22 юли 2011 0 коментара Във виното и бирата има толкова витамини, колкото и в плодовете и зеленчуците
Пийте вино и бира за по-здраво сърце!
След направени проучвания българските учени са стигнали до извода, че във виното и бирата има всички нужни за човешкия организъм витамини. Освен това и двете напитки съдържат много антиоксиданти и минерали.
Бирата е с много ниско съдържание на захари, не съдържа мазнини и холестерол. А червеното вино е по-богато на фенолни антиоксиданти дори от морковите, ябълките и доматите.
Фенолните антиоксиданти са полезни с това, че намаляват риска от диабет, заздравяват костите и повишават добрия холестерол.
Учените обясняват, че в пивото има повече витамин B1, отколкото в лимоните, морковите и ябълките. Също така бирата съдържа фолиева киселина и витамин В12, който ни предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
Изследванията показват, че при хората, които пият бира и вино, се понижава рискът от атеросклероза и исхемична болест на сърцето.
Наздраве и все пак консумирайте с мярка!
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. mt46
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. tota
13. zaw12929
14. stela50
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. getmans1