Постинг
25.02.2012 11:26 -
Пирожки със сирене
Пирожки със сирене
Представям ви моята рецепта за пържени пирожки със сирене.Необходими са ви:
1 кофичка кисело мляко(500г)
1 ч.л.хл.сода
1/2 ч.л. сол
около 600 г брашно
сирене
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесва се меко и еластично тесто(хл.сода-угасена в кис.мляко).Оставя се покрито с кърпа да си почине за около 25-30 мин.Разточва се на тънка кора около 6-7 мм.В началото на кората по дължина се слага натрошено сирене.Завива се на руло и се отрязва от кората.Така се процедира докато свърши кората.От цялата кора излизат 3-4 рула,които се режат на по-малки пирожки-парченца,дълги около 5-6 см.Всяко от което се разтегля с ръце и се прищипва отвсякъде,където има разрези,за да не излезе сиренето при пържене.
От цялата кора излизат 3-4 рула,които се режат на по-малки пирожки.След като всички пирожки са нарязани и оформени се включва котлона и се изпържват в олио.Ако много загрее олиото се разпукват и изтича сиренето,затова трябва да се поддържа умерена температура при пърженето.При добро тесто пирожките почти сами се завъртат след като са изпържени от едната страна,трябва им само леко побутване с вилица :)Ами това е.Изваждат се върху хартия,за да попие излишната мазнина и се похапват.Не стават мазни и са много вкусни!Мекички,пухкави-просто наслада за гладни :) Опитайте ги!
Публикувано от Didi в Вторник, Октомври 26, 2010 Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във Facebook Етикети: ЗАКУСКИ, ТЕСТЕНИ
Представям ви моята рецепта за пържени пирожки със сирене.Необходими са ви:
1 кофичка кисело мляко(500г)
1 ч.л.хл.сода
1/2 ч.л. сол
около 600 г брашно
сирене
ПРИГОТВЯНЕ:
Замесва се меко и еластично тесто(хл.сода-угасена в кис.мляко).Оставя се покрито с кърпа да си почине за около 25-30 мин.Разточва се на тънка кора около 6-7 мм.В началото на кората по дължина се слага натрошено сирене.Завива се на руло и се отрязва от кората.Така се процедира докато свърши кората.От цялата кора излизат 3-4 рула,които се режат на по-малки пирожки-парченца,дълги около 5-6 см.Всяко от което се разтегля с ръце и се прищипва отвсякъде,където има разрези,за да не излезе сиренето при пържене.
От цялата кора излизат 3-4 рула,които се режат на по-малки пирожки.След като всички пирожки са нарязани и оформени се включва котлона и се изпържват в олио.Ако много загрее олиото се разпукват и изтича сиренето,затова трябва да се поддържа умерена температура при пърженето.При добро тесто пирожките почти сами се завъртат след като са изпържени от едната страна,трябва им само леко побутване с вилица :)Ами това е.Изваждат се върху хартия,за да попие излишната мазнина и се похапват.Не стават мазни и са много вкусни!Мекички,пухкави-просто наслада за гладни :) Опитайте ги!
Публикувано от Didi в Вторник, Октомври 26, 2010 Изпращане по имейлПубликувайте в блога си!Споделяне в TwitterСподеляне във Facebook Етикети: ЗАКУСКИ, ТЕСТЕНИ
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. samvoin
6. hadjito
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. sekirata
За този блог
Гласове: 2529
Блогрол