Постинг
29.02.2012 16:32 -
Панирани пилешки дробчета

Панирани пилешки дробчета
Всеки, който е пържил дробчета знае, че не само пръскат, ами и много гърмят 
Заради това и избягвам да ги пържа. Предпочитам панирани, не че пак не гърмят, но значително по-малко. Пък и намерих начин да предпазвам всичко около котлона и себе си от тази мазнина. Покривам тигана с картон, опакован в хартия за печене

За 1 кг. дробчета са нужни още:
50-60 мл оцет
250 мл бира
3 белтъка
1-2 щипки сол, щипка червен лют пипер на люспи (по желание)
1 с.л. олио
брашно - като за много гъста каша.
Мазнина за пържене - за маслена баня
Не правя паста патафри. По бавно ми е. Затова правя тази каша - първо белтъците за бързо разбивам с щипката сол, прибавям олиото, бирата и малко по малко брашното, докато се получи желаната гъстота - така, че като се потопи дробчето вътре, кашата да не изтича. Прибавя и червения лют пипер.
Дробчетата през това време са почистени от ципите и разделени на две - внимателно да не се накъсват.
Както вече писах, заливам ги с вряла вода и оцета и оставям 5-10 мин. да постоят така. Отцеждам добре.
Потапям всяко в панировката, поставям внимателно в загрятата вече мазнина, веднага поставям картона върху тигана и пържа по минута и половина-две, не на най-силна степен на котлона, а някъде на 75% - при мен от скала с 9 степени, пържа на 6. Отмествам тигана встрани, изчаквам 20-на сек. и отварям, обръщам ги и пак обратно.
***Олиото в панировката не позволява тя при пържене да се напои с мазнина (това ми го подшушна Ели Драгомирова, за което отново благодаря

Не се и съмнявам, че с паста Патафри панировката ще бъде по-пухкава, но някога, когато имам повече време.....

Заради това и избягвам да ги пържа. Предпочитам панирани, не че пак не гърмят, но значително по-малко. Пък и намерих начин да предпазвам всичко около котлона и себе си от тази мазнина. Покривам тигана с картон, опакован в хартия за печене



50-60 мл оцет
250 мл бира
3 белтъка
1-2 щипки сол, щипка червен лют пипер на люспи (по желание)
1 с.л. олио
брашно - като за много гъста каша.
Мазнина за пържене - за маслена баня
Не правя паста патафри. По бавно ми е. Затова правя тази каша - първо белтъците за бързо разбивам с щипката сол, прибавям олиото, бирата и малко по малко брашното, докато се получи желаната гъстота - така, че като се потопи дробчето вътре, кашата да не изтича. Прибавя и червения лют пипер.
Дробчетата през това време са почистени от ципите и разделени на две - внимателно да не се накъсват.
Както вече писах, заливам ги с вряла вода и оцета и оставям 5-10 мин. да постоят така. Отцеждам добре.
Потапям всяко в панировката, поставям внимателно в загрятата вече мазнина, веднага поставям картона върху тигана и пържа по минута и половина-две, не на най-силна степен на котлона, а някъде на 75% - при мен от скала с 9 степени, пържа на 6. Отмествам тигана встрани, изчаквам 20-на сек. и отварям, обръщам ги и пак обратно.
***Олиото в панировката не позволява тя при пържене да се напои с мазнина (това ми го подшушна Ели Драгомирова, за което отново благодаря


Не се и съмнявам, че с паста Патафри панировката ще бъде по-пухкава, но някога, когато имам повече време.....
САЩ СА РАЗПАЛИЛИ 201 ОТ 248-ТЕ ВОЕННИ КО...
Огънят на бунта във Франция срещу полити...
спомен за музиката
Огънят на бунта във Франция срещу полити...
спомен за музиката
Търсене
Най-четени
1. grigorsimov
2. zahariada
3. radostinalassa
4. varg1
5. panazea
6. mt46
7. kvg55
8. leonleonovpom2
9. wonder
10. iw69
11. missana
12. planinitenabulgaria
13. rosiela
14. tota
2. zahariada
3. radostinalassa
4. varg1
5. panazea
6. mt46
7. kvg55
8. leonleonovpom2
9. wonder
10. iw69
11. missana
12. planinitenabulgaria
13. rosiela
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. bojil
6. mt46
7. ambroziia
8. vidima
9. dobrota
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. bojil
6. mt46
7. ambroziia
8. vidima
9. dobrota
10. donkatoneva
Най-активни
1. virtu
2. radostinalassa
3. penata555
4. varg1
5. sekirata
6. panazea
7. marana69
8. notfun
9. dolce91
10. tanyaivanova
2. radostinalassa
3. penata555
4. varg1
5. sekirata
6. panazea
7. marana69
8. notfun
9. dolce91
10. tanyaivanova
За този блог

Гласове: 2522
Блогрол