Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 11196016 Постинги: 8842 Коментари: 148
Постинги в блога от 11.08.2010 г.
Кой сега е номер 1? Клюки.бг първи съобщи за трансфера на Любо Пенев в Литекс!

imageКлюки.бг за пореден път се доказа като актуална медия. Още на 9 август ви съобщихме, че Любослав Пенев е влязъл в преговори с Гриша Ганчев и се очаква до дни той официално да стане наставник на Литекс. Топ източниците ни от Ловеч, които преди време ни подшушнаха и за изказването на Ивелин Попов по адрес на певицата Бриана и плейбойката Светлана,  отново бяха на ниво.

Нашият сайт изпревари с два дни всички спортни медии в България и съобщи подрoбности около преговорите на Ганчев с Любо.

За да бъдем максимално коректни и точни, на 6 август от БЛИЦ пуснаха материал, в който прогнозираха, че Христо Стоичков и Любо Пенев са основните варианти за нов треньор на Литекс. Но само толкова.

3 дена по-късно Клюки.бг вече знаеше за провелите се срещи между президента на ловчанлии и футbолната легенда и предостави на читателите си конкретна информация.

Категория: Забавление
Прочетен: 892 Коментари: 0 Гласове: 1
Обиденият – обиден, шибаният – шибан…

 събирал словесните „бисери“ на бг политиците – и не с цел наука, а поука.
Но не увират главите държавнически, не турят юзди на устите си овластените да ни управляват…
Абе защо си мислят тия хора, че като сме ги пратили в парламент и кабинет, сме им дали право да ни ругаят, пита се средностатистическият юзър на сочната българска псувня.

Що е шибан и има ли той почва в нашата публична реч, е диспутът днес. Породи го скандалното изказване на безпортфейлния министър Божидар Димитров.
В интервю за вестник „Дневник“ той се нахвърли да попържа електората, пък сетне тръгна да обяснява, че не целия е имал предвид (електорат), а само една негова прослойка – археолозите, които не изръкопляскаха вкупом на „епохалното откритие“ на светите мощи край родния му град.
„В разговорен език аз възкликвам „шибан народ, шибани колеги“, имайки предвид тяхната дива завист и злоба“, оправда се министърът, „шибан между другото в тълковния речник не е чак толкова обидна дума и означава обрулен или набрулен от вейки при буря или бит с пръчки„, допълни. „Шибаната“ реплика не била в пейоративен смисъл, рече Божидар, тоест – с псувнята си не искал да ни лепне негативна оценка, да ни принизи или омаловажи като народ.

Хич не се вързаха на министерския сленг (или – по Божидаровите думи – арго) социалистите, вдигнаха глас за оставка.
Така де – „шибаният народ“ плаща заплатата на тия, които го… шибат с ежедневните си обрулени от смисъл управленски решения…
Съвсем разговорно го раздаваше неотдавна и самият президент Първанов. Той върна проекторешението на Министерски съвет за отзоваването на посланиците ни в САЩ и Турция, защото не било ясно какво е нарушението, за което двамата трябва да понесат наказания. „Ако има други виновници, аз не бих искал нашите посланици да са тези, които да операт пешкира„, аргументира се държавният глава.image

Власт и опозиция неспирно се замерват с думи, такава е и световната практика, у нас обаче впрягаме в тая работа и класиците. Най-активни на това поприще са от БСП, но след като изясниха на пожарникаря, че „Не се гаси туй, що не гасне“, той им го върна тъпкано. „Очевидно на Бузлуджа слънцето толкова е повлияло на социалистите, че лъжите им изглеждат несериозни на хората“, коментира премиерът Борисов „магистралните“ им словоизлияния.
Друг път пък същите тия двамина политици си мериха… познанията по география. „Няма как с „Горна Арда“ да се решат проблемите на Турция, тъй като тя се наводнява от Тунджа, а Арда се влива в Гърция“, обясни на министър-председателя предходникът му Станишев. Сергей нападна Бойко и по проблема – къде се вливат парите по проекта, защото избирането на ЕВН за партньор на НЕК било „фрапиращо“.

По странен начин избра и здравната си министърка Борисов, от пътя я бил взел, разказа сам той. Анна-Мария обаче обладава едно безценно за политик качество – скромна е. Вижте: „Аз съм на върха на кариерата си, обичана съм от пациентите, търсена съм като лекар. Питате се – какво правя тук? Трябваше ми известно време, за да си помисля струва ли си. Взех бързо моето решение, защото съм твърд човек“.
Белите престилки обаче разгневиха премиера: „Защо мълчахте, като изтичаха пари, а сега ме плашите със стачки?“, възкликна той. А пустата му реформа не върви и не върви – и тя като всичко у нас на принципа „две напред, една назад“, ще закриваме болници, няма да закриваме болници…

Вицето Цветан Цветанов пък, час по час обвиняван, че неговите хора си превишават правата, намери как да се оправдае пред Националното радио. „Ние не знаем какви действия биха предприели, ако бъдем прекалено любезни„, каза той за похватните момчета, които ходят да залавят закононарушители. Да ви преведа: „Това, дето го гледате по филмите – че на престъпниците им се четат правата, че можело да не говорят без адвокат, го забравете. В нашите филми не е така, тук първо е екшън, после прокурорът на място решава кой какъв е, така че адвокати не ни трябват!“
„Омръзна ми от „Октоподи“, „Медузи“ и „Нагли“. Предпочитам имената Слънчево, Припек и Изгрев. Това са хубави имена на села, където се докарват европейски пари“, рече пък шефът му пак във връзка със зрелищните акции. Ааа, г-н премиер, те като дойдат европарите, и селата стават съответно Сенчесто, Дъждовно и Заник, така да знаете…image

Борисов обаче прие като добър знак това, че един от „Килърите“ – оня с автомата – остава зад решетките. „Това показва прогрес в системата, защото аз действително се притеснявам, че като нищо може да се каже, че с този „Калашник“ ще се шият дрехи например“, откри нова професия експолицаят.
А що поговорки си размениха кмет и премиер за едни боклучави пари, голямо надприказване беше! „С едната ръка гали, с другата курец вади„, позова се на фолклора на братята сърби Славчо Атанасов. Пловдивският градоначалник помолил колегите журналисти да му простят хлевоустието, да изключат камери и микрофони, че приказката му не била за пред дами, ама те – цитират, та пушек се вдига.

„Аз колко поговорки знам!“, парира премиерът тогава. Но не ги каза. Обаче „помни“ бележникът новинарски една. „Женски пари – змийски кости.“ Това научил от дядо си министър-председателят.
„Аз никога не съм ползвам женски пари в живота си, винаги аз съм плащал всичко вкъщи, но те не го разбират, защото много от тях не са мъже, че да го разберат“, отрече Борисов обвиненията, че си има банка.
Та думата ми е, че се стараят нашите първи мъже да ни говорят с нашия език. Простичко да ни обясняват. Ясничко да ни става в каква шибана каша сме се забъркали. Какъв лъжлив живот живеем. Като с автомат „Калашников“ съшит…

Светла Иванова


 
Категория: Забавление
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове: 2
Оптимизация на сайт. SEO – оптимизация за търсачки SEO или оптимизация за търсачки. Оптимизация, уеб дизайн и изработване на сайт image популярен блог? се дължи неимоверният успех на някои блогове или провалът на други. Чудили сте се как някои успяват да привлекат вниманието на мнозина, да го задържат и да ги запазят като редовни читатели. Кое прави дадена публикация интересна и предпочитана? Правило № 1 – За да е популярен блогът ви, вие самите трябва да сте такива!

image

Да! Факт е, че популярните хора са успешни дори без да притежават кой знае какви способности и умения. Когато ти самият си харесван, останалите харесват и това, което правиш. Тоест – изключително важно е да си харесван. Ако човек работи над това, той рано или късно постига положителни резултати. Замислете се. Кое прави популярните хора, които познавате, популярни? Нима са най-способните, най-умните или най-добре образованите? Просто са харесвани!

Правило № 2 – демонстрирайте способност за водене на диалог!

image

Повечето хора не обичат да им се натрапват идеи и да се чувстват поучавани. Ето защо трябва да внимавате как поднасяте информацията в своя блог и да не оставяте впечатлението, че освен вашето, друго мнение няма и не може да има. Не излагайте написаното под формата на проповед. Напротив. Търсете диалог между вас и читателите си, провокирайте ги да споделят вижданията си. Насърчавайте ги да се включват.  Комуникацията между вас е от съществено значение.

Правило № 3 – Бъдете позитивни и приятелски настроени към всеки!

image

По този начин се сближавате с читателите си и печелите доверието им. Не ги пренебрегвайте, отговаряйте на email-лите и коментарите, които ви пишат. Дори да се появи някой с негативни коментари, запазете добрия тон. Не се поддавайте на излишни провокации и не изпадайте в безмислени спорове, просто игнорирайте въпросния човек.

Правило № 4 – Развеселявайте читателите си!

image

Проявяването на чувство за хумор е от голям плюс за популярността на блога ви. Да речем, че някой ваш читател се прибира след тежък ден, изпълнен с отговорности и задължения. Въпросният човек решава да си почине, сяда пред компютъра, отваря страницата ви и там открива нещо, което го развеселява и го кара да се почувства поне малко по-щастлив… В такъв случай той със сигурност ще я посети отново.

Правило № 5 – Бъдете себе си!

image

В крайна сметка хората, които посещават блога ви, се запознават не се само информацията, която сте поднесли, те опознават и вас самите. Чрез това, което представяте, вие всъщност представяте себе си. Не се дистанцирайте, дайте на читателите си възможност да се домогнат мъничко до вашата истинска същност. Това може да стане като сложите лични снимки или видеа, като споделяте какво ви вълнува и какво се случва с живота ви.

Правило № 6 – Помагайте на хората!

image

Не е ли това една от основните идеи на всеки един блог? Едни от най-популярните блогери правят точно това – биват в помощ на мнозина, без да очакват нещо в замяна. Ако чрез написаното от вас целите да сте от полза на хората, със сигурност ще има такива, които ще го оценят. Бидейки услужлив и отворен към нуждите на останалите, печелите много. Така постигате уважение, симпатия и повече почитатели.

Правило № 7 – Забавлявайте се!

image

За да е успешен блогът ви, със сигурност трябва да се потрудите доста. Всяко начинание си има своите особености и тънкости, които следва да се овладеят ако човек е решил да се справи добре. Но важното е, въпреки амбициите и старанията си, да не допускате да се вглъбите или претоварвате прекалено. В крайна сметка – ако изпитвате удовлетворение от това, което правите, и то ви носи истинска радост – вие вече сте постигнали много. Бъдете старателни и целенасочени в заниманията с блога си, но в никаъв случай не забравяйте да се забавлявате!

Posted in блогване, писане на статии | Tagged блог, популярен блог | Leave a comment 25+ български директории за статии – списък Posted on август 6, 2010 by administrator

imageКое е първото нещо, за което се сещате, когато трябва да оптимизирате и популяризирате току-що създаден сайт? При повечето от начинаещите, това е добавянето по обикновените директории или каталози за сайтове. После следват социалните мрежи -social-bookmarking sites – като Digg.com, Delicious, Reddit и Svejo.net , а след като събмитнат линка си и по тях, доста от хората се изчерпват от към идеи за линк билдинг – набавяне на линкове за off-page SEO оптимизация.

Според голяма част от SEO оптимизаторите по-добър начин за изграждане на линкове към вашият сайт от обикновените директории, са така наречените article директории, или на български: директории за статии. В световен мащаб, съществуват хиляди такива артикъл директории, у нас обаче за момента бройката им не е голяма, както и Page Rank-a на главната им страница, но един добър принцип на SEO оптимизацията, който можете да възприемете е: „Всеки линк е важен!“ Да се надяваме, че в бъдеще ezinearticles.com ще има български еквивалент по качесвени линкове и трафик.

Три причини защо да използвате директории за статии:

1. Получавате 1-3 dofollow(полезни от към SEO гледна точка) линкове към вашия Continue reading

Posted in Офпейдж оптимизация | Tagged article директории, SEO оптимизация, артикъл директории, директории за статии | Leave a comment От WordPress във Facebook фен страница – как се добавят автоматично постове Posted on август 4, 2010 by editor

Това не е никак сложно и не изисква кой знае какви усилия. С помощта на няколко простички стъпки можете да популяризирате блога си и да го поддържате актуален във Facebook. Приложението NetworkedBlogs ви дава възможност за автоматична публикация на последните ви постове върху фен страницата ви.

Категория: Забавление
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове: 0
3 views Жоро Главата обърна резбата
image

Жоро Главата обърна резбата?

Небезизвестният бабаит Жоро Главата май е обърнал резбата. Вчера kliuki.bg писа за сочната клюка, която свързва името на Жоро с фолк певицата Ивена, но явно червенокосата мома ще му послужи само за параван, защото вдействителност синът на взривения Стоил Славов си пада по мъже. Злите езици говорят, че Ивенчето не подозира за обратните наклонности на Главата, а се надява да се облажи с милионите на богаташкия син.

Последните седмици младежът е засичан  по българското

image

Ивена

Черноморие да пиянства (умее го най-добре) с група мъжаги. Медиите обаче констатират, че жени около него вече няма. Изключваме версията, че жените за Жоро Главата са свършили, а най-вероятно той просто не се интересува вече от тях.

Освен, че „калпазанинът“, който предизвика престрелка в пловдивско заведение миналата зима, има проблем с нежната половинка, говори се, че паричките му са на изчезване. Ето защо около Главата няма вече толкова много бодигардове, а само приятели… може би и още нещо…

Категория: Забавление
Прочетен: 1758 Коментари: 0 Гласове: 1
Парите събират и разделят нашенските звезди

 Горещото лято на 2010-а се оказа пълно със семейни драми сред българските випове. Звездни семейства, шумели около сватбите си, се развеждат, други медийни персони вдигат сватби.

image
Дългите крака на танцьорка прецакали брака на Андрей и Даниела, мълвяха публикации. Истината е обаче, че половинката от Иван и Андрей не успял да угоди на финансовите претенции на сръбкинята.

Рано излязлата във ваканция „Станция Нова“ отряза Даниела Янков-Арнаудов от добре платена публичност – три часа на екран всяка събота по обед, интервюта из телевизиите, корици на списания. Наесен по всяка вероятност опосумите ще правят само вечерно предаване, а съботният тв маратон ще бъде разцепен и раздаден на други продуценти. За седемте месеца, през които гледахме „Станцията“, тя претърпя 5-6 кърпежа и се раздели с рейтингови фигури като Диана Найденова и Дони. „Отчаяната съпруга“ предпочела кариера в родината пред несигурната работа през уикенда, на която я бе назначил мъжът й.

Николай Бареков и съпругата му Евгения също късат брачните окови, стана ясно преди дни. Евгения, майка на Николай Бареков-младши, се занимаваше с „дъщерния“ сайт за светски новини „Би лайф“, част от нововъзникналата медийна империя на съпруга й. Именно невървящият „Би лайф“ – с чудовищна графика и безумни публикации, се превърнал в препъникамък за бизнес- и романтичната връзка на Барекови. Добре правещият си сметката пловдивчанин решил, че не може да толерира некомпетентното ръководство на „светския звяр“, и… чашата преляла. Добре обгрижваната и честичко водена в странство Барековица ще трябва да се оправя сама.

image

Журналистът и Евгения се ожениха преди четири години. Сключиха брак в Столична община, където лично Бойко Борисов (тогава кмет) им надяна пръстените, а се венчаха по-късно в Пловдив, където пищната православна церемония бе водена от небезизвестния Дядо Николай.

Напук на вълната разводи Иван Христов и Вихра Петрова ще се разпишат на 22 август след 8-годишно съжителство. Ще ги жени Кметъла, а църквата в Крапец е стегната за височайшата венчавка, след като 30 години е стояла заключена.
Единият от двамата „мъже наполовина“ събира на сватбата си близки до продуцентската си фирма фолкпевици и телевизионери, сред които Есил Дюран, Миглена Ангелова (спрягана за новата „отчаяна съпруга“), Нико Тупарев и други. Интересно обаче какъв меден месец ще прекарат Иван и Вихра, готвейки се за новия тв сезон?

Анна Раева


 
Категория: Забавление
Прочетен: 499 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 11196016
Постинги: 8842
Коментари: 148
Гласове: 2518
Архив
Календар
«  Август, 2010  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031