Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер
Бог да ви пази!t>
"Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Постинги в блога от 12.11.2012 г.
12.11.2012 20:10 -
Кюфтета от царевица .
Царевични кюфтета
Правилно хранене, млечно-вегетарианска диета, рецепти и ресторанти
Добави отговор
Добави отговор
|
Публикувано на: Чет Юли 28, 2011 11:49 am
ПРОДУКТИ 150 гр. Царевица от консерва (хубаво е да е от консерва, защото е по - мека), 1/2 стрък праз (или 1 глава лук), 4-5 скилидки чесън, 1 яйце, поне 5-6 супени лъжици брашно, малко бакпулвер, 1 лъжичка къри, малко кориандър (ако няма се слага повече къри, защото в него се съдържа кориандър), евентуално други подправки (примерно чубрица), олио за пържене ПРИГОТВЯНЕ Царевицата се раздробява леко с пасатор (всъщност може да се сложи и на цели зърна – така май стават по-хубави кюфтетата). Празът (или лукът) се реже на ситно. Прибавя се към царевицата. Слагат се и подправките – къри, кориандър, малко сол. Добавят се яйцето, бакпулвера, брашното, за да стане достатъчно плътна смес. Сместта се оставя за около 10-15 минути да постои и тогава се пържи. Ръцете се намокрят с малко вода за да не лепнат. С ръце се оформят малки плоски кюфтета и се пържат в загрята мазнина. Оформянето може да стане и със супена лъжица, топена в чаша вода. Олиото не трябва да е много. Добре са изпържени, когато като ги обръщаме и вадим не се чупят. Може да се направи и някакъв сос. |
12.11.2012 18:26 -
Тиквeни мъфини с канела
Тиквeни мъфини с канела
Правилно хранене, млечно-вегетарианска диета, рецепти и ресторанти
12.11.2012 18:18 -
Зеенчукова супа
Продукти
400 гр. праз - само бялата част
500 гр. картофи
1.2 л зеленчуков бульон
40 гр. краве масло
250 мл. сметана
Черен пипер
Сол
За бульона
1 глава бял лук
2 стръка целина
1 морков
1 червена чушка
Сол
Начин на приготвяне:
Почистете праза и картофите. Празът нарежете на тънки колелца, а картофите на малки кубчета. В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често. Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.
Посолете и подправете с черен пипер.
Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.
Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.
Сервирайте супата поръсена с малко див лук.
Добър апетит
400 гр. праз - само бялата част
500 гр. картофи
1.2 л зеленчуков бульон
40 гр. краве масло
250 мл. сметана
Черен пипер
Сол
За бульона
1 глава бял лук
2 стръка целина
1 морков
1 червена чушка
Сол
Начин на приготвяне:
Почистете праза и картофите. Празът нарежете на тънки колелца, а картофите на малки кубчета. В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често. Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.
Посолете и подправете с черен пипер.
Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.
Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.
Сервирайте супата поръсена с малко див лук.
Добър апетит
Търсене
Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. getmans1
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. djani
8. metaloobrabotka
9. iw69
10. rosiela
За този блог
Гласове: 2529
Блогрол