Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 11:31 - Блат за торта
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове:
1




 
 

 

Блат за торта (пандишпан) image   Порции Рейтинг  image Време за приготвяне Общо време

20 минути
  Продукти: 2 бр. яйца 180 г захар 160 г брашно тип 500 1/2 пак. бакпулвер     Приготвяне: 1. Отделят се белтъците от жълтъците
2. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол
3. Жълтъците се разбиват отделно със захарта и 7 с.л. вода
4. Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера и ароматизатор по избор (ванилия, лимонова кора, есенция)
5. Накрая внимателно се прибавят белтъците
6. Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма или тава
7. Блатът се пече, докато леко порозовее и клечка, забодена в средата не излезне суха, без полепнало по нея тесто
8. Блатът се оставя да изстине върху решетка и може да се сиропира най-рано 6 часа след изпичането му, за да не се разкашка
9. Изстиналият блат се разрязва с конец на две или три части.
Забележка: към брашното може да се добави 1 с.л. какао, за да се получи какаов блат, тогава количеството брашно се намалява с 1 с.л.


Тагове:   блат за торта,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 11690011
Постинги: 8843
Коментари: 148
Гласове: 2522
Архив
Календар
«  Юни, 2023  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930