Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 10613064 Постинги: 8560 Коментари: 148
Постинги в блога от 23.07.2021 г.
  Крис Норман и неговата група. Крис Норман: "хората ми хора вече не са преследвани за хитове   Съхранение   09.11.2019

Певицата Крис Норман стана известна през 70-те години, като е член на музикалния екип на Smokie. След десетгодишна кариера вокалистът започна да действа като соло изпълнител. И до днес песента "Какво мога да направя", "да живея в съседство към Алис", "Аз" ще се срещнем в Midnig "и" Stumblin"in ", записани от дует C, са популярни както в голямата аудитория и младостта.

Детство и младежта

Кристофър Уорд Норман е роден на 25 октомври 1950 г. в окръга Северна Йоркшир (Англия). Вокалист е роден в художествено семейство, така че не е изненадващо, че по-късно музиката е станала въпрос на живота му. Известно е, че дядото и баба на художника по време на Първата световна война обикаляха с концерти в Англия.

Дъщеря им Патриша (майка Крис) пееха и танцуваха в провинциалните театри. От своя страна Пърси Норман (баща на изпълнителя) се изпълнява като част от танцовата и комедийна група "Четирите шегаджия", която пътувал през 30-40 години.

Родителите на Крис, без съмнение, се разглобяват в шоума и не знаят за трудностите, които ще се сблъска с горещата им любима. Те не настояваха за грижата на сина, но когато стана ясно, че музиката е единственото нещо, което братята, мама и татко на автора на песента "Цигарска кралица" започнаха да помагат на детето в начинанията си.

image
image Крис Норман в детството и родителите му

По-късно Норман в разговор с представители на медиите признава, че най-вече дължи популярността си. Когато вокалистът се обърна на 7 години, татко му даде първата китара. В този период в сърцата и умовете на подрастващите, рок и рол звучеше, а Крис просто като много, беше страстен за тази посока.

По това време идолите му бяха, малкият Ричард и Лонни Духан. Тогава родителите на Крис бяха много колело в страната, в резултат на юношеството, изпълнителят промени девет различни училища и живееше в различни места на Англия, като например Redcar, Luton и Nottingham.


image

През 1962 г. Норманското семейство се върна в Брадфорд, родния град на майка си. Там, след 12 години, Крис започна да учи в римокатолическо училище за момчета. Тук той срещна бъдещите си колеги в групата "Smokie" - Тери Атли и Алън Силсън.

По време на запознаването им с нови идоли на Теамангери бяха групи, репертоарът се основаваше на малко музика - "Бийтълс", "подвижни камъни", както и на фолк певец. Крис и Алън бяха прекарали цялото си свободно време заедно, изучават нови песни на китарите. Впоследствие Тери се присъедини към тях, а след това на приятеля, който играе барабаните - Рон Кели, след като другар и организира първата им група.


image

През 1965 г. Норман, който никога не осветява знанието по математически или хуманитарни науки, напуснали училище. Мечтата на завладяването на музикалната олимп стана неговата идея. Бащата на вокалиста разбра и споделяше предпочитанията на Сина, но все пак настояваше наследникът първоначално да е професия.

Известно е, че художникът в годините на младостта си преминава в добра защита на различни класове: той е бил търговски агент, който служи на склад от стоки, работници в областта на изкуството и дори товарач. Вярно е, че всички тези професии не са в душата му - цялото му свободно време, Кристофър все още похарчи за музика.

Музика

Когато приятелите на вокалиста са завършили училище, те са започнали да се представят в Йоркшир и други места във Великобритания. Те играят работещи клубове и кръчми, приходите с трудни покрития разходи, но вдъхновените момчета не са били необходими милиони. Първоначално групата се нарича "йената", след това "дългата страна надолу" (очевидно с нотка на LSD), "сфинкс" и "есенция".


image

"Smokie" те се споменават само през 1974 година. Според музикантите това име е избрано от тях заради дрезгав, сякаш удари гласът на техния вокалист. На сцената момчетата често се изпълняват в снежнобяли ризи с къдрици или елегантни костюми.

Групата направи първите си демо записи през 1968 г. и въпреки че те бяха приети от обществеността без много наслада, "Smokie" продължи да работи усилено върху качеството на производителността и текстовете. Популярността на екипа, придобит след участие в многобройни Радошу.

Песните "Smomie" бързо станаха популярни не само в родната Англия, но и в САЩ и Европа. По онова време всяка десета група състав придоби статут на международен хит, а изпълнителната обиколка е била успешно преминаваща в цяла Европа и Австралия. Заслужава да се отбележи, че най-творчеството на момчетата от "димя" се влюби в учениците на Германия, в които техните песни редовно се въртят на всички популярни радиостанции.


image

Групата достигна своята популярност през 1978 г., когато техният известен диск "Лунният албум" излезе, през същата година Крис Норман се опитваше в солова реч, пеейки дует със Сузи Кватро.

От 1975 г. в продължение на седем години "Smokie" записа цели девет албума и двадесет и четири хит сингли. След това групата отдели време и сега музикантите понякога се събират заедно, за да угодит на феновете си.

Техният вокалист, който отдавна е мечтал за солови изпълнения през 1986 г., той записа собствената си хит "полунощна дама" (клип е премахнат на пистата), чийто производител е основателят на съвременното токинг. Единична, която получи много ентусиазирани прегледи от слушатели и критици, стана отправна точка в кариерата на Норман.

След освобождаването му художникът вече не е бил изброен като част от дим. Днес соловата кариера на Крис се изчислява от две десетки албуми и той няма да отиде на мир, произвеждайки свежи плочи на всеки две години.

Личен живот

Феновете на таланта на Норман знаят, че нито той, нито "димя" би постигнал такъв успех, ако не беше за жена на Крис, която през целия съпруг на творчески кариера беше неговата муза. С Линда Макензи музикантът се срещна по това време, когато групата на пуши само направи първите стъпки към славата. Вокалистът на пръв поглед се влюби в това скромно русо момиче и скоро започнаха да се срещат.

Интересен е фактът, че въпреки бурния рок и ролевия живот и постоянното пътуване към обиколката, Крис и Линда станаха хармонична двойка и връзката им вече е силна преди четиридесет години. Първоначално момичето работи като стилист на музиканти и много пътувания с тях на обиколка и концерти.

Но както се оказа, такъв бездомен живот не беше за нея и тя се върна в родния град на Алгин, в който той урежда секретаря на местната компания. Въпреки факта, че любителите не могат често да бъдат заедно, връзката им не е напълно ранена.


image

Крис нарече хора, дори е в обиколка, а тя, от своя страна, празнува всеки ден в календарните дни преди завръщането на Крис от следващото турне на турнето. Сватбата на Крис и Линда се състояха през 1970 година. Линда Норман е постоянна съпруга на известния музикант, който му дава пет деца: Брайън, Павел, Майкъл, Стивън и Сюзън Джейн.

През последните 23 години съпрузите заедно с децата живеят на остров Мейн. Двойката има и четирима внука - Даниил, Джак, Том и Бен. Даниел живее със своите баби и дядовци на остров Човешки и Джак, Том и Бен - в Англия. Известно е, че видният вокалист има и най-голямата дъщеря на Шарън, от момичето, с когото художникът се срещна да проучи Маккени.

Крис Норман сега

През септември 2017 г. беше освободен нов албум на Крис ", който не чука скалата" бе публикуван, публикуван на етикета на соло звукозаписите. Дискът включва 14 състави. Една песен ("Възкресение") е написана от нормална в съавторството с неговия китарист Джеф Карлайн, авторът на останалите 13 е сам Крис. В албумите участваха и музиканти на Норманската група - Джеф Карлайн (китара), Dorino Goldbranner (барабани), Мишел Плам (обратно вокали) и бившия вокалист на Ели Люх.

Феновете ще узнаят факта, че те присъстват в работата като скални композиции и балади, които, по един или друг начин, изразяват духа на рок-н-роля. Сега известният художник пътува из градовете с концертна програма, в списъка с песни, на които присъстват и стари сингли и песни от нова плоча. Известно е, че в рамките на турнето, рисувана до 2018 г., певицата, през октомври 2017 г., ще изпълнява в Санкт Петербург и Москва.


image

Въпреки работния график, вокалистът не забравя за феновете. В

Крис Норман - соло художник, известен с целия свят, бивш участник на легендарния "пуши". Неговите милиони се възхищават, феновете чакат своите домашни любимци на всички континенти и многобройни награди потвърждават огромния талант на певицата.

Личният живот на Крис Норман също заслужава внимание и постоянство в отношенията - възхищение и имитация. Повече за съпругата на Крис Норман Линде Макензи, техните деца, както и връзките на Крис и Сузи, ще ви кажем в тази статия.

Жена на Крис Норман

Крис Норман се срещна с бъдещата си съпруга Линда Макензи на седемнадесет години, когато групата "Smokie" току-що започна творческия път на сцената. Тази точка на повратнието се наблюдава през 1967 г. по време на групата групи в Шотландия.

image

Скромната блондинка говореше бъдещето на известния певец и той предложи да я посрещне. След три години по-късно двойката изигра сватба, този ден Крис нарича най-щастлив в живота си, дори след петдесетте години.

image

Двойката беше толкова неразделна, че Линда дори е получила стилист в екипа на групата, за да бъде заедно с любимо турне.

image

Първоначално финансовото състояние в младата семейство остана много да бъде желано, и дори отидоха да обядват на роднини, за които Крис повече, отколкото веднъж, споменат в интервю.

image

Линда беше истинска муза на певицата и никога не го помолила да напусне нестабилна работа на художника. Може би, като се стори по различен начин, светът никога нямаше да чуе знака на ударите на дим в обичайното прилагане.

image

Съпругата на Крис Норман винаги е подкрепяла, подкрепа и вдъхновение на известния китарист и солист. През последните 23 години съпрузите живеят на главния остров с децата си. Дизайнът на къщата им разработи самия Крис.

image

Семейното гнездо включва пет спални, няколко бани, кухня, трапезария и трапезария, личен офис на певица и записано студио. Съпрузите са особено горди с голямата си градина, която има нещо, което да се възхищава и през зимата, а през лятото. В момента само едно от децата на Крис Норман и Линда живее с тях, а останалите се преместват в собствените си апартаменти.

Деца на музиканта

Отделна тема за разговор за личния живот на Крис Норман е неговите деца, защото той ги разполага с шест: 4 сина и две дъщери.

image

Пет деца му дадоха Линда Норман. Първото дете на двойката се наричаше саламура, трагично починал в автомобилна катастрофа през 2001 година. През 1972 г. съпругата на Крис Норман го е родила с друг син, когото е наречен подът, Майкъл е роден през 1984 г. и след две години Стивън. През април 1991 г. се появи единствената им дъщеря Сюзън.

image

Шестото дете на Крис Норман е дъщеря на име Шерон. Името на майката на майката в пресата не се споменава, само известно е, че той я срещнал преди да проучи жена си. Дълго време майката на първото дете на Крис му забрани да види дъщеря си и стана възможно само след 1990 година.

image

Децата на Крис Норман вече са успели да му дадат четирима внука (Даниил, Джак, Том и Бен), за които дядото несъмнено е признат орган.

Susie Quatro - известният певец, първоначално от Америка. Музикан, продуцент и композитор, тя е известна на всички ценители на висококачествена рок музика.

image

След напускане на пуша група, кристалът беше необходим от хит, който ще му помогне да се декларира като силен соло художник. Успешният избор на дует беше записан със Сузи. Лиричен хит, наречен "Stumblin`ln" Крис Норман и Сузи Кватро издуха графиките Първа Великобритания и Америка, а след това и целият свят.

image

Красив състав, майсторно изхвърлен Nikki Nikki (той работи и върху известната песен на Крис "Midnight Lady") увеличи популярността на двамата артисти.

 

Както често се случва, след пускането на такава чувствена работа много фенове се приписват на Крис до Норман и Сузи Кватро Римъл, но и двата музиканта остават само тези слухове.

image

Сега животът на Крис Норман

Крис Норман активно продължава да се занимава със солово творчество. Той записва нови песни и отива на турне в световен мащаб.

image

През септември 2017 г. бе освободен новият албум на художника "Не чукал скалата", който беше одобрен от критиците. В своя албум Крис записва не само композиции в стила на класически рок, но и лирични балади, които така са толкова много фенове.

image

Крис активно води профил на страницата си във Facebook, където редовно приятелите с снимки от концентрации. Също така певицата има свой собствен уебсайт, където всеки може да се запознае със съответните новини от творческия живот на художника, за да види графика на турнето.

image

В допълнение, на сайта, има възможност да поканят Крис до събитието си за изпълнение на близки от всички хитове, но цените за такива услуги в публичния достъп не са оповестени.

Историята на димната група започна през 1967 г. в малкия английски град Брадфорд, където две неразделни приятели в една от училищата - Кристофър Уорд Норман и Алън Силсън, които, с всички средства, стават рок звезди. Момчетата не са имали специално музикално образование и първоначално концертната им дейност е била ограничена ... Прочетете всичко

Историята на димната група започна през 1967 г. в малкия английски град Брадфорд, където две неразделни приятели в една от училищата - Кристофър Уорд Норман и Алън Силсън, които, с всички средства, стават рок звезди. Момчетата не са имали специално музикално образование, а на първо място концертната им дейност е била ограничена до изпълнения в училищните партии и в евтините кръчми, а репертоарът е 80% от хитовете "Бийтълс" и други царе на скалната сцена. Въпреки това, с течение на времето техните песни се появяват в репертоара, а през 1968 г., като променят името на групата към "доброта" ("доброта").

През 1973 г., в малкото кафене в Лондон, момчетата се запознаха с известните производители и композитори на Ники Чинне и Майкъл Чапман (двама Хи), които предложиха "неблагоприятното" име "доброта", за да замени лаконичното и уиски "Smokie". "Промяна на диска", написан с оглед на сценичните особености на "пуши", влязоха в хит парадите, а песента "не играйте рокендрола си към мен" оглавиха графиките в много европейски страни (особено в Германия, където групата незабавно придобива статут на култа). Бързото катерене "Smokie" започна на върха на музикалния олимп.

Следващата табела допълнително засили позицията на групата в Европа и позволи на Smokie да пробие музикалния пазар на САЩ. Хит парадите се ръководят от следващите глупави логери - "диви диви ангели" и легендарната "wat мога да направя". Музикантите обичат много, експериментирайки със звуково и живописно шоу, но зависимостта от изискванията на рекордната компания все повече потискат музиканти, практически лишени (поради твърдите условия на договора) правото на самоизразяване.

Конфликтът се приготвя между производителите и музикантите, а след албума албум (1978), Норман и компанията нарушават отношенията с "две Че" и произвеждат самите си плочи. Въпреки това, сега постоянният лидер на Крис Норман, чието конкретно гласуване е визитка на групата, все по-често говори за неговата грижа, за да направи солова кариера. Концертите "Smokie" преминават с ахайдж и все пак след голям концерт в Франкфурт на Майн през 1986 г., когато изглежда, групата беше в зенита на славата, Крис Норман обявява грижата си.

Успехът на самостоятелните произведения на Норман започна с песента Stumblin в, изпълнена със Сюзи Кватро. След това имаше съвместна полунощна дама с дит. Тя продължава шест седмици на номер 1 в немския национален хит парад. И е позволено да се болят в американските графики.

Към днешна дата Крис Норман остава една от най-популярните фигури в световната скала: ежегодно дава повече от сто концерта. Въпреки феноменалната кариера, въпросът "вашият най-щастлив ден в живота" Крис отговаря: "Когато се ожених за Линде". Линда Норман е постоянната съпруга на известния музикант - представи го с пет деца, благодарение на които Крис влиза в най-големите най-големи музиканти в света.

Певицата Крис Норман стана известна през 70-те години, като е член на музикалния екип на Smokie. След десетгодишна кариера вокалистът започна да действа като соло изпълнител. И до днес, песента "Какво мога да направя", "да живея в съседство към Алис", "Аз ще се срещнем в средата на средата" и "Stumblin"in" са популярни както с аудитория на дилъра и млади хора.

Кристофър Уорд Норман е роден на 25 октомври 1950 г. в окръга Северна Йоркшир (Англия). Вокалист е роден в художествено семейство, така че не е изненадващо, че по-късно музиката е станала въпрос на живота му. Известно е, че дядото и баба на художника по време на Първата световна война обикаляха с концерти в Англия.

Дъщеря им Патриша (майка Крис) пееха и танцуваха в провинциалните театри. От своя страна Пърси Норман (баща на изпълнителя) се изпълнява като част от танцовата и комедийна група "Четирите шегаджия", която пътувал през 30-40 години.

Родителите на Крис, без съмнение, се разглобяват в шоума и не знаят за трудностите, които ще се сблъска с горещата им любима. Те не настояваха за грижата на сина, но когато стана ясно, че музиката е единственото нещо, което братята, мама и татко на автора на песента "Цигарска кралица" започнаха да помагат на детето в начинанията си.

Крис Норман в детството и родителите му

По-късно Норман в разговор с представители на медиите признава, че най-вече дължи популярността си. Когато вокалистът се обърна на 7 години, татко му даде първата китара. В този период в сърцата и умовете на подрастващите, рок и рол звучеше, а Крис просто като много, беше страстен за тази посока.

По това време неговите идоли бяха Елвис Пресли, Малката Ричард и Лонни Духан. Тогава родителите на Крис бяха много колело в страната, в резултат на юношеството, изпълнителят промени девет различни училища и живееше в различни места на Англия, като например Redcar, Luton и Nottingham.

През 1962 г. Норманското семейство се върна в Брадфорд, родния град на майка си. Там, след 12 години, Крис започна да учи в римокатолическо училище за момчета. Тук той срещна бъдещите си колеги в групата "Smokie" - Тери Атли и Алън Силсън.

image

По време на запознаването им с нови идоли на Tinagers бяха групи, чийто репертоар се основаваше на малко музика - "Beatles", "Rolling Stones", както и народен певец Боб Дилън. Крис и Алън бяха прекарали цялото си свободно време заедно, изучават нови песни на китарите. Впоследствие Тери се присъедини към тях, а след това на приятеля, който играе барабаните - Рон Кели, след като другар и организира първата им група.

През 1965 г. Норман, който никога не осветява знанието по математически или хуманитарни науки, напуснали училище. Мечтата на завладяването на музикалната олимп стана неговата идея. Бащата на вокалиста разбра и споделяше предпочитанията на Сина, но все пак настояваше наследникът първоначално да е професия.

imageimage

Известно е, че художникът в годините на младостта си преминава в добра защита на различни класове: той е бил търговски агент, който служи на склад от стоки, работници в областта на изкуството и дори товарач. Вярно е, че всички тези професии не са в душата му - цялото му свободно време, Кристофър все още похарчи за музика.

 

Музика

Когато приятелите на вокалиста са завършили училище, те са започнали да се представят в Йоркшир и други места във Великобритания. Те играят работещи клубове и кръчми, приходите с трудни покрития разходи, но вдъхновените момчета не са били необходими милиони. Първоначално групата се нарича "йената", след това "дългата страна надолу" (очевидно с нотка на LSD), "сфинкс" и "есенция".

 

"Smokie" те се споменават само през 1974 година. Според музикантите това име е избрано от тях заради дрезгав, сякаш удари гласът на техния вокалист. На сцената момчетата често се изпълняват в снежнобяли ризи с къдрици или елегантни костюми.

image

Групата направи първите си демо записи през 1968 г. и въпреки че те бяха приети от обществеността без много наслада, "Smokie" продължи да работи усилено върху качеството на производителността и текстовете. Популярността на екипа, придобит след участие в многобройни Радошу.

Песните "Smomie" бързо станаха популярни не само в родната Англия, но и в САЩ и Европа. По онова време всяка десета група състав придоби статут на международен хит, а изпълнителната обиколка е била успешно преминаваща в цяла Европа и Австралия. Заслужава да се отбележи, че най-творчеството на момчетата от "димя" се влюби в учениците на Германия, в които техните песни редовно се въртят на всички популярни радиостанции.

 

Групата достигна своята популярност през 1978 г., когато техният известен диск "Лунният албум" излезе, през същата година Крис Норман се опитваше в солова реч, пеейки дует със Сузи Кватро.

От 1975 г. в продължение на седем години "Smokie" записа цели девет албума и двадесет и четири хит сингли. След това групата отдели време и сега музикантите понякога се събират заедно, за да угодит на феновете си.

Техният вокалист, който отдавна мечтаеше за солови речи, през 1986 г. записваше собствения си хит "полунощна дама" (клип е премахнат на пистата), чийто производител е основателят на съвременния ток. Единична, която получи много ентусиазирани прегледи от слушатели и критици, стана отправна точка в кариерата на Норман.

 

След освобождаването му художникът вече не е бил изброен като част от дим. Днес соловата кариера на Крис се изчислява от две десетки албуми и той няма да отиде на мир, произвеждайки свежи плочи на всеки две години.

 

 

 

 

Личен живот

Феновете на таланта на Норман знаят, че нито той, нито "димя" би постигнал такъв успех, ако не беше за жена на Крис, която през целия съпруг на творчески кариера беше неговата муза. С Линда Макензи музикантът се срещна по това време, когато групата на пуши само направи първите стъпки към славата. Вокалистът на пръв поглед се влюби в това скромно русо момиче и скоро започнаха да се срещат.

Интересен е фактът, че въпреки бурния рок и ролевия живот и постоянното пътуване към обиколката, Крис и Линда станаха хармонична двойка и връзката им вече е силна преди четиридесет години. Първоначално момичето работи като стилист на музиканти и много пътувания с тях на обиколка и концерти.

Но както се оказа, такъв бездомен живот не беше за нея и тя се върна в родния град на Алгин, в който той урежда секретаря на местната компания. Въпреки факта, че любителите не могат често да бъдат заедно, връзката им не е напълно ранена.

Крис нарече хора, дори е в обиколка, а тя, от своя страна, празнува всеки ден в календарните дни преди завръщането на Крис от следващото турне на турнето. Сватбата на Крис и Линда се състояха през 1970 година. Линда Норман е постоянна съпруга на известния музикант, който му дава пет деца: Брайън, Павел, Майкъл, Стивън и Сюзън Джейн.

През последните 23 години съпрузите заедно с децата живеят на остров Мейн. Двойката има и четирима внука - Даниил, Джак, Том и Бен. Даниел живее със своите баби и дядовци на остров Човешки и Джак, Том и Бен - в Англия. Известно е, че видният вокалист има и най-голямата дъщеря на Шарън, от момичето, с когото художникът се срещна да проучи Маккени.

 Крис Норман сега

През септември 2017 г. беше освободен нов албум на Крис ", който не чука скалата" бе публикуван, публикуван на етикета на соло звукозаписите. Дискът включва 14 състави. Една песен ("Възкресение") е написана от нормална в съавторството с неговия китарист Джеф Карлайн, авторът на останалите 13 е сам Крис. В албумите участваха и музиканти на Норманската група - Джеф Карлайн (китара), Dorino Goldbranner (барабани), Мишел Плам (обратно вокали) и бившия вокалист на Ели Люх.

Феновете ще узнаят факта, че те присъстват в работата като скални композиции и балади, които, по един или друг начин, изразяват духа на рок-н-роля. Сега известният художник пътува из градовете с концертна програма, в списъка с песни, на които присъстват и стари сингли и песни от нова плоча. Известно е, че в рамките на турнето, рисувана до 2018 г., певицата, през октомври 2017 г., ще изпълнява в Санкт Петербург и Москва.

image

Въпреки работния график, вокалистът не забравя за феновете. В

Крис Норман- популярен британски музикант, композитор, в миналите китаристични групи Smokie.Сега стои соло. Крис Норман(Пълно име - Кристофър Уорд Норман) е роден в Англия в семейството на художниците.

От детството той свикна с чести движения и изпълнения на сцената. На седем години бащата даде на Крис китара и момчето се интересуваше от рок и ролка. На 12-годишна възраст той влезе в гимназията, където се срещна с бъдещите си колеги в групата Smokie.. Вече на 15 години Крис Норман Аз хвърлих училище и съм напълно посветен на музиката. Той събра група и започна да играе Брадфорд клубове.

Творчески път на Крис Норман / Крис Норман

Група Крис Норман Добротауспешно се изпълняват в кръчми и клубове. До 1975 г. музикантите не могат да намерят продуцента и да запишат албума. Тогава беше обявено появата на нова група. Smokie.където е вокалист Крис Норман, китарист - Ател Силсън, барабанист - Пит Спенсър, Басист - Тери Атли. Песните на Smokie незабавно спечелиха любовта на обществеността. От 1978 г. музикантите прекъснаха договор с едно студио и започнаха да произвеждат своите чинии сами.

През 80-те години Норман започва да си сътрудничи с продуцент и композитор Дитер Болайомкойто е основателят на групите Модерно говорене.и Синя система.. През 1986 г. Крис Норман започва соловата кариера. Той пише песни на думите на болните и отива в първите редове в европейските графики.

Личен живот на Крис Норман / Крис Норман

През 1970 г. Крис се омъжва ли Линде, с която се срещат в Шотландия преди три години. Бяха родени пет деца: Брайън, Павел, Майкъл, Стивън и Сюзън Джейн. Крис Норман също има извънбрачна дъщеря Шарън.

Крис Норман е включен в най-големите най-големи музиканти в света.

Норман все още живее със съпругата си на остров Мейн.

Категория: Забавление
Прочетен: 130 Коментари: 0 Гласове: 1
23.07 17:35 - Вицове
 Пристига свекърва на гости при снахата.

Минава с пръста по горните рафтчета, телевизора, шкафа… Показва праха по пръста и пита:
– Някоя поговорка за случая знаеш ли? – намеква за нещо от сорта на „Чистотата е здраве“.
Снахата, след кратък размисъл:
– „Свинята навсякъде ще намери кал“

 


 •  

  Още вицове... Майка с три деца

 

– Шефе, трябва да ми повишиш заплатата! Голямо семейство издържам. – Колко деца имаш, Миме? – Три – две мои Едно от свекървата 

 

Навремето баща ми…

 

Днес се възхищаваме на новите технологиите, но навремето баща ми можеше да намаля звука на телевизора на съседа с почукване на тръбатав за радиатори 

 

Аз и кучето

 

– Мамо, мамо, кучето ми нагриза обувките! – Ами тогава ще трябва да го накажем. – Аз вече го наказах.изпих му млякото от паничката .

Категория: Забавление
Прочетен: 60 Коментари: 0 Гласове: 0
  В погребалното бюро 

 

В погребалното бюро:
– Какви ковчези предлагате?
– Ами ето тук едни много хубави – махагонови, за 500 лева.
– А не, много скъпо е. Нещо по-евтино?
– Ами тук едни прилични дъбови – за 300.
– Не, не и това е много.
– За 50 лв предлагаме от шперплат…
– Скъпо е, няма ли нещо по-евтино?
– Ама вие кого погребвате?
– Тъщата.
– Да бяхте казали веднага! Донесете я тука да й сложим четири дръжки за по два лева!

 
Категория: Забавление
Прочетен: 65 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.07 17:20
  image

 Мартин Карбовски |  16/07/2021

 

 

 •  

 

 1. Следващият министър председател ще се класира само, ако Беновска и Николова му направят колоноскопия, за да се уверят три пъти какво е ял.   Журналистите трябва да признаят: никой не помни такива истерии за кабинети, министри и фалшиви нападки, изровени паяжини без скелети отпреди десет години. Фрагментацията на политическото пространство кара всички да са нервно-повръщащи всяка новина от всеки чужд щаб.   Води се някаква партийна гражданска война. Към това са добавени армиите тролове и полудели баби в интернет, сякаш това ще им е последното правителство, което ще обяви награда “златно чене” - първото чене на журналистка, което ще изпадне от треперщите усти на тая грозна леля Журналистиката, която облегна на стената фанафарите и свирките за Борисов, и взе големия черпак за лъжливи манерви.   Какво ви става бе, колеги?! Срам е думата “колеги” вече. Успокойте се. Ритате в главата хора, които не са били в политиката. Пишете глупости, които лесно се опровергават на пресконференция.   Създава се впечатление за хаос, неподготвеност, тормоз, задкулисие, предкулисието, подкулисие, надкулисие. Задкулисието вече няма време да ви настигне с тия нерви. А да си министър-председател вече е диагноза като трипер и кел, срам и ужас в Лас Вегас, всички са на амфетамини и си крещят през фейсбук.   Най-силногласни са журналистите тип Бай Ганьо, който крещят дрезгаво “и тия са като ония”. А ониясасиебалим@йката, нали?! Сътворихме невиждано чудо - малко да е позната една физономия, това вече е позор. Ами извикайте анонимници да ви управляват.   Статисти платени крещят, аз тоя го познавам, на тоя съм спал със сестра му, той ме излъга с шест лева през 1998-ма, другия е негър, ама досега не бяхме забелязали. Истерия служеща само за едно - че Кралят на пожара е незаменим и да не сте посмели да го пипнете.   Ех, да имаше съдебна система като хората - за три месеца всички гарги щяха да млъкнат. Ама не, каквото крещим сега, ние знаем че ще платим след пет години. Ако въобще платим.   От тая истерия обаче не печели Краля на пожара, а спокойното служебно правителство, което не принадлежи на партии. Правителство мечта, наистина. За съжаление ще трябва да ни управлява парламент. Там където всички са Спасители, и където удавените стават все повече, докато Спасителите си късат банските по стълбичката към министерски съвет.   Никога не е било така за трийсет години - такова чудо е нямало. Вкупом полудяхте, самоизяждате се, това е журналистически кръг от Ада, ненаписан и ненарисуван. Защо? За да не сбъркаме? Много се извинявам - търпяхме и бъркахме десет години. Подмазвахте се на безчестието и селянията. Ще изтърпите и още една седмица. Спокойно - идва весело време.      
 2.  
 3.    
Категория: Забавление
Прочетен: 49 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.07 17:06
  КЪСНО Е ЗА ИНТЕРВЮ, ВРЕМЕ Е ЗА РАЗПИТИ Актуално ⁃ Може ли снимка на бутилка да оправдае официално едно насилие? Че щяло да стане страшно, че щели да горят полицаи - това е уйдурма, много глупава и лошо изиграна от главния секретар. image

 

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

image

 

Живея в страна, където Главната прокуратура стана причина хората да купуват непредвидени играчки-подаръци на децата си. Няма да се шегувам с това, това ме плаши.
Ние живеем в абсурд и той ни увлича, така щото утре ще се избием, изпоарестуваме или ще продължим да живеем в абсурд - не знам кое е по-добре.
Дадох си сметка за липсата на логика в нашия живот - вижте просто новините. Тотална липса на логика.
Помислете си на какво се дължи тоталната липса на логика. Дължи се на липсата на въпроси.
Ще ви го докажа с изявите на друга институция. Това е полицията.
Полицията не пожела да отговори на нито един въпрос през последните дни на събития, в които тя отговорно беше замесена.
Полицията мълчеше като милиция, тя не се чувстваше длъжна да дава обяснения.
Примерно:
⁃ С какъв газ пръскахте хората?
- Колко струва същият газ на данъкоплатците, кой е доставчик, какво пише на етикета и упътването? - Колко флакона, милиграма изхабихте? Защо е оранжев този газ? - Кой заповяда да се пръска с газ, трите имена.

Полицията беше длъжна да каже всичко това простичко - тя няма какво да крие. Няма дори да я упрекнем, как така ще упрекваме полицията!?
Но полицията няма да каже нищо. Мълчи като милиция.
Примерно:
⁃ Колко полицаи има ангажирани в София за протестите? Какво ядат, къде спят, защо са с бради и баджове, които подхождат на наемни убийци? ⁃ Имаше ли възможност полицията да си почине на 02.09 - работа на смени, например? Защото, убеден съм, че всеки, който е стоял с черни дрехи на площада 16 часа удря с повече злоба от човек отпочинал и спокоен. ⁃ Кое беше причината да се прочисти целият площад, целият митинг, всичкото множество? Агитките бяха малко хора, всички останали защо бяха разпръснати? ⁃ ЗАЩО БИХТЕ ВСИЧКИ.? ⁃ Защо полицията биеше всички наред - журналисти, чужденци и дипломати? Така бият само наемниците на Данко Харсъзина. Кой е Данко Харсъзина? ⁃ Защо същият бой се оправда с една снимка на бирена бутилка с парцал? Чия е снимката? Чия е бутилката? Къде е намерена? Какво е имало вътре? Смятам, че вече е късно за отговор на тия въпроси и бутилката беше милиционерска уйдурма. Лъжа, за която някой трябва да бъде съден. ⁃ Може ли снимка на бутилка да оправдае официално едно насилие? Че щяло да стане страшно, че щели да горят полицаи - това е уйдурма, много глупава и лошо изиграна от главния секретар. ⁃ Не знае ли полицията, че трябва максимално да разграничи лоши от добри на бойното поле? Или една бутилка с нещо недоказано вътре в нея, един неизползван коктейл или пикня - това какво право ви дава да се защитавате /от всички!/ на протеста?

Абсурдното право на недоказания коктейл Молотов, сложен от една позната милиция, не полиция.
Разберете - това е институцията полиция, и в една модерна държава тя трябва да отговаря на въпроси.
Една милиция - ясно е - тя трябва само да задава въпроси и ако не й харесват - да бие. Да бие всички.
И тук идва ужасът на всеки гражданин и журналист - единственият човек, задал въпроси на полицията в лицето на нейния неубедителен главен секретар беше президентът. Президентът накара полицията да обясни. Тя не обясни много, тя, полицията явно не може да говори добре и се скри зад някаква секретност. Как всегда, по руски маниер. Но представете си - у нас държавните органи да не дават обяснения на този, който им плаща - данъкоплатеца. А да говорят глупости само пред висшестоящи.
Това е адът на тоталирната държава.
В този ад - не сме сигурни какво точно се случи и никога няма да знаем. Трябва да променим едно - да ги накараме да отговарят. Дълги, уморителни пресконференции е реалната работа на всяка държавна институция. И без подмазвачи на тия пресконференции.
Искам да разберете и да простите на журналистите - Победата на един тиран не се дължи на страх в питащите. А в създаването на традиция на липсващите отговори. На избягването на тези отговори. На възгордяване и лошо отношение към питащите.
Знаем кой ни въведе в абсурда на институционалното мълчание - това беше Борисов.
Заради това нагло мълчание и пренебрежение към въпросите, ние стигнахме до такива ужасни неща като институционален крах, гражданско разделение, непоправимо грозна парламентарна зала, както и поправими неща като наличието на Марешки в Парламента.
А иначе всички знаем всичко.
А реалността е, че никой не пита.
В една тоталитарна държава да не задаваш въпроси е признак на добро възпитание.
А никой не пита, защото няма смисъл - властта е много заета. Или лъже с пресъхнала уста в сутрешния блок.
Но всички знаем с какво е заета властта.
Не просто интервюта ни трябват. Вече ни трябват разпити.

 


 

 

 

 

 
Категория: Забавление
Прочетен: 37 Коментари: 0 Гласове: -1
 
Албена Вулева: не се опитвайте да ми запушите устата! Специален коментар image

 Албена Вулева |  22/03/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 

По принцип никога не влизам в частни дебати, диспути и кореспонденции със зрители, читатели и друг вид моя аудитория или потребители на труда ми... Случаят обаче, се явява такова ярко доказателство за правотата на тезите ми, че просто не мога да се сдържа...

По повод прословутия мой текст за расизма и неговото частично сваляне от сайта  „Лентата”, от редакцията са били така добри да предоставят на само една своя читателка право на отговор. Него (правото на отговор) можете да прочетете на сайта.

(бел.ред – http://www.lentata.com/page_6886.html)

А, аз ще ви направя показно как не се пикае срещу вятъра...

Изразеното от мен твърдение, в сваления текст, че не всички се раждаме равни по интелект, а и не само е доказано с така нареченото „право на отговор” на случайната, редова, една от многото читателки на сайта Лентата. Но за интелекта на финала, тъй като е на изчезване.

Същото (правото на отговор) се явява и доказателство, за това, че наличието на елемента „черен” или още „цветен” се експлоатира в ущърб на бялата раса! Ползва се за трамплин да се скача по главата на белите. Ежесекундно е употребяван, като средство на тормоз, потисничество, всяване на чувство на страх и притеснение, вменяване на вина и най-опасното - за незабележимо и безнаказано отправяне на обиди, оскърбления и унижения към белите, замаскирани под сълзливи, сополиви и фалшиви имитации на накърнени „черни” чувства!

Та, нима тази читателка не получи „право на отговор”, на каквото имат право само лично засегнатите, а тя не се явява такава, защото дори не спада към коментираните в сваления текст раси, само, защото има деца полу-негърчета?! Защо, питам аз редакцията не предостави право на отговор на всички останали възмутени граждани от всички други мои текстове, а дори и от въпросния, а правото получи само тази, майката на полу-негърчета?!

Ще ви кажа защо - защото другите не държат така ценния, вездесъщ „черен” коз в ръка. Злоупотреба с право имаме налице, дами и господа!

И като предупреждавам, че една щекотлива тематика се използва за трупане на дивиденти, рев, слава и куп други облаги - доказателствата не закъсняват и ми идват сами на крака. Откъде накъде и с кое право в повече, точно тази читателка ще има правото на отговор?!  

С какво тя е в повече от майките, които нямат деца полу-негърчета и черни съпрузи?! Защо отново се изправяме пред облагодетелстване на основа раса?! Не е ли това, само по себе си дискриминация на белите хора?! 

Защо никой друг досега не получи правото си на отговор, а само тази майка на тъмнокожи дечица?! Защо пак раздаваме свърх права и се поддаваме на провокациите на евтиния „черен” трик?!

Виждате ли до какво водят воплите ви за равенство на расите?! Равенство няма да има. Винаги една раса ще се покатери върху главите ви и това няма да бъде вашата, бялата, защото белите трябва да мълчат и да правят път на цветните.

Ето това е равенството на расите в практическото си приложение. Равни, ама малко по-равни от вас винаги ще са цветнокожите.

Можете да ревете за права, но само, ако не сте бял! Насладете се на крайния резултат. Сега го виждате в миниатюрата на частния казус, но скоро това ще е  масовата практика. 

Всеки бял ще мълчи и ще трепери да изрази мнение и позиция, ще се бои да си каже къде го боли, докато всеки, стиснал нещо „цветно” в ръка ще има безапелационното право да ви обижда, оскърбява и накърнява вашите права, вашите чест и достоинство, тайно или дори явно и публично, надявайки се, че това престъпление ще се скрие зад елемента „цветно”. Ще се надява, че ще се уплашите от термина „дискриминация” и ще мълчите, и няма да се усетите, как незабелязано сте станали жертва на престъпна дейност, на своеволия, на наглост и потъпкване, всичкото базирано и здраво настъпило върху тънката струна – „расизъм”. Не и при мен, обаче! При мен тази струна не свири. Аз виждам всичко, не мълча никога. Кой ви каза, че, ако сте се допрели до „цветното” в нечия кожа ще се ползвате с някакви благини в повече?! Или, че нещо ще ви се размине заради шаренията? Някой ще ви мълчи, защото сте рода на негърче или някои закони няма да действат спрямо вас, както не действат спрямо циганите?

Ами, ако колелото на правораздването, все пак може да бъде накарано да се върти и равномерно? Родена ли сте, вие-„отговарящата” (от свое име, ама за чужди чувства) с равно по количество и качество интелект, с тези които осъзнават това, че сте се вкопчила в изтъркания образ на Хитлер, за да манипулирате общественото мнение и да подменяте съдържанието на казаното от мен!? Достатъчно интелект ли ви е даден по природа, за да видите, колко прозрачно е това, което така неумело се опитахте да направите?

Айде сега, по-подробно за интелекта!

С кой акъл ще говориш, че си лично засегнат от нечие изразено мнение, касещо въпроси „по принцип” и „изобщо”, а не теб конкретно и в същото време ще употребиш в жалейката си, лично и конкретно, спрямо поименно назовано лице определения и квалификации, като:

1. „популярни лица (макар и обезобразени от интервенции,.."- да наречеш някого публично с обезобразено лице, дава основания на засегнатия да заведе частна жалба за обида - престъпление от частен характер по Наказателния Кодекс на РБ.

2." „журналисти" като Албена Вулева. "-да поставиш в кавички професията ми, с която си изкарвам прехраната над 20 години, и с която съм известна в обществото също би могло да се изтълкува, като обидно от българския съд...

3."защото нейният пасквил"- обидна квалификация към труда ми, с който си изкарвам прехраната над 20 години...Трябва ли да напомням, че обидата е престъпление от частен характер според Наказателния Кодекс на РБ?

4. "комплексиран и много самотен, тъжен и озлобен човек"...WTF?!

Ще спра с изброяването на обидните квалификации дотук - отегчих се. Има и още, разбира се. Да видим, по-добре правната страна на въпроса. Там е къде-къде по-любопитно...

Чл. 146. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) Който каже или извърши нещо унизително за честта или достойнството на другиго в негово присъствие, се наказва за обида с глоба от хиляда до три хиляди лева. В този случай съдът може да наложи и наказание обществено порицание.

 И квалифицираният състав на правната норма, предвиждащ по-тежко наказание:

Чл. 148. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., бр. 10 от 1993 г., бр. 21 от 2000 г.) За обида:

1. нанесена публично; наказанието е глоба от три хиляди до десет хиляди лева и обществено порицание.

Извадката е от Наказателния Кодекс на Република България.

Както казах, по интелект не се раждаме равни.

А, такъв е бил така необходим при написването на това безпричинно и в излишно облагодетелстване на основа раса, предоставено „право на отговор”, за да бе избегнала авторката му осъществяването на квалифицирания състав на престъплението от частен характер -  „обида”...

Пред закона всички са равни - и черни, и бели, и меланж...Нали така искате? Дано сте готови и за последствията от това, което сами си пожелавате. Защото и циганите желаят социални помощи, но не и да отговарят за дребните си кражбици...

Отново повтарям -не се опитвайте да ми запушите устата. Насрани са ви гащите!

Категория: Забавление
Прочетен: 48 Коментари: 0 Гласове: 0
  image ЗВЕЗДИ И ШОУ 47-г. Пенелопе Крус отново лъсна полугола, но внезапна смърт я потресе СНИМКИ

Семейната ваканция на актрисата бе помрачена от голяма семейна трагедия


47-годишната Пенелопе Крус вече няколко седмици почива със семейството си в Италия. Сега тя е в курортния град Фрегене. От jenata.blitz.bg припомняме, че преди дни актрисата отново попадна в обективите на папараците, които я щракнаха полугола на плажа.

 

 

На ивицата край Фрегене Пенелопе отново е с децата си – 10-годишния Леонардо и седемгодишната Луна, както и своя домашен любимец. На плажа актрисата обаче отново прикова погледите към себе си. При това отново – с полуразголеното си тяло.

image

Крус се появи с червен бански Versace, дънкови шорти и слънчеви очила Ray-Ban.

image

image

Семейната ваканция, уви, бе помрачена от тъжна новина - миналия уикенд почина свекървата на Крус, майка на съпруга й Хавиер Бардем, Пилар. Тя почина на 82-годишна възраст след борба с рака на белия дроб.

Пенелопе изказа публично своите съболезнования и написа трогателно съобщение на испански, адресирано до Пилар в своя Instagram.

„Винаги си били толкова мила с мен! Дори не можете да мечтаете за по-добра свекърва. Благодаря й за цялата любов, която дари на нас, деца, внуците й, цялото семейство и приятелите. 

Лично ти ми даде много. Благодарим, че винаги бе на страната на тези, които се нуждаят от подкрепа. Благодаря, че никога не мълча, когато виждаше несправедливост“, написа Пенелопа.

Пилар Бардем беше известна испанска актриса, носителка на националната награда Гоя. Крус също имаше късмета да работи с нея по четири филма. jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

image

Категория: Забавление
Прочетен: 46 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.07 16:19
  image ТЯ И ТОЙ Младоженка преспа със свекър си, не е за вярване какво се случи после

Оказва се, че това е най-малката беда за семейството на младия американец Джейк

 20.07.2021 12:30 19933 прочита
 •  FACEBOOK
 •  
 •  TWEETER
 •  
 •  GOOGLE+
 •  
 •  PINTEREST
 •  
 •  VIBER

Младеж на име Джейк реши да разкрие какво се крие в сърцето му на абонатите си в социалната платформа ТикТок. Американецът говори за огромната семейна трагедия, която го е сполетяла.

 

 

Жена отиде на среща с непознат и остана като гръмната, виждайки че срещу нея стои...

Джейк е открил перфектното момиче, буквално сякаш е излязла от сънищата му. Всъщност той е бил влюбен в нея още от училище и двамата излизат повече от 10 години. 

Джейк решил да представи своята избраница на семейството си и им заявил, че е решил да се ожени за красавицата. Родителите му одобрили избора му. 

Тогава Джейк решил да организира семейно пътуване. Той взел родителите си и момичето на мечтите си и заминали за провинцията. В този момент обаче нещо се объркало. Малко по-късно Джейк научил, че любимата му е спала с баща му по време на ваканцията. Но това далеч не е най-лошото, което застигнало младежа.

Може би този факт щеше да остане тайна, но се оказва, че девойката забременяла от бъдещия си свекър. 

Жена добави непознат към приятелите си във Фейсбук, последвалото е невероятно СНИМКИ

Джейк дълго време не е могъл да погледне любимата си, дори прекъснал контакт с баща си за дълго време. С течение на годините обаче Джейк е успял да прости н а родителя си.

image


"Сега имам спокойни отношения с баща си. Случилото се бе преди няколко години", добавя той във видеото към абонатите си. 

Постът в мрежата е събрал над 6 млн. гледания. Някои просто не могат да повярват какво му се е случило, а други директно започнаха да изказват съболезнования на Джейк, който излиза като герой в трагичната ситуация.

"Това е твърде отвратително, за да е истина", "Вие сте човек с добро сърце, аз никога повече не бих погледнал баща си", "Та то тя е можело да спи с баща ви през всичките 10 години, от къде сте сигурен, че не е", пишат потребители под виедото. 

Джейк обаче не отговаря на нито един коментар. Със сигурност дори това просто да разкаже историята си му е коствало много усилия./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Категория: Забавление
Прочетен: 95 Коментари: 0 Гласове: 0
    УИЛЯМ М. ТУИД – ЦАРЯТ НА КОРУПЦИЯТА, КОЙТО И ДО ДНЕС ОСТАВА НЕНАДМИНАТ 21 юли, 2021 12:24 от Даниел Петров Досиета  

 

ОЩЕ ОТ CHRONICLE Ирак познава тайната на добрия преврат и в битката с корупцията ще направи няколко "Дързост, корупция и красота" доминира китайските Оскари   Подозираме, че в последните години използвахме една дума твърде често, дори повече, отколкото беше необходимо. Става въпрос за добре познатата „корупция“. Тя се извиси до степен на свещен антихрист, създавайки доста емоции в обществото, нашето родно и всяко едно друго в чужбина. Свикнали сме да виждаме какво се случва с хората, които получат достъп до средства, които никога не са били техни, но както се досещаме, историята винаги се повтаря и ако трябва да номинираме краля на корупцията, няма изобщо да се налага да го търсим в Европа, а в Северна Америка.

 

Представяме ви Уилям М. Туид и  ще ви запознаем с неговата визитка, а след това и с огромната мрежа от средства, които управлява. Г-н Туид е най-големият притежател на земя в Ню Йорк, директор на железница Ири, директор на 10-та Национална банка, директор на печатницата, собственик на хотел Метрополитан, притежава значително количество на акции в железни мини и газови компании, член в комисията на газовата компания Харлем, член в комисията на железница „Трето Авеню“, член в комисията на компания Бруклин бридж и президент на банка Гардиян.

image

След това продължаваме със значителни политически позиции, като една от тях е част от сената в Ню Йорк. С всичко това, неговата основна задача е да избира комисии и членове за облагородяване на Голямата ябълка, да предлага проекти  и винаги да избира своите хора – мисия, с която се справя повече от отлично. Както виждаме, властта е в неговите ръце и жителите често го наричат „Шеф Туид“. И така шефът започва своята работа някъде през 1869 г. с получаването на особена власт в кметството на Ню Йорк.

Неговото протеже Джон Хофман е успял да стане губернатор на щата и с добра дружина от приятели, започват да мислят най-различни реформи, които трябва да оформят бъдещето на града. За да се сдобие с власт и контрол, плаща около 600 000 долара в подкупи за републиканците, за да не се намесват в неговото царуване. Шефът е скромен, той получава контрол само над финансите на града и одита, което е напълно достатъчно. Платените 600 000 долара ще се превърнат в билет за нечувани злоупотреби, които никога няма да се върнат по никакъв начин, а ще отлетят през прозореца – ако бяха хвърлени така, поне някой можеше да ги използва. Всяка една поръчка в Ню Йорк ще бъде връчена на Туид, а той ще намери най-неразумните начини за усвояване на средствата. Хората му не просто ще работят със златни ръце, те ще бъдат нещо средно между древните египетски и шумерски майстори, но с тази разлика, че за услугите им ще се плаща със злато.

image

Със започването на реконструкцията на съда в Ню Йорк през 1861 г., никой не е подозирал, че сумата ще достигне почти 13 милиона долара – практически 178 милиона долара през 2017 г. Това е два пъти повече от стойността на Аляска, която американците заплащат на Русия през 1867 г. Ето и някои забавни примери. На дърводелеца е платена сумата от 360 751 долара (близо 4.9 милиона долара днес), при това само за един ден работа и с много малко материал и минимални усилия. Майсторът на мазилката получава сумата от 133 187 долара (или 1.82 милиона долара днес), обърнете внимание, че сумата е за два дена работа. Сградата се прави с мрамор, който Туид закупува от Масачузетс, но никога не става ясно колко точно пари е успял да вземе.

Разходите растат и когато идват одиторите за проверка, Туид дава на всеки един от четиримата членове около 20% от всички сметки, за да затворят очите си. Владетелят започва да разширява града, но избира онези места, където притежава най-много земя. Харлем е само един такъв пример. С помощта на данъкоплатците изгражда канализацията – разбирайте, че просто строи и облагородява своята собствена земя, а след това продава на купувачите като своя собствена, за да събере още повече средства. Неговите доброжелатели отново получават по 20% от сделките и всички са щастливи.

image

Според някои икономисти, този процес повишава дълга на Ню Йорк с почти 90 милиона долара – милиарди в днешно време. Впрочем това са само част от известните задачи. Например когато идва време за закупуването на пейки за  парковете, като всяка една се продава за 5 долара, той закупува около 300 и ги продава на общината за по 600 долара на парче. Когато идва време за реконструкция на кметството, той продава термометър на цена от 7500 долара, купува метли за персонала – всяка една на сума от 41 190 долара и плаща около 5.7 милиона долара за мебели и килими. Според някои изчисления, този политик успява да прибере сумата от близо 200 милиона долара и това се случва до края на 1860 г.

Днес сумата е около 6.5 милиарда долара. Докато повечето жители бързат да се нанесат в развиващият се град, Туид успява да закупи апартамент и лична конюшня. Приказката за този човек продължава около 10 години, но трагедията идва през 1871 г. Неговият градски одитор Джеймс Уотсън – той държи всички сметки – умира по време на нелеп пътен инцидент в началото на годината. По това време шефът дори поставил охрана пред дома му, докато останалите играчи в калната въртележка искат да унищожат всички следи, а след това  да сменят Уотсън, защото мнозина очакват точно той да се пречупи.

image

Прави са, но не го пречупва напрежението, а кон, който го стъпква на улицата. Другият проблем е и така нареченият оранжев протест на ирландските протестанти, който никога не завършва добре. Мигрантите не са уважавани от елита, но са единствената работеща сила в този град. Туид забранява техния парад, но след това го разрешава, за да не печели гнева на цялата страна. За да избегне стачките и да се подготви за  следващите избори, проявява милосърдие. Проблемът е, че макар и да вика полицията и градската жандармерия за контрол – жертвите са около 60 души и още 150 пострадали. Медиите също не скучаят, те започват да говорят за корупцията, правят най-различни карикатури и не спират да се подиграват, макар и тези шеги да са за тяхна сметка.

Намирайки се на прага на една интересна кампания, всички се настройват срещу Туид и са готови да хвърлят главата му през оградата. Скоро издания като Times започват да получават информация, която идва от шериф Джеймс О’Браян – някогашен съмишленик на самозабравилия се владетел. Истината е, че шерифът разполагал с интересни документи за различни проекти, както и с ценоразписа им. Легендата разказва, че Джеймс изнудвал своите господари за пари, с които да избяга, след като е част от същата измама. Медиите получават запечатаната кутия на Пандора и щом я отварят, нищо не може да бъде същото.

image

Веднага след като става ясно за теча на данни, градския одитор Матю Джей О’Рурк предлага на изданието сумата от 5 милиона долара, за да не се публикува нищо. Тетрадките на Уотсън също са в редакцията и точно там в четири страници се записват всички дневни операции. На 29 юли 1871 г. излиза една огромна статия, която разкрива всички тайни и порочната пералня за пари. Туид започва да прехвърля своите активи на семейството си и бърза да остане гол и независим, за да няма какво да вземе правораздаващата система. При разкриването на тази измама, повечето експерти са на мнение, че скоро няма да има банка в града, която да премине стрес тест, още по-лошото е, че инвеститорите от Европа бързат да продават, оставяйки целия град в руини.

Най-накрая се стига до там, че градският елит се събира, заедно с демократи и републиканци, за да се стигне до решението,  че само най-умните жители трябва да започнат спешно работа в кметството и да се опитат да зашият един бюджет със статута на скъсан чувал. Работниците, които не успяват да вземат заплатите си, влизат в кметството и търсят своето. По това време Туид има едва 50 000 долара и започва да ги дава на служителите. Докато всички се карат за жълтите стотинки, той бърза да изчезне през задния вход. На следващия ден започват арестите и първият човек в листа е именно бившият сив кардинал. В съда се налага гаранция от 1 милион долара, които се заплащат, но освобождението не решава проблемите. Повечето партньори вече са успели да избягат в Европа, а още по-забавното е, че Туид печели изборите за сенатор през 1871 г.

Докато се надява, че политическата титла ще го пази от затвор, полицаите отново пристигат и го арестуват – гаранцията този път е около 8 милиона  долара. След няколко дела и панаири, този измамник получава присъда от 12 години, глоба от 12 750 долара (приблизително 280 000 долара днес) и задължение да разкрие всички останали тайни – не го прави, но висшият съд намалява присъдата на една година. Веднага след излежаването на присъдата е осъден и арестуван още един път за злоупотреба с власт – кметството се опитва да върне поне 6 милиона долара от усвоените по-рано, но отново без успех. Гаранцията му е 3 милиона долара, но вече няма толкова средства.

image

От затвора Туид получава право на отпуска и възможност да се прибира у дома в определени уикенди. Един ден решава да избяга в Испания. Властите разбират за плановете и нареждат да бъде екстрадиран. Точно на границата е разпознат от една от всичките си карикатури, които се превърнали в забавление за целия свят. Измамникът е натоварен на американски боен кораб и върнат обратно в затвора. При опити да разкрие всички тайни, след като вече няма и стотинка, Туид започва да съдейства, но въпреки това не е освободен и умира в затвора на 12 април 1878 г.

Дори и след обявяването на смъртта му, кметът на града – новият такъв – отказва да се свалят флаговете и да се отдаде почит. Един от най-богатите хора в Ню Йорк умира сам, забравен, използван и нещастен, като всичко това ни доказва, че рано или късно балонът се пука и жертвите са повече, отколкото можем да си представим.  Без съмнение можем да кажем, че това е и един от най-големите майстори на далаверата, макар и години по-късно ще има още много негови последователи.

Категория: Забавление
Прочетен: 34 Коментари: 0 Гласове: -1
          image GettyImages   ВЕЛИКИТЕ ЛЮБОВНИ ИСТОРИИ: ПИКАСО И ЖЕНИТЕ – ГЕНИАЛНИЯТ ЗВЯР И НЕГОВИТЕ МУЗИ 23 юли, 2021 09:41 от Мая Вуковска Личности  

 

      “Има два типа жени – богини и парцали.” Излязло от устата на някой известен съвременен продуцент, писател или какъвто и да е друг културтрегер, подобно изказване би се сметнало за нагло и сексистко и би предизвикало обществен гняв и морален линч. Но понеже цитатът принадлежи на всепризнат гений, чието място в историята на изкуството не може просто да бъде изтрито с гумичка заради неполиткоректните му възгледи, ние сме склонни да го преглътнем и да не го оспорваме. А и все пак го е казал мъж, който познава жените толкова добре, че дори житейският и сексуален опит на Митьо Пищова с десетките моделки, топнали се в неговото джакузи, бледнее пред този на нашия герой.

 

Това е историята на един художник, който още приживе е канонизиран заради шедьоврите, излезли изпод четката му. Той е митична фигура, която и до ден днешен предизвиква и провокира. Той е бащата на кубизма, на чиято визитна картичка освен “гений” спокойно бихме могли да добавили и “мизогинист.” Той е единственият и неповторим Пабло Пикасо.

След като баща му за първи път го завежда в бардак с цел да направи от слаботелесния си син истински мъж, Пабло развива нездрава, почти клинична обсебеност към жените. Многобройните сексуални отношения с проститутки от ранния му юношески период разпалват у него желания и фантазии, които ще залегнат в основата на цялото му творчество. Всяка нова жена в живота му го кара изпада в еуфория, а стремежът да поддържа това чувство го довежда до състояние на любовна наркомания. Затова не е изненадващ фактът, че Пикасо има две съпруги, шест официални любовници и още десетки малотрайни любовни афери през 90-годишния си живот.

image

Фернанд Оливие: “Майката” на кубизма

Тя е първата значима жена и муза в живота на гения от Малага. Истинското й име е Амели Ланг, което решава да смени, след като избягва от тираничния си първи съпруг. През 1904 г. Фернанд среща Пикасо. Андалуският художник тъкмо се е преместил за постоянно в Париж и сега живее в артистичния Монмартър. 19-годишната Фернанд първо става модел, а много скоро и любовница на Пикасо. Последният е толкова умопобъркан от любов, че я рисува непрекъснато. Тя е вдъхновителка на някои от най-известните му портрети от този период като например  “Госпожиците от Авиньон” – картина, определяна като революционна в развитието на модерното изкуство, защото с нея са поставени основите на кубизма.

По време на седемгодишната си, бурна връзка Пикасо и Оливие живеят на ръба – постоянно се друсат с опиум и безразборно се чукат с други хора. Нарцистичната и обсесивна природа на Пикасо обаче не му позволява да се примири с подобно поведение от страна на половинката му. В един момент ревността и собственическото му чувство взимат превес и той започва да заключва Оливие в ателието всеки път преди да излезе.

Връзката им приключва през 1912 г.

Категория: Забавление
Прочетен: 59 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10613064
Постинги: 8560
Коментари: 148
Гласове: 2457
Календар
«  Юли, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031