Омега-3 мастни киселини
Омега-3 мастните киселини са особено важни за нормалното функциониране на мозъка. Тези вещества помагат за строежа на значителна част от самата мозъчна тъкан
Антиоксиданти
Оксидативната увреда на мозъчните клетки е фактор, обуславящ бавното научаване, лошата памет и загубата на координация, които често се появяват в напреднала възраст. Антиоксидантите помагат за предпазването на клетките от оксидативната увреда като нападат свободните радикали – нестабилни молекули, образуващи се в резултат от замърсителите, употребата на алкохол, цигарения дим и нормалните метаболитни процеси.
Холин
Холин е ключов за развитието на мозъка и паметта, съдържа се в яйчните жълтъци. Той стимулира развитието на мозъчните функции. Тъй като не се произвежда от организма в достатъчни количества, е необходимо да набавяме холин чрез подходящите храни.
Хранителното вещество е особено важно за деца под седем години, тъй като сивото им вещество е в начален стадий на развитие. Но яйцата са богати на холестерол, така че бъдете внимателни, съветват експерти.
Кофеин
Той действа като лек стимулант, който подобрява рефлексите и мозъчната дейност.
Гинко билоба
Гинко билоба подобрява кръвооросяването на мозъка, по този начин забавя възрастовите изменения, засягащи когнитивните функции и паметта, поддържа зрението и слуха. В същото време гинко билоба допринася за поддържане на концентрацията и паметта в условия на повишен стрес.
Магнезий
Магнезият е съществен елемент за умствените способности и оказва благотворен ефект върху нервната, мускулната и сърдечно-съдовата система. Магнезият притежава и антиоксидантни свойства и съдейства за забавяне на процесите на стареене.
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela