
Омлети с риба на фурна, поднесени с препечени филийки и зелена салата
Тествано лесно8 порции
Време за подготовка 25 минути
Време за готвене 20 минути
Начин на приготвяне1. Сложете млякото, 600 мл вода, дафиновите листа, лука и черния пипер в плитък съд и ги кипнете. Добавете треската, намалете огъня и оставете сместа да къкри 4-5 мин. Извадете рибата в чиния и когато изстине достатъчно, я накъсайте на едри парченца, като изхвърлите кожата и костите.
2. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Разбийте яйцата и ги овкусете със сол и черен пипер. Намаслете две форми за йоркширски пудинг с по 4 дупки, разпределете в тях яйцата и рибата. Печете 10-12 мин – омлетите все още ще бъдат леко сурови в средата, но ще ги завършите в грила.
3. Междувременно пригответе салатата. Объркайте водния лук със спанака. Пригответе дресинга като смесите оцета, сината и зехтина. Залейте салатата с него.
4. Загрейте грила на висока температура. Смесете сметаната с пармезана, изсипете по малко върху всеки омлет и печете до златисто. Прехвърлете готовите омлети в чинии и ги поднесете поръсени със сибирски лук, със салата и препечени филийки с масло отстрани.
калории 255 ккал; протеини 24 г; въглехидрати няма г; мазнини 18 г; наситени мазнини 8 г; влакнини няма г; захар няма г; сол 1,79 г;
2. zahariada
3. radostinalassa
4. mt46
5. varg1
6. kvg55
7. panazea
8. wonder
9. planinitenabulgaria
10. leonleonovpom2
11. iw69
12. rosiela
13. missana
14. getmans1
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. ambroziia
8. vidima
9. dobrota
10. donkatoneva
