Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Особено изглежда нашето положение на тази земя.Всеки от нас се появява тук не по собствено желание и без да е молил за кратък престой,без да знае защо и за какво,във всекидневния живот ние само чувстваме,че човек е тук заради другите, заради тези които обича и много други свързани с него човешки същества
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 9285178 Постинги: 7541 Коментари: 147
Постинги в блога от 18.05.2015 г.
ДЕВСТВЕНОСТТА – ДЕФЕКТЪТ НА 21 ВЕК

16 April 2015   image 52

Автор Читател

  image

В редакцията на ЛЕНТАТА получихме текст, провокиран от публикуваната вчера статия на Адриана Аврамова - "СЕКС ТАБУТАТА, КОИТО НЕ ВАЖАТ ЗА МЛАДИТЕ". Темата тук е - ДЕВСТВЕНОСТТА. Ще прочетете едно честно признание, което не всички млади момичета биха споделили с толкова хора. Така че – благодарим на авторката Камелия Ивайлова за написаното и го публикуваме без намеса. (Заглавието е на редакцията); 

Ежедневно всички ние сме заобиколени от СЕКС под най-различни форми. Медиите, Интернет, телевизията всичко се интересува от секс, защото сексът продава.

Нека започна от там коя съм аз. Едно обикновено момиче от София. Аз съм един нормален тийнейджър. Ходя на училище, подготвям се за кандидат-студентски изпити, спортувам, ходя на дискотеки… Съвсем нормални неща за моята възраст, но аз имам един „дефект” – девствена съм. И не, причината не е в това, че не изглеждам добре – напротив, но все пак съм девствена.

Наричам девствеността дефект, защото в днешно време да не водиш полов живот след пълнолетие е все едно да си прокажен – нещо срамно. Хората те гледат странно и се чудят едва ли не какво не ти е наред. Водила съм редица разговори по този въпрос и дори има момчета, които се плашат от девствени момичета и от това евентуално да ги дефлорират. Може би си представят, че след това ще си имат работа с бъдеща психопатка, спяща пред блока им, може би, не знам. Но зная, че девствеността предизвиква в поколението ни огромно учудване, насмешка, а дори понякога и страх.

Реален факт е, че границата на започване на полов живот е толкова ниска, че чак се плаша. За мен НЕ е нормално тринадесетгодишно момиче, което я има, я няма цикъл, да води активен полов живот и, както каза Адриана Аврамова, да има по-голям опит от майка си. Просто...

„Ние живеем в свят, където да изгубиш своя телефон е по-драматично, отколкото да загубиш девствеността си.”

Това е нещо напълно нормално и, ако случайно си различен и „не си го правил”, дори може да станеш обект на подигравки, за този твой „дефект”. Затова често девствените хора го крият, а, ако случайно го споделят има голяма вероятност да не им повярват. Питам се...

Къде отиде желанието „Да изчакаш правилния”? Мисля, че отдавна е изчезнало. Не е важно с кого, но е важно да правиш секс. Много, много секс, на най-различни места и в най-различни пози. Може да взимаш примери от „50 нюанса сиво” или някой друг садо-мазо филм. Колкото повече умения имаш – по-добре. Все пак, защо трябва да умееш да готвиш, да чистиш и да переш, когато можеш да духаш добре? Няма нищо срамно в това. Не е срамно дори, че броят на мъжете, минали през леглото ти, са повече от IQ коефициента ти... Това е без значение. Просто важно е да правиш секс.

Затова искам да призная с голяма гордост ДА, АЗ СЪМ РАЗЛИЧНА, аз още не водя полов живот и не правя свирки, и никога не съм правила, но и не намирам нищо срамно в това. Знам, че не съм единствената, но и знам, че сме малко. Тези, които се отличават.

За всяко нещо си има време и ние не трябва да се опитваме да го изпреварваме само, защото да бъдеш Лолита в двадесет и първи век е модерно. 

АВТОР: Камелия Ивайлова

Категория: Забавление
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове: 1
Бъгнатите българи   image

Това е като компютъра ти. Нещо му става и трябва да се поправи. Бъгва се. След бъгването, с него можеш да трошиш орехи. И то не за дълго.

Бъгнати българи са тия, които защитават биещата акушерка.
Много са бъгнати тия дето кърмиха наляво надясно. Искаха право да кърмят на обществени места.
Сякаш някой ги бие по главата и им пречи. Забравихме ги кърмачките, щото се бъгнахме от нещо друго.

Бъгнаха се и тогава, ако помните, за висящите кафета и хлябове. Някой да помни това упражнение.

Жужи нещо в главата на българите. Прескачат от филм на филм.

Последното бъгване е, че нямало турско робство. Няма. Кажете на децата, че снегът е черен. Не, кажете им, че снегът е негър. 

Бъгването при българите е любимо занимание. Всичката пара в свирката. Всичкото сперма в свирката.
Всички живеем за нищото. Като пиратки живеем. Бум-бум, пляс-пляс, цвък-цвък. Малки урагани в чашата с ракия.

Бъгнатите българи се бъгват ей така, без пари, без заговор, без теория на конспирацията срещу нашата държава, без план Ран-Ът, без нищо. Бъгнатите са като тия, дето бабите ги наричаха „проклети ора”.

Бъгването е от родилния дом. Бой по тиквата. После в училище - бой по тиквата и учене като за роби на всеки нов съюз. После поради липсата на казарма момченцата бъгват и стават на лошо направен Азис, а момиченцата бъгват като се подуят отпред и бъгясат от чалга и желание за кинти чрез продажба на лошо измитите си органи. Към 30 бъгват и бягат в чужбина. Там ги поправят сякаш.

Бъгват яко. Ако някой напише статия за бъгването, отдолу бъгясалите почват да те псуват на комунист, педераст и те съдят щото си обидил жените. Изтрещяване. 

Жужат клавиатурите. Някой тази вечер ще измисли нещо, което да ни бъгне яко утре. Кърмачки, акушерки, анти-роби, почитатели на морския бетон, почитатели на висенето и кафето, почитатели на бежанци, почитатели на Ал-Кайда, почитатели на ислямската мода, богоборци-чикиджии, фенове на ненормалното, нелогичното и всеки който вика – „ама това го има навсякъде по света”.

Релативистите от последния ден на България. Новите юроди.

Преди сякаш селото имало един идиот, един вазовски Мунчо. Сега цялото село мучи, само един е нормален. По случайност, нормалният е кмет на Панагюрище. И пак по случайност сякаш най-мунчасал е Президентът.

Мунчовци, какво ще правите в края на романа „Под игото”?
Романът не е по истински случай, но все пак трябва леко да се притеснявате.
Бъгнатите ме убеждават - не са били българите „под игото”, те турците са били наоколо „под прикритие”.

Бесят ли го Мунчо накрая или го колят? 

Или Мунчо остава жив и сега щрака с пръсти и псува Росия и руските енергийни проекти?

Бъг-бъг. А на Марс марсоходите продължават великия си поход.

А тука на дървото в края на романа виси една бъгната нация, обесена като битов инцидент - докато си играела на демокрация.


Категория: Забавление
Прочетен: 457 Коментари: 0 Гласове: 1

Извън - редно! - Нещата, които искате да знаете.

Поредна „Къща на ужасите”, в която живеят български деца image

Децата от домовете у нас са не просто изоставени от родителите си. Те са изоставени от държавата.

Пореден пример за това е центърът за деца с увреждания в Ямбол, където невръстните младежи измират, заради безотговорността на персонала.

Бивши възпитатели разказват пред bTV,  че на децата от дома системно е нанасян побой, а едно от тях е починало заради немарливото отношение на служителите.

Жертвата е 23-годишният Георги, настанен в дома заради умствена изостаналост. В средата на миналия месец е откаран в ямболската болница с диагноза чревна непроходимост, претърпява операция, но два дни по-късно умира.  

Официалната причина за смъртта му са неговите здравословни проблеми. Бившите възпитатели обаче са сигурни, че истинската причина се прикрива от работниците в дома.

Друго застрашено дете е 9-годишната Станка  - тя страда от детска церебрална парализа и е напълно неподвижна, със 100% глухота и слепота. Възпитателка разказва, че отивайки на работа намерила детето със счупено краче.

„Лично аз съм виждала колежки как с едната ръка го вдигат, мъкнат и т.н. Един социален работник не бива да напада децата, но тук се случва”, разказва Пенка Ставрева.

Социалните работници наричат дома за деца с увреждания - „Къща на ужасите“.

Центърът е създаден през март миналата година по проект на Община Ямбол. В общо две сгради живеят 40 деца с увреждания от домове от цялата страна. Контролът върху работата извършва общината.

По случая с Георги заместник-кметът на Ямбол Илияна Бицова споделя: „Аз мисля, че със смъртта на Георги се спекулира. Когато в семейството се случи инцидент или се разболее детето внезапно какво правим? Обаждаме се в спешния център, което са направили и служителите”.

Служителите пък били обучени да работят с деца още преди построяването на дома, но от първоначалния екип останала само една жена, всички останали са уволнени.

Ето защо бившите служители смятат, че са сложени случайни хора и персоналът е сменен - неудобен е на ръководството.

Пенка Ставрева и Катя Борисова обясниха, че настоящите работници не могат да вземат адекватни решения, тъй като работят с агресивни деца и не знаят какви лекарства да им дават.

По темата разказват и случай, в който служителка изпуска цялата кутия с лекарствата, те се разпиляват по земята, а директорката Нели Динева им нарежда да ги съберат по памет, защото пари за нови лекарства няма.

След обърканите лекарства децата били в ужасно състояние. На банкет пък служителките получили "дипломи" - "Най-добър кулинар", "Най-сексапилна" и други. Всичко това буди възмущение дори у самите възпитатели...

А ние години наред не спираме да пишем едно и също нещо – ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА СА ЗАСТРАШЕНИ.

Но проблемите остават. Къщите на ужасите, в които живеят (силно казано) български деца остават. И държавата на ужасите също си седи все така непоклатимо.

Категория: Забавление
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове: 0
Нигерийски ресторант сервира човешко месо...

 

  image

Нигерийски ресторант бе затворен след сигнал, че там се готви човешко месо и се предлага на клиентите.

Сигналът идва от местни жители, които подозирали, че нещо ужасяващо се случва в кухнята на ресторанта.  Когато органите на реда нахлули в него, открили човешки глави в найлонови торби, от които все още капела кръв.

Местен свещеник, който се хранил там, коментира пред BBС прекалено високата за града цена на месото.

Той разказва, че когато отишъл, поръчал месо и други неща, но когато после видял сметката, се шокирал много. Сервитьорката видяла реакцията му и обяснила, че месото е причината за високата цена. 

„Не знаех, че ми е сервирано човешко месо и, че е толкова скъпо“ – казва той.  Една порция струвала около 700 нигерийски найра, равняващи се на 6.05 лв. Дневната надница на нигерийците е много по-малка от тази цена.

При нахлуването си полицията открила и внушителен арсенал от оръжия, включително и гранати. По-късно са арестувани 10 души във връзка с престъплението.

Местен жител споделя: „Не съм изненадан от шокиращото разкритие. Всеки път, когато ходех до пазара, виждах странни неща да се случват в ресторанта.  Хора, които никога не бяха с чисти дрехи и изглеждаха странно, постоянно влизаха и излизаха от там. Всичко това беше подозрително!“

image


 
Категория: Забавление
Прочетен: 357 Коментари: 0 Гласове: 0
Бедността убива image

 

Хора, накачени като животни в едни камион, отиват да берат билки за някакви стотинки и катастрофират по пътя. Отиват, защото са бедни. Да изкарат празниците, така казват.

Е, празниците свършиха и бедността ги уби. Желанието да има какво да ядат ги направи невнимателни и заглуши вътрешния им глас, че няма как в България, където на всяка улица има дупка и всеки път е пред разпад, да пътуваш спокойно и то с толкова хора. Това се случи преди няколко седмици.

Преди дни обаче, акушерка преби бебе, сигурно, защото беше превъртяла от една своя 24 часова смяна. За сумата от 600 лв, точно, колкото взима една акушерка в болницата, в която е станал инцидента.

И

тя беше убита, ако не физически, то поне бъдещето й беше убито заради бедността в България.

Превъртяла от безкрайните смени. Според друга акушерка, практиката на „Софиямед” била да се работи на такива смени-петък-събота и неделя, защото нямали персонал. Е, сега имат с един кадър по-малко, след лудостта на една от акушерките им.

 

И как няма да превъртиш.

 

Разбира се, че ще го направиш, когато живееш в страна, в която никой не спазва дори най-малките правила или условия на труд.

Няма как да работиш 24 часов работен ден и да си адекватен.

Няма как да накачиш 20 човека в камион и да очакваш, че всеки път ще ги докараш живи.

Няма как да живееш в такива условия и да бъдеш адекватен.

Преди време, избухна завод за боеприпаси в Горни Лом. Там един служител е взимал 400 лв. Какво да направиш с тези пари, как да живееш?

 

Но ето, че много хора там са го правили. Опитвали са да оцелеят, но всъщност са живели с бедността. Докато накрая тя не ги е убила. И то по най-бруталния начин.

В някои по-нормални страни, хората, които работят на особено опасно място, взимат повече пари. Тук дали ще метеш улиците или ще работиш в цех, който може да ти гръмне над главата е все едно. И все няма виновни, и все няма наказани.

И, докато хората от политическия ни елит качват снимки в социалните

мрежи на своите цветя и другите им се радват и правят свои, има хора, които живеят дълго под прага на бедността. Много по-надълбоко и на много по-страшно място. Превъртат от умора. Убиват от бедност.

Биват убити от това, че няма къде другаде да си намерят работа.

 

И думите на един приятел са много верни за дадените случаи: не обвинявай човека, обвини обществото, което го е направило такъв.

В нашия случай - обвинявам държавата. За липсата на контрол, за липсата на правосъдие, за липсата на настояще и за пълната липса на бъдеще.

И, докато народът търпи и само създава групи и събития, а не излезе да предприеме реални действия ще ни се случват такива неща.

Ще си стоим у дома, ще снимаме цветята си и ще пишем нашите съболезнования под статиите за поредния убит човек, за поредния полудял, за поредния нещастен случай.Категория: Забавление
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове: 1
Последна промяна: 18.05.2015 18:42
Един българин... днешният   image

Разказах ви за непълнолетните момичета, които се предлагат сексуално на по-големи батковци, просто, за да не изостават. Такива момичета има много - те търсят бърз и лесен секс с добре изглеждащи 20+ момчета... правят го безплатно, за кеф и за имидж.
Тези момичета обаче са следствие, а не причина за проблема с подрастващите. Те са крайният продукт на една една порочна въртележка, в която участие вземат младите деца на България от ранна тийнеджърска възраст до късния пубертет и предполагам – моделът им на съществуване едва ли ще се промени и до дълбоките им старини. Ще продължа да пиша за този проблем, колкото и да не ви харесва да четете за него, защото това е факт и не трябва да бъде крит.

Сега ще ви запозная с новия българин - един от многото. Той е от онези, на които връстниците му мечтаят да приличат.
Той е на 21 години и се казва... Георги. В квартала е сред най-известните и желани момчета. След завършване на кварталното СОУ, Гошо едва-едва успява да влезе във ВУЗ. Той не може да произнесе името на специалността, която е записал, но това няма значение за родителите му, които цял живот са мечтали за момента момчето им да „влезе вишист”. Очаквано обаче, лекциите и ученето не са силната страна на момчето и след края на първия семестър той се отписва от университета с уговорката да работи. И наистина - работеше - няколко месеца преди лятото, за да има достатъчно пари за Съни. Ако се чудите с какво се занимава през останалото време – с нищо. Макар да е от по-заможно семейство, Гошо продава джойнт, но пак заради покупко-продажбата на наркотици все няма пари и е вечно затънал в дългове.

Иначе, когато не играе футбол, не спи или не „пафка”, Георги ловува. Той е като дребен хищник, който търси жертвите си, докато в един момент не направи така, че те сами да попадат в лапите му. Обикновено, както е модерно, ловът при него става чрез "Фейсбук". И в социалната мрежа той е вървежен - има над 1000 приятели, 850, от които са момичета на възраст между 12 и 16 години. По-големите не стават, защото се ориентират към чичковци с готини коли. За да свали малолетна/непълнолетна, на Гошо му трябват не повече от 2-3 дни - лайква полуголите им снимки и момичетата са негови.

Георги е от момчетата, които спят с малолетни/непълнолетни момичета и отнемат девствеността им, малко след като им е дошъл първият цикъл. Ако се опитаме да приемем за нормално ( щото „всичко го правят”), че такива момчета продават и употребяват наркотици, правят безразборен секс, не учат и не работят, то това, което ще прочетете в следващите редове минава предела на поносимост. Преди да ви го споделя, ще ви запозная накратко с интимния живот на Георги и момчетата като него.

Георги прави секс от 13-годишен. Досега е спал с над 50 момичета - на всякаква възраст.Пробвал е почти всичко - тройки, оргии и прочее сексуални експерименти... Напоследък обаче малолетните девствени девойки са му най-интересни. Причината? Нагледал се е на „разпоретини”, пък и едно неопитно момиче лесно се манипулира, за да направи всичко. Свирките и аналният секс са рутина в сравнение извращенията, на които Георги подлага секс партньорките си. Гошо удря шамари и плюе по лицето на непълнолетното момиче, а тя му се кланя, защото смята, че това е истинският секс. Вместо „захарче”, стандартните обръщения на Гошко към секс партньорките му са - „боклук”, „измет”, „курва”, изтривалка”, а те от г-образна позиция мислят „това е само по време на секс”.

Но и това не е всичко - Георги не използва презерватив. Никога. Но уверява девойките, че не е набор 98, та да не знае кога да си го „извади”. С тези няколко думи той лесно навива девойките за небезопасен секс. И те го слушат - нали е батко, нали е опитен. Но никой не пита колко аборта и от колко момчета има зад гърба си Георги... Нека ви подскажа - 3, за които той не е дал и един лев. Просто спира да вдига телефона на злощастната бременна, когато разбере защо тая му досажда отново.

За финал, Георги с удоволствие разказва на всеослушание как кара момичетата да се обръщат към него с „господарю” и да му целуват мръсните крака - буквално. Любимото му забавление е да документира сексуалните си преживявания с помощта на смартфон и да ги показва на себеподобните си приятели. Ей така - да си ги „менкат”.
Друго забавление на днешните момчета е да се съберат на купон, като невинно поканят невръстни момичета. Дават им алкохол и трева, и ако случайно девойките поискат да си тръгнат - момчета ги заставят с думите „пфф, досега пихте от уискито за 30 лева и пушихте от тревата за 15, къде си мислите, че ще ходите!? Сваляйте гащите.” И така две момичета се озовават на колене пред/зад 5-6 момчета. Пак буквално. Топ забавление, както се казва.

Иначе Георги е „лошото момче” от квартала за приятелите си и за момиченцата. А вкъщи, вечер слага масата и прилежно гледа риалитита със семейството. Там не води момичета, това е неприкосновено място, а и не би могъл да запознае мама с девойчетата, които оправя „за спорта”. Тоест, които чука като животно и после им казва – „аре, бегай, че ми се спи”.
И ако един ден Гошо има дъщеря, той ще я бие, за да не прилича тя на малолетните му половинки. Но ако има син! Ще го възпитава да продължи гордо неговия осеменен път.

Но кой е по-лош, момичетата, които се предлагат от ранна възраст или претендиращите за „зрели мъже” момчета, които дебнат лесни, непълнолетни девойки?
Знам само, че това е проблем на новото поколение и ако тези млади хора продължат така, то след 1-2 десетилетия, тези хора ще са масата „некачествен човешки материал”, наречен България. А какъв ли ще бъде Георги след време, когато вече няма да бъде кварталния убавец? Може би тревоман, който ще живее със спомена за курвите, които е ебал и ще го разказва в близката кръчма или... може би ще се събере с някое негово отдавна абортирало момиче, за да сложат началото на нова българска „цивилизация”, която тотално да забрани приетите морални ценности...

И ако за изгубената българка трябваше да запазим минута мълчание, то колко трябва да мълчим за изгубения българин с изгубеното бъдеще?


Категория: Забавление
Прочетен: 342 Коментари: 0 Гласове: 1
ПОРОЧНИЯТ КРЪГ НА ЗДРАВЕТО: РАБОТЕЩ, БЕДЕН, БОЛЕН.

09 May 2015   image 7

Автор Костадин Костов

  image

„Ако не е музиката, ще трябва да отида да крада, а пък аз съм решил да бъде музиката”.

Петър, музикант

Преди време се заговори за това как, ако не си платим осигуровките за последните три години, то ние ще дължим много по-голяма и крупна сума на държавата.

В момента, ако искаш да имаш здравни осигуровки, то трябва да си ги платиш за последните три години. Така ще се възползваш от безплатното здравно обгрижване.

Много лекари сигнализират за това как в спешните отделения идват хора, които нямат здравни осигуровки.

Лекарите са длъжни да се погрижат за тях, но никой не покрива разходите за процедурите, които се извършват...

Именно поради тази причина Петър от Пловдив решава да свири по улиците, за да може да събере пари, с които да си плати осигуровките.

Поредният абсурд, в една абсурдна държава.

Преди време исках да се консултирам със специалист в голяма столична клиника. Досега не бях ходил на лекар в София. Оказа се, че, ако искам преглед, то трябва да имам направление от моя личен лекар, който не е в София.

Обадих се на личния си лекар, който ми каза, че направленията били свършили и да се обадя в началото на следващия месец. Отидох при специалиста без направление, защото нямаше как да чакам.

Той ми поиска 30 лв. Таксата, която и един здравно неосигурен пациент плаща, за същата консултация.

Някъде по същото време получих и електронния си фиш за заплатата. Миналият месец ми бяха удържани 33лв за здравно осигуряване, от което нямаше как да се възползвам, защото нямаше направления...

И попаднах в един порочен кръг.

Специалистът ме изпрати в частна лаборатория за едно изследване. Не се правело в неговата клиника и трябвало да отида в частната. Там ми взеха поредните 30 лв за изследването.

След всичко това, което за моя радост завърши благополучно, бях дал над 60 лв, за нещо, което според мен трябваше да ми бъде безплатно.

По тази логика къде отиват парите, които всеки месец внасям за здравно осигуряване и защо не мога да се възползвам от него, когато имам такава нужда?

И, докато аз се лутах от кабинет на кабинет, един човек е свирил,  за да може да си плати същите тези здравни осигуровки...

За да се възползва от едно лечение, което би трябвало да е безплатно за всички, които са социално слаби, нямат доходи и са бедни.

Защото, когато няма как да си купиш дори хляба, няма как да внасяш пари за осигуровки. А, на всичкото отгоре - дори и да ги внасяш, пак даваш пари за лечението, което минава през частни лаборатории!

Затова всички трябва да се молим да не се разболеем, защото много трудно ще поемем лечението си, колкото и пари да внасяме всеки месец на държавата…


 
 
ПОРОЧНИЯТ КРЪГ НА ЗДРАВЕТО: РАБОТЕЩ, БЕДЕН, БОЛЕН.

09 May 2015   image 7

Автор Костадин Костов

  image

„Ако не е музиката, ще трябва да отида да крада, а пък аз съм решил да бъде музиката”.

Петър, музикант

Преди време се заговори за това как, ако не си платим осигуровките за последните три години, то ние ще дължим много по-голяма и крупна сума на държавата.

В момента, ако искаш да имаш здравни осигуровки, то трябва да си ги платиш за последните три години. Така ще се възползваш от безплатното здравно обгрижване.

Много лекари сигнализират за това как в спешните отделения идват хора, които нямат здравни осигуровки.

Лекарите са длъжни да се погрижат за тях, но никой не покрива разходите за процедурите, които се извършват...

Именно поради тази причина Петър от Пловдив решава да свири по улиците, за да може да събере пари, с които да си плати осигуровките.

Поредният абсурд, в една абсурдна държава.

Преди време исках да се консултирам със специалист в голяма столична клиника. Досега не бях ходил на лекар в София. Оказа се, че, ако искам преглед, то трябва да имам направление от моя личен лекар, който не е в София.

Обадих се на личния си лекар, който ми каза, че направленията били свършили и да се обадя в началото на следващия месец. Отидох при специалиста без направление, защото нямаше как да чакам.

Той ми поиска 30 лв. Таксата, която и един здравно неосигурен пациент плаща, за същата консултация.

Някъде по същото време получих и електронния си фиш за заплатата. Миналият месец ми бяха удържани 33лв за здравно осигуряване, от което нямаше как да се възползвам, защото нямаше направления...

И попаднах в един порочен кръг.

Специалистът ме изпрати в частна лаборатория за едно изследване. Не се правело в неговата клиника и трябвало да отида в частната. Там ми взеха поредните 30 лв за изследването.

След всичко това, което за моя радост завърши благополучно, бях дал над 60 лв, за нещо, което според мен трябваше да ми бъде безплатно.

По тази логика къде отиват парите, които всеки месец внасям за здравно осигуряване и защо не мога да се възползвам от него, когато имам такава нужда?

И, докато аз се лутах от кабинет на кабинет, един човек е свирил,  за да може да си плати същите тези здравни осигуровки...

За да се възползва от едно лечение, което би трябвало да е безплатно за всички, които са социално слаби, нямат доходи и са бедни.

Защото, когато няма как да си купиш дори хляба, няма как да внасяш пари за осигуровки. А, на всичкото отгоре - дори и да ги внасяш, пак даваш пари за лечението, което минава през частни лаборатории!

Затова всички трябва да се молим да не се разболеем, защото много трудно ще поемем лечението си, колкото и пари да внасяме всеки месец на държавата…


 
 
Категория: Забавление
Прочетен: 425 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 9285178
Постинги: 7541
Коментари: 147
Гласове: 2386
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Май, 2015  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031