Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 10617609 Постинги: 8561 Коментари: 148
Постинги в блога от 22.05.2019 г.
 image Конопен екстракт за лечение на деца с аутизъм

Д-р Ади Аран и екипът му работят от болницата Шааре Зедек в Йерусалим. За период от седем месеца екипът е лекувал 60 деца (средна възраст -12 години) с нарушения на аутистичния спектър. Пациентите приемали дневни дози от конопеното олио в съотношение 20:1 канабидиол (КБД) – тетрахидроканабинол (ТХК).

След седем месеца на дозиране с маслото от канабис, учените събрали данните от изследването и установили, че при 80% от децата се наблюдава подобрение. 62% от тях имат значителен прогрес в комуникативните си умения и поведенчески модели. Тревожността и безпокойството при пациентите също са намалели.

Предимства на конопеното олио

Маслото от канабис има безброй ползи, включително намаляване на възпалението и ефикасността като невропротектор.

То работи заедно с нервите и мозъчните клетки, за да ги предпази от увреждане.

Обикновено се използва за намаляване на припадъците при състояния като синдром на Dravet, който е тежка форма на епилепсия. Децата, приемащи канабидиол, показват значителни подобрения по време на лечението.

Доскоро повечето от изследванията за ползите от канабидиола и канабиса бяха насочени предимно към животните. Поради легализирането на медицинския канабис в много страни, учените започват да търсят резултати от ползата предимно върху хората. Въпреки това изследванията за ефекта върху децата са ограничени.

Канабидиолът може да се използва за широк спектър от заболявания, които засягат деца, включително синдром ПАНДАС (автоимунно невро-психиатрично разстройство, свързано със стрептококови инфекции), посттравматично стресово разстройство, синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, тревожност, епилепсия, безсъние и други.

Източник: //www.rxleaf.com/israeli-study-shows-cbd-oil-has-80-success-rate-in-treating-kids-with-autism

 
Категория: Забавление
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове: 3
Последна промяна: 22.05.2019 00:37
 image Химиотерапията убива пациенти с ракови заболявания по-бързо, отколкото ако не се прилага никакво лечение 

Самозалъгването просто няма да попречи на факта, че индустрията на рак е точно това: една индустрия

 Лекари, фармацевтични компании, болници и други ключови заинтересовани страни печелят много всеки път, когато болен от рак пациент приеме модела на конвенционалното лечение, което обикновено включва инжектиране на химиотерапевтични отрови в тялото, облъчване с йонизиращо лъчение или отрязване на части от тялото – или някаква варварска комбинация от трите.

Казването на това може да раздразни някои хора, особено тези, които е трябвало да гледат как любимият човек умира от традиционното лечение на рак, но всяко едно от тези предполагаеми лечения всъщност не работи, в много случаи. Малко известната наука, която лечебно-индустриалният комплекс е направил практика да игнорира или прикрива, показва, че въпреки това, което често твърди медицинската индустрия, специално химиотерапията не е ефективно лечение на рак.

Д-р Хардин Б. Джоунс, бивш професор по медицинска физика и физиология в Университета на Калифорния, Бъркли, изучавал продължителността на живота на болни от рак пациенти в продължение на повече от 25 години, като стига до извода, че въпреки общоприетото схващане, химиотерапията не работи. Той е бил свидетел на множество ракови пациенти, лекувани с отровата, да умират по ужасяващ начин, като много от тях са срещнали съдбата си много по-рано от други пациенти, които са избрали изобщо да не се лекуват.

След допълнително разследване на това, д-р Джоунс установява, че пациентите с рак, подложени на химиотерапия, в действителност умират по-бързо, в повечето случаи, отколкото тези, които не следват лекарските препоръки за получаване на лечението. След няколко усилия на изчисление, д-р Джоунс излага факта, че конвенционалната индустрия на рак не иска светът да знае за нейната златна мина за няколко милиарда долара.

„Хората, които са отказали лечение, живеят средно 12 и половина години“, заяви д-р Джоунс за откритията от изследването, което е било публикувано в списание Transactions of the New York Academy of Sciences. „Тези, които са приели други видове лечение, са живели средно само 3 години.“

Пациенти с рак на гърдата, които отхвърлят всички конвенционални терапии живеят четири пъти по-дълго, отколкото тези, които следват системата

Схванахте ли това? Отказването на конвенционалните лечения на рака и неправенето на нищо води раково болните пациенти да живеят повече от четири пъти по-дълго, отколкото техните съответстващи колеги. Това е нещо, което никога няма да чуете от масовите медии, които продължават да разгласяват мита, че пациентите с ракови заболявания някак си имат нуждаот отрова, инжектирана в телата си, за да оцелеят и да стигнат до състояние на „излекуване“.

Проучването на д-р Джоунс също констатира, че същото важи и по отношение на конвенционалните лечения за рак на гърдата. Жени с рак на гърдата, които са отказали химиотерапия, лъчетерапия и хирургия – и са останали нелекувани – също са живеели четири пъти по-дълго, отколкото жените, които отиват под ножа или се съгласявали да бъдат тровени с химикали.

Както се признава в по-ново изследване, публикувано в списание Clinical Oncology през 2004 г., химиотерапията е наистина ефективна само в около 2 процента от времето за всички видове рак. И това е на базата на стандартните проценти критерии за петгодишна преживяемост, които технически не са показател за лек – въпреки че здравните власти често обичат да твърдят, че това е така.

Повече за това можете да намерите тук на английски:
EndAllDisease.com.[PDF]

Отделно проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация през 1979 г., установило, че много от най-разпространените процедури за диагностициране и лечение на рак на гърдата, почти всички, от които все още се използват и днес, не са направили нищо за понижаване на процентите или да повишат преживяемостта на пациентите с рак на гърдата.

Две други проучвания, едно от Израел, което е публикувано през 1978 г. и друго от Великобритания, което е било публикувано в The Lancet през 1980 г., достигат до подобни заключения.

„Общата преживяемост на пациентите с първичен рак на гърдата не се е подобрила през последните 10 години, въпреки нарастващото използване на множествена лекарствена химиотерапия за лечение на метастази“, обяснява изследването в Lancet, озаглавено „Неуспехът на химиотерапията да удължи преживяемостта на група пациенти с метастатичен рак на гърдата.“

„Освен това, не е имало подобрение в преживяемостта от първите метастази, и може би преживяемостта е дори намалена при някои пациенти, на които е давана химиотерапия.“

Естествените лечения на рак са най-добрият ви залог, ако развиете тази ужасна болест

Има решения за естествено лечение на рак, макар, че не включват само правенето на нищо – което все пак е очевидно по-добре от следването на конвенционалния начин. Изобилие от естествени възможности за лечение на рак са подчертани в EndAllDisease.com, свободен ресурс, съдържащ изобилие от информация за здравето, болестите, околната среда и още:
EndAllDisease.com.

 

Секцията на сайта с природни лекове за рак може да се намери тук:
EndAllDisease.com.

Може да научите повече за това как да лекувате рак, естествено, като посетите:
C

Индустрията признава, че химиотерапията и лъчелечението генерират огромни печалби за бизнеса им

“Вторият” рак се увеличава в Съединените щати, според ново проучване, което установява, че един на всеки пет нови случая включва хора, които са имали заболяването преди това. Проучването установи също, че “вторите” видове рак, не включват наново поява на същия вид рак, а представляват съвсем нов тип рак и тези случаи са се увеличили с 300% от 70-те години на миналия век.

Ранните ракови заболявания също се увеличили, като нараснали със 70% в същия период от време.

Медицината има обичайното си обяснение или по-скоро с липсата на такова, твърдейки, че те не осъзнават причината за нарастването, но посочват факта, че хората живеят по-дълго и следователно са по-изложени на риск от болестта.

Но живеенето до 80 и 90 години не трябва да гарантира, че ще се разболеете от рак.

Докато генетиката е фактор, други влияния като вашата среда, храната, която ядете, водата, която пиете, въздухът, който дишате, ваксините, които си инжектирате и дори вида на медицинското лечение, което получавате, могат да допринесат много повече от вашата възраст, когато става въпрос за определяне на риска от рак.

Нововъзникващите проучвания продължават да показват, че пестицидите, тежките метали и BPA и BPS, както и други замърсители на околната среда, оказват силно влияние върху риска от развитие на рак.

За тези, които не са имали късмета и са получили втора ракова диагноза, то лечението, което сте получили за първия си рак, може да бъде виновника.
Има ли лечение за рак, което причинява повече рак?

Документ [PDF] от Американското дружество за рака, озаглавен “Вторият рак при възрастни”, признава, че вторият вид рак може да бъде причинен от самото лечение на рака.

“Радиационната терапия е призната като потенциална причина за рак преди много години”, според Американското дружество за рака, което също признава, че повечето видове левкемия, включително остра миелогенна левкемия (ОМЛ), хронична миелогенна левкемия (ХМЛ) и остра лимфобластна левкемия (ОЛЛ), могат да бъдат причинени от радиация.

Повечето ракови заболявания, причинени от радиационната терапия, се развиват само няколко години след облъчването, като заболяването се появява от пет до девет години след експозицията.

По същия начин, химиотерапевтичните лекарства също са били свързани с различни видове “втори” тумори, като най-честите са миелодиспластичният синдром (МДС) и АМЛ. Всичко това отново е свързано с тези “лекарства” за рак.

Раковите “лекарства” причиняват най-малко 40 000 случая на нов рак всяка година в САЩ.

Около 13 000 души се диагностицират всяка година с МДС.

Освен радиацията и химиотерапията, други причини включват токсини, присъстващи в тютюневия дим, както и високи нива на химикали от промишлен тип като бензен, канцерогенна нефтохимическа промишленост, широко използвана в пластмасите, синтетични влакна, каучукови смазващи вещества, смоли, оцветители и пестициди.

Близо още 20 000 души се диагностицират ежегодно с ОМЛ, като повече от половината от тези случаи завършват със смърт, а приблизително 6 000 души се диагностицират с ОЛЛ всяка година.

Най-малко 40 000 случая на рак могат да бъдат пряко приписани на “лекарствата” против рак.

Определянето на броя на хората, които загиват от “лекарствата” срещу рак, е изключително трудно, тъй като повечето от смъртните случаи се отчитат като резултат от рак, а не от лечението.

Не забравяйте, че раковата индустрия е един от най-доходоносните в света, генерирайки 100 милиарда долара миналата година. Тези печалби се очаква да нарасват с около 8% всяка година през следващите три години, тъй като все повече и повече американци ще бъдат диагностицирани и “лекувани” за рак.

Категория: Забавление
Прочетен: 606 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.05.2019 00:30
Домашна рецепта за олио от канабис 

Използва се като заместител на химиотерапиятаimage

Много хора твърдят, че олиото от канабис е лек – чудо за заболявания, като епилепсия, рак, диабет и множествена склероза, особено след като конвенционалната медицина се оказа неуспешна. Според Рик, конопеното масло подмладява жизненоважни органи на тялото, което помага на хората, които го използват, да се чувстват 20-30 години по-млади по време на началните етапи на лечението. Имайте предвид, че използването на коноп трябва да е в правилните пропорции и дози.

Олиото от коноп ще понижи кръвното налягане и ако сте на лекарства за кръвно налягане, може да откриете, че това лекарство вече не е необходимо. Същото важи и за диабетици. Виждал съм как конопеното масло, контролира кръвната захар до степен, че инсулинът вече не е необходим.

Рик Симпсън е човек от Канада, който разказва, че излекувал своя рак на кожата с помощта на един много специфичен метод за получаване на масло, концентрат от конопеното растение. Той препоръчва приема на маслото през устата в продължение на период от 90 дни, в зависимост от състоянието, което лекувате.

Рецепта на Рик Симпсън за олио от канабис

Поставете напълно сухия материал в пластмасова кофа.

Навлажнете материала с разтворителя, който използвате. Могат да се използват много разтворители. Ще ви трябва около 9 литра разтворител, за да се извлече THC от 450 грама сух изходен материал. 500 милилитра от разтворителя трябва да е повече от достатъчно, за да се извлече ТНС от 28 грама от изходния материал.

Намачкайте растителния материал с помощта на чисто, необработено химически, чукче или нещо такова. Въпреки че изходният материал е напоен с разтворителя, ще откриете, че може да бъде лесно смачкан.

Продължете да мачкате материала с пръчката, докато добавяте разтворител и растителния материал не е изцяло покрит и напоен, след което разбърквайте в продължение на още около три минути.
Докато правите това, ТНС се разтваря от материала в разтворителя.

Изсипете разтворителя в друга кофа. По този начин сте извлекли около 80% от THC на растителния материал.

Второ измиване: отново добавете разтворител към сместа и бъркайте за още три минути, за да се извлече останалата част THC.

Прецедете разтворителя през филтър за кафе в чист съд.

Изхвърлете, два пъти промития, растителен материал.

Варете  течността до изпаряване на разтворителя.

Когато нивото на течността започне много да намаля, сложете малко вода (около 10 капки за 4 литра). Това ще помогне да се освободят остатъците от разтворителя и да се защити маслото от твърде многото топлина.

 

Когато сместа от разтворител и вода остане около 2 см на дъното на съда, дръпнете от котлона, докато разтворителя не се изпари напълно.

Внимателно сипете маслото в съд от неръждаема стомана.

Сега сложете контейнера от неръждаема стомана върху отоплителен уред. Може да отнеме няколко часа, но водата и летливите терпени ще се изпарят от маслото. Когато вече няма никакви други примеси в маслото, то е готово за употреба.

Поставянето на маслото в пластмасова спринцовка го прави много лесно да се използва.

ВНИМАНИЕ: Уверете се, че сте в много добре проветриво място и пуснете аспиратор, който да поглъща парите, тъй като те са много лесно запалими. Бъдете сигурни, че в момента няма искри, цигари и т.н., които могат да запалят изпаренията.

Категория: Забавление
Прочетен: 295 Коментари: 0 Гласове: 2
Последна промяна: 22.05.2019 00:25
 image САЩ признаха, че канабисът убива ракови клетки 

Според правителството на САЩ, канабисът убива ракови клетки. Доказателство за това може да бъде видяно в техния официален сайт за ракови заболявания → cancer.gov ←

Националният Инсититут по Ракови Заболявания, част от министерството на здравеопазването на САЩ, сега съветва, че канабиноидите могат да бъдат полезни в лечението на ракови заболявания чрез пушене, ядене, пиене или под формата на спрей.

В сайта също се споменават други ползи от растението, включително: анти-възпалителни свойства, блокиране на растежа на ракови клетки, антивирусно действие, успокояване на мускулни спазми причинени от множествена склероза и др.

На страницата на правителството има публикувано научно изследване, показващо как ракови клетки в животни са били унищожени, след като са били изложени на свойствата на канабиса.

Множество научни изследвания са доказали тези резултати в миналото, а през април тази година Националния Институт по Злоупотреба с Наркотиците редактира свой публикации, коментиращи как канабисът смалява мозъчни тумори, като убива ракови клетки.

Щом в САЩ официално признаха свойствата на растението, какво остава за служителите на министерство на здравеопазването в България? /  konop.bg

Изследователи: Марихуаната лекува рак и премахва страничните ефекти

Кристина Санчес (Cristina Sanchez), млад биолог от Университета Комплутенсе в Мадрид, изследвайки  клетъчния метаболизъм,  забелязала нещо необичайно. Изучавайки мозъчни ракови клетки, които са важни за изследователски цели, тъй като   растат по-бързо от нормалните клетъчни линии, тя  установила, че раковите клетки умират, когато са изложени на тетрахидроканабинол (THC) – основното психоактивно вещество, съдържащо се в марихуаната.

Така, вместо   нова информация за функционирането на клетката, Санчес се натъкнала на противораковите свойства на THC. През 1998 г. тя публикува в европейски списания по биохимията статия, че THC „предизвиква апоптоза [клетъчна смърт в клетките на глиома C6» – агресивна форма на рак на мозъка.

Провеждане на допълнителни проучвания в няколко страни, резултатите от които са публикувани в различни рецензирани списания  показват,  че ТНС и други съединения изолирани от марихуаната – т. нар. канабиноиди – не само   отстраняват симптомите на рак (гадене, болка, загуба на апетит, умора), но и имат пряк  антитуморен ефект.

Група от испански учени, водени от Мануел Гузман  (Manuel Guzman)  провеждат първото клинично изследване на противотуморните ефекти на THC върху хората. Гусман въвеждал чист  THC чрез катетър в туморите на  девет хоспитализирани пациенти с глиобластоми,  нереагиращи на стандартните средства за лечение на рак на мозъка. Резултатите от проучването бяха публикувани през 2006 г. в British Journal of Pharmacology: : във всеки един от тези случаи използването на THC е  придружено от значително намаляване на разпространението на туморните клетки.

Почти по същото време, учените от Харвардския университет, заявиха, че THC потиска растежа на туморите в белодробния рак и значително намалява способността на рака да се разпространява. “ Освен това, THC действа като   ракета с топлинно насочване- селективно  убива раковите клетки, оставяйки здравите клетки непокътнати. Междувременно, конвенционалната химиотерапия е изключително токсична и вредна  за мозъка и организма.

 

Според статия в Mini-Reviews in Medicinal Chemistry, се появяват все повече  доказателства, че канабиноидите „са  нов клас   противоракови лекарства, които забавят  растежа на туморите, инхибират ангиогенезата [образуването на нови кръвни клетки, захранващи тумори], и метастатичното разпространение  на раковите клетки.“

Д-р Шон Макалистър  , изследовател в намиращия се в Сан Франциско, Калифорния Pacific Medical Center , в продължение на 10 години   изучава канабиноидите в търсене на нови продукти за лечение на различни видове рак. Работейки с подкрепата на Националния институт на грантове за здравето (и с разрешението на Службата по наркотиците), Макалистър открива, че канабидол (КБД)- непсихоактивно вещество в канабиса – сериозно пречи на разпространението на клетки на   рак на гърдата, метастази и растежа на тумора.

През 2007 г. Макалистър публикува подробно описание на това, как   канабидолът убива ракови клетки в  гърдата и унищожава  раковите тумори чрез намаляване на експресията на гена ID-1 – протеин, който играе важна роля в развитието на раковите клетки.

Генът ID-1  е активен по време на етапа на развитие на ембриона, а  след това се изключва. Въпреки това, при рак на гърдата и няколко други видове метастатичен рак, се активира отново, което води до разпространението на раковите клетки. „С експресиата на този  ген  са свързани десетки агресивни видове рак,“ – обяснява Макалистър. Той твърди, че заради способността му да спре експресията на ID-1, КБД може да осигури пробив в борбата срещу рака.

“ Канабидолът дава надежда за появата на нетоксични средства за лечение на агресивни форми на рак, които ще бъдат лишени на болезнените странични  ефекти  на химиотерапията“, – пише Макалистър, като търси подкрепа за клинични изпитвания на ефектите на канабиноиди при пациенти с рак на гърдата.

Изследователи от Университета на Лондон „Св. Георги“ в предклинични проучвания   съобщиават за подобна картина с ТНС, повишаваща ефективността на традиционното лечение на левкемия. И THC, и канабидиолът предизвикват апоптоза в левкемичните клетъчни линии.

Все повече и повече медицински изследователи признават, че откриването на противораковите свойства на канабиноиди може да бъде повратна точка в лечението на рак.

Мартин Лий – съосновател на организацията FAIR, борещ се срещу предубежденията и цензурата в медиите, директорът  на   Project CBD, автор на книгите «Киселинни мечти» («Acid Dreams») и «Звярът се пробужда» (« The Beast Reawakens»).

Неговата нова  книга «Димните сигнали: Социалната история на марихуаната – медицина, развлечения, наука» («Smoke Signals: A Social History of Marijuana – Medical, Recreational and Scientific») бе отпечатана от издателство Scribner през август  2012 год. 

Др. Кристина Санчез разказва за експериментите на нейния екип с Канабис в борбата срещу туморни клетки:

 

 

 

 

 

 

         МОЖЕ ДА СЕ ИНТЕРЕСУВАТЕ ОТ image 26.07.2018 Домашна рецепта за олио от канабис

Loading... Използва се като заместител на химиотерапията Много хора твърдят, че олиото от канабис е лек

    image 23.04.2018 Защо конопените семена са революционна суперхрана, готова да спаси хората и планетата

Loading... Канабисът е един от най-старите посеви, известни на човека, датиращ от приблизително 8000 г. пр.

    image 30.04.2019 Южна Африка легализира употребата на канабис

Loading... Съдебно решение в Южна Африка определи забраната на употребата на коноп от възрастни в техните

      THE BULGARIAN TIMES THE  THE BULGARIAN TIMES THE BULGARIAN TIMES         
Категория: Забавление
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.05.2019 00:14
 image Как работи конопеното олио, за да унищожи раковите клетки 

Първо нека погледнем, какво държи раковите клетки живи, после ще се върнем назад и ще изследваме как канабиноидите КБД (канабидиол) и ТХК (тетрахидроканабинол) разкриват слабите места на раковите клетки.

Във всяка клетка има семейство взаимопревръщащи сфинголипиди, които специфично определят дали клетката ще живее или умре. Този профил на фактори се нарича “Сфингополипиден Реостат”. Ако ендогенният Церамид (сингализиращ метаболит на сфингополипиден-1-фосфат) е висок, смъртта на клетката е неизбежна. Ако Церамидът е нисък, клетката е силна и издръжлива.

Елементарно, когато ТХК се свърже с рецепторът за канабиноиди КБ1 или КБ2 в самата ракова клетка, той предизвиква увеличение в синтезата на Церамид, който води до смърт на клетката. Нормална здрава клетка не произвежда Церамид в присъствието на ТХК, следователно не е засегната от канабиноидите.

Раковата клетка умира, не заради цитотоксични хемикали, а заради малка промяна  в митохондрията. Между повечето клетки има органели в цитоплазмата. Смисълът на митохондрията е да произвежда енергия за клетката. Щом Церамидът започне да се натрупва, включвайки Сфинголипидният Реостат, той увеличава пролускливоста към Цитохром Ц, важен протеин в енергийният синтез. Цитохром Ц бива избутан от митохондрията убивайки източникът на енергия на клетката. Церамидът също така причинява генотоксичен стрес в ядрото на раковите клетки произвеждайки протеин наречен П53, който спира обработката на Калций в митохондрията. Ако това не е достатъчно, Церамидът разрушава клетъчната лизозомата – храносмилателната система на клетката която произвежда хранителни вещества за всички функци на клетката. Церамидът, и други сфингополиди, активно потискат пътищата в клетката без да оставят никаква възможност на раковата клетка да оживее.

Най-важното в този процес е натрупването на Церамид в системата. Това означава приемане на терапевтични количества КБД и ТХК, непрестанно, в период на време, държейки метаболитно налягане на пътищата на раковата клетка.

Как работи този път? Защо тялото приема прост растителен ензим и го използва за ефикасно лечение на множество различни  физиологични системи? Тази ендоканабиноидна система съществува във всеки животински живот, в очакване на неговият ендоканабиноиден активатор. Това е интересно. Нашата собствена ендоканабиноидна система покрива всички клетки и нерви; тя е доставчикът на информация течаща по нашата имунна система и централна нервна система. Тя отговаря за опазването на нервите, и малко променя самата имунна система. Тя е главната система за управление поддържаща нашата хемостаза; нашето здраве.

Само от любопитство, как стават работите на клетъчно ниво и къде нашето тяло произвежда ендоканабиноидите? Тук виждаме, че ендоканабиноидите имат  свой произход от нервните клетки точно в синапсът. Когато тялото се афектира чрез заболяване или нараняване то директно изпраща информация до ендоканабиноидната система и казва на имунната система да подпомогне лечението. Ако тези хомеостатични системи са отслабени, не трябва да се изненадваме, че екзоканабиноидите са терапевтични. Те помагат на тялото по най-натуралният възможен начин.

 

За да видим как работи това да визуализираме канабиноидът като триизмерна молекула, където една част от молекулата е нагласена да се впише в нервът или клетъчният рецептор на имунната система точно като ключ в ключалка. Има поне две места с ендоканабиноидни рецептори, КБ1 (централна нервна система) и КБ2 (имунитет). Обикновенно КБ1 активира сигнализацията на централната нервна система, и КБ2 активира имунната система, но е много по-сложно от това. ТХК и анандамидът активират и двете места за рецептори. Други канабиноиди активират единият или другият рецептор. Среди видовете канабис, канабис сатива се обръща към рецепторът КБ1, а канабис индика се обръща към КБ2. Което означава, че сативата е по-нервоактивна, а индиката е по-имуноактивна. Другият фактор е, че сативата има повече ТХК (тетрахидроканабинол) и индиката има повече КБД (канабидиол).

Знае се, че ТХК и КБД са биометични към анандамида, което означава, че тялото може да използва и двете взаимозаменяемо. Следователно, когато стресът, нараняването или заболяването изискват повече ендогеннен анандамид от колкото произвежда тялото, тогава неговите мимични екзоканабиноиди се активират. Ако стресът е преходен, и лечението му може да бъде преходно. Ако изискването е попълнено, както се случва при ракът, тогава лечението трябва да предостави постоянно налягане на модулативният агент на хомеостатичните системи.

Обикновенно КБД се привлича от плътно опакованите КБ2 рецептори в далака, месторождението на имунната система на тялото. От там, имунните клетки търсят и унищожават ракови клетки. Интересното е това, че е доказано как ТХК и КБД канабниноиди имат силите да убият ракови клетки директно, без да минават през имунни посредници. ТХК и КБД влизат през пътя на липоксигеназата и директно потискат растежа на тумора. Също така е открито, че КБД потиска обратното захващане на анандамита. От тук разбираме, че канабидиола помага на тялото да задържи собствените си натурални ендоканабиноиди потискайки ензимът, който разлага анандамида.

Това малко изследване леко докосва няколко съществени концепта. Най-накрая искам да ви оставя с уважението към природата, която е създала перфектното лекарство, което чудесно се вписва в нашата имунна система от рецептори и сигнализиращи метаболити, които ще предоставят бърз и пълен имунен отговор за системният интегритет и метаболичен хомеостат.

 


Категория: Забавление
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 22.05.2019 00:02
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 10617609
Постинги: 8561
Коментари: 148
Гласове: 2457
Календар
«  Май, 2019  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031