Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2012 16:32 - Панирани пилешки дробчета
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление   
Прочетен: 4172 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Панирани пилешки дробчета   Всеки, който е пържил дробчета знае, че не само пръскат, ами и много гърмят image
Заради това и избягвам да ги пържа. Предпочитам панирани, не че пак не гърмят, но значително по-малко. Пък и намерих начин да предпазвам всичко около котлона и себе си от тази мазнина. Покривам тигана с картон, опакован в хартия за печене image image

imageЗа 1 кг. дробчета са нужни още:
50-60 мл оцет
250 мл бира
3 белтъка
1-2 щипки сол, щипка червен лют пипер на люспи (по желание)
1 с.л. олио
брашно - като за много гъста каша.

Мазнина за пържене - за маслена баня

Не правя паста патафри. По бавно ми е. Затова правя тази каша - първо белтъците за бързо разбивам с щипката сол, прибавям олиото, бирата и малко по малко брашното, докато се получи желаната гъстота - така, че като се потопи дробчето вътре, кашата да не изтича. Прибавя и червения лют пипер.
Дробчетата през това време са почистени от ципите и разделени на две - внимателно да не се накъсват.
Както вече писах, заливам ги с вряла вода и оцета и оставям 5-10 мин. да постоят така. Отцеждам добре.
Потапям всяко в панировката, поставям внимателно в загрятата вече мазнина, веднага поставям картона върху тигана и пържа по минута и половина-две, не на най-силна степен на котлона, а някъде на 75% - при мен от скала с 9 степени, пържа на 6. Отмествам тигана встрани, изчаквам 20-на сек. и отварям, обръщам ги и пак обратно.

***Олиото в панировката не позволява тя при пържене да се напои с мазнина (това ми го подшушна Ели Драгомирова, за което отново благодаря imageimage
Не се и съмнявам, че с паста Патафри панировката ще бъде по-пухкава, но някога, когато имам повече време.....    



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. graucho - Плавен преход
29.02.2012 16:40
от дъщерята на Стоичков към пилешките дробчета;)
цитирай
2. gocho52 - Обичам да готвя.
01.03.2012 11:07
Благодаря!
Честита Баба Малта!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12251040
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031