Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 11686176 Постинги: 8843 Коментари: 148
Постинги в блога от 24.07.2018 г.
  image КОГАТО НЯКОЙ СЕ ПРАВИ НА "ВЕЛИК", СПОМНИ СИ ТАЗИ ПРИТЧА...
  • автор: Калина Петрова
  • категория: Притчи и мотивиращи истории

Около нас е пълно с експерти, гурута и „сладкодумни“ разказвачи. Но дали най-гръмогласните са най-информираните? Дали може да се вярва на тези, които не са прекрачвали очертанията на собствения си ограничен мироглед и които по природа нямат "крила", за да полетят по-далече от собствения си двор?

Вижте една забавна притча, в чиято история може би ще разпознаете някой персонаж от собственото си обкръжение или от заобикалящата ни действителност. 

Кокошката пътешественица

Дошла есента и лястовичките започнали да се приготвят за дългия път на юг. Радостно чуруликали и само чакали северния вятър, за да се отправят на път. Любопитната кокошка се заслушала в тяхната глъч и решила, че е много вълнуващо и интересно да отидеш на юг, в далечните топли страни.

„А защо пък да не тръгна с тях?“ – казала си кокошката и също се застягала за пътешествие.

На другия ден лястовичките се събрали, издигнали се в небето и се отправили на дългото пътешествие. Кокошката на свой ред също се опитала да полети, но само подскочила, запърхала с крила и прескочила оградата на курника. После, продължавайки да „лети“, прескочила и оградата на двора и също се отправила в посоката, в която полетели лястовичките.

Тичала кокошката, подскачала, размахвала крила и успяла да пресече дори селския път. Накрая стигнала до съседната градина. Повъртяла се там, поразгледала и решила да се прибира.

image

На другия ден се върнала в птичия двор и разказала на всички как е летяла на юг, колко нови и интересни неща е видяла, в какви красиви непознати земи е била... Видяла овощна градина с дървета каквито никога не била виждала, запознала се с други птици, а даже срещнала и градинаря... Толкова вълнуващо било на юг! Разказвала ли разказвала пътешественицата...

– Ех, че интересно! Колко смела птица си ти! – бръмчал птичият двор и всички тайничко ѝ завиждали.

Минала зимата, дошла пролетта. И лястовичето ято се върнало от юг. Лястовичките започнали да разказват за морето, за топлите южни земи. Но никой от птичия двор не се заинтригувал от техния разказ.

– Нашата кокошка вече всичко ни разказа – казвали всички в един глас. – Тя отдавна се върна оттам, тя знае всичко!

И така кокошката била призната от всички за експерт по южните страни.

Притчата е част от сборника Винаги има надежда. 150 притчи за изкуството на живота


Категория: Забавление
Прочетен: 592 Коментари: 0 Гласове: 2
  image НЕ МОГА ДА ПРОСТЯ! НИКОГА!
  • категория: Притчи и мотивиращи истории

- Не мога да простя, - каза тя – Не мога да забравя.
- Прости... – помоли я Ангела – Прости, ще ти стане по-леко.
- За нищо на света – стисна устни тя. – Това не може да бъде простено. Никога!

- За отмъщение ли жадуваш? – обезпокоен я попита той.
- Не, няма да отмъщавам. Аз съм над това.
- Тогава искаш сурово наказание?
- Не знам какво наказание би било достатъчно.
- Рано или късно всички плащат за своите решения. Но всички плащат... – тихо каза Ангела.
- Да, знам.
- Тогава прости! Махни този товар от себе си. Сега си далече от хората, които са те наранили.
- Не. Не мога. И не искам. Няма прошка за тях.
- Добре, твоя работа, - въздъхна Ангела. – И къде смяташ да пазиш обидата си?
- Тук и тук. – докосна тя сърцето и главата си.
- Моля те, внимавай много, - каза той – Отровата на обидата е много опасна. Може да се превърне в камък, който да те завлече към дъното. Може и да възпламени гняв, който изгаря всичко наоколо.
- Това е Камъкът на паметта и благородният Гняв – прекъсна го тя. – Но те са на моя страна.

И обидата се заселила точно там, където тя посочила – в главата и в сърцето й.
Тя била млада и здрава, изградила живота си, омъжила се, родила деца, създала приятелства. Понякога се обиждала и на тях, но прощавала за важните неща. Понякога се сърдела и се ядосвала, тогава пък те прощавали на нея. Имало от всичко по малко в живота й, но тя се опитвала да не си спомня за голямата обида в живота си.

Минали много години. И тя отново чула ненавистната дума „прости".

- Мъжът ми ме предаде. С децата постоянно имаме търкания. И парите не ме обичат... Какво да правя? – попитала възрастния психолог.
Той внимателно я изслушал, но през цялото време я разпитвал за детството й. Това не й харесало и тя непрекъснато се опитвала да насочва разговора в сегашното време, но той отново се връщал към детските й години. Тя се чувствала така сякаш психологът се разхожда из най-затънтените ъгълчета на паметта й, опитвайки са измъкне оттам дългогодишната обида.
И се съпротивлявала. Но така или иначе той видял всичко.

- Трябва да се пречистите, – заговорил той. – Вашите обиди са се размножили. Върху тях са се натрупали нови и нови обиди – като полипи на коралов риф. И този риф е станал препятствие на пътя на потоците от жизнена енергия. Затова вие имате и лични, и финансови проблеми. Този риф има остри краища, които нараняват нежната ви душа. А вътре в него са се настанили и оплели най-различни емоции, които отравят кръвта ви...
- Да, и аз имам такова усещане. Отвреме навреме съм много нервна, изпадам в депресия и дори понякога ми се иска да умра... Добре, трябва да се пречистя. А как?
- Простете за първата, главната обида, - посъветвал я психологът. – Ако изчезне фундаментът, и кораловият риф ще се натроши.
- За нищо на света! – възкликнала тя. – Тази обида е напълно справедлива. От всичко, което се случи, аз имам право да бъда обидена!
- Какво искате вие – да сте права или да сте щастлива? – попитал психологът.

Но жената не му отговорила. Просто станала и си тръгнала, взимайки със себе си и своя коралов риф.

Минали още няколко години. Жената отново била на преглед, само че този път при лекар.

Лекарят разглеждал снимките и изследванията, смръщил се и прехапал устни.
- Докторе, защо мълчите? – не издържала тя.
- Имате ли роднини? – попитал лекарят.
- Родителите ми починаха, с мъжа ми сме в развод. Имам деца и внуци. Но защо са ви моите роднини?

- Вижте, вие имате тумор в главата. – и лекарят й показал на снимката. – И съдейки по изследванията, туморът не е добър. Това обяснява постоянното ви главоболие, безсънието и бързото изморяване. Най-лошото при такива нови образувания е, че растат много бързо.
- Значи сега трябва да се оперирам, така ли? – попитала тя, изтръпнала от ужасно предчувствие.

Лекарят се смръщил още повече:
- Ето кардиограмите ви за последните години. Сърцето ви е много слабо. Сякаш е притиснато от всички страни и не може да работи с пълен капацитет. Може и да не издържи операцията. Затова най-напред трябва да излекуваме сърцето. А после...
Той не довършил изречението, но жената разбрала, че „после" може и да няма. Или сърцето няма да издържи, или туморът ще я довърши.
- Между другото, кръвните ви показатели също са лоши. Ще ви предпиша лекарства. – продължил лекарят. – Но и вие трябва да си помогнете сама. Трябва да приведете организма си в относителен ред и заедно с това морално да се подготвите за операцията.
- Но как?
- Положителни емоции, топли отношения, общуване с близки хора. В края на краищата може и да се влюбите. Извадете старите албуми със снимки, спомнете си щастливото детство...

Жената се усмихнала насила.

- Опитайте се да простите на всички, особено на родителите си, - неочаквано казал лекарят. – Това много облекчава душата. Имал съм такива случаи, когато прошката е правила чудеса.
- Нима? – иронично попитала тя.
- Знаете ли, в медицината има много помощни инструменти. Прошката също може да бъде лекарство. При това безплатно и без рецепта.

Да простиш или да умреш? Да умреш, но да не простиш? Когато изборът е вече въпрос на живот и смърт, трябва само да решиш в каква посока да гледаш.

Главата я болеше. Сърцето я стягаше.
„Къде смяташ да пазиш обидата си? Тук и тук." – спомни си тя.
Сега точно там я болеше. Обидата се беше разпростряла навсякъде. Но искаше още и още. Тя искаше да притисне стопанката си и да завладее цялото й тяло. Глупавата обида не разбираше, че тялото няма да издържи и ще умре.

И тя си спомни за главните виновници от детството си – майка й и баща й, които през цялото време или работеха, или се караха. Нищо не помогна – нито шестиците и грамотите в училище, нито изпълнението на всичките им изисквания, нито протестите и дори бунтът. А после се разделиха и всеки създаде ново семейство. Където се оказа, че няма място за нея. На 16 години я изпратиха в техникум в друг гард. Връчиха й билет, един куфар с дрехи и малко пари.
Тогава тя изведнъж порасна. И реши: „Никога няма да им го простя!"
Тя носеше тази обида през целия си живот и се закле, че тази обида ще умре заедно с нея. Както изглеждаше, май така и щеше да стане...

Но тя имаше деца, имаше внуци... и онзи вдовец от работата, който неумело се опитваше да я ухажва.
Не искаше да умре! Рано беше да умира!

„Трябва да простя! – реши тя. – Поне да пробвам..."

- Родители, прощавам ви за всичко, - неуверено каза тя. Думите й прозвучаха жалко и неубедително.
Тогава тя взе лист хартия и написа:
Уважаеми родители! Скъпи родители! Повече няма да ви се сърдя. Прощавам ви за всичко.

Усети горчивина в устата. Сърцето й се сви, а главата я заболя още повече. Но тя стисна химикалката още по-здраво и продължи да пише:
Прощавам ви. Прощавам ви.

Никакво облекчение. Усети само леко раздразнение.

- Не така, - прошепна й Ангела. – Реката винаги тече в една посока. Те са по-стари. Ти си младата. Те са били преди теб, ти си след тях. Те са те родили, те са ти дали възможността да се появиш на този свят. Бъди благодарна за това!
- Аз съм благодарна. – произнесе жената. – И наистина много ми се иска да им простя.
- Децата нямат право да съдят родителите си. Родителите не прощават. От тях се иска прошка.
- За какво? Нима аз съм им направила нещо лошо?
- Ти си направила зло на самата себе си. Защо държа тази обида толкова дълго в себе си? Защо непрекъснато те боли главата? Какъв камък носиш в сърцето си? Какво трови кръвта ти? Защо животът ти не тече като пълноводна река, а се процежда като пресъхнал ручей? За какво се бориш – за правдата си или за здравето си?
- Нима всичко това е заради тази обида към родителите ми? Това ли е, което ме разболя?
- Аз те предупреждавах – напомни й Ангела. – Ние винаги предупреждаваме – не трупайте обиди, не ги носете, не се тровете с тях... Но ако човек направи своя избор в полза на обидата, ние нямаме право да се месим. А когато направи избор в полза на прошката – тогава сме длъжни да помогнем.

- Все още ли мога да разруша този коралов риф? Или вече е късно?
- Никога не е късно да опиташ. – меко каза Ангела.
- Но те вече са мъртви! Как да им поискам прошка сега?
- Ти поискай прошка. Те може да те чуят. Може и да не те чуят. Но в края на краищата, ти го правиш за себе си.
- Мили родители, - започна тя. – Простете ми, моля ви, за това, че... Изобщо простете ми за всичко.

Тя говори известно време, после замълча и се заслуша в себе си. Никакво чудо не се случи – сърцето я стяга, главата я боли. Никакви особени чувства. Всичко си е както преди.

- Аз самата не си вярвам, - призна си тя. – Минаха толкова години...
- Опитай по друг начин, - посъветва я Ангела отново. – Превърни се отново в дете.
- Но как?
- Коленичи... и се обърни към тях, както в детството: Мамо, татко...

Жената се поколеба за миг и се отпусна на коленете си. Събра ръцете си, обърна поглед нагоре и произнесе: „Мамо, татко..." Очите й бяха широко отворени и неусетно се напълниха със сълзи. „Мамо, татко... аз съм... вашето момиче... простете ми.... простете ми!"

Тя се разтресе в ридания и сълзите рукнаха от очите й като река. А тя повтаряше и повтаряше: „Простете ми... Простете ми... Моля ви, простете ми... Нямах право да ви съдя. Мамо, татко..."

Мина доста време преди да секнат сълзите й. Омаломощена, тя стоеше на пода.
- Как си сега? – попита я Ангела.
- Не знам... не разбирам. Чувствам се напълно празна. – отговори тя.
- Прави това всеки ден в продължение на 40 дни, - каза Ангела. – Като курс на лечение. Като химиотерапия. Или, ако искаш, вместо химиотерапия.

- Да, да... Ще го направя. 40 дни...

В гърдите й нещо пулсираше, през тялото й сякаш премина огнена вълна. Може би това бяха отломките от кораловия риф...
За пръв път от много, много време, просто без причина, главата не я болеше.

Автор: Ирина Сьомина - Елфика; Превод: Gnezdoto

***

Издателство "Гнездото" ви представя първата книга на Ирина Сьомина, издадена на български език - "ЗЛАТНИЯТ ГРАД. ПРИКАЗКИ ОТ ВЕЛИКИЯ ПРЕХОД. ЗА СЪДБАТА, ДУШАТА И ИЗБОРА".

Ирина Сьомина e известен руски психолог и приказкотерапевт. С мъдрост, топлота и оптимизъм, гарнирана с ненатрапчиво чувство за хумор Елфика ни хваща за ръка и ни повежда на едно много лично пътуване, леко и неусетно ни кара да погледнем в себе си, да се замислим не само върху различни аспекти от живота, но и върху собственото си поведение и мислене и дори върху думите, които използваме.

В “ЗЛАТНИЯТ ГРАД” ще откриете приказки (за възрастни), които ще ви отговорят - или поне ще ви подскажат отговорите - на много въпроси, ще ви покажат един различен път за справяне с предизвикателствата, които непрекъснато ни предлага животът.
Заб. Приказката "Не мога да простя! Никога!" не е включена в сборника "ЗЛАТНИЯТ ГРАД".

Категория: Забавление
Прочетен: 414 Коментари: 0 Гласове: 2
  image ЗАЩО ВСЕ ПОПАДАШ НА НЕПОДХОДЯЩИ СПОРЕД ЗОДИЯТА ТИ
  • категория: Факти

Не всяка жена се гордее с перфектния партньор до себе си. Често имаме уникалното умение да избираме най-неподходящия сред хиляди подходящи. Ето каква е причината жените да имат лош вкус при избора на половинката си.

Овен

Падаш си по мъже с трудни характери, с които е сложно да се разбереш. Харесва ти да се стараеш и да даваш всичките си усилия в опознаване на мъжете, от което често страдаш в отношенията си.

Телец

Когато срещнеш някого, решаваш, че той е единственият. Дори когато видиш, че нещата не се получават, не спираш да опитваш и да се надяваш. Това те съсипва и променя цялото ти мислене и начин на живот.

Близнаци

Тръгвате с нагласата за мимолетна връзка. Когато нещата станат сериозни, се чувствате изнервена и задължена. Обмисляйте добре дали човекът, когото избирате, си заслужава.

Рак

Привързвате се твърде силно и понякога имате чувството, че човекът до вас не се интересува от връзката. Давайте време да ви опознаят и не изпускайте нервите си върху човека, който няма никаква вина.

Лъв

Обичате да сте център на вниманието и винаги привличате свалячи, които не търсят сериозна връзка. Променете приоритетите си и търсете човек, на когото наистина да разчитате.

Дева

Падате си само по красиви мъже, които ви разочароват с времето. Помнете, че красивата душа не винаги е облечена в красиво тяло.

Везни

Подценявате се и не отказвате на никакви предложения за срещи. Опитайте да опознаете хората преди да допуснете да ви разочароват за пореден път.

Скорпион

Търсите човек, който да бъде на вашето ниво на интелигентност. Не забравяйте, че това не е гаранция за сериозни отношения. Често интелигентните красиви типажи искат просто краткотрайно забавление.

Стрелец

Вярвате, че всички мъже са невероятни и подходящи за вас. Не се отказвате, ако започнете връзка, дори човекът до вас да съсипва живота ви.

Козирог

Невероятно е как подредени и уверени хора като вас успяват да попадат на такива лоши предложения. Трудно преживявате раздяла и предпочитате да понасяте всички удари вместо да предприемете ново търсене.

Водолей

Търсите уникални личности, които крият своите тайни. Трябва да се пазите от такива хора, тъй като често се оказват нетърпими странници с лоши навици.

Риби

Винаги се отдавате изцяло на връзката си и пренебрегвате факта, че половинката ви не ви уважава и заслужава по никакъв начин. Спрете да се грижите за него и се замислете дали си заслужава.

 

Категория: Забавление
Прочетен: 190 Коментари: 0 Гласове: 0
  „ВИП брадър“ хвърли бомбата: Васко Кеца влиза в къщата, ще получи баснословен хонорар, а изискванията му са безкрайни
image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

Поп легендата Васил Найденов, любимец на поколения българи, е един от първите, които са поканени в новия сезон на „ВИП брадър”. Спряга се сумата от 250 000 лева, въпреки че Кеца поискал значително повече. „Дайте ми половин милион или изобщо не ми губете времето”, изрепчил се изпълнителят в началото. В крайна сметка проумял, че е готов да участва и срещу половината пари. В момента се уточняват последните подробности и най-вероятно до дни музикантът ще сложи подписа си под договора.Миро от „Биг Брадър“ отглежда чужд син: „Ревльото“ загуби всичките си пари, но откри любовта

Пазарлъците с него започнали още преди няколко години, но Кеца бил категоричен, че за нищо на света не би участвал в риалити, където да изложи на показ ежедневието си. Музикантът се притеснявал, че ореолът му на звезда може да се сгромоляса. Една дузина хора от екипа на предаването били натоварени със задачата да убедят певец №1 у нас да влезе в най-наблюдаваната къща в страната и да живее поне един месец пред погледите на милионите си фенове. Изпълнителят на „Болката отляво” бил под пара заради мащабния ремонт, който предприел след като купил още два апартамента на етажа, на който живее. Кеца преценил, че за него ще е по-добре, ако избяга от шумотевицата на къртачите и бормашините, затова дал принципното си съгласие.

От него се очаквало да е черешката на тортата на едно от най-гледаните предавания в Нова телевизия. Една от претенциите на естрадната легенда е да има собствена стая и баня, както и отделна доставка на храна. Тъй като графикът на 67-годишния музикант бил запълнен с участия до края на годината, продуцентите удовлетворили и изискването му да напуска Къщата на „ВИП брадър”, когато има музикални ангажименти. Звездата на естрадата настоява и да не бъде показван гол, както и в ефир да не бъдат обсъждани подробности за негови интимни връзки, освен ако сам не ги коментира. Знак, че Кеца е в топли отношения с Нова телевизия бе и появата му в публиката на финала на „Като две капки вода”, където той седеше близо до шефката на медията Силва Зурлева. Появи се и като гост в „Hell’s Kitchen”.

Категория: Забавление
Прочетен: 396 Коментари: 0 Гласове: 0
  Потресаващият разказ на една майка: Бях принудена да изоставя дъщеря си
  image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

Не съди, за да не бъдеш съден! Колко често повтаряме тази библейска заповед в ежедневието си, но дори не се замисляме за истинското й значение. Аз също не правя изключение. Затова днес ще ви разкажа една история. Тя е за моята съседка, която дълги години обвинявах в предателство, докато веднъж попаднахме в обща компания и тя ми разкри душата си.Мъката на една 30-годишна жена: Някъде дълбоко в сърцето си знам, че майка ми наистина не ме обича

„Знаеш ли колко е трудно, когато всеки те сочи с палец? Вечните осъдителни погледи и шушуканията зад гърба. Повечето идваха от хора, които не познаваха нито мен, съпруга ми или живота ни. Лесно е да се съди, когато не си изживял подобно нещо! Със съпруга ми много желаехме да имаме дете, но все не можех да забременея. Дълго, много дълго се лекувах. И когато станах на 34 години, най-накрая родих дъщеря си. Дъщеря ми се оказа с тежка умствена изостаналост и цял куп други заболявания. Но толкова дълго бях чакала това дете, че не се страхувах от нищо. Да, но тя ни създаваше много проблеми. На шест години все още стоеше с памперси, пиеше от шише и не можеше да говори. Лекарите не намираха разрешение на проблема и се налагаше да чета специализирана литература, за да мога да отглеждам дъщеря си. Въпреки това, резултатите бяха нулеви. На всичкото отгоре детето стана агресивно. Нахвърляше се върху мен и баща си с юмруци, хапеше и дереше. Взимаше някоя играчка и я стоварваше върху главите ни. В апартамента ни цареше пълен безпорядък. Нищо ново не можех да купя, защото тя чупеше, мачкаше и захвърляше. Беше трудно да се борим с нея. За възрастта си беше яко момиче, висока и много силна. Ние дори купувахме дрехите й не от детския щанд, а от този за възрастни хора. Не мога да кажа, че смирено носихме тежкия кръст. Понякога, когато я разхождах по улиците, виждах щастливи родители да държат за ръце техните здрави деца, си задавах въпроса: „Защо точно на мен се случи това нещастие?“. Обичах работата си, но заради дъщеря ми се наложи да я напусна. Имаше дни, в които нервите ми не издържаха и се питах, кога ще свърши всичко това.

И тогава се случи чудо! Забременях за втори път. Въпреки голямата радост, със съпруга ми се страхувахме, че синът ни може да се окаже със същото заболяване като дъщеря ни. За щастие бебето се роди здраво, без никакви признаци за психични отклонения. Дъщеря ми продължаваше да става все по-агресивна и веднъж обърна количката, в която новороденият й брат спеше. Всичко се размина добре, синът ни остана невредим. Именно в този момент ми мина през ум да я изпратим в интернат. Боях се от реакциите на съпруга ми и не се осмелих да споделя с него идеята си. Коя майка дава детето си в дом? Но една нощ дъщеря ми, която винаги заспиваше трудно, се промъкна в стаята на брат си и нарисува цялото му лице със син флумастер. Синът ми се разпищя, а тя избяга. Ами ако беше забила флумастера в окото му?Мъката на една жена: Годеникът ми ме заряза, защото забременях, а собствената ми майка ме изхвърли. Но Господ си знае работата

На следващата сутрин казах на мъжа ми, че искам да дам дъщеря си в интернат. Той дълго отказваше, но в края на краищата успях да го убедя. От нашето решение зависеше не само животът на сина ни, а и нашата безопасност. Сега редовно посещаваме дъщеря си в интерната и дори планираме да я вземем някой уикенд, когато брат й малко поотрасне. Обичаме я, въпреки че никой не ни вярва!“

Категория: Забавление
Прочетен: 269 Коментари: 0 Гласове: 1
 ЛЮБОПИТНО Водата в този чуден манастир цери всички болести, намира се само на крачка от България image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

Само на 40 км от Кюстендил, до град Крива Паланка в Македония, се намира манастира „Свети Йоаким Осоговски“. Предполага се, че обителта е основна през 12 век, като по това време и местният свещеник Теофан препогребал в манастирската църква мощите на светеца, които до тогава били съхранявани в пещера. Самият Свети Йоаким е ученик на не по-малко почитания у нас Св. Иван Рилски.Дреха на Свети Георги помага на тежко болни, ето в кой български манастир се намира

Манастирът бил пощаден от турски набези именно заради мощите на светеца. Почитта към тях отдавали масово местните и по време на османското робство. Султан Хамид в края на 19-ти век дори изпратил свои подчинени с искане да прекратят това масово събиране на хора, преклоняващи се пред светеца. Неговият пратеник взел мощите, но веднага щом прекрачил прага на манастира с тях, му прилошало. До толкова, че дори не бил способен да пророни дума. Веднага мощите се връщат в манастира, а султанския пратеник, който веднага се почувствал по-добре, разказал всичко това на владетеля. Той от своя страна поставил специален каменен знак, който да показва, че манастирът е под закрилата му и не бива да се опожарява. Така мощите спасили обителта от набези.

И до днес от дясната страна на входа на манастирската църква можете да се поклоните пред мощите на Св. Йоаким и да измолите от него нещо съкровено. В съседната, по-малка църква пък има лековито аязмо, което според вярването лекува всички болести.
При голямо земетресение в края на 16-ти век, голяма част от манастирските сгради били разрушени, включително и голямата манастирска църква. Днес мястото е действащ мъжки манастир и е едно от най-посещаваните поклоннически места в цяла Македония. Обителта е вдигната на няколко ката, като продължава да се достроява и разширява.

Категория: Забавление
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове: 0
  Всички летовници в Гърция от днес ги грози голяма глоба, ето какво забраниха комшиите
  image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

50 евро глоба и отнемане на шофьорската книжка за 30 дни грози всеки, който шофира автомобил с джапанки в Гърция от днес. От полицията излязоха с решение да се налагат глоби на тези, които шофират с джапанки, за да се осигури пътна безопасност, особено през летния период на годината, когато трафикът е голям, съобщава „Български новини“. Припомняме, че ако ви хванат по джапанки зад волана във Франция, ще ви глобят 90 евро. В Испания глобата е още по-сериозна – 200 евро. Съгласно чл. 18 от Закона за движение по пътищата в Испания – водачът е длъжен да управлява с удобно облекло и обувки. Забранено е да носи дрехи или обувки, които да възпрепятства неговото свободно движение, биха ограничили неговите движения или могат да създадат опасност по време на управлението на МПС.Кошмар за туристите в Гърция! Множество топ плажове не стават за плуване – водата е бъкана с фекалии и други гадости

В това число носенето на джапанки, чехли или друг тип открита лятна обувка, която може да доведе до приплъзване на обувката или на крака на шофьора или дори до закачване в педала на автомобила е забранено. В Испания ако пътна полиция ви спре за проверка и установи, че облеклото Ви не отговаря на Закона за движение по пътищата, може да бъдете глобен 80 евро. Забранено е също и да шофирате автомобила си със слушалки, свързани към устройства или приемници или за възпроизвеждане на звук. Ако пътникът на предната седалка, до Вас, е качил краката си на таблото на автомобила или ги е показал през прозореца на автомобила, рискувате да бъдете глобен с 200 евро.

Категория: Забавление
Прочетен: 367 Коментари: 0 Гласове: 2
 ЛАЙФСТАЙЛ Марта Вачкова и Владо Пенев на таен романтичен круиз, щракат си самостоятелни селфита (СНИМКИ)
  image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

Актьорът Владо Пенев заведе Марта Вачкова на луксозен круиз, видя HotArena. В разгара на лятото влюбената двойка отплава към Норвегия и фиорда Гайрангерфьорден. Въпреки ниските температури Марта грее. Пътешествието им започнало в началото на месеца. Актьорите посетили едни от най-романтичните дестинации на Северна Европа, като започнали от Копенхаген, минали през увеселителния парк „Тиволи“. Озовали се и в замъка на Хамлет „Кронборг“. „Домът на Хамлет – Замъкът Кронборг, или Елсинор, както е в пиесата на Шекспир! И за още по-голям разкош – в момента има Шекспиров фестивал и „Хамлет“ се играе на естествен декор“, написа Владо на стената си във Фейсбук.
image
imageКой би предположил? Сензационна новина за Владо Пенев и Марта Вачкова, чака ги горещо лято

По време на цялото пътуване Марта и Владо Пенев не са си направили обща снимка. Всеки снима еднакви забележителности и си прави самостоятелни селфита. Двамата заживяха под един покрив още миналата година. Искрата между тях пламва още преди 30 години, но пътищата им се разделят.Владо се жени и развежда, а от брака си има дъщеря. Марта не стига до брак с бащата на дъщеря си. Сега актьорите са се събрали, за да са си опора на старини. И добре се справят, покорявайки Скандинавието, пише вестник „България днес“.

Категория: Забавление
Прочетен: 263 Коментари: 0 Гласове: 1
    ОБЩЕСТВО Трагедията е огромна: Черна вест дойде след потопа, който помете Тетевен (СНИМКИ)
  image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

Загинал е млад мъж при преминаване през преляла река в Тетевен. Това съобщиха от Областна администрация-Ловеч, цитирани от „Фокус“. Инцидентът се е случил между вила „Червен“ и град Тетевен. Жертвата е млад мъж, но все още не се знае точната му възраст. Мъжът е оставил колата си до къща за гости и е тръгнал пеша за града, опитал се е да прекоси вада, при което водата го е отнесла. Все още се прави оглед на място, за да се уточни причината за смъртта на мъжа. Падналите над 99 литра на кв. метър дъжд, нанесоха щети в Тетевенско, като най-пострадали са селата Глогово и Градежница. Хората там останаха без ток, къщите им са наводнени, има разрушени мостове, активирани свлачища, пострадала е и пътната инфраструктура. Три махали с около 300 души в тях останаха откъснати, заради разрушен път и отнесен железобетонен мост. На място са областният управител на Ловеч Георги Терзийски и кметът на общината Мадлена Бояджиева. Откъснатите хора ще бъдат снабдени с необходимите хранителни продукти. Работи по отстраняване на щетите и укрепване на коритото на реката.
image

От дъждовете в луковитското село Торос също има над 20 наводнени къщи, потвърди кметът на общината Иван Грънчаров. Водата е дошла от прелял канал, който в миналото е строен за напояване. Бедствено положение на територията на община Тетевен, обяви кметът Мадлена Бояджиева. Заради проливните дъждове са пострадали няколко села, улиците на града са като реки, унищожена е инфраструктура. В района снощи са паднали 100 литра на квадратен метър, а наводненията причини един от малките притоци на р. Вит. В социалните мрежи се появиха страшни снимки от стихията, която в върлувала в града. Улиците буквално са превърнати в реки.

Категория: Забавление
Прочетен: 338 Коментари: 0 Гласове: 1
 ОБЩЕСТВО Разтърсваща драма: Зловещото ѝ проклятие разби живота на целия ми род
image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

Самотна майка съм на двегодишно момченце. От известно време боледувам, но няма към кого да се обърна за помощ. Останах без работа, нямам пари дори за ежедневните ни нужди. Добре че имам милостиви съседи, които ми помагат с храна и дрехи за детето. Но нека ви разкажа какво ме доведе до това мизерно състояние.Мъката на едно „чудовище“: Съпругата ми стана инвалид и ме превърна в неин слуга, трябваше да я напусна

Преди много години моята баба успяла да раздели дядо ми с жена му и трите им деца. Бившата съпруга на дядо трудно понесла раздялата им и след известно време починала от мъка. Но на смъртния си одър, изоставената жена грозно проклела бъдещето поколение на баба и дядо. Двамата живяха дълги години заедно и от брака си имат две деца – мама и леля. Но след смъртта на дядо, проклятието започна да взима своите жертви. Преди години родителите ми попаднаха в жестока катастрофа. Мама почина в болницата от раните си, баща ми оцеля, но е инвалид – прикован на легло. Няколко месеца след смъртта на мама, едва навършил 18 години, от свръхдоза умря и брат ми. Проклятието не пожали и леля: сега тя се бори с рак в напреднал стадий. Няма кой да се погрижи за нея, защото съпругът й е с диабет, сляп и с ампутиран крак.

Доскоро със съпруга ми живеехме в обща хармония, докато един ден без каквото и да е причина, той ме напусна. За мен това беше като гръм от ясно небе. Остави ме сама, болна и с малко дете. Заради здравословното ми състояние, се наложи да напусна работа и сега нямам никакви доходи. Милостиви съседи ми помагат с храна и дрехи, но знаете ли колко е унизително да приемаш подаяния. За огромна мъка на баба, тя все още е жива, но погреба деца и внуци. Пред очите й в жестоки мъки си отиват всичките й близки. Всеки ден плача и се моля на Бог да прости греха на баба и проклятието да бъде развалено. Докато първото семейство на дядо се радват на здрави деца и внуци, аз живея всеки миг със страха, че следващата жертва на проклятието мога да бъда аз или синът ми.

Категория: Забавление
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове: 0
 ОБЩЕСТВО Първа българска жертва на огнения ад в Гърция, цели семейства са умирали прегърнати  8 image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

73-годишна българка е пострадала от пожара в Рафина и е настанена в болница с изгаряния. Според информация близките на жената са уведомени и пристигат утре в гръцката столица. Българката е работила на вътрешна работа, вероятно се е грижела за възрастна жена.

Национална трагедия с над 50 загинали, включително бебета и деца, това е резултатът от смъртоносните пожари, обхванали Мати, Нео Вуца и Рафина, предава в последната си емисия Радио „Аthensvoice 102,5 FM“, като уточнява че броят на жертвите може да нарасне, тъй като спасителните екипи продължават да намират мъртви тела в изгорените къщи на Кокино Лиманаки. Според официална информация на противопожарната служба 25 тела са били открити в празното пространство между две изгорели къщи в Кокино Лиманаки, само на няколко метра от брега на морето, четирима мъртви са намерени в близост до таверна, а един загинал има и в морската зона на Артемида. Радиото цитира Василис Андриопулос, спасител от Червения кръст, който твърди че „част от хората са изгорели живи, докато са бягали към морето, а 25 души са открити прегърнати, тъй като очевидно са били семейства“.

Категория: Забавление
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове: -1
 ЛАЙФСТАЙЛ Никол Станкулова удари Банова-Плевнелиева в земята, изфука се с пръстен за 10 бона (СНИМКА) image   Публикувано на 24.07.2018 image   Сподели Share on Facebook Share on Google Plus Send email  

През идната зима Никол Станкулова ще роди първото си дете от любимия си. Щом новината за бременността ѝ се разпространи, синоптичката побърза веднага да публикува снимка в социалните мрежи, на която небрежно се вижда как на лявата ѝ ръка блести скъпарски годежен пръстен, оценяван от ювелири на 10 хиляди лева.
От нюзрума на Нова телевизия издават, че Станкулова получила бижуто малко след като съобщила на таткото, че ще стават родители. Романтично предложение и падане на колене нямало, но тя веднага разбрала замисъла му и двамата планирали да сключат тайно граждански брак преди раждането. Все още нямали конкретна дата, тъй като искали да минат първите и най-критични месеци от бременността ѝ, за да са сигурни, че всичко ще е наред с бебето.Никол Станкулова вдига сватба за един милион. Ето какво планира красивата синоптичка
image

И двамата  били на мнение, че шумна сватба в момента била излишна, а Никол смятала да последва примера на бившата си колежка Деси Банова и да направи скромна церемония, на която щели да присъстват само родителите и свидетелите им – най-вероятно репортеката на „На кафе“ Зейнеб Маджурова и нейният приятел Стоян Балевски. Това не означавало, че се отказвала да се види в бяла рокля, но щяло да се случи на по-късен етап, вероятно чак след появата на бебето.
Влюбените са заедно от доста години, но умишлено избягват публичността. Той е завършил престижния италиански колеж по бизнес „Бокони“, който отскоро има филиал и в България. В момента менажирал собствен бизнес в сферата на информационните технологии. Семейството му отдавна приело синоптичката за своя снаха, но също настоявали за граждански брак, тъй като припознаването на детето от таткото щяло да бъде много по-лесно и без излишен шум. Родителите на Никол били пък още по-доволни от зетя, особено майка ѝ, която през годините контролирала всяка нейна стъпка, независимо дали става дума за личния или професионалния ѝ живот.

Не е ясно докога момичето на времето на Нова телевизия ще бъде на екран, защото в момента шефовете били изправени на нокти, тъй като в рамките на половин година и трите им синоптички обявили, че са бременни. Новите попълнения в екипа Нора Шопова и Ивайло Василковски нямало да могат да се справят сами, затова в момента се търсел и трети човек, който да замести Гергана Малкоданска, която също излиза по майчинство.Ефирът прегря до червено: Иван Ласкин сравни Никол Станкулова с какаду с букли и поиска да се върне в казармата

Категория: Забавление
Прочетен: 503 Коментари: 0 Гласове: 1
  Бизнесмен втрещи с обява за работа imageТотална неграмотност

Бизнесмен втрещи с обява за работа. На вратата на бургаско заведение се появи табела за набиране на персонал, от която лъха тотална неграмотност.

„Зведение търси серветеорки” е текстът, който потресе не само клиентите на заведението, но и интернет потребителите, пише Burgasutre.bg.  В опит да научи кой е авторът на въпросната обява, репортер на изданието се допитал до сервитьорките, които били на смяна. Момичетата категорично заявили, че не знаят кой е закачил въпросния лист на вратата. „Ние не сме хората, които пускат обяви”, коментирали служителките, а за да не набедят шефа си, уточнили, че не той е поставил обявата.

В последните няколко години се наблюдава тотална неграмотност не само от страна на работодателите, но и на кандидатите за работа.  За своя горчив опит с кандидат-служител споделя собственик на фирма за интернет услуги. Бизнесменът останал впечатлен от образованието и опита да младеж, завършил в английски университет. Когато обаче прочел автобиографията му, променил мнението си. В документа пишело: „РаботЕл сАм като дЕректУр…

Категория: Забавление
Прочетен: 787 Коментари: 0 Гласове: 5
      Войник се върна, за да присъства на раждането на дъщеря си и не можа да повярва на очите си image Джейк и Челси Озбърн споделят своята история за новороденото си бебе, която обаче не е традиционна.   Лейтенант Джейк Озбърн бил на мисия само за един месец, когато разбрал, че съпругата му е бременна с първото им дете. Въпреки, че Челси била свикнала Джейк да отсъства дълго заради работата си, на нея и било по-трудно отпреди, защото била бременна с първото им дете. Въпреки това Джейк оказвал голяма подкрепа на Челси макар и на хиляди километри. Трудно е да си представим какво са преживели двамата. За съжаление Джейк е на мисия в Афганистан и няма как да се върне за раждането на дъщеря си. За щастие семейството на войника било там, за да подкрепи съпругата му Челси по време на раждането. Джейк бил зарадвам от командира си, защото бил пуснат в отпуск, за да присъства на раждането. По пътя за САЩ той така и не разбира, че е станал баща. Сестрата на Джейк отива да го вземе от летището. "Сестра ми се шегуваше с мен постоянно преди да отидем в болницата и чак когато влязох и видях Челси и сина ми разбрах, че съм станал баща. "   Джейк не е очаквал да види новородената си дъщеря Пейсли в ръцете на съпругата си и е бил шокиран от видяното. Радостни семейството прекарва няколко дни, преди Джейк да се върне за няколко месеца в Афганистан. След края на мисията Джейк, Челси и малката им принцеса Пейсли отново се събраха и се радват на живота. Разгледайте нашата галерия: ‹ image Източник: youtube.com ›      
Категория: Забавление
Прочетен: 323 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 11686176
Постинги: 8843
Коментари: 148
Гласове: 2522
Архив
Календар
«  Юли, 2018  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031