Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Отворете си сърцата и изживейте една неповторима вечер!Нека в домовете и сърцата ви да има много любов и топлина! Нека радост да сгрява душите ви!Да украсим душите си с положителни и светли мисли, да ги стоплим с обич и благодарност за хубавите неща около нас!С пожелания за вълшебна вечер Бог да ви пази!t> "Щастието често се промъква през врата, която не знаеш, че си оставил отворена."
Автор: patriciq1111 Категория: Забавление
Прочетен: 12253709 Постинги: 8853 Коментари: 148
Постинги в блога от 12.11.2012 г.
Царевични кюфтета Правилно хранене, млечно-вегетарианска диета, рецепти и ресторанти
  Добави отговор    
 
 
Публикувано на: Чет Юли 28, 2011 11:49 am ПРОДУКТИ
150 гр. Царевица от консерва (хубаво е да е от консерва, защото е по - мека),
1/2 стрък праз (или 1 глава лук),
4-5 скилидки чесън,
1 яйце,
поне 5-6 супени лъжици брашно,
малко бакпулвер,
1 лъжичка къри,
малко кориандър (ако няма се слага повече къри, защото в него се съдържа кориандър),
евентуално други подправки (примерно чубрица),
олио за пържене

ПРИГОТВЯНЕ
Царевицата се раздробява леко с пасатор (всъщност може да се сложи и на цели зърна – така май стават по-хубави кюфтетата).
Празът (или лукът) се реже на ситно. Прибавя се към царевицата. Слагат се и подправките – къри, кориандър, малко сол. Добавят се яйцето, бакпулвера, брашното, за да стане достатъчно плътна смес.
Сместта се оставя за около 10-15 минути да постои и тогава се пържи.
Ръцете се намокрят с малко вода за да не лепнат. С ръце се оформят малки плоски кюфтета и се пържат в загрята мазнина. Оформянето може да стане и със супена лъжица, топена в чаша вода.
Олиото не трябва да е много. Добре са изпържени, когато като ги обръщаме и вадим не се чупят.
Може да се направи и някакъв сос.
Категория: Забавление
Прочетен: 733 Коментари: 0 Гласове: 1
Тиквeни мъфини с канела Правилно хранене, млечно-вегетарианска диета, рецепти и ресторанти  
 
 
imageПубликувано на: Нед Сеп 11, 2011 3:53 pm Продукти:
200 г тиква
150 г брашно
Ѕ ч л бакпулвер
щипка сол
1/ 3 ч л канела
60 г краве масло
90 г захар
2 яйца
50 мл прясно мляко

Приготвяне:
- Тиквата се нарязва и се сварява с мн. малко вода.
- Готовата тиква се намачква с вилица.
- С помоща на тел се разбива омекналото масло и захарта.
- Прибавят се едно по едно яйцата и се разбива добре.
- Прибавя се тиквата, прясното мляко и се разбърква добре.
- Прибавя се пресятото брашно с канелата, солта и бакпулвера.
- Внимателно се разбърква с помоща на лъжица, докато не изчезнат буците.
- Разпределя се във форма за мъфини (тимбалчета)
- Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С около 20 -25 минути.

Рецептата е предложена от Живко.
Категория: Забавление
Прочетен: 543 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти

400 гр. праз - само бялата част
500 гр. картофи
1.2 л зеленчуков бульон
40 гр. краве масло
250 мл. сметана
Черен пипер
Сол

За бульона

1 глава бял лук
2 стръка целина
1 морков
1 червена чушка
Сол

Начин на приготвяне:

Почистете праза и картофите. Празът нарежете на тънки колелца, а картофите на малки кубчета. В тенджера разтопете маслото и задушете колелцата праз за около 15 минути, като разбърквате често. Добавете картофите и залейте с бульона. Варете на тих огън около 40 минути.
Посолете и подправете с черен пипер.
Свалете супата от котлона, прибавете сметаната и пасирайте.
Оставете да се охлади до стайна температура, след което приберете в хладилника.
Сервирайте супата поръсена с малко див лук.
Добър апетит
Категория: Забавление
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове: 1
Търсене

За този блог
Автор: patriciq1111
Категория: Забавление
Прочетен: 12253709
Постинги: 8853
Коментари: 148
Гласове: 2529
Архив
Календар
«  Ноември, 2012  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930