„Коме Прима” е единственият ресторант в региона, предлагащ редкия деликатес
За втора поредна година, Кемпински Хотел Гранд Арена Банско ще изненада гурме любителите с изтънчено кулинарно изкушение – ексклузивно меню с бели трюфели, съобщиха от хотела. От 24 октомври до 6 ноември в ресторант „Коме Прима” гостите ще могат да опитат подбрани гурме специалитети, подправени с най-скъпата съставка в света.
Белите трюфели представляват изключително ароматен вид гъби, които растат под земята, обикновено в корените на дърветата. Срещат се главно в околностите на град Алба в региона Пиемонт в северна Италия. Средата на месец октомври бележи началото на сезона на трюфелите. Тези ценни гъби се добиват с помощта на специално обучени кучета, които ги откриват, надушвайки уникалния им аромат. От всички видове трюфели белите са най-високо ценени и търсени на пазара.
„Миналата година за първи път въведохме менюто с бели трюфели по идея на италианския ни готвач Франческо Калоре, предлагайки на гостите ново кулинарно предизвикателство, вдъхновено от италианската кухня. След миналогодишния успех и положителните отзиви на гостите тази есен решихме да продължим традицията. Радвам се, че отново ще имаме възможност да приготвим специалитети с този ароматен деликатес. Неговият вкус се съчетава изключително добре с доста продукти, което ни дава възможност да експериментираме с различни рецепти”, каза помощник главният готвач на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско Никола Тодоров.
Ексклузивното меню предлага различни ястия, приготвени с бели трюфели, включително апетитни предястия, традиционна италианска паста, месни специалитети и изкусителен десерт. За стартер гостите ще избират между фондю от сирене „Фонтина” с бели Алба трюфели или телешко карпачо. Основните ястия включват Талиателе ала Албезе, Ризото с пармезан, пържени яйца и скалопини с млечно телешко. За десерт, гостите ще имат възможност да опитат ванилов сладолед с бели трюфели. Менюто също така се съчетава чудесно с изисканите италиански вина Бароло и Барбареско.
„С менюто от бели трюфели ние не само предлагаме автентични италиански специалитети, но и предоставяме неповторимо гурме изживяване за ценители, каквото не биха могли да изпитат никъде другаде в региона. Аз също съм на мнение, че този рядък деликатес има уникален аромат и определено си струва да се опита”, добави генералният мениджър Атанасиос Манос.
Ресторант „Коме Прима” разполага с „открита кухня”, където гостите могат да наблюдават приготвянето на храната от готвачите.
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela