Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2012 22:14 - Закона дело в испански съд, насочени срещу Джордж Буш, Уилям Дж. Клинтън, Джордж У. Буш, Барак Х. Обама, Маргарет Тачър, Джон Мейджър, Антъни Блеър и Гордън Бра
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 879 Коментари: 0 Гласове:
1Закона дело в испански съд, насочени срещу Джордж Буш, Уилям Дж. Клинтън, Джордж У. Буш, Барак Х. Обама, Маргарет Тачър, Джон Мейджър, Антъни Блеър и Гордън Браун

Мадрид / Кайро: Обществени запитвания относно решението за водене на война на Ирак, мълчат за извършените престъпления, жертвите, които участват, и да се предвидят не санкция, независимо от техния резултат, не са достатъчни. Незаконни действия следва да доведе до последици: мъртвите и увредени заслужават справедливост

На 6 октомври 2009, работещи с и от името на иракските ищци, подава пред испанското законодателство срещу четирима американски президенти и четири Великобритания премиера за военни престъпления, престъпления срещу човечеството и геноцид в Ирак. Случаят представи на калиброван 19 години, включително не само на едро унищожение на Ирак свидетели от 2003 г., но също и санкции за периода, през който са били регистрирани 1,5 милиона излишните иракските смъртни случаи.

завела делото в Испания, тъй като нейните закони за всеобща компетентност се основава на принципите заложен в конституцията му. Цялото човечество знае престъпления, извършени в Ирак от тези, които ние обвини, но не е компетентен привеждането им до правосъдие. Представихме с иракски жертви солиден случай тираж, на доказателства, съдържащи се в повече от 900 документи и които се отнасят до хиляди отделни инциденти, от които модел на натрупаната вреда и намерение може да бъде разпозната.

Когато сме внесли нашия случай, ние знаехме, че испанския Сенат скоро да се гласува изменение, по-рано премина от долната камара на парламента, за да ограничат прилагането на универсална юрисдикция в Испания. Ние бяхме в съзнание, че това ограничение може да има обратно действие, и взехме предвид на съдържанието на предложеното изменение в нашия случай подаване. Както сме си представяли, 2009 оказа тъжен година, за спазването на универсалните права на човека и международното право в Испания. Един ден, след като подава, закона е прекратена, а скоро след това нашата случая за приключен. Сериозни случаи на вида универсална юрисдикция съществува, за да се справи, става все по-трудно да разследва

по-компетентен да падне

Въпреки подаване на 110-страници посочен обвинение (въвеждането на който е приложен към настоящото изложение), испанският прокурор и присвоения съдия да определя нашия случай нямаше причина да разследва. Техните аргументи са били погрешни, и може лесно да бъде опровергана, ако бихме могли да се обжалват. За да направите това имахме нужда от професионален испански адвокат - в платен капацитет или като доброволец, който желае да помогне на иракския народ в борбата му за справедливост. Както имахме ограничени средства, както и по други причини, най-вече по отношение на вътрешните работи на испански, които не са наша грижа, ние не може да осигури адвокат, нито капацитет да се обжалва. Предложението ни за повече време, за да намери адвокат беше отхвърлено.

Ние продължаваме да вярваме, че насилствено убийството на над един милион души в Ирак, само от 2003 г. насам, продължаващата окупация на САЩ, който носи пряка правна отговорност - и изместване на до 1/5 на иракското население от терора, тази професия е имал и склонил предполага силно, че твърденията, които ние поставяме напред трябва да бъдат допълнително разследвани.

В действителност, нашият случай е първостепенен пример за тези, които органите на Запад - Испания - страх. За тях такива случаи представляват двойно ръба на поддържането на принципа на универсална юрисдикция. Западните държави използват универсална юрисдикция в миналото, за да съди страните от Третия свят. Когато жертвите в глобалния Юг започва да го използвате да съди Израел и американската агресия, западните страни побързаха да го ограничи. Изоставянето на универсална юрисдикция, като го разреждане сега е общата тенденция.

Покана за колективно усилие да се преследват


Ние съжаляваме, че испанските съдилища са отказали да разследват нашия случай, но това няма да ни обезкуражи. Ние имаме справедлива кауза. Престъпленията са очевидни. Лицата, отговорни са добре известни, дори и ако международната съдебната система продължава да се игнорира иракските жертви. Справедливост за жертвите и желанието на цялото човечество, че военните престъпници трябва да бъдат наказани ни задължават да търсят алтернативни правни възможности, така че престъпленията, извършени в Ирак могат да бъдат разследвани и отчетност създадена.

В момента, не успя международното правосъдие позволява на САЩ и Великобритания война престъпници да стои над международното право. Разбирайки, че това представлява атака или прави възможни бъдещи атаки на човешките права на всеки, навсякъде, ние ще продължим да се застъпи за използването на всички възможни пътища, включително институциите на ООН, Международния наказателен съд, както и популярните трибуналите, да се подчертае и заведе иск пред закона и морала и общественото мнение в САЩ и Великобритания престъпления в Ирак.

Ние сме готови да направим нашия опит и експертен потенциал, за тези, които се борят в същата посока. Очакваме с нетърпение да момент, когато страните от глобалния Юг, които обикновено са жертви на агресия, да укрепят своите юридически системи чрез прилагане на принципа на универсалната юрисдикция. Това ще бъде една много голяма услуга на човечеството и международното право.

Милиони хора в Ирак са били убити, изселени, тероризирани, задържани, измъчвани или, обеднял под чука на САЩ и Великобритания, военни, икономически, политически, идеологически и културни атаки. Самата тъкан и благосъстоянието на страната е обект на умишлено унищожаване. Това разрушаване представлява една от най-сериозните международни престъпления, някога извършени. Цялото човечество трябва да се обединят в което се отказва това право, като не за да се гарантира справедливост за иракските жертви - позволява това унищожение да бъде откриването прецедент на 21 век.
Гласувай:
1Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 11225211
Постинги: 8842
Коментари: 148
Гласове: 2518
Архив
Календар
«  Декември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031