Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 10617696 Постинги: 8561 Коментари: 148
Постинги в блога от 14.08.2009 г.
14.08.2009 20:06 - „Кой съм аз
Силно се надявам поне половината от хората, които четат тази статия, поне веднъж в живота си да се запитали: „Кой съм аз?” и да не са получили отговор. И ти ли си от тях? А може би никога не си си губил времето с такива безсмислици? Лично аз смятам, че поне веднъж си бил любопитен да узнаеш повече за себе си, от което би следвало, че имаш силите да потърсиш отговор, пък дори и той да не ти допадна. Редактроският екип на това он-лайн издание също не успя да измисли конкретен отговор на този въпрос, и за това решиха стартовата тема да бъде „Себепознанието”. Хмхмм... Нека видим какви материали успяха да съберат. Те се обърнаха към мен с молба да се опитам да осветя този тъмен ъгъл от нашето съществуване...

Световното интерактивно пространство дефинира себепознанието като: „опознаване на себе си, на силните и слаби страни от характера ни, както и на ограниченията, които си поставяме, за да бъдем приети от другите”. Себепознанието е постигане на тези истина са собствена личност без чужда помощ.

Ти можеш да опознаеш себе си, но в голяма част от случаите не ти хареса онова, което виждаш в огледалото. Точно поради тази причина често го отричаш. Отричаш себе си, преди още да си опитал да се запознаеш с този прекрасен човек, който спи някъде дълбоко в теб и чака да бъде събуден...някой ден. Позволи ми да ти разкажа една истрия: „Един просяк седял край пътя повече от тридесет години. Един ден край него минал непознат. „Да имаш малко дребни?" - смънкал просякът, протягайки по навик старата си бейзболна шапка. „Нямам какво да ти дам" - отвърнал непознатият. После попитал: „Какво е това, върху което седиш?" „Нищо - отвърнал просякът. - Някаква стара кутия. Седя на нея, откакто се помня." „Поглеждал ли си някога вътре?" - попитал непознатият. „Не. Защо да гледам? Вътре няма нищо." „Я погледни" - настоял непознатият. Просякът с мъка успял да отвори капака. Удивен, невярващ и възторжен, той установил, че кутията е пълна със злато.” Разбираш ли как цял живот може си седиш върху съкровището(твоята личност) без дори да се опиташ да разбереш и приемеш себе си.

Знанието за себе си може да бъде постигнато с различни техники на похвата самонаблюдение. Себенаблюдение значи да осъзнаваш всички процеси, които се случват в тялото ти в сегашния момент – това включва наблюдение на възприятията за слух, мирис, вкус, зрение и допир, както и на емоциите и мислите ти. Сложничко, а?

Разбира се, себенаблюдението е доста продължителен процес. Опитните хора в тази област предлагат да се започне постъпателно осъзнаване на поведение ти. Като за начало можеш да започнеш да наблюдаваш своята личност, своето „АЗ”. Да си отговориш на въпросите: „Какво е поведението ми в дадена ситуация с определени хора, същото ли е присъствието ми в ситуация в която съм с други хора?”, „Как се държа по време на делово общуване и това как то ме кара да се чувстваш? (комфортно/ некомфортно); и т.н. - основното е да наблюдаваш своето поведение, както и какви емоции и чувства поражда то в теб.

Психолозите смятат, че преди да се направи всичко това, е добре да познаваш по-детайлно своята личност. Съществува ефективен начин, по който опознаването на себе си става точно, достоверно и бързо. Това е методът: „Кой съм аз?”. Искаш ли да опитаме?

Вземи празен лист хартия. От горе напиши въпроса, за да не го забравиш. От долу напиши числата от 1 до 20 едно под друго, като след всяко число изпиши следното: „Аз съм...”. Сега започни да даваш отговори, като целта е за максимално кратко време, възможно най-откровено и спонтанно, да отговориш на фундаменталния въпрос. За да продължиш изречението „Аз съм...”, можеш да ползваш всичко, което описва теб – професия, хоби, чувства, интереси... всичко, което ти идва първоначално на ум. И не се спирай преди да си отговорил двадесет пъти. О, да, ще ти е трудно, ще се включат съпротиви ( цитирам: „Тоя пък сега какво ме занимава с глупости. Като че ли си нямам други неща за правене.” ), но нали идеята е този лист хартия да заработи я твоя полза.

Разбира се, има и други техники, които отнемат много повече време, като например десетдневната техника за самонаблюдение „Випассана”. А някой техники за самонаблюдението продължават и през целия живот на личността.
Да обобщим - Себепознанието е един безкраен процес на самонаблюдение и себеприемане. И не забравяй, че човешкото тяло е една маса от квантови частици, които непрекъснато си взаимодействат, както една с друга, така и с заобикалящата ги среда, и следователно постоянно променят положението си във времето и пространството. На клетъчна основа, ти се променяш във всеки един момент. Според биологията клетките в твоето тяло се подменят напълно на всеки седем години. В такъв случай „себепознание” като термин НЕ може да съществува. Ти винаги може да кажеш, че си достигнал до някаква степен на познание за себе си само до този определен момент от житейския ти път. Но всичко това е за току-що изминалият миг от вечността. В сегашния момент клетките от тялото ти и голяма част от квантовите частици, които те заобикалят вече са променили своя състав и положение спрямо теб. Следователно ти имаш идея за своето същество до изминалия момент на съществуването си. В сегашния момент, твоето същество е една клетъчната маса, наречена ”твое тяло”, но клетъчна маса на отминалия момент, която ти не си опознал така добре. За да продължиш да се поддържаш актуална представата за себе си, трябва да се наблюдаваш непрекъснато! Дали това е възможно? Оставам на теб да си отговориш на този въпрос... 
Категория: Забавление
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове: 0
Страстта никога не умира
Любов? Онази изпепеляваща страст, която ни изгаря от вътре, онова чувство, което е несравнимо, което силно радва и причинява в същото време силна болка.

Не знам до къде страстта си отива или просто еднаквото ежедневие ни изнервя и без да се усетим чувстваме, че страстта я няма, докато всъщност тя се крие дълбоко зад поредното скарване и неразбирателство.

Истинската любов никога не остава не споделена, защото тогава не би била истинска, а страстта никога не умира.

Да може да е намаляла поради придобитите навици един към друг, но не и да си отиде.

Обичат ли се двама страстта винаги може да се съживи, стига усилията да се положат и от двамата. Не вярвам, че истинската любов и страст могат да си отидат. Ако това се случи, то човекът да нас не е бил човекът спътник в живота, просто сме били омаяни от страстта, но не и от любовта.

Да обичаш е прекрасно, както и да си обичан, да има страст е вдъхновяващо, тя не си тръгва просто ние я възпираме. Живота ни в днешно време просто е прекалено труден и човек е изморен от проблеми и му е трудно да покаже страстна си, а особено да се бори да я върне .

Страст, любов отидат ли си и не успеем да ги върнем значи това не е човекът, който сме търсели въпреки вярата си в това! 
Категория: Забавление
Прочетен: 649 Коментари: 1 Гласове: 0
Няма нищо по-лошо от неориентиран мъж
Почти няма жена, която да не е изпадала в подобна ситуация: „Ние сме заедно, но не сме се виждали цяла седмица... „ Или: „Нали ми беше казал, че ме обича, какво му беше станало пък сега, че дори не ме хвана за ръката...

Ако сте изживели подобна връзка, то добре дошли в царството на неориентираните мъже! Или по-точно на жените, които са си изпатили от тях!
За съжаление за този синдром няма определена възраст нито конкретна първопричина. Някои мъже просто почти цял живот не знаят какво искат от живота и от жената до себе си. Връзки с подобни мъже най-често започват с изпепеляващи чувства още от първата седмица. Той ви среща и твърди, че е открил жената на живота си. Боготвори ви, преследва ви, ухажва ви така, както винаги сте мечтали... Дори в началото да ви е изглеждало пресилено и да сте била убедена, че той не е ваш тип, след няколко опияняващи срещи, вие попадате в капана. И... се влюбвате! От тук нататък, възможните развръзки са две – или той се оказва “Перфектният Мъж” и изживявате истински романс (защо не за цял живот), или се обричате на седмици, месеци или години душевни терзания.

Хората са проектирани така, че когато достигнат целта си, те изпитват моментно щастие, което трае не повече от няколко минути. След това започват да търсят нови цели, които да постигат и да им носят удовлетворение. За съжаление по подобен начин стоят нещата и с голяма част от мъжете. Те се прехласват по някоя жена (понякога дори само го демонстрират) и докато не се убедят, че може да бъде тяхна, не намират утеха. Това обаче не е любов. Не е дори и влюбване. А мания, която много често е начин на живот. Някои мъже са толкова патoлогични случаи, че не гледат на жените по никакъв друг начин освен като на „Коя е следващата?”

При друга група мъже обаче, хаотичното поведение не е така премислено, имащо за цел да улови „жертвата”. При тях става въпрос за несигурност в чувствата и в собственото им поведение. Веднъж те са убедени, че ви обичат, а в следващия момент дори нямат желание да ви видят. Понякога са ентусиазирани и романтични, в следващия момент апатични и студени. Именно подобно поведение обаче подлъгва голяма част от жените. Странно, но именно несигурността ни кара да се оплетем и да се влюбим до неузнаваемост. Опитваме се да задържим моментите на хармония и щастие, защото не се знае колко дълго ще продължат. А когато той изпадне в другата крайност, започваме да търсим вината в себе си.

Нали преди малко всичко беше страхотно, какво му стана сега... Къде сгреших?

За съжаление голям процент от жените попадат в този капан. Това обаче в повечето случаи не е влюбване, а пристрастяване към човека до тях. Те искат винаги да му се харесат и да получат ласка от него. С течение на времето се затварят в себе си и започват да нищят къде се коренят проблемите, без да го споделят с въпросната си половинка, защото според него „всичко е наред”. Жената обаче започва да се чувства все по-неудовлетворена от връзка, в която не усеща достатъчно голяма близост с партньора си и никога не може да е сигурна в реакциите му. Започват депресии и скандали, но тя не взема окончателното решение да се разделят, защото е сигурна, че го обича повече от всичко, макар отношенията им да не са напълно хармонични.

Много често подобен тип мъже са в голяма степен егоисти, заети най-вече със собствените си проблеми, подценявайки присъствието на половинката си. Те са неориентирани не само в отношението си към жените, но и в останалите сфери от живота си. Веднъж решават, че имат желание да се занимават с една професия, а след няколко седмици се залавят с нова. Понякога се събуждат с желанието да са коренно различни хора, например да се захванат с някое ново хоби, но в следващия момент, това им се вижда ненужно. С часове разсъждават върху собственото си аз – за това какви са, какви трябва да бъдат, как да реагират в някаква ситуация, какво е новото им амплоа... Жертва на всяка смяна на настроението и мнението си остава половинката им.

Народопсихолозите твърдят, че това е синдром на балканския мъж, който е свикнал жената да се суети около него и той да е центъра на отношенията им. Това явление в България се усилва още повече и от факта, че голяма част от мъжете не са в икономическо състояние да издържат семейството си, а още по-малко тепърва да създадат такова. Нямат необходимото самочувствие, липсва им увереност в себе си и с времето комплексите вземат превес. От там идва и хаотичното поведение спрямо жената – понякога й гарантират силни чувства, друг път – не са сигурни дали искат да са точно с нея... Без да задълбаваме в излишна психология обаче, нека си го признаем – няма нищо по-лошо от неориентиран мъж! Каквито и да си причините – социални, психологически, наследствени, въпрос на възпитание или чист каприз, обърканите мъже объркват и нашия живот. Ако това поведение е просто етап от живота на вашата половинка, задължително го подкрепете и му помогнете да излезе от кризата.

Ако това обаче, е системно поведение, без логично обяснение, на мъж, който от скоро е в живота ви, то по-добре да се измъкнете на време от капана, в който сте попаднала. Има опасност не след дълго да се окажете влюбена в човек, за чиито чувства никога няма да сте на 100% сигурна. Замислете се логично – ако наистина държеше достатъчно на вас, щеше ли да ви кара да се чувствате така несигурна и често огорчена. Ако сте жертва на подобна ситуация и все още нямате смелост да се опълчите, задайте си въпроса – това ли е мъжът, за който сте мечтали и какво ви носи връзката с него, че пренебрегвате собствените си емоции.

И не забравяйте, че любовта е в състояние да промени всеки, така че, ако той наистина ви обича, би могъл да стане малко по-ориентиран и уравновесен. Нали все пак е мъж...

07.06.2007/Деси Великова 
Категория: Забавление
Прочетен: 1179 Коментари: 2 Гласове: 1
Какви са причините за нарушенията в потентността?
Причината може да e психогеннa (депресия, стрес, тревога, натрапчиви мисли), но може да е и заболяване, за което дори не подозирате: диабет, високо кръвно налягане или сърдечно-съдови проблеми.

При смущения в ерекцията или липса на сексуално желание е необходимо да се отнесете към проблема с цялата му сериозност и да се обърнете към специалист-уролог, който да определи причината за състоянието. Най-често еректилната дисфункция е показател за наличие на сериозен здравословен проблем и медицинската намеса е наложителна. Диабетът, както високото кръвно налягане и заболяванията на сърдечно-съдовата система, нарушават функцията на малките кръвоносни съдове, което води до сериозни смущения в сексуалната функция на мъжа.

За развитието на проблема спомага и нездравословният начин на живот: недостатъчна физическа активност, тютюнопушене, алкохол, употреба на стероиди, неправилно хранене, недоспиване. Медикаменти от групата на антидепресантите или средства, понижаващи кръвното налягане също могат да доведат до загуба на потентността. Други лекарства могат да доведат до липса на еякулация или отсъствие на сексуално желание. Затова точната диагноза е важна за лечението на заболяването и за възстановяването на потентността. Само квалифициран специалист може да предложи комплексно лечение.

Само комплексно лечение гарантира успех в 98% от случаите.

Лечението, насочено към подобряване на сексуалните възможности, изисква професионален подход. В отделение “Урология” на “Он клиник” работят лекари, специализирали в решаване проблемите на мъжката потентност. На тяхно разположение са иновативни методи, прецизна медицинска техника, съвременни средства, които успешно се справят със състояния на:
смущения или липса на ерекция
преждевременна еякулация,
както и проблеми с простата – аденом на простатната жлеза, простатити.
Всеки пациент преминава преглед и комплекс от изследвания. Лечението, което се назначава, зависи изцяло от индивидуалните показатели – възраст, оплаквания, здравословен статус.
Лечението е успешно в 98% от случаите. Това означава, че независимо от възрастта и здравословното си състояние, всеки мъж може да подобри и възстанови напълно потентността си и да си върне удоволствието от живота.www.onclinic-bg.com

тел. за записване на час -
0700 1 19 19
(на цената на 1 градски р 
Категория: Тя и той
Прочетен: 776 Коментари: 0 Гласове: 0
14.08.2009 02:22 - ПЕПИНА
imageimage 
Категория: Забавление
Прочетен: 649 Коментари: 0 Гласове: 3
14.08.2009 02:10 - БОЖЕСТВЕНИ
imageна мъжете хич не ни се прибира. 
Категория: Забавление
Прочетен: 544 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.08.2009 20:08
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10617696
Постинги: 8561
Коментари: 148
Гласове: 2457
Календар
«  Август, 2009  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31