Постинг
06.02.2012 11:31 -
Блат за торта
Блат за торта (пандишпан) Порции Рейтинг Време за приготвяне Общо време
20 минути
Продукти: 2 бр. яйца 180 г захар 160 г брашно тип 500 1/2 пак. бакпулвер Приготвяне: 1. Отделят се белтъците от жълтъците
2. Белтъците се разбиват на сняг с щипка сол
3. Жълтъците се разбиват отделно със захарта и 7 с.л. вода
4. Към тях се прибавя брашното, пресято заедно с бакпулвера и ароматизатор по избор (ванилия, лимонова кора, есенция)
5. Накрая внимателно се прибавят белтъците
6. Сместа се изсипва в намаслена и поръсена с брашно форма или тава
7. Блатът се пече, докато леко порозовее и клечка, забодена в средата не излезне суха, без полепнало по нея тесто
8. Блатът се оставя да изстине върху решетка и може да се сиропира най-рано 6 часа след изпичането му, за да не се разкашка
9. Изстиналият блат се разрязва с конец на две или три части.
Забележка: към брашното може да се добави 1 с.л. какао, за да се получи какаов блат, тогава количеството брашно се намалява с 1 с.л.
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
ДЕСЕРТИ - Бързи и лесни кулинарни рецепт...
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
За този блог
Гласове: 2529
Блогрол