва по-късно. За тези, които сега са на 40, 50, 55 години, старостта ще настъпи, когато станат на 75-80. Т.е. с четвърт век по-късно, отколкото при поколението на техните родители.

Съвсем доскоро имаше само три периода: младост, зрелост, старост. Сега „зрелостта“ настъпва на 50 и бележи началото на абсолютно нов, несъществувал по-рано етап в човешкия живот. Какво е характерно за него?

1. Той продължава почти 30 години – от 50 до около 75.

2. За разлика от предишните представи, физическите и интелектуални възможности на човека през този период (и при правилен подход) не намаляват, а се запазват, дори в някои случаи са по-добри, отколкото в младостта.

3. Потенциално това е най-добрият, най-качествен период в човешкия живот, тъй като съвместява едновременно здраве, сили и жизнен опит. Поговорката „Да би младо знаяло, а старо можало“ вече не важи. По всички последни статистически данни най-щастливото време в живота, неговият пик, настъпва вече на около 65 години.

4. Тези, които сега са на 55-65 години преживяват този период първи в историята на човечеството. Преди не го е имало, защото хората са остарявали много по-рано.

5. През близките десетилетия хората на 55-75 години ще станат най-масовата, най-голямата възрастова група на планетата.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 22:59
image Три забранени открития, които доказват, че историята не е наред

Както повтарям в публикациите ми тип „Забранена Археология“, съществуват безброй артефакти и факти, които коренно променят историческата картина за произхода на човечеството и цивилизацията, представена от англосаксонската научна клика. Тези многобройни открития са били игнорирани от общообразователните учени. Англосаксонската пропаганда ни учи, че точно те са показали на света, че Земята не е плоска, а кръгла. Че тя не е център, а малка част от безкрайната Вселена. А ние не знаем, откъде имената подписали се под подобни открития са черпели информация и са плагиатствали от древни учения, познати само на тайни общества през вековете. Вече знаем, че Колумб не е открил Америка и въпреки това, името му стои в учебниците по история. Вече знаем, и че безброй цивилизации предхождат древните ацтеки, маи и инки в Америка. Въпреки това, по неясни причини, историческите книги никога не са били коригирани. Това се случва и днес при наличието на толкова много новооткрити археологически доказателства. И не само това. Например името на Никола Тесла, няма да откриете никъде в учебниците по история, въпреки че изобретенията му са донесли на цивилизация ни основата и висока точка на просперитет, на която се намираме днес.

Ние вече дори знаем, че религиозните догми са неверни и че човечеството е било на Земята в продължение на стотици хиляди години, още преди да сме знаели какво изобщо е религия. Ние знаем, че древните цивилизации са били свързани помежду си преди хиляди години и че някои от тях, като древните египтяни например, най-вероятно са били в състояние да извършват междуконтинентални пътувания. В тази публикация, ще разгледаме три открития, които са маркирани като „Забранена Археология“ от много влиятелни академични структури на световно ниво. Тези открития, категорично противоречат на нашите учебници по история и масовите археологически възгледи. И така, да започваме.

Купата“Фуенте Магна“

imageЕдно от най-важните открития което противоречи на многобройните масови теории е Купата „Fuente Magna“. Този спорен артефакт е открит близо до Тиахуанако (Тиахуанако е може би най-голямата индианска цивилизация, за която много хора дори не са и чували) и езерото Титикака в Южна Америка от местен фермер през 1950-те години. За този артефакт поставих и информация в трета серия на документалният ми филм „Сериозно за НЛО“.

image

Голяма мистерия се оказаха писмените знаци по купата. В нея виждаме шумерски клинопис и прото шумерски йероглифи. Много изследователи възкликнаха, че това е лудост! Защо? Защото според изследователите до тогава, шумерите и древните хора, населявали Тиахуанако и  Пумапунку  никога не са били свързани. Така че как така шумерски клиновиден и прото шумерски йероглифи са навсякъде по тази купа?


image

Днес много млади научни авторитети смятат, че Купата „Fuente Magna“, най-вероятно е създадена от шумерите, които се заселили в Боливия някъде след 2500 г. пр.н.е., което напълно противоречи на съвременната археология и история, която все още твърди, че тези древни цивилизации никога не са били свързани. Множество тайни в купата „Фуенте Магна“ остават и до днес, и това загадъчно парче от древната история се превърна в един от най-спорните артефакти, сред изследователите днес.

Пръст дълъг 38 сантиметра.

image

Този загадъчен обект е бил открит в Египет, и в съответствие с докладите е напълно реален, като дори има сертификат за автентичност и X-Ray изображения. Тази фотография на артефакта е направена през 1988 г. и публикувана още тогава за първи път в един от водещите вестници в Европа, BILD.de.

Обектът е огромен, мумифициран хуманоиден пръст с 38 сантиметра дължина. Експертите изследвали този артефакт от Египет смятат, че трябва да принадлежи на същество, което е над 5 метра височина. Повечето учени имат смесени чувства, когато става въпрос за тази загадъчна древна реликва. Най-големият проблем е, че този пръст не се вписва в никакви конвенционални теории, представени от археолози или историци. Просто казано, това е невъзможно и е обозначено в докладите, като „Забранена археология“.

И третия артефакт, който искам да ви представя в тази моя публикация е:

Древните египетски йероглифи в Австралия

 

 

Намират се в Австралия, в the Brisbane Water National Park, Kariong. Изследователите са открили множество йероглифи, които разбиват мейнстрийм моделите на историята .Това е още едно откритие, което според много учени е невъзможно и поради това то не трябва да съществува. Въпреки всичко, истината зад загадъчните древни египетски йероглифи в Австралия е реална и в същото време очарователна.

Не само, че много изследователи смятат, тези глифове за автентични, но и са открили няколко древни йероглифи и „граматични“ варианти, които дори не са били документирани в съвременната египетската йероглифна литература до 2012 година.

Аз ще продължавам да поставям тук във времето, интересни древни артефакти, които днес са белязани от конвенционалната наука като „Забранена Археология“. С всяко откритие, всеки един от вас, ще може да си изгради собствена и реална картина на историята на човешката цивилизация. Ще запълвам с факти този сайт, а пъзела, заедно ще подреждаме.

 

 
Категория: Забавление
Прочетен: 189 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 22:50
     
imageimageimageimage Какво са търсили окултистите на СС в планините на Адигея? (СНИМКИ+ВИДЕО)В планините на Адигея (една от републиките в Руската федерация) са открити два черепа на неизвестни на науката същества и куфар с емблемата на “Аненербе” – тайното общество към хитлеристките части на СС, които се занимават с окултни науки и изследват задгробните сили.  

По думите на учените есесовците най-вероятно са се интересували от тайните древни долмени, както и от аномално повишената радиоактивност в района на Кишинския каньон. Освен това е възможно да са търсили златото на Кубанската рада, чиито следи се губят по време на гражданската война в тази област.

Сред редките находки трябва да се отбележи цветната немска карта на Адигея, направена през 1941 година. Учените са изненадани от точността на обектите и другите детайли.

Разбира се, тези артефакти предизвикват интерес у учените. Историците знаят много подробности за операцията на Вермахта с кодовото име “Еделвайс”, в рамките на която на Елбрус (най-високата планина в Европа, намираща се в Кабардино-Балкария) са качени знамена с фашистки символи. Но какво търси тази тайна германска организация в планините на Адигея?

Находка в гората

В село Каменомостки, в етнографския комплекс “Беловодие”, се пазят странните черепи и тайнственият куфар на есесовските окултисти. Всичко това може да се види и да се докосне.

“Един възрастен местен мъж ми донесе кафяв куфар с кожена дръжка и емблемата на тайното общество “Аненербе” на капака”, разправя собственикът на “Беловодие” Владимир Меликов. “Този човек е истински отшелник, живее в землянка в гората, но никой не знае точно къде е тя. Тогава си помислих дали старецът не е намерил някакво съкровище. Всички неща бяха добре запазени. Например кибритът изглеждаше все едно и сега може да го запалим. Рядко на някой му се случва да намери нещо подобно”.

image

…Разглеждаме капака на куфара, на който ясно се вижда официалната емблема на “Аненербе”. Надписът е направен с руни. Какво търсят немците тук?

 

Пълното име на обществото “Аненербе” е “Германското общество за изследване на древната германска история и наследството на предците”. Тази организация съществува в Германия между 1935 и 1945 г., създадена е за изследване на традициите, историята и наследството на така наречената “германска раса”.

“Те проучват всичко тайнствено и неидентифицирано по целия свят. Организират експедиции в Тибет, Антарктика и Кавказ, търсят контакти с НЛО в опит да разкрият тайната на абсолютната власт. Хитлеристка Германия активно се занимава с разработка на нови видове оръжие, които да имат решаващо значение за хода на войната. В обществото “Аненербе” работят 350 специалисти с прекрасно образование, блестяща научна кариера и научни степени”.

Малко хора знаят, че няколко години преди началото на войната германските специалисти по планински пътища от военно-строителна организация предлагат своята помощ на Съветския съюз по време на строителството на пътя Пицунда – Рица под предлог, че това е част от международната помощ. Между другото, след края на строителството, те трагично загиват, когато автомобилът им не влиза в завоя и пада в пропаст. А през тунелите, построени от тях, и до ден днешен туристи пътуват до Рица.

“Живата вода” от Рица

По-късно става ясно, че те не са строили този стратегически път просто така. Всъщност хидролозите от “Аненербе” преценяват, че съставът на водата от извора в карстовата пещера близо до езерото Рица е идеална за приготвяне на плазма за човешката кръв.

“Първо “Живата вода” в сребърни канистри се доставяла на брега на морето, а след това с подводници – до база в Констанца; после със самолет заминавала за Германия”, казва Бормотов, доцент в Катедрата по икономика и управление на предприятието в Майкопския държавен технически унивеститет. “Дори е имало идея да се построи тунел за подводница от морето до Рица, обаче започва войната и поради това реализацията на плана става невъзможна”.

Що се отнася до Адигея, известен е фактът, че в Майкоп се намира планинският корпус на Вермахта със стрелкови дивизии в Елбрус. В долината на река Бяла, близо до село Даховска, в подножието се намира полкът на СС “Вестланд”, а между реките Пшеха и Пшиш са разположени танкови полкове “Германия” и “Нордланд”.

През есента на 1942 г. на летището в Майкоп е базирана Третата германска разузнавателна ескадрила на 14-та разузнавателна група, в която се намират двумоторни самолети FW-189. Всъщност това са летящи лаборатории.

“Това е повече от достатъчно за тайните изследвания, които организацията “Аненербе” провежда в планините на Адигея”, смята Бормотов. “В Майкоп има щабове на частите на Времахта. От този град немците командват цялата военна кампания в Кавказ. През есента на 1942 г. в планините на Адигея не съществува непрекъсната отбранителна линия и ние знаем, че отделни немски отряди успяват да проникнат далече в тях. Не е ясно защо германските парашутисти през август 1944 г. десантират на планинския хребет Пшекиш, когато линията на фронта вече е далеч на запад. Какво не успяват да завършат фашистите в Пшекиш? Не е ли свързано то с изследванията на специалистите от “Аненербе”?”

По думите на учения може да се предположи, че германците се интересуват от долмените, като смятат, че това са “постройки на праисторическите атланти” и “вход в паралелните светове”. Този техен интерес е разбираем, защото учените в Кавказ редовно намират странни артефакти. Например в медиите има информация, че археолозите в Боржомската клисура в Грузия намерили скелети с дължина 3 м, които принадлежат на хора от непозната раса.

Черепи на боговете

Преди приблизително 4 години спелеолози донасят на Владимир Меликов два необичайни черепа с рога, които, както те твърдят, са намерени в една от пещерите в планинската верига Болшой Ткач. На пръв поглед те наподобяват фосили на животни, при това много древни. След като внимателно изучава черепите обаче, Меликов (който някога е работил като стоматолог) настръхва.

image

“Вижте кръглия отвор с ширина на пръст в долната част на главата”, показва Меликов единия череп. “Това е коренът на гръбначния стълб. Положението му ни говори, че съществото се е придвижвало на два крака. Втората странна особеност е липсата на челюст и частта от черепа, където се намира главният мозък. Вместо уста има няколко разположени в кръг дупки. Очниците са необичайно големи и от тях се отделят два израстъка във вид на рога. Костта на лицето е плоска като при антропоидите”.

Наистина артефактите изглеждат странно. Дори ако се сравнят с черепа на мечка, който стои до тях. Много лесно човек може да се поддаде на изкушението да реши, че държи в ръцете си череп на някакво същество от друга планета. Снимките на тези находки са изпратени на московските палеонтолози, но те само безпомощно клатили главите си, празнавайки, че никога не са виждали нищо подобно, и предпазливо предполагат, че това може да са овчи черепи, деформирани от дългото въздействие на водата и пясъка. Но ако е така, то и двата чепера са деформирани по едно и също време и по един и същи начин.

image

Изследователите предполагат, че тези предмети може да са попаднали в ръцете на хитлеристките “магьосници”, които търсели необичайни артефакти.

Още по-далеч в предположенията си отиват хора, занимаващи се с митология. Те веднага заявяват, че става дума за анунаки на древните шумери, тоест рогати божества, чието име се интерпретира като “те дойдоха от небето”. Според шумерския епос те участват в създаването на света.

“Може да си представяме и да разглеждаме различни версии и идеи, но със сигурност може да се каже само едно: атрефактите, намерени в планините на Адигея, трудно могат да бъдат обяснени”, стига до извод Иван Бормотов.

През лятото на 2015 г. в региона край Елбрус ловци на съкровища намират още един куфар на “Аненербе” с необичаен череп, за който се предполага, че принадлежал на войник от изтребителна ескадрила, участвала в операцията “Еделвайс”. Освен това те откриват пръстен и пълна фашистка униформа. На пръстена е изобразен профил на войник с планинска военна шапка, украсена с дъбови листа, а отдолу има еделвайс. През 2014 г. местните жители съобщават, че са намерили некропол с двеста тела на членове на германската ескадрила. Вероятно преди няколко десетилетия те са погребани под снежна лавина. / Russia Beyond

image

 

 

 

loading... loading...
Категория: Забавление
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09 22:43

image Човекът е създаден от анунаките преди 300 000 години – Ситчин Публикувано на 

Анунаките  често се споменават в текстове  за НЛО. Нека се опитаме да разберем защо те са станали толкова популярни, и какво именно са направили, за да е така.

image

 

Освен това е установено, че човешкия геном съдържа 223 гени, които не се срещат у нито едно друго живо същество на Земята. Те не са в дъното на еволюционната стълбица, те не се преминавали от стъпало на стъпало, а след това изведнъж – ! – се появяват на самия връх, за какъвто се смята човека!

Как тогава се е сдобил с тези мистериозни гени човекът?

image

 „Не открихме ясен източник на бактерии за  предполагаемия  хоризонтален пренос на гени“, – отбелязват в доклада си  генетиците, публикуван  в списание „Нейчър“.

Ами  тогава откъде е  тази  увереност, че  ние сме се „обзавели“ с гени от бактерии? Или може би – те от нас?

image

 image

Описания за създаването на човека от боговете са запазени и в митовете на различни култури и те са много сходни

image


 Според Сичин, това е направено с помощта на Нинхарсаг, главен медик на анунаките.

Що-годе  подходящ и „работещ“ модел най-накрая е получен  след няколко проби и грешки. Останалите е трябвало да бъдат бракувани. Това, между другото, е  обяснение защо сега палеонтолози намират  няколко предшественици на съвременните хора. Става ясно и откъде са се взели уникалните  223 гени – те са от анунаките, а не от бактерии.

image

Между другото, според месопотамските източници, както отбелязва в книгата си „Богове на новото хилядолетие“ поклонникът на  идеите на Ситчин –  английският уфолог – изследовател Алън Ф. Елфард, първият човек е създаден като роб. Не е случайно, че  първото му название в шумерските текстове – лу лу – се превежда като „роб“, „работник“, „слуга“.

image

 Тази генетична  операция е описана в друг древен източник – вавилонския мит „Атра-Хазис“. Днес той може да  се чете като един вид ръководство за клонирането на първите хора: „… седем се родили мъжки, седем – женски … Те са създавани по двойки.“

image

 Всъщност, остава открит въпросът, а кой е създал анунаките? И още един – кой е създал примитивните хоминиди, които анунаките  преработват по „свой образ и подобие“? / НЕПОЗНАТО


Категория: Забавление
Прочетен: 49 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 22:33
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Пещерата на извънземните в Китай е на 150 хиляди години 

Учени от Китай преди 30 години откриват загадъчна пещера, разположена на границата на провинция Кингхай (Китай) и Тибет. Тогава историята на пещерата не била изяснена, затова сметнали, че има извънземен произход.

Наблизо нямало и намек за цивилизация, затова наличието на три входа в една планина озадачило учените. Два входа били затрупани, а третият се запазил. В самата пещера имало сложна мрежа от метални тръби с диаметър един и половина фута. Тръбите водят до соленото езеро на Tосон Ху. От това може да се заключи, че системата е била предназначена за изпомпване на вода.

Учените от института в Пекин установили, че тръбите са направени преди 150 хиляди години, т.е. във време, когато хората не са знаели какво е металообработване. Освен това металът на 8% се състоял от елемент, непознат за науката.

Вероятно пещерата е била създадена от извънземните за производството на ракетно гориво чрез метода за съединяване на течен водород и течен кислород, считат уфолози. Солената вода, според експертите, е осигурявала на пришълците необходимите им вещества. / НЕПОЗНАТО

 

 

Категория: Забавление
Прочетен: 38 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09 22:24
      image Ефект амнезия

Програмата за изтезания на пленници на ЦРУ е напълно изложена днес пред света. Възмущението на милиони хора по целия свят, остана някак си в сянка, прикрито умело от телевизиите, манипулирани от болни мозъци за кариера и с купени души от глобалистите и банкерите днес. Един от тях е Дик Чейни, който все още продава тирания, диктатура и фашизъм на всеки, който ще го изслуша. Всеки път, когато говори пред камерите, изглежда се опитва да говори на вашето съзнание с гласа на мрака и злото. Гласът изглежда вибриращ в тонове от скрита и мрачна музика, която съзнанието не чува, но възприема – „…Злото е нужното добро, око за око, по-силния печели от оцеляващия, печели този, който има най-голям пистолет, печели този, който убива за да не бъде убит, целта оправдава средствата.“ Това са негови фрази. Но не сме ли чували това и преди? Кой мисли по този начин? Кой заявява смело, че убийствата и мъченията са честна игра, а този, който проповядва любов и мир е слаб и безполезен. Правилото на силния е било, да си мисли, че живее за да убива врагове? Сега май ще си спомните, кой е той и от кого сте ги чували, същите тези призиви.

Да, това са злодеите във всеки филм, който сте гледали като деца. Това беше злодея във всяко вечерно шоу, скечът, към който е прикрепен изкуствен смяхили всяко ченге-герой говорещо за невидимите врагове, които ви чакат там някъде в тъмният ъгъл на улицата.

Запомнихте ли и лошите момчета, които винаги са загивали в края на филма? Тези, чиито мисии почти успяха с изключение на действията на един супер герой, детектив, агент или следовател в спасяване на целия свят.Спомняте ли си обаче типичните злодеи от още по-стари предавания и филми – Те никога не се чувстваха като длъжници на човечеството. Всичко, което правеха, беше от чист егоизъм. Те са употребени от егоисти, за да цари егоизъм. Злодеите встарите филми и телевизия никога не показват чувства, те не са отговорни за всичко, което са направили и те никога не чувстват никаква вина, когато направят нещо зло. Запомнихтели тези характерни личностни профили на зли злодеи? Разбира се, защото това е била целта на всички тези филми с които сте израснали.

Д-р Скот Бон, професор и експерт по криминология.

В психологията има ясен и категоричен набор от признаци и симптоми, които водят към портрета на психопатично поведение. Д-р Скот Бон, професор и експерт по криминология казва:

Психопатите са много манипулативни и могат лесно да получат довериоето на хората. Те … въпреки тяхната неспособност да чувстват (емоция) … изглеждат напълно нормално пред неподозиращи хора.Психопатите често са добре образовани и държат стабилни работни места. Някои от тях са толкова добри в манипулирането и мимикрията, че те имат дългосрочни взаимоотношения и стабилни семейства дори, без тези около тях да подозират истинската им природа.“

Освен това, Бон посочва по-нататък по отношение на психопатите:

…преди да извършат престъпление, психопатите планират внимателно всеки детайл предварително … психопатите престъпници са готини, спокойни и сладкодумни … Интелигентността при психопатите им помага да правят отлични бели якички … поради своите спокойни и харизматични натури.

 

imageДик Чейни

Ако забележите, Дик Чейни и много от глобалистите се вписват перфектно в този профил? Поглеждайки назад към стари криминални филми и трилъри, често убиеца е описван като психопат. Заедно с това, те са изобразени като интелигентни хора, които планират своите убийства, манипулират жертвите си и никога не усещат всякаква отговорност или разкаяние за това, което са направили, като през цялото време се вписват като „нормална“ личност за външния свят, включително в семейството и приятелите си.

За съжаление, този профил и психопатично поведение далеч не надхвърля и поведението на Дик Чейни. Разсекретените наскоро документи на ЦРУ за изтезания на пленници, предлагат само бегъл поглед към психопатната нагласа, зад цялата концепция на фигурите стоящи зад манията на определени водещи личности към глобално господство. Манията влиза в границите на идеята за „нов световен ред“. В тази концепция влиза всичко свързано с думите, глобалисти гангстери, илюминати, НАТО, Израел и империята на САЩ, военнопромишления комплекс, антихристи, Вавилон, Звяра, Федералния Резерв, банковата тайна организация, като зад всичко това стои организирано движение начело с тъмно съзнание, чиито зъл ум, стана днес на показ чрез разкриването на секретни документи от архивите на ЦРУ. Мощта с която те работят, тиранията и глобалния диктаторски механизъм е на показ. Способността им към психопатичното поведение, за което говори психолога криминалист д-р Скот Бон, е в състояние да нанесат мизерия и страдание на всички свои врагове и цялото човечество.

Истината е, че повечето от човечеството е готово да преклони главата си пред реалността на новия световен ред и пред умовете на психопатичното поведение на управляващия световен елит, които от десетилетия работят в името на сбъдването на тази световна диктатура. Този когнитивен дисонанс пречи на съзнанието да проумеят злите умове на тези психопати, за да изберат всъщност да го игнорират.

Благодарение на разсекретяването на програмите за мъчения на ЦРУ, (Виж тук) вниманието на човечеството се фокусира от изказването на манипулатора Дик Чейни, че тези мъчения са били необходимо зло, доведе до гласно одобрение на американците, които сляпо и предизвикателно подпомагат и защитават идеята за подобни мъчения. Всъщност сега сме в състояние да имаме рядък поглед върху умовете на тези психопати за начините по които се опитват да наложат новия световен ред, което би трябвало да събуди повече хора и да направи по-ясно, колко сериозно е желанието им за осъществяването на техните планове.

Американците са бомбардирани с лъжи на мейнстрийм медиите, чиято пропаганда контролира съзнанието им всеки божи ден. На всичкото отгоре е проектиран и така наречения „амнезия ефект“ върху масите. Това е, когато основните медии пускат тема и след два дена я заменят с друга, която повтарят понякога повече от седмица, изкуствено я правят важна, така изведнъж никой не говори за първата но много по-важна от изкуствено създадената. Темата избледнява в критичния поглед на съзнанието, така се създава „амнезия ефект“, който днес се използва доста често от водещи телевизионни новинарски екипи.

Масмедиите внимателно избират най-добрите си истории, които да пробутват в челните редици на съзнанието на зрителите, като те също могат да решават във времето, кои истории да изчезнат и кои да останат в първите редици на паметта им. Виждали сме това с Ебола през последните няколко месеца. световните медии преповтаряха в един глас, използвайки страха на населението, че видите ли този вирус е вече във вашия дом и той ще ви убие. Изведнъж всичко притихна, което е странно.

Всъщност така функционира „амнезия ефекта„. За да се прикрие по голяма новина, която може да взриви общественото мнение се използва точно този психологичен похват. Историята с Ебола, беше замислена , за да прикрие разкритието, че американското правителство е извършвало чудовищен акт от години в Африка, като е стерилизирало жени, за намаляване на населението, особено от черната раса. (Виж тук). Понякога обаче, от медийно пресилените истории излиза, че не се вписват в дневния ред, така че те трябва да го направят още по сензационно, като използват страха и прехвърлят този страх в самите райони, които са под знамената на Новия Световен Ред. Така гражданското общество, което би трябвало да търси някаква отговорност от управляващите, е подведено от самия страх за оцеляването си и медиите, преповтаряйки в централните новини истории, които нямат нищо общо с дадения район( например, какво я интересува баба Пенка , че в двора на баба Пейн в САЩ е влязла кафява мечка и се окъпала в басейна й. Къде е САЩ… и къде е България на картата на света? Този въпрос трябва да зададете на основните български телевизии. Новините им, почти винаги завършват с подобни тъпотии, които не са и случайни.) С цел да се прикрие сензационно глобално престъпление срещу човечеството (като умишлено стерилизиране на милиони жени без тяхно знание), новината още преди да е избухнала се прехвърля в нежелана история за световния елит и за да не излезе в първите страници, се подменя с по-голяма история, както се случи с историята за Ебола.

Няма съмнение, че много хора в Америка най-накрая започнаха да осъзнават как работи пропагандата от правителствата им и поставят под съмнение това, което се представя като сериозно пред нацията им. Репутацията на Америка е изнесена в друга и то много негативна посока, откакто за атентатите от 9.11, стана ясно, че може би са предизвикани под прикритието на ЦРУ и сега се разглеждат от повечето американци, като поредната глобална репресия над съзнанието им, за да се променя умишлено нагласата им към бъдещите планове на световната империя и на глобалистите в Съединените Щати. Впоследствие, днес повече от всякога, хората търсят два пъти лъжата в историите изнесени от западните сили (НАТО) и техните пропагандни машинации от електронните им корпоративни медийни компании. Всички знаят, че Ислямска Държава е създадена от ЦРУ. Така беше и с Ал Кайда. Но никой от средствата за масова информация, няма смелостта да го каже. Това не е ли отново тиха, но много мощна диктатура. Или трябва да припомня думите на Джордж Буш: „С нас или против нас“.

/

 

Същата фраза, но с нов подтекст беше повторена и от Барак Обама: „Америка е най-силната държава в света!“ И скрития подтекст е: „Внимавайте! Mожем да си правим каквото поискаме по целия свят!“. Аз лично смятам, че Природата има последната дума по този въпрос. Тя не страда от амнезия.

//www.youtube.com/watch?v=4oB5O9zZbSk

 

Това е директна заплаха за свободата на словото или пък личността изобщо ако щете. Но тези думи не бяха тиражирани дълго от медиите и те отново се загубиха някъде в морето от пропаганда. Ефект Амнезия работи успешно нали!

Трябва да бъдат призовани всички американци и хора от цял свят да разгледат този въпрос много внимателно. Защото имайки предвид колко бързо историите се забравят от съзнанието на всички, може много бързо и просто да ни манипулират, ставайки индивиди с празен поглед в мрака, за да настояват в името на фалшива светлина, да участваме в плановете им за война и глобално господство. Огромната вълна на будното съзнание, скоро ще си отиде. И докато мнозина по-образовани и по-бдителни, го осъзнават по-добре – за съжаление много от тях ще се върнат в съня си от пропагандата, за да забравят например много бързо, че ЦРУ току що умишлено и злонамерено са измъчвали невинни хора.

Ако не започнем да се събуждаме от съня в сънят си, скоро нищо от това няма да има значение, защото днес върху човечеството се води психотронна война, в която главно оръжие са традиционните медии, които ще подготвят чисто нови атаки под фалшив флаг или с други думи фалшиви терористични актове, за да привличат вниманието на всеки мислещ за себе си индивид и от тази слабост на егоизъм, да го отведат далеч от историите, които помагат за дългосрочната програма, единствено и само на Глобалистите.

Затова нека да направим каквото можем, за да помогнем на другите да видят този поглед на реалността, поне докато тя трае в този и видим все още вид, и да се надяваме повече хора най-накрая да подложат крак, за да спрат злото, което е завладяло от десетилетия лидерите в Северна Америка. Осъзнавайки колко психопатични са действията не само на американските но и нашите лидери, ние ще започнем да търсим отговорност от тях и най-вече правосъдие срещу тези, които са нарушили правата на човека и провеждат без общественно знание, но използвайки парите от данъците на всеки един от нас, за неетични и незаконни програми за изтезания.

Да се надяваме, че като цяло, ние (човечеството) можем да възстановим принципите на етиката, морала, човешката почтеност, достойнство, уважение, справедливост, добра воля, отчетността пред обществото за престъпленията на политици и алчни банкери, изправяйки се смело, но заедно пред всеки, който нарушава просперитета не само на отделна нация, а и на цялото човечество! Гледахме последните две президентски администрации на САЩ, как безочливо проповядваха, че Америка е фар на свободата, а всъщност виждаме как се случва точно обратното и САЩ влезе в ролята на един диктаторски глобален агресор и извършва убийства по света без последствия.

Никога не подценявайте силите, които искат да контролират цялото човечество, и никога не губете от поглед начините по които се опитват да вкарат злото във всеки един дом, съзнание на индивидуално ниво. Така ще се убеждавате всеки път, когато се съмнявате, че всичко това наистина е така и ще можете по прецизно да анализирате собственото си поведение и дали всъщност, то е продиктувано от външни сили на подсъзнателно ниво или от самите вас.

П.С. Тази статия бях започнал преди една година в най-стария ми сайт. Прехвърлих я тук, за да не остава непубликувана или да се загуби във времето. Така, че тя заслужава продължение.

Истината е една! Версиите за нея, вече не са истина!

Категория: Забавление
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09 22:18
      image Дик Чейни (“Багдадският лъжец”): “Америка беше права, хвърляйки ядрена бомба над Хирошима и Нагасаки”     

Из статията на ястреба Дик Чейни в WSJ:

«Младежта трябва «да разбере, защо Америка беше права, хвърляйки ядрена бомба над Хирошима и Нагасаки».

«Ние като граждани сме задължени да защитаваме нашите идеали и свободата ни, да пазим паметта за нашата история.

Нека потомците ни знаят какво сме извършили и защо Америка трябва да опази свободата.

Ние трябва да знаем за момчетата, които щурмуваха Пуент дю Хок и рейда Дулитъл, за Мидуей и Иводзима (става дума за операции от времето на Втората световна война в Европа и Тихия океан, бел.ред.).

Те трябва да помнят безстрашните млади американци, които се сражаваха с нацистите в Ардените и с японците на Окинава.

Те трябва да разбират, защо Америка беше права, хвърляйки ядрена бомба над Хирошима и Нагасаки, завършвайки с това войната.

Те трябва да се гордеят със страната, която създаде доктрината Труман, плана Маршал, Берлинският въздушен мост, НАТО.

Нашите деца не бива никога да забравят за тази зла и лъжлива империя СССР, която издигаше стени, за да не позволява на гражданите си да избягат от нея, трябва да знаят за победата над тази империя на злото, която удържа свободният свят под предводителството на САЩ.

Ние трябва да им разказваме за терористите, които ни атакуваха на 11 септември, за безстрашните пожарникари и полицаите, за героизма на пътниците от полет 93.

Те трябва да разберат какъв свят ще донесе със себе си войнстващият ислям, ако не го спрем.

Нашите потомци трябва да помнят великите хора от миналото ни — Джордж Маршал, Д. Айзенхауер, Хари Труман и Роналд Рейгън.

Ние трябва да им обясним, с каква цена те победиха империята на злото през 20 век, каква е цената, която ще се наложи да платим през 21 век.

Ние трябва да ги убедим, че нашите доблестни Въоръжени сили стоят в защита на нашата свобода и свободата на милионите хора по земята.

Децата ни трябва да знаят, че те са граждани на изключителна държава, най-силната, най-добрата и най-благородната за цялата история на човечеството.

Те трябва да знаят, че са наследници на велико минало и на величав дълг.

Обикновените американци много пъти са извършвали подвизи в името на свободата.

Сега нашият дълг лежи върху нашите рамене.

Не е случайно, че по време на 40-та годишнина от десанта в Нормандия президентът Рейгън каза:

«Ние ще помним винаги. Ще се гордеем винаги. Винаги ще бъдем готови — и затова винаги ще бъдем свободни».

Бележки на редакцията:

Дик Чейни е бивш вице-президент на САЩ.

От 1975 до 1977 г. е шеф на администрацията на президента Джералд Форд.

През  1989-1993 г. заема поста министър на отбраната при Джордж Буш-старши.

Тогава САЩ провежда операция «Пустинна буря» в Ирак и военната операция в Панама.

Вице-президент е при Джордж Буш-младши, счита се, че се е ползвал с по-голямо влияние от самия президент.

Оставайки до края на 1990-те години на държавна служба оглавява кампанията «Халабертон».

По «случайно съвпадение» точно тя постига огромни поръчки за въоръжените сили на САЩ по време на войната срещу Садам Хюсеин, започнала през 2003 г.

Той е един от най-активните привърженици за нейното начало.

За войната срещу Садам Хюсеин е удостоен с прозвището «Багдадският лъжец».

Все още е на свобода.

Допускаме, че продължава да има огромно влияние, включително и в президентските избори в САЩ.

Петя Паликрушева / News front 

Категория: Забавление
Прочетен: 32 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09 22:13
 image САЩ са били готови да убият един милиард души 

Издателството „Алпина пъблишър“ подготвя за публикуване книгата на бившия американски военен анализатор Даниел Елсберг „Машината на страшния съд: Откровенията на разработчика на плана за ядрена война“, която разказва за опасността и безразсъдството на американската ядрена политика.

В нея Д. Елсберг, легендарният разузнавач, който публикува „Пентагонските документи“ за войната във Виетнам през 1971 г., разкрива подробностите за американската ядрена програма, която предполага атомната бомбардировка над СССР.

„Когато Втората световна война приключи“, пише Елсберг, „само една страна има население, въоръжени сили, индустриален и научен потенциал, които могат да издържат на военната сила на Съединените щати – Съветският съюз, въпреки безпрецедентните военни опустошения и загуби“ , Ето защо, според анализатора, СССР е станал целта на САЩ веднага след като те придобиват атомната бомба.

Още през 1944 г., пламенният антикомунист генерал Гроувс, който е отговорен за изпълнението на „Проекта Манхатън“, казва пред полския физик Юзеф Ротблат по време на съвместна обяд в Лос Аламос, че според него, проектът винаги е бил насочен срещу съветите. На 30 Август 1945 генерал-майор Лорис Норстад, заместник-началник на генералния щаб за планиране на ВВСизпраща на Гроувс документ, където като цели на евентуална бъдеща ядрена атака са включени 15 „ключови съветски градове“, начело с Москва и 20 „големи съветски градове“, включително Ленинград, както и броят на атомните бомби, необходими за унищожаването на всеки от тях. За Москва и Ленинград са предназначени по шест бомби.

Защо не се осъществява първият план за ядрена атака

Въпреки това, както признава Д. Елсберг, през 1945 г. САЩ не бомбардират СССР само поради една причина – те все още нямат достатъчно атомни бомби. Към края на годината те разполагат едва с две

Първият официален план за война срещу Съветския съюз от ноември 1947 г. предвижда удари по 24 съветски града с помощта на 34 бомби.

Но по това време в американския арсенал има само 13 бомби, от които може би само седем са в бойна готовност. „Тази информация – отбелязва авторът на книгата – е строго секретна. Президентът Хари Труман не е официално информиран за броя на ядрените боеприпаси преди 3 април 1947 г. и е шокиран да научи, че има толкова малко от тях“.

Два месеца по-рано Обединеният комитет на началник щабовете уведомява министъра на отбраната и министъра на военноморските сили, че запасите от ядрени оръжия са „недостатъчни“ за изискванията за национална сигурност. Чак до края на 1948 г. всички произведени боеприпаси (плутониеви имплозивни бомби тип тази, хвърлена по Нагасаки) са играчки и се смятат за „експериментални образци“.

През октомври 1947 г., Обединеният комитет на началник щабовете, с председател адмирал Уилям Лихи информира Комисията за атомна енергия, че „от военна гледна точка, ще са нужни около 400 атомни бомби, равни по мощ на тази, пусната над Нагасаки“, за нанасяне на удар по около 100 града. Целевата дата за получаване на способността да се „унищожи страната“ (концепция, която е родена в щаба на Военновъздушните сили, занимаващ се с подготовката на препоръките) е 1-ви януари 1953.

До средата на 1948 г. плановете на ВВС влизат в съответствие със запаса на оръжие, макар че тези запаси са все още по-ниски от тези, които Обединеният комитет на началник щабовете счита за достатъчни. Планът по това време предвижда изстрелване по 20 града на 50 бомби. Тези 50 бомби действително влизат в арсенала до 30 юни 1948 г. За Москва са предназначени осем бомби, а за Ленинград – седем.

Генерал Къртис Лемей ръководи стратегическото командване на военновъздушните сили на САЩ (SAC) през октомври 1948 г. Той изготвя свой „Извънреден план за военни операции“, който изисква от SAC „да изгради капацитет до ниво, което би позволило да бъде доставен целия запас от атомни бомби за един масивен удар“. Основните цели са градове и индустриални обекти, както и правителствени контролни центрове. Целите на втората фаза включват петролни рафинерии, две трети от които са разположени в 16 съветски града. Планът предвижда удари срещу 70 съветски града, с използването на 133 атомни бомби. Това според оценките би могло да доведе до смъртта на 2,7 милиона души в 70 целеви градове и на други 4 милиона души другаде.

През октомври 1949 г. освен „Извънредния план за военни операции“ се е увеличил и броят на целевите градове до 104, а броят на използваните бомби до 220. Още 72 бомби са останали в резерва за прилагането на повторния удар.

Необходимите за това 292 бомби са готови до 30 юни 1950 г. AEC, бюджетът на който е увеличен тройно от Тръмп след блокадата на Берлин и след първия съветски ядрен опит през – поставят производството на бомби тип „Нагасаки“ на поточната линия. Епохата на „ядрения дефицит“, в терминологията на Пентагона, отстъпва място на ерата на „ядреното изобилие“. Необходимите за унищожаването на цялата страна 400 бомби влизат в арсенала на 1 януари 1951 г., две години по-рано от предвидения срок.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 22:06
image Лидерът на ДНР Александър Захарченко е убит при атентат в Донецк (обновена)

ИЗВЪНРЕДНО: ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ДОНЕЦКАТА НАРОДНА РЕПУБЛИКА АЛЕКСАНДЪР ЗАХАРЧЕНКО Е ЗАГИНАЛ В РЕЗУЛТАТ НА ВЗРИВ НА КАФЕНЕ В НЕПОСРЕДСТВЕНА БЛИЗОСТ ДО РЕЗИДЕНЦИЯТА МУ В ДОНЕЦК.

Атентатът е бил извършен преди 1 час, в резултат на адската експлозия е загинал още един човек, трима са били тежкоранени, смъртно ранен е бил и самият Захарченко, информацията за убийството му е била потвърдена до момента от всички руски силови структури /дело най-вероятно на киевската ционистка хунта/ …

РИА Новости уточнява, че заведението се намира на улица „Пушкин“, на няколкостотин метра от резиденцията на Захарченко.

Според източници от силовите структури на ДНР при взрива е загинал един човек, а най-малко трима са ранени.

/допълнение/

Правоохранителните органи на ДНР са задържали заподозрения за извършител на покушението срещу Захарченко, съобщи преди минути „Интерфакс“, като се позовава на свой източник от силовите структури. Според него задържаните са украински диверсанти и свързани с тях лица.

Александър Захарченко стана премиер на ДНР през 2014 г. след избори, на които спечели 81% от гласовете на избирателите.

Захарченко: “Ние имаме една цел – съединение с родината, а родината – това е Русия”

Категория: Забавление
Прочетен: 42 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 03.09 22:01
image Убийството на Михаил Толстих с позивна „Гиви” Публикувано на 10.02.2017  в Свят

В сряда към 6.02 часа сутринта на 8 февруари в ДНР (Донецка народна република) бе убит един от най-известните командири на опълчението полковник Михаил Толстих с позивна „Гиви”. Позивната не е случайна. Тя е била ползвана от дядото на Михаил Толстих по време на Втората световна война, който също като своя внук е воювал срещу нацистите. „Гиви” бе известен в ДНР като един от най-романтичните и честни военни ръководители. Реакцията на официален Киев не изненадва никого. Злорадството също. За убийството на „Гиви” са обвинени негови съратници. Има даже версия, че атентатът е извършен от руските специални служби. Има и закани, че следващите цели ще бъдат Александър Захарченко, главнокомандващ въоръжените сили на ДНР и Игор Плотницкий, глава на ЛНР (Луганска народна република).

В сряда сутринта, когато Михаил Толстих влиза в своя кабинет включва осветлението, защото е още тъмно. Моментално след това следва изстрел от реактивна огнехвъргачка „Шмел”. От прокуратурата на ДНР бе съобщено, че са установени следи, водещи към извършителите на подлото убийствоСпоред местните следователи атентатът срещу „Гиви” е извършен от украинска диверсионно-разузнавателна група. Редица руски анализатори считат, че не е изключено да станем свидетели на вълна от терористични атаки не само в Донбас, но и на територията на Руската федерация. В действителност, в последните месеци се наблюдава системна диверсионно-терористична дейност на територията на Донбас насочена срещу личния команден състав на ДНР и ЛНР (Луганска народна република). На 4 февруари бе взривен автомобилът на Олег Анащенко, началник на народната милиция на ЛНР. Само през последната седмица в Донбас са регистрирани три терористични акта.

На 14 февруари в руския град Ростов на Дон ще има съдебно заседание, на което ще започне дело срещу украински младеж, който е изготвил в домашни условия взривно устройство. Целта е била то да бъде задействано по време на масови мероприятия в центъра на град Ростов на Дон. През 2016 година руските специални служби са предотвратили на руска територия 40 терористични акта, подготвяни от украински националисти. Повечето от тези случаи са на територията на КримИма загинали служители на руските специални служби, които са предотвратили действията на украинските терористи. Особено опасно за националната сигурност на Руската федерация е това, че украинските терористи търсят контакти с радикалните ислямистки групи на руска територия. След убийството на „Гиви” в Руската федерация започна да се говори, че е крайно време режимът в Киев да бъде официално обявен за спонсор на тероризма. Както и да последват съответни действия съгласно установената международната практика в такива случаи. След като украинските въоръжени сили (ВСУ) загубиха битката в последния директен сблъсък с опълченците, Киев възприе бандеровската тактика на открит терор. Бандера преди и неговите последователите сега винаги са избягвали откритата схватка на бойното поле. Предпочитат наказателни акции срещу гражданското население и терор. Руският анализатор Сергей Михеев обръща внимание, че в последно време бе извършена поредица от подобни убийства срещу ръководни фигури от Донбас. Според него в организацията и провеждането на терористичните актове от украинските диверсионно-разузнавателни групи се наблюдава „почеркът” на западни инструктори.Руските експерти по антитероризъм категорично считат, че зад вълната убийства в ДНР и ЛНР стоят СБУ (Украинската служба за сигурност) и украинското военно разузнаване – ГУР. Сергей Михеев обръща внимание, че една част от украинските последователи на Бандера работят като гастарбайтери в Русия. След завръщането си по родните места, предимно в западна Украйна, те рушат паметници на Червената армия, нападат руски икономически обекти и извършват други подобни враждебни към Русия действия. Прави впечатление изказването на Евгений Сатановский, президент на независимия научен център „Институт за Близкия изток”. Той счита, че от руска страна трябва да се вземат специални мерки спрямо поръчителите в Киев на убийствата в Донбас. Нещо повече. Евгений Сатановский счита, че „споразуменията от Минск, не са се спазвали, не се спазват и няма да се спазват”. Президентът на „Института за Близкия изток” е привърженик на израелския подход спрямо поръчителите на терористични актове. Евгений Сатановский дава за пример в това отношение действията на Мосад в случая с палестинската терористична организация „Черния септември”. От своя страна бившият генерал от ФСБ (Федерална служба за сигурност) Александър Михайлов прави песимистична прогноза за бъдещото развитие на събитията в ДНР и ЛНР. Според него се подготвя широкомащабен театър на военни действия не само в Донбас. От украинска страна се струпва тежко въоръжение по границата с ДНР и ЛНР. Паралелно с това се разгръща диверсионна дейност и се активизира пропагандната война срещу Донбас. Според Александър Михайлов за споразуменията в Минск вече може да се говори само в политически смисъл. На военно ниво минските споразумения не съществуват. Те са изчерпани. Александър Михайлов отива и по-далеч в своя анализ. Той счита, че ако въоръжените сили на ДНР и ЛНР не нанесат изпреварващ удар по Въоръжените сили на Украйна, то последствията за Донбас в бъдеще ще бъдат трагични.

Активизирането на действията на украинските военни по границата с Донбас има и международна проекция. Събитията в ДНР и ЛНР имат за цел да попречат на диалога между Доналд Тръмп и Владимир Путин за урегулиране на конфликта в Украйна. Украинският президент Порошенко се явява на практика съюзник на противниците на новоизбрания американски президент. Противниците на Доналд Тръмп, които са останали в администрацията във Вашингтон, продължават да пречат на очертаващите се промени във външната политика на САЩ. Ненапразно бившият вицепрезидент Джо Байдън посети Киев два дни преди Барак Обама да се изнесе от Белия дом. Съществува голяма вероятност да се активизират бойните действия между украинските въоръжени сили и опълченците от ДНР и ЛНР. Не е изключено да бъдат предприети и конкретни мерки срещу поръчителите в Киев на терористичните актове в Донбас.

А

Категория: Забавление
Прочетен: 29 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.09 21:58
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 9293624
Постинги: 7548
Коментари: 147
Гласове: 2390
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Септември, 2018  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930