Постинг
06.02.2012 11:31 -
Блат за торта
Блат за торта (пандишпан)


20 минути
Продукти: 2 бр. яйца 180 г захар 160 г брашно тип 500 1/2 пак. бакпулвер Приготвяне: 1. Отделят се белтъците от жълтъците
2. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол
3. Жълтъците се разбиват отделно със захарта и 7 с.л. вода
4. Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера и ароматизатор по избор (ванилия, лимонова кора, есенция)
5. Накрая внимателно се прибавят белтъците
6. Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма или тава
7. Блатът се пече, докато леко порозовее и клечка, забодена в средата не излезне суха, без полепнало по нея тесто
8. Блатът се оставя да изстине върху решетка и може да се сиропира най-рано 6 часа след изпичането му, за да не се разкашка
9. Изстиналият блат се разрязва с конец на две или три части.
Забележка: към брашното може да се добави 1 с.л. какао, за да се получи какаов блат, тогава количеството брашно се намалява с 1 с.л.
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. radostinalassa
2. varg1
3. kvg55
4. tili
5. zahariada
6. mt46
7. planinitenabulgaria
8. iw69
9. getmans1
10. apollon
11. wonder
12. candysays
13. sekirata
14. vencivaleri1951
2. varg1
3. kvg55
4. tili
5. zahariada
6. mt46
7. planinitenabulgaria
8. iw69
9. getmans1
10. apollon
11. wonder
12. candysays
13. sekirata
14. vencivaleri1951
Най-популярни
1. katan
2. wonder
3. shtaparov
4. mt46
5. lamb
6. leonleonovpom2
7. dobrota
8. vidima
9. donkatoneva
10. ambroziia
2. wonder
3. shtaparov
4. mt46
5. lamb
6. leonleonovpom2
7. dobrota
8. vidima
9. donkatoneva
10. ambroziia
За този блог

Гласове: 2522
Блогрол