Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 10617778 Постинги: 8561 Коментари: 148
Постинги в блога от 02.09.2021 г.
    Ограбиха Том Круз докато снима ”Мисията невъзможна 7”   image Том Круз Неизвестни ограбиха американския актьор Том Круз по време на снимките на седмата част от поредицата „Мисията невъзможна“ в Бирмингам. Това съобщи вестник ”Сън”, позовавайки се на свой източник.  

От паркинга в близост до хотела е било откраднато BMW на стойност около 100 000 паунда (над 137 000 долара). В купето на автомобила са били личните вещи на Круз, чиято стойност самият той е оценил на няколко хиляди паунда.

 

Скоро полицията открила местонахождението на превозното средство, което било оборудвано с електронна система за проследяване. Всички ценности, принадлежащи на актьора, обаче били изчезнали.

 

"Мисият невъзможна" е филмова поредица от шест части, заснети от 1996 до 2018 г., базирани на едноименния телевизионен сериал. Сюжетът се основава на приключенията на агента Итън Хънт, изигран от Круз във всички филми.

Категория: Забавление
Прочетен: 45 Коментари: 0 Гласове: 2
    | 20744|29.08.2021АКТУАЛНО Петков за атаката от ИТН: Готовността да изкажат всякакви неверни неща поражда супер много съмнения   image Кирил ПетковИзточник: БГНЕС В едно съм сигурен – тази готовност да изкажат всякакви неверни неща, включително и за бизнесите ни, за мен поражда супер много съмнения. Това коментира пред БНР служебният министър на икономиката по повод атаката на „Има такъв народ“, последвала отказа му за участие в кабинета на партията. Той отказа да назове посредника от ИТН, който е осъществил връзка с него преди срещата му със Слави Трифонов.  

Петков припомни още, че трите партии, които го атакуваха по казуса с канадското гражданство, бяха „Има такъв народ“, ДПС и ГЕРБ.

 

„Оттук нататък единственото, което би ми било интересно, е решението на Конституционния съд. Не съм ходил до Румъния“, уточни икономическият министър по повод полученото в посолството на Канада в Румъния удостоверение от канадските власти.

 

„Даже няма много какво да се гледа в този сертификат. Това не зависи от канадските власти“, допълни той.

 

„Конституционният съд е единственият, който може да говори по тази тема и трябва да отчете кога българската държава приема отказа за валиден“, подчерта Кирил Петков, като нарече казуса „екзотичен“. По думите му случаят с неговото гражданство би отворил вратите за много други българи, които искат да променят страната.

 

Петков не отчита своя грешка, защото е бил абсолютно убеден, че отказът от чуждо гражданство е валиден. Той потвърди, че към днешна дата няма нито един канадски документ.

 

Що се отнася до актуализацията на бюджета, Петков изрази надежда тя да бъде приета. „Всичко друго би било абсолютна безотговорност. Умолявам даже всички политически партии, независимо че явно ще идват избори, да се стегнат и да приемат отговорното решение, че този бюджет трябва да бъде приет, преди да бъде разпуснато това Народно събрание“ призова министърът на икономиката.

 

„В последния месец само ни вкарват в обяснителни режими. Ние по два дена в седмицата прекарваме на наказателната скамейка в парламента“, добави той.

 

Запитан водени ли са разговори от страна на БСП за участие в правителство, Петков бе категоричен: „Никой не е говорил с нас“. С държавния глава също не са провеждани разговори за включването на Петков в следващ служебен кабинет.

 

„До този момент го играем много екипно в служебното правителство и за мен това би било поемане на отговорност по правилния начин. Ако се реши, че това не е най-оптималното, не бих се сърдил на никой по никакъв начин, защото в момента са много динамични нещата, много фактори влияят“, поясни Петков.

 

В отговор на въпрос ако не го видим в следващо служебно правителство, ще прави ли нов политически проект, той коментира:

 

„Нека го говорим, когато стане факт. Не мога това да го казвам в момента. В момента съм служебен министър, който трябва да е безпартиен. Останаха две седмици. Имаме енергия да продължим да бъдем част от промяната. Какъв е най-добрият начин да го направим, ще бъде много сериозен разговор не само с нашите съмишленици, но и с нашите семейства, с нашите партньори. Трябва да помислим внимателно, но знаем, че България има нужда от още промяна.“

 

За съвместното решение с Асен Василев и Николай Денков да участват в служебното правителство и за евентуално бъдещо продължение Петков уточни:

 

„Рамката, в която бяхме, заедно взехме това решение да влезем, беше дадена от президента. За мен това е единствения формат, в който бих влязъл в политическа роля, експертна роля – където имаме обща визия, но как се постига тази визия, имаме пълна свобода и никой не ти вдига телефона, никой не ти казва нещо.“

 

„През цялото време сме държали комуникация, много продуктивна, но не съм получил нито един път насока – направи това или направи онова“, разказа министърът за взаимодействието си с президента Румен Радев.

 

„Разкритията в ББР не са най-големият проблем, а реалното спиране на 850 заема, които са били в процедура на одобрение и са били на финалната права да бъдат дадени“, коментира още Кирил Петков. По думите му средният размер на тези заеми е бил над 50 милиона. Неговата версия е, че със слагането на таван на кредитите от банката засегнати са реагирали.

 

„Има една линия, отвъд която не съм десен човек – 42% от пенсионерите да са под линията на бедност не е ОК за мен“, каза още той.

 

Според него Христо Иванов си стои много добре като лидер на ДБ. Петков нарече абсурдни евентуални негови лидерски намерения към тази партия.

 

„Промяната в България е съвсем възможна и не е толкова трудна, колкото всеки се опитва да я обясни. Ние като отбор имаме енергията да го направим“, декларира още Петков.

 

„Когато не се чувстваш сам, като бяла птичка, която едва ли не никой не я разбира, това чувство е много хубаво“, изтъкна той относно Фейсбук групата в негова подкрепа, която наброява над 90 хиляди членове.

 

„Няма опиум при мен от тази страна. Едно от нещата, които научих – ако човек иска да влезе в политиката, условие номер 1 трябва да бъде, че животът му извън политиката е по-добър, отколкото в политиката. Защото ако дори за момент се влюби в идеята, че е месия, че е невероятен, шансът да изкриви нещата, които трябва да направи, е огромен“, завърши той.

Категория: Забавление
Прочетен: 38 Коментари: 0 Гласове: 1
    ЕМА: Няма спешна нужда от прилагане на бустер дози от ваксините срещу COVID-19   image   Според техническия доклад, публикуван от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC), въз основа на наличните към момента данни няма спешна нужда от прилагане на бустер дози от ваксините срещу COVID-19 на напълно ваксинирани лица от основното население. Докладът също така отбелязва, че при хора със силно отслабена имунна система вече трябва да се обмислят допълнителни дози като част от тяхната първична ваксинация, съобщават от здравното министерство.  

От публикуваната от МЗ информация става ясно, че данни, основаващи се на ефективността на ваксината и продължителността на защитата показват, че всички разрешени ваксини в ЕС/ЕИП в момента осигуряват много добра защита срещу хоспитализация, тежки заболявания и смърт, свързани с COVID-19, докато обаче около един на всеки трима възрастни в ЕС/ЕИП над 18 години все още не е напълно ваксиниран.

 

При тази ситуация сега приоритетът трябва да бъде ваксинирането на всички лица, които отговарят на условията и които все още не са завършили препоръчания курс на ваксинация. В допълнение към усилията по провеждане на ваксинацията, от решаващо значение е да продължат да се прилагат мерки като физическо дистанциране, хигиена на ръцете и дихателните пътища, да се използват маски за лице, когато е необходимо, по-специално в места с висок риск, като например домове за дългосрочни грижи или болнични отделения с пациенти в риск от тежко протичащо COVID-19 заболяване.

Колко от ваксинираните и преболедувалите могат да се заразят отново с COVID-19

 

Важно е да се прави разлика между бустер дози за хора с нормална имунна система и допълнителни дози за тези с отслабена имунна система. В някои проучвания се съобщава, че допълнителна доза ваксина може да подобри имунния отговор при имунокомпрометирани лица, като реципиенти на трансплантирани органи, при които първоначалният отговор към ваксинацията е нисък. В такива случаи трябва да се обмисли възможността за прилагане на допълнителна доза ваксина. Може да се има предвид и осигуряването на допълнителна доза като предпазна мярка при по-възрастни немощни хора, по-специално тези, които живеят в затворени помещения, като например обитатели на домове за дългосрочни грижи.

 

Европейската агенция по лекарствата (EMA) в момента оценява данните за допълнителни дози и ще прецени дали актуализацията на продуктовата информация е целесъобразна. Агенцията също ще оценява данни за бустер дози. Докато EMA оценява съответните данни, държавите членки могат да обмислят подготвителни планове за прилагане на бустер и допълнителни дози ваксини, пишат от здравното ни министерство. 

 

Препоръките във връзка с ваксинацията остават прерогатив на националните консултативни комитети по провеждане на имунизацията, които ръководят ваксинационната кампания във всяка държава-членка. Тези структури са най-подходящи с оглед на местните условия, включително разпространението на вируса /особено при притеснителни варианти/, наличието на ваксини и капацитетът на националната здравна система. ECDC ще актуализира техническия си доклад, тъй като ECDC и ЕМА продължават да работят заедно, да събират и анализират наличните данни във връзка с бустер и допълнителните дози.

 

Необходимо е да продължи стриктното наблюдение на данните за ефективност на ваксините и пробивни инфекции, особено сред уязвими групи с риск от тежко протичане на COVID-19 и сред тези, които живеят в затворена среда. Междувременно държавите членки трябва да се подготвят за възможно адаптиране на ваксинационните си програми, ако се забележи съществено понижаване на ефективността на ваксините в една или повече популационни групи, се казва още в информацията на Министерството на здравеопазването.

Категория: Забавление
Прочетен: 36 Коментари: 0 Гласове: 1
    | 414|02.09.2021СВЯТ Пет по Рихтер разлюля Афганистан   image   Земетресение с магнитуд 5,0 бе регистрирано в Афганистан близо до границата с Таджикистан. Това съобщава Американската служба за геоложки проучвания.  

Според нея епицентърът на труса е на 58 км северозападно от град Файзабад. Огнището на земетресението е на дълбочина 10 км. Няма данни за пострадали или щети.

Категория: Забавление
Прочетен: 40 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10617778
Постинги: 8561
Коментари: 148
Гласове: 2457
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930