Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 28.12.2011 21:16
Злонамерени хотелиери и ресторантьори провалиха коледните празници на мнозина, хвърлили луди пари, за да отбележат Рождество в луксозна обстановка. В стремежа си към лесна печалба масово се злоупотребявало с доверието на наивните клиенти и им се е предлагала престояла и опасна храна.
Гости на зимните курорти се оплаквали от стомашни неразположения и заради множеството сигнали Агенцията по храните у нас започнала повсеместни проверки.
Свръх прецизни проверки се извършват в най-скъпите комплекси – Боровец, Пампорово и Банско. Над 400 заведения са проверени, 50 от тях са отнесли солени глоби, а 30 са се разминали само с предписания. Най-честият проблем е ниската хигиена, липсата на изрядна документация за произхода на продуктите. Наложило се бракуването на месо с изтекъл срок на годност.
Заради безопасността на потребителите, Агенцията по безопасност на храните проверява търговски вериги и складове. Регистрирани са сериозни нарушения на при съхранението и предлагането на храна от търговците. Конфискувани са 418кг хранителни продукти, изведени са от действие 11 обекта и са издадени 102 акта и 300 предписания. Едва след като бъдат съобразени със законовите мерки, обектите ще могат да продължат да развиват дейността си.
От Агенцията предупреждават потребителите да са особено внимателни при избора на хотел и ресторант, където ще отпразнуват посрещането на Новата година, за не останат разочаровани
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69