Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 17:40 - Време е за трушии ,царската трушия е най хубава за мен .
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 1297 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.10.2012 18:01



ПЕТА -

ИЗПИТАНА, КАЧЕСТВЕНА, ХРУПКАВА, С ПРЕТЕНЦИИТЕ ДА Е
"НАЙ-ЦАРСКАТА ИЗМЕЖДУ ВСИЧКИ ЦАРСКИ", МНОГО ТРАЙНА
( И СЕ ПРАВИ ПО СТУДЕН НАЧИН)


8 кг червени месести камби
2 глави карфиол
1 кг моркови
3-4 гл. целина с листата
4-5 гл. чесън
оцет
черен пипер на зърна
дафинов лист
2 ч. чаши сол
3 ч. чаши захар
10 аспирина

Камбите се нарязват на парченца, като за една хапка, поръсват се и се объркват със сместа от солта и захарта.
Престояват не повече от 3 часа. Отцеждат се.
Карфиолът се накъсва на розички. Морковите се нарязват на кръгчета. Главите целина се нарязват на кубчета, листата се накъсват, като стръковете се оставят отделно, за да се използват като венец върху цялата туршия.
Целта е парченцата от туршията да са с големината на нормална хапка, за да не се налага туршията да се реже допълнително.
Туршията се реди с притискване (натъпкване), като най-отгоре поставяме венецът от стръковете целина, от лозови пръчки или вишневи клонки.
Туршията се залива със студена саламура от 7 части от отделения сок, 7 части оцет и десетте аспирина, по възможност счукани.
Ако сокът не е достатъчен, се прави смес от равни части вода и оцет и се долива.

Не се стерилизира и е изключително трайна.
Преди сервиране се полива с олио.

"Не винаги е най-правилно да постъпиш правилно."

 

 
 



Тагове:   трушия царска,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12252544
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031