Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 13:23 - Козуначни пиленца
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
1




Козуначни пиленца image Продукти:

  • 550 г брашно тип 500
  • 7 г суха мая
  • или 21 г прясна мая
  • 200 мл прясно мляко
  • 150-200 г захар
  • 3 яйца
  • 125 г краве масло

щипка сол
настъргана кора от лимон
стафиди Приготвяне:

• В средна купа се разбъркват 125 мл прясно мляко заедно с 1 с. л. захар и 2-3 с. л. брашно.
• Бърка се до еднородно състояние, след което се покрива и се оставя на топло за 20-30 минути.
• Яйцата се разбиват заедно със захарта и солта.
• В голяма купа се пресява останалото брашно, сипват се яйцата, останалото мляко и настърганата кора от лимон.
• Прибавят се закваската и мекото масло.
• Омесва се гладко тесто.
• Покрива се и се оставя на топло за 1-2 часа или докато увеличи обема си два пъти.
• Тестото се премесва един път по време на втасването.
• Втасалото тесто се разделя на еднакви парчета, които се оформят като топки.
• Всяка топка се разточва на фитил, който се връзва на възел.
• Единият край се оформя на главичка, като се прави носле.
• Очите се оформят от стафидите, които се забождат леко.
• Другият се прави на плоска опашка, като с ножица или нож се оформят докрай.
• Така приготвените пиленца се поставят в тава за печене.
• Оставят се да втасат повторно за 15-20 минути.
• Намазват се с разбит жълтък.
• Фурната се загрява на 180 С.
• Козуначните пиленца се пекат 10-15 минути до златист цвят. Добавено на: 16.04.2011, видяна 189 пъти
Етикети: козунаци, питки и хлебчета, ВЕЛИКДЕН



Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12253766
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031