Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12474879 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от 25.08.2018 г.
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Митоманията като психическо разтройство 

Комплексът на барон Мюнхаузен“

Според изследвания патологичните лъжци имат по-малко сиво вещество в мозъка, което отговаря за обработката на информацията, и повече бяло вещество, което предава информацията в префронталната кора на главния мозък. Учени смятат, че тази ненормална структура на мозъка може да бъде една от причините за стремежа постоянно да се лъже. Митоманията често е признак на шизофрения.

Покойният португалски писател Сарамаго, който получава Нобелова награда за литература през 1998 г., казва следното: „Човечеството мина през различни периоди – каменен, век, бронзов век и доживя до днешния – века на лъжата. Лъжата се превърна в традиция и навик и бих я нарекъл – култура…“

Днес патологичната лъжа е характерна най-вече за управляващите. Но не я подминават и обикновените хора.

Случвало ли ви се е, когато разговаряте с някой човек и да се чувствате „нищожни“? Този човек е „толкова велик и успешен“, че вие се чувствате направо маломерни. Този човек може да бъде ваш близък, приятел, роднина, може да бъде висш чиновник, прокурор, следовател, министър, премиер, президент и пр. Дайте си сметка, че този субект страда от психическото разстройство „комплекс на Мюнхаузен“, или от митомания.

Митоманията е психическо разстройство, болезнена склонност на болния да изкривява действителността, да лъже и разказва измислени истории. Думата „митомания“ произлиза от гръцката дума mithos – в превод „мит, сказание“.

Според психолози патологичната склонност към лъжи е свързана най-често със сексуална извратеност; за нея са характерни тщеславието, умствената изостаналост, необузданото въображение и истеричното фантазиране. Склонността към лъжа е характерна за истероидната личност, която най-често разказва за своите „необикновени приключения“, как е проявила „смелост, решителност, съобразителност и др.“ .

Възможно е тя да изкаже неверни данни за своето социално и материално положение, може да си присвои заслуги, титли, звания и др. В нейното съзнание се изтрива границата между реалните факти и измислиците.

Болният от митомания има постоянна потребност да лъже, да изкривява действителността. Той иска на всяка цена да се открои сред тълпата, да се покаже откъм „прекрасната“ си страна. Болният започва с малка лъжа, но след това кръгът от лъжи се разширява до такава степен, че той започва да живее живота на този измислен персонаж.

Според изследвания патологичните лъжци имат по-малко сиво вещество в мозъка, което отговаря за обработката на информацията, и повече бяло вещество, което предава информацията в префронталната кора на главния мозък. Учени смятат, че тази ненормална структура на мозъка може да бъде една от причините за стремежа постоянно да се лъже.

Митоманията често е признак на шизофрения, но в тези случаи тя е вторичен симптом.

Според експерти тази патология може да възникне при хора, които страдат от фиктивното разстройство ипохондрия, в резултат на което страдащият пациент на практика изобретява болестта, от която уж е болен.

Някои изследвания показват, че болният от митомания може да има предразположеност към измама.

Кои са причините за митоманията

Много хора са успешни в живота. Те са доволни от своя живот, дори да не са богати. Но има и такива, които тайно искат да бъдат успешни, велики, богати, да живеят в лукс. Най-често тези хора завиждат на успешните, но не знаят как да постигнат успех и богат живот. Оттук започва всичко. Това е началото на болестта митомания. Митоманите започват да украсяват или изкривяват някои моменти от своя живот, започват да се хвалят с постиженията си, които всъщност нямат. Те смятат, че по този начин могат да повдигнат своя статут в очите на заобикалящите ги хора.

Митоманията най-често възниква на базата на занижената самооценка. Тази занижена самооценка може да е предизвикана от хронична болест, нисък ръст, физическа слабост, ниско ниво на образование, реални или мними неуспехи, невнимание от страната на близките или повишена опека, отхвърляне в любовта. В резултат от невъзможността или неумението да се преодолеят тези проблеми и да се решат, те се изтласкват в областта на безсъзнателното и образуват т.нар. комплекс, който се запазва дълго време и диктува на болния компенсиращото поведение. Човекът става неинтересен за самия себе си, затова започва нещо да украсява в живота си, да измисля друг произход, да изкривява факти за родителите си, да си приписва таланти и приятелство с прочути хора, каквито няма. Митоманите изпитват патологично желание да съчиняват за себе си всякакви небивалици. Хората със занижена самооценка се стремят да предизвикат възхищение и преклонение към своята персона от страната на приятели и близки. Ако детето започне да лъже, това е неговият защитен механизъм. В случая с възрастния това е метод той да скрие своя несъвършен вътрешен свят.

Митоманите получават удоволствие не от това, че заблуждават околните, а им е интересен процесът на съчинителството.

Но с поведението си митоманите силно подкопават репутацията си. Много често ги разобличават.

От митомания страдат най-често истероидните личности, т.е. онези, които имат нужда да бъдат постоянно в центъра на вниманието, да предизвикват възхищение и преклонение. Когато не могат да постигнат това с достойнствата си, те го измислят, представяйки желаното за действително, прибягвайки до лъжи и хвалби. Типичен пример за това е ексцентричният барон Мюнхаузен, на чието име е наречена и болестта.

За възрастния човек лъжата е начин да прикрие несъвършенството на вътрешния си свят. Така се маскира неговата неудовлетвореност, тревога, дискомфорт.

Признаци на митомания

Тенденция митоманът да разказва една и съща история, като всеки път променя сюжета й, но същността му остава непроменена. Сменят се имената на персонажите, мястото, датата и др.

Разказите на митомана по принцип са ослепителни и фантастични. Те целят да го представят в изгодна светлина. Митоманът разказва истории за себе си като герой или жертва; той може да се представи като храбрец, да изложи на показ връзките си с много известни хора или с такива, които заемат високо положение в обществото. Пациентът може да повярва, че е постигнал свръхчовешки подвизи или впечатляващи актове на алтруизъм и пр.

За разлика от хората, които имат театрален талант, патологичните лъжци са по-драматични. Те са нарциси, които смятат, че са постигнали съвършенство и развиват чувството на собственото си обожествяване.

Някои вътрешни или външни въздействия върху митомана могат да бъдат причина за поведението му. Например продължителният натиск или шантаж могат да предизвикат нееднократно лъжене и то да се превърне в патологично.

Митоманът лъже дори когато няма никаква изгода от лъжата.

Митоманът отрича, че лъже. Дори да приеме факта на лъжата, той не осъзнава отрицателния ефект върху заобикалящите го хора.

Митоманът очерня всичко и всеки.

В разказа си често митоманът се възхищава от някого, но при други обстоятелства разкрива „какъв гад е“.

 

Как да помогнем на митомана

 

Когато откриете в обкръжението си митоман, не се опитвайте да му доказвате, че лъже. Постарайте се да не общувате с него, защото митоманията може да се окаже заразна. Може да го посъветвате да отиде да се прегледа при психолог или психотерапевт. Като други психологически зависимости и митоманията днес се лекува успешно. Специалистът може да намери дълбоките причини и да помогне на митомана. Психологът може да помогне на болния да се върне в реалния свят, да отличи лъжата от истината, да си изгради навици за самоуважение, да пребори неувереността в себе си.

Психотерапията е един от малкото методи за лечение на митомана.

Психологическата лъжа е сложно явление за разлика от други психологически заболявания. Тя има много последици и променя качеството на живота на онези, които страдат от тази патология.

Днес не са достатъчни изследванията в областта на психологическата лъжа, за да се гарантира лечението на митоманията, но има определени надежди. Росица Тодорова,Издателство”Распер”

loading... loading...       МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТ
Категория: Забавление
Прочетен: 416 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 16:02
    Защо са опасни Егоизмът и Егоцентризмът Публикувано на 26.05.2018  в Свят

Уродливата форма на любов към себе си. Егоизмът е първият инфантилен етап в самоутвърждаването на човека.

„Няма човек, който да е по-голям страхливец от егоиста. И няма по-жесток човек от него. Никой не се гордее толкова със себе си и не показва така силата си като себелюбивия в неговите победи и триумфи. Но никой не е по-жалък и по-слаб от егоиста в неговите падения…“

Много психолози твърдят колко опасни са егоизмът и неговият по-малък брат – егоцентризмът. Професор Лаврага казва още за тях:

„Егоизмът и неговата екзотерична – външна, сянка, егоцентризмът, винаги са били препъникамъкът на пътя на физическото, психическото, умственото и духовното развитие на човека…“

Защо се оказва, че егоцентризмът е само екзотерична страна на егоизма?

Егоизмът има по-дълбоки корени и предизвиква по-страшни, фатални последици, докато егоцентризмът винаги остава външна, видима проява.

Егоцентризмът е усещането на човека, че той е центърът на света и на всичките събития. Това е потребността му да бъде главен и винаги да привлича вниманието на околните. Тези качества не се срещат сред животните. Животното живее по естествен начин, то защитава себе си и потомството си само когато чувства опасност. Оказва се обаче, че един домашен любимец може да се зарази с егоцентризъм и той да започне да привлича вниманието на стопанина си.

От раждането си детето иска изключителното внимание към себе си на родителите си, особено на майката. То има свои методи да го постигне, своя тактика.

С времето децата и младежите все по-остро започват да чувстват потребността да бъдат център на вниманието вкъщи, сред приятели, в училище, в своето обкръжение. Егоцентризмът постепенно се превръща в своеобразна форма на самоутвърждаване.

Егоизмът означава човекът да се чувства не просто център, а единственият център на света. Макар че той знае, че има и други хора, но живее и действа така, все едно, че те не съществуват и не забелязва нищо и никого, освен самия себе си. За него светът се състои от две очевидни части: той, който е основният, главният и единственият по рода си, и всичките останали, които само смутно съществуват в представите му, някъде в неговата собствена сянка.

Егоистът се изолира от света, не се интересува от разнообразието в него, както и от онова, което се случва с другите хора, ако той е доволен от себе си и от това, че желанията му са удовлетворени.

Тъй като той е и егоцентрист, се превръща в хладен и равнодушен към всичкото останало, плюе на другите хора и вече е напълно погълнат от уродливата форма на любов към себе си.

Истинските взаимоотношения не са възможни без да даваш на другите, да бъдеш щедър към тях. Егоистът едва ли може да изгради пълноценни отношения с другите хора. Той би трябвало да се опита да разшири съзнанието си, да вникне в същността на живота, да почувства безкрайността на Вселената, да опознае всичко живо, да се научи да го обича и уважава. Да се освободи от затвора на собствения си егоизъм, да проявява мъжество и да споделя прекрасното с другите хора.

Егоизмът е само първият, инфантилен етап, в самоутвърждаването на човека. И ние трябва с всичките си сили да се стараем да унищожим тъмните му корени, от които се ражда не само егоцентризмът, но и друго зло, което е най-страшната преграда в духовното развитие. Никой не може да се развива духовно, когато остава равнодушен към проблемите на другите хора, към техните мечти и стремежи.

Никой не може да постигне освобождаване, ако самият той не се е освободил от оковите на егоизма, които му пречат да обича и помага на другите.

Ето какво казва още професор Лаврага:

„Няма човек, който да е по-голям страхливец от егоиста. И няма по-жесток човек от него. Никой не се гордее толкова със себе си и не показва така силата си като себелюбивия в неговите победи и триумфи. Но никой не е по-жалък и по-слаб от егоиста в неговите падения…“

 

Категория: Забавление
Прочетен: 465 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:57
      image Playboy може да спре да излиза на хартия Публикувано на 03.01.2018  в Свят

Издателите на известното мъжко списание “Плейбой” може да спрат печатната му версия

Както съобщава американският вестник “Уолстрийт джърнъл”, ръководството на компанията Playboy Enterprises, която издава “Плейбой”, “сериозно се замисля за бъдещето на печатната версия на списанието, въпреки че окончателното решение още не е прието.”

Отбелязва се, че контролният пакет акции на Playboy Enterprises сега е в ръцете на компанията Rizvi Traverse. Шефът на Playboy Enterprises Бен Кон е партньор в него. В същото време 35% от дела в Playboy Enterprises принадлежеше на основателя на “Плейбой” Хю Хефнър, който почина през септември 2017 година. Сега ттози дял е собственост на неговите наследници. Те, според източници на “Уолстрийт джърнъл”, сега водят преговори за продажбата на този дял на Rizvi Traverse.

Между Хефнър и Rizvi Traverse имаше уговорка, според която печатната версия на “Плейбой” няма да спре да излиза, докато основателят на списанието е жив.

В публикацията се посочва, че през последните години печатната версия на списанието за мъже е нерентабилна и тиражът е спаднал няколко пъти. Важен източник на приходи за Playboy Enterprises беше прехвърлянето на права за използване на марката Playboy на други компании. Кон казва, че в бъдеще Playboy Enterprises ще обърне внимание най-вече на такива сделки, свързани с марката.

Представители на Playboy Enterprises и Rizvi Traverse не коментираха публикацията. Списанието “Плейбой” излиза в повече от 20 страни. В САЩ списанието излиза от 1953 година. /БГНЕС

 
Категория: Забавление
Прочетен: 293 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.08.2018 15:52
    Откриха мъртва моделка на Playboyimage Публикувано на 24.08.2018  в Свят   Откриха мъртва моделка на “Плейбой” във Филаделфия, вероятно удушена   36-годишната моделка на “Плейбой” Кристина Крафт бе намерена мъртва в дома й във Филаделфия при твърде странни обстоятелства. Според полицията смъртта е била насилствена, предава “Ел Паис”.   В сряда вечерта криминалисти открили безжизненото тяло на Крафт в апартамента й във Филаделфия. Според местни медии аутопсията е показала, че причината за смъртта е била удушаване, следователно става дума за убийство.   Крафт се е преместила в апартамента само преди седмица, според “Дейли Мейл”. Няколко дни след това съобщила за кражба с взлом в дома си, като липсвали бижута и маркови чанти, въпреки че някои от стоките били върнати.     Според полицията Кристина Крафт е живяла в комплекс от около 100 апартамента. На камерите в сградата се виждал човек, който следва моделката вътре. Според полицията непознатият е избягал, като скочил през балкона.
Категория: Забавление
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове: 1
      image Милионер съди моделка, възбудила кучето му 

Мултимилионерът Тони Тутуни, известен като Краля на Instagram, съди моделка, защото възбудила кучето му по време на фотосесия, пише в. “Телеграф”, цитирайки в. “Дейли мейл”.

На видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как манекенката на име Деяна Мунира се снима само по бельо до басейн, а животното обикаля около нея видимо развълнувано.

Според Тутуни, който е собственик на териера, Мунира започнала да възбужда кучето, на име Хеф, като го пипала по гениталиите.

Моделката обаче оспори обвиненията, като заяви, че богаташът я подложил на секстормоз, приканвайки домашния си любимец да се катери върху нея. Мунира твърди също така, че Тутуни я обиждал по време на фотосесията и че той лично правел снимките и не е имало професионален фотограф. След това милионерът се опитал да я заведе и в стаята си. Тутуни официално е завел дело срещу моделката, като иска $1,5 млн. обезщетение за емоционални вреди. / Новини.бг

 
Категория: Забавление
Прочетен: 403 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:45
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Когато пеят птиците, болестите си отиват.

Едва ли можем да си представим каква огромна роля имат птиците в нашия живот. Орнитологът Валерий Д. Иличов твърди, че птичите гласове действат лечебно върху човешкия организъм.

Ученият твърди, че природата е снабдила птиците с уникален механизъм за излъчване на звуци, който представлява нещо като миниоркестър, дует или квартет, с помощта на който птицата изпълнява своите виртуозни музикални произведения. Птичето пеене не оставя човека равнодушен. То успокоява, развеселява, настройва за романтика, лекува душата, уравновесява всичките процеси, които се извършват в човешкото тяло.

Пеещата птица създава хармония в човешката душа, в психиката и тялото и това помага да се излекуват.

В. Иличов обяснява лечебното въздействие на птичето пеене върху човека по следния начин: през ухото звуците попадат в т.нар. слухова зона в кората на главния мозък и я възбуждат. Оттам се възбужда останалата кора от главния мозък. Тъй като работата в човешкия организъм се ръководи от мозъка, промените, които протичат в него, влияят абсолютно на всичките физиологични процеси. Дори най-простата звукова вибрация може да влияе на работата на всеки орган, включително и на клетката.

Музикалните звуци са по същество устойчива хармония. Подчинявайки се на нея, всичките органи и системи в тялото на човека започват да работят правилно и координирано.

Генетично човекът е свързан със звуците, които птиците издават, и тази звукова среда изначално му е приятна. Гласовете на птиците са закрепени в структурите на мозъка като дразнител, свързан с радостта. А е известна връзката между положителните емоции и здравето.

Иличов забелязал, че сред хората, които живеят в обкръжението на птици, има много дълголетници. Той обяснява този феномен с факта, че всичките биологични процеси в организма на човека се синхронизират от пеенето на птиците. Хората в големите градове са лишени от общуване с птиците в тяхната естествена среда.

Соловото пеене на птици ободрява, създава настроение и призовава към работа. То лекува депресивни състояния, неврози, главоболие. По този начин действа върху психиката на човека песента на малкото славейче.

При сърцебиене и аритмия помагат канарчетата, дроздовете и др. Хроничната хипертония може да се излекува от песните на черния дрозд. Неговото пеене със своите честоти въздейства върху болковите центрове на мозъка, които се възбуждат при хронична мигрена.

Птичето пеене може да помогне срещу ставни болки, спазми в черния дроб, стомаха и съдовете.

Полската чучулига пее с мелодични трели; тя има горски брат, който пее с нежни трели, които създават радост и покой в душата на човека.

Желателно е да се научим да различаваме пеенето на различните птици. Оттук започват знанията в орнитологията.

Ако имате птица вкъщи

Ако имате птица вкъщи, се постарайте тя да пее повече. За целта използвайте различни звукови стимулатори, например магнетофонни записи с класическа музика или птичи трели.

Според Иличов най-лесният метод за това е да се пусне леко водният кран в кухнята или банята, която да ромоли леко. Скоро вашата птица, твърди ученият, ще започне да пее приятно, ще създаде настроение, ще прогони тъгата и ще успокои болката.

Всичките птици обожават своите стопани и на ласкавото отношение отговарят с чудесното си пеене. Особено е полезно да общуват с тях децата. Птиците са активни и подвижни същества и тяхното поведение отговаря на любознателния характер на детето. Под влиянието на птичето пеене у децата се развива музикалният слух, те стават по-спокойни, по-лесно заспиват и по-здравословен е сънят им.

Категория: Забавление
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.08.2018 15:40
    image Загадките на великаните от Урал и Сибир

Легендите и приказките за великани – хората с огромен ръст, се срещат при много древни народи

Според старинни записки преди стотици години в Северен Урал и Сибир се срещали хора с необикновено висок ръст. Те не били отделни случаи на физически аномалии – на гигантизъм, които понякога се срещат и днес, а съществуват съобщения за цели племена от руски великани.

Един от документите за един руски великан е на Ахмед ибн Фадлан, който през 921-922 г. който заедно с делегация на багдадския халиф посетил царя на волжските българи, а преди това минал и през руски територии. Книгата, която написал Ибн Фадлан, е безценен източник по история на дохристиянска Русия, включително за Приуралието. В нея се разказва за един исполин, който живял в околностите на столицата на волжките българи.

Арабският пътешественик разказвал, че още в Багдад научил от един пленен тюрк, че в Булгарското царство бил държан по неволя един исполин – “човек с огромно телосложение”. Когато делегацията пристигнала на Волга, Ибн Фадлан помолил царя да види гиганта. Оказало се обаче, че той бил убит заради злия му характер. Очевидци разказвали, че само като погледнел децата, те припадали, а бременните жени – абортирали. Великанът бил заловен далеч на Север, в страната Вису. Според днешни историци тази страна се намирала в района на река Печора и оттам той бил закаран в столицата на Волжска Булгария. Държали великана извън града с верига, завързана за дърво.

На Ибн Фадлан показали останките на гиганта.

Има сведения и от края на 19 век. Когато отворили един гроб в Поволжието, открили скелет на човек гигант.
Сто години след Ибн Фадлан столицата на Волжска Булгария посетил ученият пътешественик Абу Хамид ал Гарнати. Там той също срещнал великан, но жив, и дори разговарял с него.

«Аз видях в Булгара през 530 г. – 1135-1136 г., висок човек от потомците на адитите, чийто ръст беше над седем лакътя, казваше се Данка. Той вземаше кон под мишница, все едно че вземаше агне. Силата му беше такава, че с една ръка чупеше бедрото на коня и разкъсваше месото и жилите му, все едно че къса трева.

Управникът на Булгара му беше направил ризница и го караха на повод, а шлемът на главата му беше като котел. Когато имаше сражение, той се сражаваше с дъбова тояга; ако удареше слон, щеше да го убие. Но беше добър и скромен. Когато се срещаш с мене, ме поздравяваше почтително, макар че моята глава не стигаше и до кръста му, Аллах здраве да му даде…»

Подобни сведения са се запазили и в скандинавски източници. Те се отнасят до нападенията на варягите в отдалечените райони на Руския Север. Тук неуморимите разбойници неведнъж се сблъсквали с племена от исполини – както от мъжки, така и от женски пол – нещо като амазонки великани.

Датският историк-хронист Саксон Граматик – 1140 – около 1208 г., разказвайки за плуването на една дружина викинги по Бяло море, описал пещера, в която живеели великани.

Руският Север е изпълнен с разкази за исполини.

Още в началото на ХХ век сред поморите, които плували към Новата Земя, имало предание, че в една крайбрежна пещера има гигантски човешки черепи.

Сибирските сказания за срещи с великани събирал и записвал ученият археолог Алексей П. Окладников – 1908-1981 г. Ловецът еленовъд Николай Курилов от долна Лена му разказал, че някой си ловец открил на брега на Ледовития океан огромни човешки следи, които излизали от морето. Ловецът решил да ги проследи на сушата. След два дни ходене той видял пред себе си планина, която се издигала над тайгата като остров. Следите там били много. Изведнъж се появила жена с ръст от няколко сажена. Тя взела Курилов за ръката и го завела вкъщи, където бил мъжът й великан.

Той казал на ловеца:

«Сам съм си виновен, че показах следите си, иначе нямаше дойдеш тук. Тръгвай обратно и на никого не разказвай за видяното. Ще ти помогна да се върнеш…»

Великанът качил ловеца на нарта, завързал му очите и казал:

«Когато стигнеш до своята земя, пусни кучетата…»

Обратният път за ловеца продължил един ден без нощуване. Когато той развързал очите си, видял, че не го возят кучета, а два вълка… Пристигайки вкъщи, ловецът пуснал вълците и те веднага изчезнали. Когато разтоварил нартата, видял куп скъпи кожи.

Николай Курилов мълчал за преживяното цял живот и го разказал преди смъртта си.

Според сибирски легенди великаните имат не само огромен ръст, но и дълги и гъсти вежди и бради, затова ги наричат още “брадати хора”. Има цели селища, в които живеят брадати. Формата на жилищата им била куполовидна; вътре нямало печки, а неведоми “светещи камъни”.

В много легенди великаните се свързват с островите в Ледовития океан.

В средата на 19 век по думите на очевидец е записана следната история. Един индустриалец оглеждал островите около Колимското устие. Там го застигнала буря и той се заблудил. Дълго се скитал по ледената пустиня и най-накрая кучетата го завели в непознато селище, което се състояло от няколко колиби.

Късно вечерта пристигнали мъже с огромен ръст и започнали да разпитват непознатия – кой е той, откъде е, по какъв случай пристигнал тук, не го ли изпраща някой.

Индустриалецът бил държан от гигантите шест седмици в отделен дом и не му позволявали да се отклони и една крачка. Често той чувал звън на камбана и решил, че е попаднал в разколническа секта. Най-накрая исполините решили да го пуснат, но под клетва, че няма да разказва за видяното и чутото. След това му завързали очите, извели го от селището и го изпратили надалеч. При раздялата му подарили бели кученца и червени лисици.

Иркутският епископ Вениамин разказвал, че на Ледовития океан има “неизвестен на географията остров”, на който живеят брадати жители; разказвали, че хората буквално обрасли с косми. Народното предание гласи, че брадатите живеели на островите в Ледовития океан отдавна. Те търгували само на брега и към острова не пускали чужди. Росица Тодорова,Издателство”Распер”

Хипотези за Лемурия
Категория: Забавление
Прочетен: 320 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:35
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image ВИДЕО: Интересни факти от света на генетиката ие сте гений, то 100% е сигурно, че синът ви няма да наследи вашите гени.

2. Идиотизмът не се предава от бащата на сина. Т.е., ако вие сте пълен кретен, то вашият син няма да бъде същият идиот като вас (за което ви поздравяваме).

3. Интелектът от бащата може да се предаде само на дъщерята, и само наполовина.

4. Мъжът може да наследи интелекта си само от своята майка, който пък тя на свой ред е наследила от баща си.

5. Дъщерите на гениите ще бъдат точно наполовина умни колкото е баща им, но техните синове ще бъдат гении. Ако бащата е тъп, дъщерите му ще бъдат само наполовина толкова тъпи, колкото е той.

6. Затова гениални жени почти не съществуват, както не съществуват и стопроцентови жени-идиотки. Затова пък мъже-гении и мъже-идиоти има много. В това е причината да има цели поколения на мъже-алкохолици и на самотни майки. А също и на Нобелови лауреати (почти всички са мъже).

 

Изводи за мъжете:

1. За да прогнозираш умствените способности на сина си, гледай какъв е бащата на жена ти (ако той е академик, то твоят син също ще бъде умен).

2. Твоята дъщеря ще наследи половината от твоя ум. Но и половината от твоята дебилност. По интелект ще бъде по-близка до тебе (от сина ти). Нейният син ще наследи всичките твои способности. Ако искаш умно поколение, мечтай за дъщеря.

3. Твоите умствени способности си ги получил от майка си, а по-точно – от дядо си.

Изводи за жените:

1. Твоят син по ума си е копие на твоя баща. И не си съвсем права, когато му се караш, че е „тъп като баща си“.

2.Твоята дъщеря по възпитание ще прилича на теб, но по ума си – на своя баща. Нейните синове обаче ще бъда умствени копия на мъжа ти.

Смята се, че увеличената продължителност на живота означава само това, че възрастните хора сега живеят по-дълго. Но това не е така. Съвсем не в това се крие главното, огромно, стратегическо, променящо цялото човечество следствие от резкия ѝ скок – не в това, че старостта продължава по-дълго, а в това, че тя настъпва по-късно. За тези, които сега са на 40, 50, 55 години, старостта ще настъпи, когато станат на 75-80. Т.е. с четвърт век по-късно, отколкото при поколението на техните родители.

Съвсем доскоро имаше само три периода: младост, зрелост, старост. Сега „зрелостта“ настъпва на 50 и бележи началото на абсолютно нов, несъществувал по-рано етап в човешкия живот. Какво е характерно за него?

1. Той продължава почти 30 години – от 50 до около 75.

2. За разлика от предишните представи, физическите и интелектуални възможности на човека през този период (и при правилен подход) не намаляват, а се запазват, дори в някои случаи са по-добри, отколкото в младостта.

3. Потенциално това е най-добрият, най-качествен период в човешкия живот, тъй като съвместява едновременно здраве, сили и жизнен опит. Поговорката „Да би младо знаяло, а старо можало“ вече не важи. По всички последни статистически данни най-щастливото време в живота, неговият пик, настъпва вече на около 65 години.

4. Тези, които сега са на 55-65 години преживяват този период първи в историята на човечеството. Преди не го е имало, защото хората са остарявали много по-рано.

5. През близките десетилетия хората на 55-75 години ще станат най-масовата, най-голямата възрастова група на планетата.

 

 

 

 

Категория: Забавление
Прочетен: 450 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:23
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Безстрашието на Русия пред САЩ- тайната на Владимир Путин
 

Владимир Путин – енигматичната му личност е една от най-обсъжданите в света. Каква е тайната на успеха му? Как успя винаги да запази добрия тон и да предизвика уважение дори в най-яростните врагове на Русия?

Определено, Владимир Путин вече е вписал името си в световната история за поколения напред. Синеок, скромен и подкупващо искрен. Твърд и суров, когато ситуацията го изисква. Загадка за множество експерти, това е човек, който носи Русия в сърцето си. А с това и отговорността да не се огъва пред никакви обстоятелства, за да следва верния път на страната си и да отстоява националния интерес на народа си.

В историята руският народ неведнъж се е оказвал в опасни, близки до гибел ситуации. Един от най-известните примери е нахълтването на шестдесетхилядната армия на Наполеон през 1812 година, която тогава успява да вземе Москва. Смелостта на руската армия обаче изиграва решаваща роля и нашествието получава мощен отпор. След което Наполеон със съжаление разказва как никога в живота си не е срещал по-упорита армия от руската.

По време на Втората световна война при защитата на Сталинград и битката за Москва непреломното упорство на руснаците в битките предизвиква истински възторг.

Сега Владимир Путин продължава пътя на Русия в съвременните геополитически условия. Принципен, вежлив и с остро чувство за човешка справедливост, Владимир Путин не оставя никого равнодушен.

Сега за всички е ясно, че по времето на СССР бъдещият президент на Русия днес, е бил специален агент на КГБ и дълго време е защитавал интересите на Русия в Германия. От там е и прекрасният му немски език, който владее до съвършенство.

Интернет пространството е пълно с различни удивителни истории за работата на Путин в КГБ. Някой от тях граничат с полета на волно въображение — от това как се е сражавал с мечки или е управлявал военни изтребители.

Една от най-популярните истории от тази част на живота на Владимир Путин разказва за събития по време на падането на Берлинската стена. Тогава главното управление на КГБ в Източна Германия е обкръжено, напрежението трепти във въздуха и..тогава излиза един руснак от сградата и застава пред затворените врати.

Той заявява на събралите се със спокоен тон, че всички трябва да се разотидат, тъй като това е съветска територия, а при опит за нахлуване в сградата, военната полиция ще е принудена да открие огън.

Разказват, че руснакът бил крайно вежлив, говорил спокойно и убедително на немски. Думите му успяват да подействат на разярената тълпа, която все пак се оттегля от територията на руския щаб.

Разбира се, след време става ясно, че това е бил Владимир Путин, който не се изплашил да поеме нещата в свои ръце в такъв момент.

Когато Владимир Путин е избран за президент на Русия, дава едно обещание, което всеки ден продължава да изпълнява до днес.

«Дайте ми 20 години, и ще Ви върна силна Русия». 

Тези думи се превръщат не само в обещание и клетва пред Русия, но  и в предизвикателство за САЩ и Западния свят, които не искат да повярват, че силна Русия е възможна.

Но тези думи се превръщат в обещание за света, че американската хегемония вече има отпор.

Безстрашието на Путин пред САЩ е основано на реалната сила на руския народ и Русия. Затова Путин днес има не само подкрепата на народа си, но и дава надежда и вдъхновение на много държави по света. / Нюз Фронт

ПО ТЕМАТА; (МНОГО ИНТЕРЕСНО)

image

Сега този подполковник е известен на целия свят…

 

В нощта, когато пада Берлинската стена, огромна тълпа от повече от 5 хиляди души извършва погром върху сградата на немското разузнаване ЩАЗИ. Тълпата изнася всичко, включително папки и документи с имената на разузнавачи на ГДР. Съдбата на много от тези хора се променя ужасно, защото архивите попадат в ръцете на тълпата. А сградата била разрушена напълно. Зад стената на същата сграда се намирала и резиденцията на Комитета за Държавна Безопасност на СССР. Началникът на резиденцията, виждайки тълпата, бяга. Осъзнавайки, че тълпата всеки момент ще влезе в сградата на КГБ, а със сградата ще се случи същото като с тази на ЩАЗИ, останалият старши по чин офицер, подполковник, звъни на съседната военна част за помощ. Генералът отсреща отговаря, че не може да изпрати войници за охрана без заповед от Москва. А Москва мълчи, не отговаря на повикванията и никой не знае какво да прави. В това време тълпата нахлува в двора на сградата на КГБ. Пет хиляди души. Пияни и с бутилки бира в ръце. Подполковникът, останал старши след началника, излиза срещу тази тълпа в опит сам да спре разярените хора, обръщайки се към тях с думите: “Това, че падна Берлинската стена, това е добрата воля на нашата страна! Това е сграда, която ние охраняваме. Тя е собственост на Съветския съюз! Разберете правилно – това е собственост на друга страна! Ние сме офицери – изпълняваме своя дълг…” А те, офицерите, били всичко осем човека. По прозорците с оръжие в ръка. Излезлият офицер с дванадесет патрона в себе си преграждал пътя на тълпата. Тълпата спряла и подполковникът казал: “Вие знаете – аз съм офицер. Имам 12 патрона. Един патрон ще оставя за себе си. Но, изпълнявайки своя дълг, аз ще стрелям. По друг начин не мога – аз съм офицер!” Казал това и започнал бавно да се изкачва по стълбите към входа на сградата. Качвал се бавно, напълно очаквайки, че някой ще хвърли в гърба му камък или бутилка. Изкачвал се много бавно. А, когато се качил и се обърнал, видял, че тълпата започнала да се разнася. Никой от немците в тази нощ не влязъл в сградата на КГБ на СССР. Никой не се докоснал до документите на архива. В Дрезден и до сега мнозина разказват тази история. Тази история, станала почти легенда в Дрезден, е жива и до днес. Немците с гордост разказват, че тогава послушали неизвестния подполковник, чието име тогава на никого не говорело нищо.
Сега този подполковник е известен на целия свят.
Президентът на Русия, Владимир Путин..

 

 
Категория: Забавление
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 25.08.2018 15:17
  ВАШИЯТ ВИРТУАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК   image Държавата е институция за кражби в особено големи размери

 

Изгледайте внимателно това видео и чуйте много внимателно какво се казва в него!
Разговорът е между Йан Хелфелд, журналист и американския сенатор на Хавай

ПО ТЕМАТА:

«Държавата е институция за систематизирана кражба в особено големи размери. Данъците всъщност са система, в която политици и бюрократи крадат пари от техните граждани за да ги пилеят най-безогледно» – Годфри Блум

ЕТО ТОВА Е ЦЯЛАТА ИСТИНА, КАЗАНА НА КРАТКО И НА ТОЧНОТО МЯСТО!
ИСТИНАТА НА ЕДНО НЕОЧАКВАНО МЯСТО!

Това се чу веднъж в Европарламента, благодарение на Годфри Блум, който е инсайдър, казано по модерному, а иначе вътрешен човек. Той знае за какво говори. А ние без да сме отвътре, знаем че е така.

Но все пак с други думи г-н Блум ни припомня, че:

“Г-н председател, тук искам да цитирам големия американски философ Мъри Ротбард, че държавата е институция за систематизирана кражба в особено големи размери.

Данъците всъщност са система, в която политиците и бюрократите присвояват пари от гражданите, за да ги пилеят най-безогледно.

Това място не е по-различно.

Удивителното е – наистина не знам как успявате да останете толкова безизразни по темата за неплащане на данъци.

Цялата комисия и нейните бюрократи не плащат своите данъци.

Вие не плащате данъци както гражданите плащат данъци, вие имате огромен набор специални схеми – комбинирани данъци, високи данъчни прагове, пенсионни схеми без вноски.

Вие сте най-големите данъчни измамници в Европа, но ето ви тук да проповядвате с важен тон.

Да, това послание ще достигне до хората в ЕС.

Но вие ще узнаете, че през юни евроскептиците се завръщат във все по-голям мащаб.

Все по-голям мащаб!

Ще ви кажа и нещо по-лошо – когато хората усетят вашите номерца, няма да мине много време и ще нахлуят в тази зала и ще ви обесят.

И ще бъдат прави!”

 

 

 

 

loading... loading...
Категория: Забавление
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:13
 Пребийте камериерките, прецакайте студентите - важното е хотелът да е добре 24.08.2018 12:15 5356 17 Снимка: Thinkstock/Guliver inShare    Украинска камериерка, работеща на Слънчев бряг, не получила последната си заплата, а вместо това била пребита от сина на собственика на хотела. След това двама-трима мъже от персонала  извели жената, качили я в кола и я оставили в местността Кошарица при Слънчев бряг. Да беше мислила, казали ѝ, и я зарязали там. Това е нещо като обратното на ол инклузив. Хем няма пари, хем те пребиват, хем те изхвърлят.  Когато обсъждаме различни обществени ситуации, назоваваме някакво странно образувание, наречено "Бизнесът". В медиите се казва: "Бизнесът" поиска това, но синдикатите рекоха онова, омбудсманът прецени така, а "бизнесът" рече иначе. А всъщност няма такова нещо като "бизнесът". По морето бизнесът не търси работници. Търсят се "едни там дето да ми бачкат по 14 часа за 600 лева, от които да не им дам последната заплата, ма голяма работа, ко се праят, кой кат тях, цяло лято на морето, че и пари искат отгоре, иначе щеха да си седат в провинцията и да броят мухите, сега поне ше спестат за лаптоп, ко не съм аз отде ше ги вземат тия кинти, ма кво ме обвинявате бе и в другите хотели е така, нема там да им дават по 6 стотака, пък аз да се бръквам за хилядарка, осигуровки ли, кви осигуровки, аре е**те си майката". На повърхността вървят някакви тъпанарски дискусии за шума (Симеонов), отчитат се някакви високи проценти и приходи от туризъм (Ангелкова), отправят се бодри призиви да се почива на Черноморието (Борисов). Отдолу обаче кипи някаква хаотична, зле платена, зле организирана и от сезон на сезон все по-брутална експлоатация, в която петзвездният бизнес методично погазва де що има трудови правила, минимален морал и човешко отношение. Принципът е ясен - да се наемат студенти, хора от провинцията, хора в нужда, онези, за които 600 лева са всичко, а после, приковани към необходимостта им, да се изстискат до обезводняване - все едни три месеца ще издържат, после ще има да реанимират цяла година, още към Коледа ще са се оправили. Най-фрапиращи на този палачески фон са преживелите еснафски афект и развълнувани от важността на обяда си българи, които не могат да видят отвъд това, че са им забавили или объркали поръчката и важно-важно клатейки глава отсъждат, че "обслужването по Черноморието е на изключително ниско ниво", а какви хубави, възпитани и спретнати били сервитьорките в чужбина. Виждаш ли, персоналът по морето просто е скапан по генетика, посредствен и бездарен, и най-вече неблагодарен за привилегията да вложи цялото си същество за няколко стотачки и 60-70 часова работна седмица.  Пребийте камериерките, завлечете с пари студентите, забранете палатките, а накрая отчетете приходите от туризъм и с наслюнчени пръсти затворете страницата и на тази година. Добра беше.

image
Категория: Забавление
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове: 1
  image 47-годишна: Съпругът ми почина от рак. Сега спя с женени мъже и обикалям света
 

Британска вдовица, която е спала с над 100 женени мъже, споделя, че тя е перфектното решение за нещастните съпрузи.

47-годишната Гуинет Лий е от Челси и е финансов консултант. Съпругът й умира от рак преди 10 години, а след смъртта му тя взима решението да спи за пари с женени мъже и шокира мнозина.

Регистрира се в сайт за запознанства, специално създаден за женени мъже и омъжени жени, информира “Мирър”.

 

Вдовицата споделя, че повечето съпруги на мъжете, с които спи, знаят за изневерите им, но си затварят очите, защото искат те да бъдат щастливи.

Бившият модел от Челси твърди, че не чувства вина за деянията си и е сигурна, че помага на двойките да останат по-дълго време заедно.

Гуинет добавя: “Много от двойките щяха да се разделят, ако мъжете им не бяха спали с мен, а разводът щеше да се отрази зле на семействата им. Знам, че много хора ще ме осъдят за това, което правя, но аз не съжалявам, защото аз помагам на двойките да останат заедно. Толкова много бракове в Обединеното кралство са в криза, особено двойки на средна възраст, които имат и деца. Те са заедно в продължение на 10 или 15 години и имат много натоварен и стресиращ начин на живот. Много жени спират да правят секс заради работата си. Мъжете ми имат доверие, защото аз няма да се появя на прага им или да искам да се разведат. Аз просто искам страхотен секс, което искат и те от мен.”

Един от любовниците на Гуинет е 50-годишен магнат, който е женен от 20 години: “Жена му не иска да правят секс. Тя е наясно с нашите взаимоотношения. Винаги, когато е в Лондон, отиваме на шопинг, пазаруваме в най-скъпите магазини за бельо. Ходим в ресторанти със звезди “Мишлен.”

В момента Гуинет обикаля целия свят, за да се срещне с обожателите си, а понякога е с двама или трима по едно и също време.

Превод и редакция: 24 часа онлайн

Категория: Забавление
Прочетен: 359 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 25.08.2018 15:00
  Човешка мъдрост image

Никой не може да се върне в миналото и да промени своя старт. Но всеки може да стартира сега и да промени своя финал.

Разочарованията, подобно на неравностите по пътя, малко забавят твоето движение, но след тях ти получаваш удоволствие от гладкия път. Не пътувай прекалено дълго по грапавини. Напредвай.

Ако си потиснат от това, че не си получил желаното, съвземи се и бъди щастлив, защото това, което ще получиш със сигурност е нещо по-хубаво.

Когато нещо ти се случва, хубаво или лошо, обмисли какво би могло да означава това.

Събитията в живота ти имат едно особено предназначение – да те научат как да се смееш повече или да не плачеш толкова горчиво.

Ти не можеш да накараш някой да те обича. Всичко, което можеш да направиш е да бъдеш човек, който заслужава да бъде обичан. Останалото зависи от другите – нека те оценят колко струваш.

Мярка за любовта е безграничната любов.

В живота се среща редкият шанс, когато човекът, когото ти обичаш, те обича в отговор. Щом ти се предостави този шанс, не го изпускай. По-добре да загубиш своята гордост заради любимия човек, отколкото да загубиш любимия човек заради гордостта си.

Ние губим толкова много време да търсим точния обект на нашата любов или да търсим вината в този, когото вече не обичаме, докато би си струвало да използваме това време за усъвършенстване на любовта, която даваме.

Не изоставяй старите приятели, никога няма да намериш някой, който да ги замени. Дружбата е като виното – колкото е по-стара, толкова е по-добра.

 
Категория: Забавление
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове: 1
 image   ВЛАДИМИР ПУТИН ХАРЕСА ЗАМЪКА "ВЛЮБЕН ВЪВ ВЯТЪРА" В РАВАДИНОВО

  • В официалната страница на Замъка в Руската социална мрежа VKontakte се включи руският президент. Интересът на Владимир Путин към атракциона е изненадал приятно екипът на Замъка, които са направили допълнително проучване, за да се уверят ,че това не е фалшив профил. Руската социална мрежа VKontakte е популярна сред висшите държавни служители и техните семейства, които често използват други имена за своите акаунти.
     Акценти
  •  24 Авг 2018
  • размер на шрифта  
  •  Коментирайте първи!
 

От Замъка са успели да влязат в контакт и да потвърдят, че акаунта е на руския президент Владимир Путин. В кореспонденцията си с администрацията на Путин, те са запознали руския президент с подготовката на най-новата инициатива„ Вечер на руската култура в Замъка“, която е по идея на основателя и собственик на замъка „Влюбен във вятъра“ Георги Тумпалов. Сред многобройните посетители на Замъка, най-голяма е групата на руските туристи през лятото, които винаги са споделяли възхищението си от видяното в различните социални мрежи. Вечерта на руската култура е планирана да бъде на 29 август от 20:00 часа, а подробна информация е публикувана на сайта на замъка. https://zamaka.bg/

 

 

Категория: Бизнес
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12474879
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Август, 2018  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031