Днес ще Ви открием една магия – как да си приготвите леща чорба без да варите и следите тенджерата да не изври на котлона. Рецептата е лесна и вкусна като всички останали блюда от света на суровата кулинария. За целта ще използваме покълнала леща и други продукти, които ще доведат до приятния вкус на вашата чорба:
Продукти:
- 4-5 домата
- 2-3 стръка зелен лук
- 5-6 стръка магданоз
- щипка босилек (3-4 листенца пресен)
- щипка черен пипер
- щипка хималайска или морска сол
- екстра върджин зехтин (за овкусяване)
- щипка чесън на прах (по желание)
- щипка лют пипер/чили (по желание)
- 1-2 чаши покълнала леща
Приготвяне:
Накиснете лещата за 3-4 часа изцедете я и я оставете да покълва, докато кълнчетат не са големи колкото големината на самото зърно. Измийте добре лещата и я изсипете в дълбока купа или супник. В блендер смесете всички останали съставки и пасирайте до фин еднороден сос. Когато сте готови със соса, опитайте и доовкусете при нужда, след което залейте лещата с него. Оставете вашата леща чорба 15-20 минути да се овкуси и сервирайте украсена подобаващо. Приятни мигове със суровата магия!
* Ако накълцате продуктите за соса в кухненски робот на едро вместо да ги пасирате ще се получи интересна и вкусна салса
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. mt46
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. bojil
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata