Снимка: Тъмният шоколад намалява риска от инсулт
Изследователи от Харвард твърдят, че консумацията на две до три парчета черен шоколад всеки ден минимизира вероятността от инсулт с 52%.
Проведено е научно проучване, в което са участвали 4369 жени на средна възраст.
Всички участници добавяха тъмен шоколад или какаови продукти към ежедневната си диета в продължение на дванадесет години.
В резултат на това е установено: жени, които не се отклоняват от експерименталните условия и ядат шоколад, имат най-ниското ниво на вероятност от развитие на инсулт.
Шоколадът помага за предотвратяване на заболяването поради полезните свойства на какаото, които имат добър ефект върху:- еластичността на кръвоносните съдове и
- кръвното налягане.
В допълнение, този продукт помага да се отървете от депресията, предпазва от диабет и хипертония, ефективно помага при кашлица, полезен е по време на бременност, активира мозъка и укрепва имунната система.
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69