Продукти:100 г сирене ,1 кг картофи,250 г гъби,1 глава кромид лук,1 супена лъжица доматено пюре,1 филийка сух хляб/само средата/,3 супени лъжици прясно мляко,90 г краве масло или маргарин,4 супени лъжици брашно,4 яйца,сол,черен пипер, магданоз
Приготвяне:
Обелените картофи се сваряват в малко подсолена вода и веднага се стриват с вилица. Прибавят се брашното, 1/3 от маслото, 2 от яйцата, малко сол и смлян черен пипер. Сместа се омесва добре и се разстила върху наръсена с брашно кърпа на кора, дебела 2 см. Гъбите и лукът се нарязват на ситно и се задушават във втората 1/ 3 от маслото до омекване. Посоляват се и се смесват с доматеното пюре, хляба, предварително натрошен в млякото и изстискай, смлян черен пипер и магданоз. Плънката се слага в средата по дължина на картофената кора. Наръсва се с нарязани
на кубчета твърдо сварени 2 яйца. Кърпата се повдига от едната страна и кората
внимателно се навива на руло, което се слага в обилно намазана с мазнина форма. Рулото се полива с останалото разтопено масло, пробожда се тук-там с вилица и се
пече в умерена фурна. След като порозовее, се изважда и обилно се поръсва с
настъргана сирене, след което се връща за допичане още 5 мин. След като се поохлади, се нарязва на дебели филии, които се поднасят със салата по избор.
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. rosiela
13. getmans1
14. sparotok
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. sekirata
10. bateico