Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2012 22:44 - Глобална системна криза. Франция, "Big Републиканската Земетресение" и своето геополитическо влияние
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 862 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.04.2012 22:45


  Глобална системна криза. Франция, "Big Републиканската Земетресение" и своето геополитическо влияние  
от GEAB
 
image
 
 
 

 

Точно както LEAP/E2020 очакваше от ноември 2010 г. (GEAB N ° 49), кандидата на социалистите (1), в този случай Франсоа Оланд, ще спечели през 2012 г. френската президентските избори (2). Все още има въпроси, отнасящи се до първия тур на тези избори: отиващия си президент, Никола Саркози, който ще излезе напред или назад Марин Льо Пен (това е също част очакване на нашия ноември 2010 г.) (3)? Ето защо, то е време да се предвидят на последствията от този избор за Франция, Euroland и ЕС, както и към света ниво (НАТО, Г-20, Евро-BRICS), тъй като де факто тя е много по-важно за напредъка на текущата свят ", в пълен преход, тъй като на световната криза, от следващия американски избори, които ще видите Барак Обама и Мит Ромни сблъсък главата на главата (двама кандидати, финансирани значително с Wall Street) на фона на общата парализа на политическата система на САЩ (4).

image
В този брой, в допълнение към важните национални, европейски и международни последствия, този важен републикански земетресение, което ще удари Франция, нашият екип се въвежда подробна очакване на предстоящия спад на канадската жилищен пазар. В допълнение, ние разкриват много полезен методически инструмент за политическо очакване да разчитам на опити за контрол на общественото мнение. И този месец нашите препоръки са свързани с напредъка на Австралия и Нова долари Зеландия, разширяването на голяма атака данък срещу финансови центрове, развитието на световните фондови пазари и на следващия широкообхватен за развитие на реакции от Еврозоната, в лицето на спекулативни атаки В това комюнике, ние избрахме да представи извлечение, занимаваща се със световните геополитически последици от смяната на властта във Франция.


   
  2012 френски избори много по-важен от геополитическа гледна точка, отколкото на изборите на САЩ от 2012 Наистина, за нашия отбор, победата на Франсоа Оланд ще започне серия от стратегически катаклизми, които ще окажат голямо въздействие върху Европа и значително ще ускори геополитическите промени в напредъка на световно ниво от началото на глобалната криза през 2008 г.. В това, резултатите и последствията от френския президентски избори (5) имат много по-голямо значение, отколкото тези, на следващия Американски президентските избори през ноември 2012. В действителност, Франция, въпреки че е много по-малко мощен страна от Съединените щати, заема стратегическо положение в Европа и на световно ниво (по-специално чрез своята роля в рамките на Европейския), която ще направи ключов играч в появата на "света след кризата", за да перифразираме заглавието на книгата на Франк Biancheri. И изборите Франсоа Оланд., Който има ясни идеи за ролята на Европа и Франция, в Европа и е ясно заяви намерението си да активно да проучат партньорство възможности с най-нови развиващи се правомощия (BRICS), ще се установи един милион голяма почивка на липсата на визия и Европейската стратегия на Никола Саркози петте години председателство, главно белязана от вярност един безпрецедентен в новата история на страната, за да доминираща сила в САЩ (6) и безусловната си интеграция в оста Вашингтон / Тел Авив на основите на най-големите геополитически проблеми "(7). Франция е изчезнал в света тези последните пет години (8), той е на точката на направи сензационно завръщане (9), дори отвъд личността на бъдещия президент (10).  
  Въздействието на избирането на Франсоа Оланд на глобалната геополитическа прехода (2012-2015 г.) В глобален мащаб, LEAP/E2020 прави точка подчертава две неизплатени тенденции, които ще характеризира първите две години на новото френско правителство . Твърдението на Франция на европейско-голистката политика (Митеран-голистката),, т.е. като независима европейска външна политика в стратегически приоритет . проучване на мислими отношения със страни BRICS при максимална скорост, по-специално в условията на едно бъдещо Евро-BRICS партньорство. Франсоа Оланд е останал много дискретен като отношение на чужда политика, защото, първо, че не е в центъра на френските опасения на тези избори и защото, второ, никой не се обяви съществени промени в тази област, предварително Има множество аргументи за такива промени и тяхното прилагане не е вероятно да създаде трудности в общественото мнение, което, общо взето, се почувстваха предадени от Americanist вярност на Саркози периода, в сила няма причина да се бърза. Както той обяви по въпроса на реинтеграцията на Франция в съвместна военната организация на НАТО (11), ще се основава на една обективна оценка на предимствата и недостатъците на това решение. Резултатът е известен предварително, тъй като на заварения председател не се преговаря нещо (и по този начин нямам нищо) в замяна на завръщането на Франция. Има по този начин ще бъде на две скорости действие: изискването на контрагента по отношение на ключови военни позиции за Франция в рамките на НАТО и инсталацията, до 2015 г. най-късно на един от стълбовете на европейската извън отбраната, но свързан към НАТО. Франция ще бъде в състояние да разчитат на подкрепата на мнозинството от континенталните европейски страни, окончателно убедени от либийските и афганистански приключенията на необходимостта от радикални промени в рамките на Атлантическия алианс. С помощта на по-голям бюджет от страна на европейците за поемане на отговорност за разходите на собствената си отбрана на Съединените щати, изправени пред драстични намаления на военния си бюджет, ще го приеме като него или не. И само на Обединеното кралство ще се противопоставят на това развитие преди да се присъедини, тъй като не разполага с финансовите, военните и дипломатически ресурси, за неговите политики, повече.

   

image


Нетният внос на петрол (ЕС, САЩ, Китай, Япония) (в оранжево: 2000-2010 средно в милиарди USD / в червено: 2012 проекция в милиарди USD / в синьо:% от БВП) - Източник: МАЕ / FT, 03/2012 г. В глобален мащаб, след Германия, която е вече добре, ангажирани с процеса на дипломатическото сътрудничество с BRICS, Франция ще приеме един по-стратегически подход, с обща мотиви на Европейския, (Eurolander), която ще бъде насочена към изготвянето на общи точки за евро BRICS действие (12) в международна организация (МВФ реформи (13), Съвета за сигурност на ООН ...) и особено основна реформа на международната парична система (на въпроса за замяна на американския долар като стълб на системата). Москва среща на върха на Г-20 през първата половина на 2013 г. ще отбележи първата постигането на това развитие, като същевременно стимулира само тези две промени и може да се предположи, че ще има повече от тях), новият френското правителство, с един образцов европейски подход, ще са решително по този начин допринесе за развитието на света след кризата управление.


   


 

Бележки : (1) LEAP/E2020 на ноември 2010 г. очакване е, генерирани в светлината на най-силните тенденции (масивна масовия отхвърляне на Никола Саркози лично, на избирателите UMP на обезсърчение и една силна тяга от Националния фронт), всички независим на социалистическия кандидат като индивидуално, са неизвестни в момента. (2) С втори кръг на анкети, които никога не са пуснали на Никола Саркози в предната и утвърден водещ месец след месец (около 8% / 10%), дори се задълбочават (13% празнина в едно неотдавнашно проучване на CSA ) в полза на Франсоа Оланд, само милион трагичен инцидент може сега се предотврати победа на социалистическия кандидат на вечерта на 6тият май. (3) Ние продължаваме да мислим, че анкетьорите са силно подценява дела на Националната кандидат фронт, и, напротив, надценяването на отиващия си президент. В чувството, сега широко разпространена и подсилен от всички на урните, без изключение, че на кандидат Съюз за народно движение не може да спечели на втория тур значително отслабва на стратегия на "полезен вот" за Саркози от първия кръг визави на "губи вот" за Льо Пен. В действителност, ние считаме, че последните дни преди първия кръг, дори ще видите тази стратегия отмени в ущърб на гласуването на Саркози, които де факто се превърна безполезен гласуване, в отсъствието на да не е в състояние да спечели на втория тур. ( 4) Виж очакванията ни за бъдещето на САЩ по този въпрос ( GEAB N ° 60 ), от които четири екстракти току-що направи достъпна за обществеността. (5) и на законодателната избори, която ще последва през юни тази година (6) Тъй като ние имаме вече подчерта в миналото, единственият период, който да съответства на сравнение на изоставянето на суверенитет, както се отнася до международна политика е, че на режима на Виши и своята безусловна вярност към нацисткия режим. (7) И дори и за обучението на бъдещото френско елит «World University Inc» модел, модел без бъдеще обаче. Източник: NewropMag , 12/4/2012 (8) Дори един от посредниците в аферата Карачи, Заид Takieddine, твърди се дава приоритет за пренос и справяне с който се регулира на стратегически решения в страната за последните пет години. Що се отнася до пренос и се занимават, това е експертно говорене. Източник: Le Point , 26/03/2012 (9), това, тези, които по инициатива на Сити и Wall Street, искат "да се чете" бъдещето на Еврозоната, в гръцката криза, са добре дошли. LEAP/E2020 оценки, че от сега нататък тя народна, а от на промяна във френската политика, че останалата част от историята на Еврозоната, ще бъде написан и извън рамките на следкризисния геополитическа преход. (10) Тъй като след дванадесет години във Франция на квази-отсъствие по европейските въпроси, за които Жак Ширак имал никакъв афинитет и дори по-малко стратегическа визия, тези последните пет години маркирани Франция фактическото изчезване от международното и европейското сцена, освен като една креатура на Съединените членки и публичност инструмент за самохвалство на Никола Саркози никога не е последвано до (потискане на данъка убежища, данъци върху финансовите транзакции и др ...). Страната, на своите играчи, оператори, гражданите, се оказаха откъснати от каквото и да е качество за проект по европейско и международно равнище. Тази ситуация ще дойде към края си за по-малко от месец и генерира силен ври на много инициативи, като налягане, готварска печка "под натиск в продължение на години! Това обяснява защо тези избори не отразява класически дясно-ляво разделение, но наистина републиканска разделение със силно развито чувство на "присъдено публикуване". (11), приет от Никола Саркози, без никаква декларация преди избирането му и без каквато и демократичен дебат (12) Например, Русия току-що замени САЩ на място, който се е отказал ExoMars проект, контролирана от европейците, поради липса на средства. Източник: RiaNovosti , 14/04/2012 (13) горяща тема, където BRICS чакат за европейците. Източник: CNBC , 14/04/2012

   

 Гласувай:
1Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 11525761
Постинги: 8843
Коментари: 148
Гласове: 2522
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031