Постинг
29.02.2012 16:32 -
Панирани пилешки дробчета
Панирани пилешки дробчета
Всеки, който е пържил дробчета знае, че не само пръскат, ами и много гърмят
Заради това и избягвам да ги пържа. Предпочитам панирани, не че пак не гърмят, но значително по-малко. Пък и намерих начин да предпазвам всичко около котлона и себе си от тази мазнина. Покривам тигана с картон, опакован в хартия за печене
За 1 кг. дробчета са нужни още:
50-60 мл оцет
250 мл бира
3 белтъка
1-2 щипки сол, щипка червен лют пипер на люспи (по желание)
1 с.л. олио
брашно - като за много гъста каша.
Мазнина за пържене - за маслена баня
Не правя паста патафри. По бавно ми е. Затова правя тази каша - първо белтъците за бързо разбивам с щипката сол, прибавям олиото, бирата и малко по малко брашното, докато се получи желаната гъстота - така, че като се потопи дробчето вътре, кашата да не изтича. Прибавя и червения лют пипер.
Дробчетата през това време са почистени от ципите и разделени на две - внимателно да не се накъсват.
Както вече писах, заливам ги с вряла вода и оцета и оставям 5-10 мин. да постоят така. Отцеждам добре.
Потапям всяко в панировката, поставям внимателно в загрятата вече мазнина, веднага поставям картона върху тигана и пържа по минута и половина-две, не на най-силна степен на котлона, а някъде на 75% - при мен от скала с 9 степени, пържа на 6. Отмествам тигана встрани, изчаквам 20-на сек. и отварям, обръщам ги и пак обратно.
***Олиото в панировката не позволява тя при пържене да се напои с мазнина (това ми го подшушна Ели Драгомирова, за което отново благодаря
Не се и съмнявам, че с паста Патафри панировката ще бъде по-пухкава, но някога, когато имам повече време.....
Заради това и избягвам да ги пържа. Предпочитам панирани, не че пак не гърмят, но значително по-малко. Пък и намерих начин да предпазвам всичко около котлона и себе си от тази мазнина. Покривам тигана с картон, опакован в хартия за печене
За 1 кг. дробчета са нужни още:
50-60 мл оцет
250 мл бира
3 белтъка
1-2 щипки сол, щипка червен лют пипер на люспи (по желание)
1 с.л. олио
брашно - като за много гъста каша.
Мазнина за пържене - за маслена баня
Не правя паста патафри. По бавно ми е. Затова правя тази каша - първо белтъците за бързо разбивам с щипката сол, прибавям олиото, бирата и малко по малко брашното, докато се получи желаната гъстота - така, че като се потопи дробчето вътре, кашата да не изтича. Прибавя и червения лют пипер.
Дробчетата през това време са почистени от ципите и разделени на две - внимателно да не се накъсват.
Както вече писах, заливам ги с вряла вода и оцета и оставям 5-10 мин. да постоят така. Отцеждам добре.
Потапям всяко в панировката, поставям внимателно в загрятата вече мазнина, веднага поставям картона върху тигана и пържа по минута и половина-две, не на най-силна степен на котлона, а някъде на 75% - при мен от скала с 9 степени, пържа на 6. Отмествам тигана встрани, изчаквам 20-на сек. и отварям, обръщам ги и пак обратно.
***Олиото в панировката не позволява тя при пържене да се напои с мазнина (това ми го подшушна Ели Драгомирова, за което отново благодаря
Не се и съмнявам, че с паста Патафри панировката ще бъде по-пухкава, но някога, когато имам повече време.....
Търсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
За този блог
Гласове: 2529
Блогрол