Постинг
29.12.2011 11:59 -
Торта " Milka "
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 2718 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 29.12.2011 12:02
Прочетен: 2718 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 29.12.2011 12:02
Това е най-вкусната торта, която някога съм яла.
И ви го казвам съвсем отговорно.
Разбира се, това е според моя вкус и предпочитания, но за тези от вас, за които вкусната торта е такава с мноооого крем и малко блатове, днешната рецепта е тази, която просто ще е грях, ако не опитате.
Изключително пищен вкус, силна креместа консистенция, нюанс на лешници и неустоимото внушение на прекрасния шоколад "Милка", това е едно истинско приключение за небцето ви.
Тортата отново е сръбска и макар, че видоизмених рецептата , основата си остана както е в оригинал.
Има само 2 минуса :
- бавното приготвяне
- дългото чакане за стягане на крема
Но ако това са причини, които не са достатъчно основателни за вас, доверете ми се и действайте смело, заслужава си.
От малки до големи ще се състезават у вас кой ще изяде най-много парчета.
Тортата се приготвя с много продукти в оригинал, аз ги съкратих доста, защото и така едва се събраха в тавата ми с ринг.
Представям си, ако бях приготвила рецептата с оригиналния размер, май щеше да ми е нужен казан.
Да са живи и здрави Милка и мармотите и все такъв вкусен шоколад да ни дават.:))
Торта " Milka "
Продукти :
за блатовете :
10 белтъка
250 грама пудра захар
300 грама смлени лешници ( запечени и обелени ), ако нямате-опитайте с орехи
2 супени лъжици брашно
за крема :
10 жълтъка
1 литър прясно мляко
3 пудинга с варене " Д-р Йоткер " ( сметана или ванилия )
250 грама качествено меко краве масло
300 грама млечен шоколад " Милка " ( кафяв )
300 грама бял шоколад " Милка "
3 супени лъжици брашно
захар на вкус ( аз сложих около 150 грама )
100 мл сладкарска сметана
2 желатина
Да приготвим блатовете :
Разбийте белтъците и захарта на сняг, прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте със шпатула.
Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Следете блатовете по време на печене, защото стават бързо.
Оставете ги да изстинат напълно.
А сега как да направим и крема :
Сложете 800 мл от млякото да заври, внимавайте да не загори.
В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте много добре с миксер жълтъците, брашното, пудингите и захарта (захарта можете да сложите към 800 мл мляко, ако желаете, а не при жълтъците).
Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчено-пудинговата смес.
Разбърквайте много интензивно, за да не се пресекат жълтъците и така до пълното смесване на продуктите.
Върнете крема на котлона и на много слаба степен го варете, докато стане гъст .
Махнете го от котлона .
Пригответе желатина, според указанието и го смесете с крема (малка част от крема се добавя постепенно към желатина, разбъркайте да се съчетаят напълно и после смесете всичко).
След като кремът се охлади , прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и с миксер разбийте до хомогенност.
Разделете крема на 2 части, в едната част сложете разтопения на водна баня (задължително) бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад, разтопен пак на водна баня.
Шоколадът трябва да не е горещ.
Сглобете тортата в тава със свалящ се ринг, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая.
Украсете по ваш вкус, аз разтопих около 100 грама шоколад и украсих по техниката на украса на "Естерхази".
Оставете тортата в хладилник задължително за една нощ, за да стегне крема, и за да може да се реже.
Ако отворите ринга рано, а не изчакате достатъчно, рискувате всичко да се изсипе и труда ви да отиде по дяволите.:))
Не че и от кухненския плот не можете да изгребете всичко с лъжици, ама някак не
е естетично.:)))))
Успех и да ви е сладко. :)
You might also like: Шоколадова торта с лешници "Елегант" Торта " Reform " Домашна бананова торта Торта "Пиано" LinkWithin
И ви го казвам съвсем отговорно.
Разбира се, това е според моя вкус и предпочитания, но за тези от вас, за които вкусната торта е такава с мноооого крем и малко блатове, днешната рецепта е тази, която просто ще е грях, ако не опитате.
Изключително пищен вкус, силна креместа консистенция, нюанс на лешници и неустоимото внушение на прекрасния шоколад "Милка", това е едно истинско приключение за небцето ви.
Тортата отново е сръбска и макар, че видоизмених рецептата , основата си остана както е в оригинал.
Има само 2 минуса :
- бавното приготвяне
- дългото чакане за стягане на крема
Но ако това са причини, които не са достатъчно основателни за вас, доверете ми се и действайте смело, заслужава си.
От малки до големи ще се състезават у вас кой ще изяде най-много парчета.
Тортата се приготвя с много продукти в оригинал, аз ги съкратих доста, защото и така едва се събраха в тавата ми с ринг.
Представям си, ако бях приготвила рецептата с оригиналния размер, май щеше да ми е нужен казан.
Да са живи и здрави Милка и мармотите и все такъв вкусен шоколад да ни дават.:))
Торта " Milka "
Продукти :
за блатовете :
10 белтъка
250 грама пудра захар
300 грама смлени лешници ( запечени и обелени ), ако нямате-опитайте с орехи
2 супени лъжици брашно
за крема :
10 жълтъка
1 литър прясно мляко
3 пудинга с варене " Д-р Йоткер " ( сметана или ванилия )
250 грама качествено меко краве масло
300 грама млечен шоколад " Милка " ( кафяв )
300 грама бял шоколад " Милка "
3 супени лъжици брашно
захар на вкус ( аз сложих около 150 грама )
100 мл сладкарска сметана
2 желатина
Да приготвим блатовете :
Разбийте белтъците и захарта на сняг, прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте със шпатула.
Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Следете блатовете по време на печене, защото стават бързо.
Оставете ги да изстинат напълно.
А сега как да направим и крема :
Сложете 800 мл от млякото да заври, внимавайте да не загори.
В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте много добре с миксер жълтъците, брашното, пудингите и захарта (захарта можете да сложите към 800 мл мляко, ако желаете, а не при жълтъците).
Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчено-пудинговата смес.
Разбърквайте много интензивно, за да не се пресекат жълтъците и така до пълното смесване на продуктите.
Върнете крема на котлона и на много слаба степен го варете, докато стане гъст .
Махнете го от котлона .
Пригответе желатина, според указанието и го смесете с крема (малка част от крема се добавя постепенно към желатина, разбъркайте да се съчетаят напълно и после смесете всичко).
След като кремът се охлади , прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и с миксер разбийте до хомогенност.
Разделете крема на 2 части, в едната част сложете разтопения на водна баня (задължително) бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад, разтопен пак на водна баня.
Шоколадът трябва да не е горещ.
Сглобете тортата в тава със свалящ се ринг, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая.
Украсете по ваш вкус, аз разтопих около 100 грама шоколад и украсих по техниката на украса на "Естерхази".
Оставете тортата в хладилник задължително за една нощ, за да стегне крема, и за да може да се реже.
Ако отворите ринга рано, а не изчакате достатъчно, рискувате всичко да се изсипе и труда ви да отиде по дяволите.:))
Не че и от кухненския плот не можете да изгребете всичко с лъжици, ама някак не
е естетично.:)))))
Успех и да ви е сладко. :)
You might also like: Шоколадова торта с лешници "Елегант" Торта " Reform " Домашна бананова торта Торта "Пиано" LinkWithin
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. hadjito
10. zaw12929
11. bosia
12. sparotok
13. getmans1
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
За този блог
Гласове: 2529
Блогрол