Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2021 17:08 - Защо всички трябва да ядем по-често елда
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове:
-2



  Защо всички трябва да ядем по-често елда 21.06.2021 10:32   Previous image

Най-полезните плодове и зеленчуци през август

image

Днес е денят на динята! Ето защо е толкова полезна + няколко рецепти

image

Как тялото сигнализира, че имаш нужда от цинк?

image

Храните, които ни правят още по-гладни

image

Природни антидепресанти, които помагат при борбата със стреса

image

Вълшебната билка, която помага при мускулни болки и стрес

image

Кои са невероятните ползи от билката, която наричат „коренa на живота“?

image

Какво ви очаква, ако спрете да ядете месо

image

Най-полезните плодове и зеленчуци през август

image

Днес е денят на динята! Ето защо е толкова полезна + няколко рецепти

image

Как тялото сигнализира, че имаш нужда от цинк?

image

Храните, които ни правят още по-гладни

image

Природни антидепресанти, които помагат при борбата със стреса

image

Вълшебната билка, която помага при мускулни болки и стрес

image

Кои са невероятните ползи от билката, която наричат „коренa на живота“?

image

Какво ви очаква, ако спрете да ядете месо

image

Най-полезните плодове и зеленчуци през август

image

Днес е денят на динята! Ето защо е толкова полезна + няколко рецепти

image

Как тялото сигнализира, че имаш нужда от цинк?

image

Храните, които ни правят още по-гладни

Next

Неслучайно наричат елдата "зрънце за милиони", защото освен че е богата на витамини и минерали, се оказва и подходяща храна за активно спортуващите и тези, поддържащи фигурата си. Срещат се няколко вида елда: многогодишна, обикновена и татарска.

Обикновената елда е позната още като гречка, наименование, произлизащо от Русия. Смята се, че родината на полезните зрънца е Индия, но пък в Русия те са най-популярни.

 

image Снимка: Thinkstock

 

Произход и история

За първи път хората започват да я отглеждат още преди 6000 години в Югоизточна Азия. В Индия наричат елдата "черен ориз", а в другите страни е известна като "черна пшеница". След старта на масовото й отглеждане, тя бързо си спечелва славата на една от най-разпространените храни за по-бедните обществени слоеве.

Съвсем друга пък е историята на тази зърнена храна във Франция, където била тачена предимно заради меда, който се произвежда от нея и смятан за много вкусен и полезен продукт, ефикасно борещ се с простудите и грипа.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12281395
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930